091130

Nu: storstädning
Sen: julpyntning








091129



1:a advent.
Nu går tiden väldigt fort och det väntar aktiviteter nästan varje dag. Men jag gillar det.
Om mindre än en månad kommer jag ändå ligga på stranden och njuta.

Titta förresten på min amaryllis, det trodde ni inte om mig va? Dessutom ser jag att mina orkideér har börjat växa också.  Jag kanske har gröna fingrar ändå.

091129











Så var helgen i Arvidsjaur över.
50-års kalaset med delar av Pärs släkt var riktigt trevligt. God mat och en massa lekar som Pärs mamma styrde upp. Jag hade lite problem att förstå deras dialekt ibland då alla bodde antingen i Arvidsjaur eller runt i kring. På mig lät det ju som att jag kom från Stockholm jämfört med dom.

Vi lämnade Arvidsjaur då termometern visade -20 och solen hade gått ner.



091128

 

Igår började vi på Carl-Viktor och åt deras oxfilébuffé, riktigt gott. Sen gick vi vidare mot bion och såg Luftslottet som sprängdes. Jag tyckte den var riktigt bra, man hejade rätt rejält på Lisbeth. Känns lite trist att det är över nu.

Gårkvällen var iaf väldigt trevlig.



091127

Äntligen fredag!
Kan någon förstå hur mycket jag längtat efter den här dagen och helgen? Känns helt underbart att äntligen få vara ledig en helg.

Ikväll blir det då middag och bio och imorgon kör vi upp till Arvidsjaur för 50-års fest. Det kommer nog bli en bra helg det här.


Ha en bra dag allihopa!

091126



Vi har nyss sett klart denna film.
Pär tyckte den sög.
Jag gillar Harry Potter.

091126

Det känns underbart att vara hemma, dagen har varit tung. Dock har den gott väldigt fort.
Nu längtar jag bara tills morgondagens arbetspass är över. Då ska jag och Pär, Peter och Mia, Stefan och Eleine ut och äta och sen gå på bio. Wonderful.

091125

Jag har nu suttit och pysslat en stund och gjort mitt första julkort av typ tusen känns det som. Då är iaf ett avbockat.

Annars gör jag verkligen ingenting. Sålde en tröja på tradera nyss, tvättat, gjort lunch, bakat och nu sitter jag och fyller i ett formulär inför våra medarbetarsamtal på jobbet. Tycker sånt där är lite jobbigt, jag försöker mest sköta mitt och inte bry mig så mycket om det runtikring. Så vet inte riktigt vad jag ska svara på alla frågor.

Men det löser sig nog.



091125

Imorse kring halv sju for Pär som vanligt till jobbet. Jag somnade snabbt om och allt var frid och fröjd. Tills jag helt plötsligt blir väckt av Pär. Tittar mig yrvaket omkring, börjar fundera på om klockan redan är 16 och han har slutat för dagen. Men inser att så länge kan jag omöjligt ha sovit.

Det visar sig att klockan är 9 och Pär är hemma pga illamående.

Jahapp.

Spyr han får han torka upp det själv.






091124



Jag sitter och ser Desperate Housewifes på kanal 5 just nu. I och med det hittade jag ett test där man kunde få reda på vem man liknade mest, till sättet. Jag blev Bree van de Kamp.

Det stod att jag var en perfekt hemmafru.
Jag dog lite just då. Jag, hemmafru? Himmel vad tråkig jag kände mig. Och jag blev dessutom 20 år äldre i och med det konstaterandet. Nog för att jag är lite huslig av mig, vill gärna ha snyggt omkring mig och gillar att baka/laga mat. Men inte ska vi överdriva det och kalla mig för hemmafru för det?

091124

Det här är en skit dag. Jag vaknade imorse av feber så ringde och sjukanmälde mig (därav de extremt snabba uppdateringarna idag). Chefen ordinerade att jag skulle krypa tillbaka under täcket och se dåliga repriser på tv:n idag, vilket jag också gjorde. Det chefen säger, det gör jag. Typ.

Sen har jag även upptäckt vad den lilla knölen under mitt vänstra ögonlock är, en vagel. Googlade direkt för att få reda på vad man kan göra åt detta och fann - ingenting. Ja, eller det fanns ju diverse hokus pokus kurer som innehöll nålar, lavendel och vattenpåsar. Men jag tror jag skippar det. Fann dock ett tips som tycktes funka (enligt avsändaren och hans pappa) nämligen att kleta saliv på vageln. Så Pär anmälde sig som frivillig till att spotta i mitt öga. Han blev dock besviken då jag förklarade att det inte handlade om att spotta.

Så jag ska försöka vända på ögonlocket en gång till och kleta lite saliv där. Annars stod det att läketiden är upp till ett halvår. Halleluja!



091124

 

Har ni hört talas om uttrycket "att gråta krokodiltårar?" Min mamma sa alltid det förr då jag var liten och grät.

Läste lite om det för ett tag sen, vart det kommer ifrån osv. Uttrycket betyder falska tårar och kommer från gammal folktro då man trodde krokodilerna grät som ett barn för att locka till sig medlidsamma människor att äta upp.

 

Dock så kan krokodilen gråta, men inte för att locka till sig människor utan för att utsöndra salt, natrium. De får in saltet då de äter byten i vatten. Så för att få ut saltet måste de "gråta".

Så då vet ni det!

 



091124





Jag läser i Aftonbladet att tidningen Café valt att publicera 11 år gamla bilder på föredetta Robinson deltagaren Åsa Vilbäck, numera tv-doktor. Hon säger att det är taskigt.

"-Det är jobbigt att vara helt bakbunden, de där bilderna räcker för att folk ska döma mig som person, säger tv-doktorn Åsa Vilbäck."

Vad synd det är om lilla Åsa. Men har hon valt att göra de bilderna får hon också räkna med att de finns kvar. För alltid. Fotografen som tog dem har ju rättigheterna till dem och har därmed rättigheten att göra vad han/hon vill av dem.

Det spelar ingen som helst roll att hon var ung och naiv som hon säger. Det förhindrar ju inte det faktum att de kan användas om och om igen, även fast Åsa nu är en doktor och har läst medicin i Usa. Det kvittar om du så är Lena i kassan på Ica eller Sofia skådespelaren.  De kan fortfarande publicera dem.

Tar man såna bilder, får man stå för konsekvenserna, till och med 11 år senare.

091124

 



091124



dessa saker skulle jag önska mig, om jag inte hade några andra önskningar överhuvudtaget.
kläderna kommer från www.lipsy.com och tofflorna från www.asos.com



091124


 www.lipsy.com

091124

jag ligger och kikar på nyheterna på tv4. där visar de ett reportage från en bondgård med grisar som behandlats väldigt illa. det är rätt hemska och grova bilder som visas. i reportaget nämns även swedish meat och scan.

detta betyder att en del människor kommer tveka inför att köpa julskinkor från märket scan i jul. men det är ju betydligt bättre att köpa skinkorna därifrån, istället för att dessa skinkor ska slängas. då har inte djuren dött förgäves. fast samtidigt som man köper dessa skinkor, visar man indirekt att man tycker att det är okej det dom gör mot djuren.

jag har för mig att det förra året blev en liknande skandal för scan. lagomt till jul avslöjas deras hemska rutiner.

med så mycket mat som slängs varje dag, både hemma och i butiker, kan jag tycka att det är okej att köpa skinkorna. jag vill inte att djuren ska ha dött förgäves.

hur skulle du göra?



091123

om ungefär en timme ska jag möta upp systeryster för ett träningspass kickboxning.
jag har inte tränat sen tjejmilen vilket var i augusti, så ni kan ju tänka er träningsvärken jag kommer lida av.
men det ska bli skönt att ta på sig träningskläderna igen och känna kroppen arbeta.

091123



jag har nog hittat min drömklänning.
tycker den är otroligt vacker, lite grekisk gudinna över den.
den är från www.lipsy.com
hittade länken hos www.annawii.devote.se


091123

idag går vi in i vecka 48.
idag började vi även spela julmusik i högtalarna på mitt jobb. på repeat.
julmusik är nu det enda jag kommer höra fram till efter jul.

i oktober börjar vi spåna ideér till jul, börja knåpa ihop ordrar och börja tänka exponering. i oktober kommer även första lasset med julsaker som ska ut i butiken.

det betyder att jag ägnar 1/4 av året åt ämnet jul. när det egentligen ska handla om 4 veckor. det är inte konstigt att begreppet jul inte är densamma som förr. visst, jag har blivit äldre och mina julaftnar ser inte alls ut som förr. men den där känslan man hade inför julen, den mysiga känslan av att få träffa nära och kära. ge bort julklappar osv, den finns inte riktigt där.

jag har jobbat varje julafton sen jag var 18 år. jag har även jobbat varje "dan före dopparedan" sen jag var 18 år. den kvällen som förr betydde en julfilm på tv, skumtomtar och kvalitetstid med familjen. det gör den inte nu.

jag önskar ibland att man var liten igen. då högtider hade en mening.

091123

 

äntligen! den 6 december börjar project runway om.



091123

jag har just kommit hem från jobbet.
men hinner knappt sätta mig ner, har lite saker att ordna med idag.


hoppas ni har en bra dag iaf!

091122

vi letar just nu ett billigt vandrarhem när vi åker till stockholm den 26 december. flyget till vietnam går nämligen den 27 december och eftersom det är jul fanns det väldigt få avgångar.

 

iaf hittade mamma och pappa detta alternativ, jumbohostel. man får då sova/bo i ett gammalt jumboflygplan modell 747-200. flygplanet rymmer hela 25 rum. ett smart sätt att spara på miljön istället för att skrota ett så stort plan.



091122

vi ska alldeles strax bege oss mot mamma och pappa för middag.
helt perfekt för vi har ingen mat hemma. sen är det alltid lika trevligt att komma hem till mor och far.

091122

tips: det här är den bästa foundation jag har provat!



091122

 

igår såg jag, pär och stefan den sämsta film jag sett på länge, doghouse.

den handlar om ett gäng killar som åker till en by för att hjälpa en av vännerna komma över hans skilsmässa. men alla kvinnor i byn har blivit översexuella zombies som vill döda alla män.

ja, ni hör ju bara där hur det låter. jag satt mest och skrattade åt alltihop. men bra var den då inte. men vill ni skratta åt en dålig film så se den.



091121




monki.

091121



jag läste i expressen fredag att elin kling hissar mysbyxan.
att detta formlösa plagg har blivit inne pga av någon modeguru vars namn jag aldrig la på minnet hade börjat bära det tillsammans med högklackade skor.

förutom delen med de högklackade skorna måste ju det betyda att jag är inne. att jag är modern. numera ska jag aldrig ens tänka tanken på att jag borde skämmas som lever i dom från morgon till kväll. aldrig heller tänka på att rumpan ser ut att börja vid knäna eller att de har flottfläckar efter ostbågar eller salt från chipsen.

för det är ju tydligen inne.

091121

idag blev det jobb igen. egentligen skulle jag varit ledig fre-lör-sön denna vecka, men jag har jobbat både fredag och lördag. jag ska absolut inte klaga, men det känns i kroppen att man egentligen skulle varit ledig och gjort ingenting idag.

men jag kommer vara ledig nästa helg istället, vi åker och firar pärs farbror som har 50-års kalas i arvidsjaur. så vi kommer bo på hotell och ha trevligt. vilket inte låter helt fel i mina öron.



091120

är det någon som känner igen att de brukar få ont i näsan/bihålorna då de har huvudvärk?
eller är jag ensam om detta? väldigt lustigt är det iaf och inget hjälper.

091120



detta blir kvällens efterrätt, hallonsemifreddo med krossad daim.


6 port

2 stora ägg
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 1/2 dl Arla Ko® vispgrädde
2 daim chokladbitar
2 dl hallon


Knäck äggen och dela gulorna från vitorna. Lägg gulorna i en bunke och vitorna i en an-nan. Häll sockret och vaniljsockret i bunken med äggulor. Vispa äggvitorna till ett hårt skum som bildar fasta toppar. Vispa sedan ihop äggulorna och sockret tills blandningen blir ljust gul. Vispa sist grädden fluffig. Hacka eller krossa daimen.
Blanda försiktigt ner grädde, äggvitor och krossad daim i bunken med äggulor, rör om till en jämn smet. Häll smeten i en form. Mosa hallonen eller mixa dem med en stavmixer. Häll försiktigt hallonmoset i formen. Lägg på plastfolie så det ligger tätt mot smeten. Ställ in i frysen och frys i minst 3 timmar. Ta ut semifreddon ur frysen och ställ den i kylskåp ungefär en halvtimme innan den ska serveras, den ska vara ”semifreddo” som betyder halvkall på italienska.



091120

god morgon!
jag steg upp för ett tag sen, duschade, dammsög lite och nu sitter jag och äter frukost. ska äta den klart och sen blir det bakning på schemat. ska förbereda efterrätten ikväll då peter och mia kommer på middag.

sen blir det arbete kl 12-18 och sen middag. och ikväll blir det även att se new moon med tjejerna. åh som jag längtat efter den filmen.

ha en bra dag allihopa!

091119

jag är trött.
så trött att ögonen går i kors.
så jag ska därför gå och lägga mig, läsa nya veckorevyn och göra en tidig kväll.


god natt!

091119

Nämn något som gjorde dig glad igår:
jag köpte två par mysbyxor och fick ett tredje par gratis.
Vad gjorde du kl 08 imorse:
stämplade in på mitt arbete.
Vad gjorde du för 15 min sedan:
klagade på utebliven betalning från traderavinnare.
Det sista du sa högt:
oj, jag minns inte.
Det senaste någon sa till dig:
minns tyvärr inte det heller.
Vad har du druckit idag:
mjölk, provivia, cola och julmust.
Vad var det senaste du åt:
godis.
Vad var det senaste du köpte:
en fotbollsbok till pär.
Vad är det för färg på din ytterdörr:
brun.
Vad är det för väder hos dig nu:
mörkt och blött.
Godaste glassmaken:
jag är inte så förtjust i glass.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet:
ja.
Sover du tungt:
ibland.
Drömmer du mardrömmar:
det händer typ 3 gånger per år kanske.
Trivs du med ditt jobb:
ja.
Favoritklädsel:
mysbyxor och stor tröja.
Favoritlåt just nu:
jag vet inte.
Vad ser du om du tittar till höger:
nyaste numret av veckorevyn.
Vad gör dig glad just nu:
att farmors hand börjar bli bättre.
Vad ska du göra härnäst:
tvätta bort sminket.
Höger eller vänsterhänt:
skriver med vänster, men brukar använda båda annars.
Humör just nu:
ganska bra, trots en enorm trötthet.
Favoritgodis:
salt i alla former.
Kläder just nu:
mysbyxor och hoodie.
Sommarplaner:
jag vill till ullared, det vill inte pär.
Hur många kuddar sover du med:
en, men brukar mest ligga på pärs axel.
Spelar du något instrument:
spelade fiol i åtta år.
Morgon eller nattmänniska:
morgon.
Vad är viktigast för dig:
min familj och mina vänner.
Är du kittlig:
en del.
Snarkar du:
nej, inte vad jag hört.
Stjärntecken:
oxen.
Äckligaste insekten:
spindlar.
Längtar du mest efter just nu:
resan till vietnam.


såg både fia och bea gjort denna lista, så jag hänkade på.



091119

 

i år ska jag försöka mig på att få en amaryllislök att blomma.

vad tror ni, kommer jag döda den eller få njuta av den fina vackra röda färgen i jul?



091119

det här mörkret gör mig tokig. man vaknar ju aldrig. förstå hur skönt det skulle vara att få sova ut tills man är pigg och sen fara och jobba. men imorgon börjar jag 12 så då hinner jag sova en stund extra iaf. tycker ni det är jobbigt med mörkret?

ha en bra dag på er!

091118

det har varit mycket nu, stress och annat att tänka på. och det syns, mitt ansikte ser ut som en tonårings.

det har dykt upp finnar som aldrig förr. helt otroligt att det kan synas så mycket utåt att kroppen är helt slutkörd. jag hoppas det lugnar ner sig snart, för jag ser inte rolig ut just nu.



091118

nu möter jag upp min syster för fika på waynes.

 



091118

 

 

lite julpyssel.

  • 4 blockljus
  • 4 papperskort med snören (köpte mina på hobbyaffären nere på stan)
  • tuschpenna
  • valfri dekor till korten

sen är det bara att sätta igång. istället för en vanlig traditionell adventsljusstake valde jag att göra en egen i år.



091118

igår hämtade jag ut mitt paket från panduro.
idag får jag ett mail med 20% på dyraste varan och 10% på resten av beställningen.

kul. mycket kul.





091117



nu: desperate housewifes

091117



jag gillar paket.
särskilt ett paket fullt med fina saker.

091117

jag skrev om denna tidigare, make up stores treatment mascara. för cirka tre veckor sedan köpte jag den och har användt den varje dag sen dess. jag köpte den mest för att jag var nyfiken om den gjorde någon skillnad. den sägs göra fransarna längre och starkare.

någon skillnad på längden har jag inte märkt, mina fransar slår fortfarande i glasögonen. och längre vill jag inte ha. men tjockare, starkare. det har jag märkt skillnad på, jag tappar färre fransar.

den används när du lägger dig för natten och innan du lägger på ny mascara. tidigare gjorde jag så, men slutade lägga på innan mascaran. för när fransarna torkade klibbade dom ihop och la man mascara på de blev fransarna inte separerade utan klumpiga. så på morgonen tvättade jag bort det som legat över natten för att kunna få separerade fransar på dagen.

jag vet inte om det är någon mirakelprodukt direkt, men jag inbillar mig att den gör gott.



091117

god morgon på er!
idag är jag ledig och har just stigit upp efter en skön sovmorgon. den här dagen bjuder inte på så mycket, vilket känns skönt. jag ska vid halv ett börja traska mot farmor och farfar och köpa med mig fika och överraska dom. farmor och brutit handen och kan inte ens lösa korsord längre så jag ska dit och hjälpa henne med det.

ha en bra dag allihopa!

091116



cat stevens

låttips:

simon & garfunkel - bridge over troubled water
cat stevens -  here comes my baby
queen - no one but you
scorpions - dust in the wind
oasis - wonderwall
kiss - every time i look at you
the jackson 5 - abc
dolly parton - i will always love you









091116



i cirka en vecka har jag provat denna: l'oréal paris eye & lip make-up remover.
på förpackningen står det att deb passar känsliga ögon, typ linsbärare som jag.
innan du använder den ska du skaka de så de två olika lagren blandas. en består av en olja som ska vara skonsam mot den känsliga huden kring ögonen.

problemet med denna var dock att du fick blöta make-up padsen om och om igen för mascaran gick aldrig bort. det står att den ska ta bort vattenfast mascara med, vilket borde betyda att det borde gå smidigt att få bort en vanlig. det gjorde den tyvärr inte. så ungefär halva flaskan går åt varje gång du ska tvätta bort sminket.

det enda pluset med den här var oljan som finns i det ena lagret, den känns verkligen skön mot ögonen och jag inbillar mig att huden kring ögonen känns mindre torr och stram.




091116

bilen gick igenom! han inledde till och med samtalet med att säga "och hur går det med pärlan då?"
lite stolt jag kände mig och vilken lättnad att det inte blev en dyr historia för mig.






091116

god morgon!
om några minuter åker jag iväg och besiktar min bil. det är första gången jag besiktar en bil, och jag hoppas det går jätte bra. har inte råd med några fel.



091115



vi har just sett klart denna underbara film. patrik 1,5.



091115

jag har håriga ben.
nu på vintern brukar håret dessutom bli kraftigare och likna ett tätbevuxet område. jag kallar det vinterpälsen.
nu var det ett par veckor (månader?) sen jag rakade dem och därför fick jag mig en smärre chock då jag såg dem i badrumsljuset.

fram med rakhyveln och gelen, här ska trimmas! jag hann bara dra några cm så var hyveln full. att raka benen har inte bara blivit något man gör inför en fest för att inte strumpbyxorna ska bli håriga, nu har det helt plötsligt blivit ett måste för att inte pär ska mista mig för att vara en björn.

det värsta var nog ändå att medan jag stod där och svor över att de blivit så mycket så spelades akon's "sexy bitch" i min mp3. det var INTE det jag kände mig som.






091115



vi ser just nu på denna film på canal+.
en amerikansk skräckfilm om en jättekrokodil. bara ordet "jättekrokodil" är ju enormt kul. för den är enorm. typ som en elefant fast med kortare ben.

sen att det är en skräckfilm är ju också roligt. sist vi såg det fick jag höra pärs mansskrik. det är faktiskt något jag vill höra igen, det lät så ofantligt roligt.

sen meningen "the best killer crocodile movie ever", hur många såna filmer finns det?

091115

så var denna helg över. det känns faktiskt skönt, man får aldrig riktigt den där helgkänslan då man jobbar helg. det är väldigt tråkigt, men man har samtidigt inte råd att inte jobba helg. det handlar om en stor del av lönen som skulle försvinna om jag skippade en helg.

men jag har denna söndagkväll kvar att vila ut på innan nästa arbetsvecka drar igång igen. ett steg närmare vietnam.

091114

nu ska vi alldeles strax iväg på middag hos peter och mia. sen ska jag skjutsa sällskapet till en födelsedagsfest. själv ska jag bara hälsa på en stund och sen hem och sova, arbetsdag imorgon igen.

hoppas ni alla får en trevlig kväll!

091114

det här är inte mänskligt. det är inte riktigt okej att stiga upp såhär tidigt. jag vill sova!


och äntligen åkte eddie ut. var han nånsin bra?

091113



nu är man mätt och belåten. tacosen satt fint i magen. nu ska vi vila ett tag och sen blir det idoltittande med stefan och eleine. mysigt. dessutom är det duett tema ikväll, ska bli intressant faktiskt. min favorit är ju helt klart erik.




091113

"nu är det dags för fredagsmyyyyyyyyyyys!"
ja, om någon timme då. det känns riktigt skönt att det är fredag idag. tyvärr jobbar jag hela helgen och börjar till och med kl 6 imorgon. men jag hoppas på att helgen går fort.



ha en bra dag allihopa!

091112

 

mitt favoritkvällssnacks (förutom godis då) har tagit slut. mina älskade riskakor med ostsmak. kvar finns bara saffransgifflar, vilket i sig inte är fy skam, och ica's riskakor med ostsmak som smakade papper.

svårt val det där.



091112

 

jag har nu köpt mig vinterskor. rejäla, stadiga, varma och dyra.
helt plötsligt blev jag 20 år äldre. jag vet någon som kommer att bli glad att jag lärt mig lägga pengarna på vettiga skor istället för nya partyskor som jag använder en gång och sedan inser att jag inte kan gå i och sen lägger ut på tradera. mamma.

så titta mamma, jag kan!



091112

jag har lite ont i magen just nu. åt alldeles för mycket av den goda carbonaran på pompeji. vi hade en hel del ärenden på stan efter att vi slutat idag så vi bestämde oss för att äta på stan. riktigt mysigt och framförallt gott.





091112

fy fabian så kallt det är ute!
jag frös bara jag såg termometern. -8.7
det är inte roligt ens.


och stackars pär som jobbar ute.

091111

jag vill att pär ska komma hem nu.
är riktigt uttråkad för tillfället.


om någon timme kommer mamma och pappa på middag hos oss. det ska bli riktigt trevligt, och gott hoppas jag.

091111

 

ett litet budget tips!

neutrogena har en riktigt bra serie för ansiktsvård.

daily scrub är så pass mild att du kan använda den varje dag, ett bra alternativ för ansiktspeeling. de andra peelingprodukterna man kan köpa har oftast grövre korn vilket gör att du inte kan använda den varje dag.

2-in-1 wash mask funkar både som rengöring och som ansiktsmask. jag använder den som ansiktsmask då den ger en skön kylande känsla under tiden den ligger på ansiktet, samt gör huden mjuk och len.

det är prisvärda och räcker väldigt länge. finns att köpa både på apoteket och på ica till exempel.



091111

äntligen klar!
egentligen skulle jag ha tagit en paus i allt städande och ätit nånting. men har jag kommit igång är det lika bra att fortsätta. så nu ska jag äta lunch och vila ett bra tag.

091111



jag älskar långa frukostar. jag påbörjade min procedur för ungefär en timme sen. just nu sitter jag i soffan med havregrynsgröten snart uppäten, ansiktsmask i ansiktet, fötterna i ett fotbad och på tv:n är efter tio i full gång. jag gillar det skarpt.

kommer nog tjollra på i en timme till innan mitt uppdrag för idag drar igång: städning.



091111



god morgon!
någon som har provat den här? om inte, tycker jag du ska göra det.
den var frisk och god. den smakar väldigt mycket svartvinbär men man känner eftersmaken av mynta.


091110

jag har just lagt en beställning på panduro.se

i år ska jag göra egna julkort så behövde lite mer material. hade jag bara haft en större budget hade varukorgen fyllts på ännu mer. det finns ju så mycket fint! måste dock komplettera med lite andra saker, men det köper jag på hobby butiken i stan istället.



091110



ett tips om ni någon gång skulle leta efter en jättebra body scrub: använd the body shops!
jag har aldrig testat någon som gjort huden så mjuk och len efteråt. dessutom lämnar den kvar som en oljig hinna efteråt som mjukar upp huden ännu mer. lite dyr, men otroligt dryg.



091110

idag började jag läsa den här boken "om det så skulle kosta mig livet".

den handlar om en 4-barnsmamma som går med i en svensk sekt. där blir hon sedan så nertryckt och hjärntvättad att hon försöker ta sitt liv flera gånger och tillslut hamnar på sluten vård på psyket. där får hon stanna i 1½ år.

boken är en sann berättelse och jag ser framemot att läsa den. tycker det är riktigt intressant hur man kan bli så hjärntvättad och vad som händer bakom stängda dörrar i vissa sekter.



091110

vilken dag! jag är redan less på allt som har med julen att göra. inte undra på att jag totalt tappat känslan med julen. om detta tempo fortsätter med ordrar hit och ordrar dit, så kommer jag ha magsår innan jul. jag jobbade till och med över!

det känns skönt att vara hemma nu. möttes av pär som fick lyssna på allt mitt prat om lutfisk,sill och rödbetssallad. men nu ska jag bara vila. jag är totalt utpumpad. så ikväll ska jag posta ett paket, ta en lång dusch, äta god mat och se desperate housewifes. en bra kväll tycker jag.




091109

 

jag är rätt sugen på att se denna film. har hört både negativt och positivt om den, men vill gärna bilda mig en egen uppfattning. hoppas på att vi ska kunna se den imorgon.



091109

 

igår beställde jag hem dessa två. vann inte auktionen på tradera och nu kan jag helt enkelt inte vänta längre. är livrädd att färgen ska släppa mer än den gjort, vilket frisören sa att den skulle göra, så hoppas att detta ska hjälpa lite grann.

jag älskar redken's produkter och har börjat samla på mig en hel del. mitt hår klarar inte av billiga schampon så jag har helt enkelt tvingats ta hand om håret lite bättre. och i längden tjänar jag på att köpa lite dyrare produkter då jag definitivt inte behöver använda mycket för att håret ska bli rent.



091109

pär for nyss på fotbollsträning. jag bänkade mig i soffan tillsammans med mitt favoritgodis, skumtomtar, och inväntar ullaredsprogrammet. det var ju så offantligt roligt förra gången så förväntar mig att ligga dubbelvikt av skratt ikväll igen.



091109

 

 

igår försökte jag mig på en ny frisyr. inbakad fläta som gick hela vägen till andra sidan. i slutet hade jag lagom kramp i armarna efter att ha vinklat dem i konstiga vinklar för att få flätan snygg. det är så roligt nu när håret vuxit ut, man kan göra så mycket mer.



091108

 

 

jag är nyss hemkommen från en farsdagsmiddag på solvik tillsammans med min familj plus farmor och farfar. i år var det riktigt god mat där och jag tog dessutom hem recepten. tyvärr vill ingen i min familj synas på foto så jag bjuder på mig själv samt en bit av min systers mat. enjoy!



091108

 

idag är det fars dag.

min pappa har alltid funnit där för mig. alltid stöttat mig. talat mig tillrätta då jag gjort fel. skjutsat mig. hämtat mig. allt har han gjort. jag har nog världens bästa pappa.

jag är glad att jag har en pappa vid min sida. alla har inte det. så idag skänker jag en tanke till alla som på något sätt inte har sin pappa med sig.



091108

 

"utan vinter blir det ingen vår".

jag antar att det är sant.
jag får helt enkelt inse att vintern är här, snön på marken talar sitt tydliga språk.
även om det blir kallare och snön i sig bara är jobbig, så är det ganska vackert och mysigt ändå...

 

 



091108

 

igår var peter och mia hos oss och åt middag. vi bestämde senare att vi skulle hyra film, så vi hyrde denna och en annan som jag sov väldigt gott till. den här filmen började riktikgt läskig. särskilt vid en scen då pär skriker rätt ut i ren förskräckelse. ett långt manligt mörkt skrik. vi andra hakade på och började skrika med för vi blev så rädda då pär satte igång.

sen när vi förväntade oss en läskig scen fick vi varna pär så han inte skulle skrika igen. men det hände aldrig för filmen blev tillslut bara komisk och vi listade ut slutet innan filmen var slut. men nog kan man hyra den, om man vill få sig ett gott skratt.

 

 



091107

 

jag är bara några sidor från att läsa ut denna bok. jag har läst på varje lediga stund, till och med på lunchrasterna på jobbet har jag suttit med näsan i denna bok. så fängslande är den. i och för sig har jag en tendens att fastna i det mesta jag läser, men denna bok är riktigt intressant.

han beskriver symboler man ser varje dag, men som man inte har en aning om dess historia bakom. det tycker jag är intressant. den handlar om religioner, vilket jag med tycker är fascinerande.

men framförallt handlar den om robert langdon och hans jakt på den förlorade symbolen.



091107

gårkvällen var riktigt rolig! leo (jens och pärs kompis) hade fördelsedagsfest på nocks och jag kände ingen. men det var väldigt roligt ändå.

kring klockan 23 kanske så började ett country/blues band som hette wolfman jack spela. jag och carina diggade tillsammans med 50+ karlar som led av håravfall och dlig syn. där stod även min gamla samhällslärare och diggade. iaf var det riktigt trevlig och kvällen slutade med frasse mat i våran soffa.






091106

 

 

till salu!

någon som är intresserad? strl 34-36, men passar mig som är en medium.

 

 



091105

 

 

 

från h&m.



091105



äntligen hemma!
sitter just nu i soffan och äter rostade mackor och en kopp te. väntar på att lyxfällan, mitt favvoprogram ska börja. jag blir alltid lika förstummad över att man kan hamna i såna ekonomiska problem. har jag inte råd med nånting, så har jag inte det. punkt liksom.



091105

jag har bara två arbetsdagar kvar, sedan har jag helg. det känns helt underbart ska jag tala om för er. jag är helt slut. helgen är dock fullspäckad med saker. fredag är det födelsedagsfest och jens och carina kommer hit. lördag har vi middag med peter och mia och söndag är det farsdag.

men innan allt det där måste jag jobba mig igenom ännu en dag, 11-20. jippie.




091104

dagens fika med mamma blir denna:

honungskaka med jordgubbar.

3 ägg
1 1/2 dl strösocker
75 g smör
1 dl honung
rivet skal av 1/2 citron
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver

Garnering:
2 1/2 dl Kelda mellangrädde
1 l jordgubbar


Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret i en kastrull, rör ner honungen och låt den smälta. Rör ner smörblandningen och citronskalet i äggsmeten. Blanda mjölet med bakpulver och rör ner i smeten. Häll smeten i en smord och bröad rund form med hål i mitten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 min. Täck ev. med folie mot slutet. Stjälp upp kakan och låt den kallna. Vispa grädden och bred den över kakan. Fyll hålet med jordgubbar och garnera med resten runt om.


091104

god dag på er!
idag börjar jag jobba kl 16 så hitills har jag hunnit med en hel del. tog en välförtjänt sovmorgon till nio och sen var det dags att göra någon nytta. det blev en tvätt, dammsugning och byte av sängkläder. det finns ju inget bättre än att lägga sig och sova i en renbäddad säng.

sen blev det bakning. ännu ett nytt recept att prova. ska åka med den kakan till mamma senare och fika lite innan det är dags att jobba.





091103





175 g smör
75 g mandelmassa
1 ägg
8 droppar bittermandelarom
1 1/2 dl mjölk
2 1/2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver

Hallonglasyr:
1 dl florsocker
1/2 dl hallonsylt


Sätt ugnen på 150°. Smält smöret. Riv mandelmassan. Vispa ihop ägg, bittermandelarom och mjölk i en skål. Tillsätt mandelmassa, socker, mjöl, vaniljsocker och bakpulver under omrörning. Rör ner smöret. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen 30–40 min. Låt kakan svalna något. Rör ihop florsocker och hallonsylt och bred det över kakan.


bjöd på den här kakan ikväll. jag tycker den är riktigt god, även fast jag slant med bittermandelaromen. blev några droppar för mycket. men det smakade lika bra för de.


091103

hej på er!
snart kommer peter och mia över för middag. ikväll ska vi äntligen få tummen ur och boka hotell i vietnam samt ordna med visum så vi får stanna där överhuvudtaget. fy tusan så jag längtar dit!




091102



dagens middag: mustig höstsoppa.

750 g blandade rotfrukter t ex potatis, rotselleri, morot, palsternacka
1 gul lök
8 dl vatten
2 höns- eller grönsaksbuljongtärningar
100 g rökt fläsk
2 vitlöksklyftor
smör
2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche
1 dl hackade färska örter, t ex timjan, rosmarin, gräslök

Skala rotfrukter och lök och dela dem i bitar. Mixa rotfrukter och lök, lite i taget i en matberedare. Häll hälften av blandningen i en kastrull. Tillsätt vatten och buljontärningar. Koka ca 5 min. Mixa soppan slät i en matberedare. Skär fläsket i små tärningar. Skala och hacka vitlöken. Fräs det i smör i kastrullen. Häll i den mixade soppan, de okokta rotfrukterna, créme fraiche och örter. Låt soppan koka ca 5 min. Klart!

Tips! Jag la till bacon istället för fläsket och tillsatte champinjoner. Super gott! 






091102



jag älskar tim burtons filmer. fullkomligt älskar dom.
jag har en hel del dessutom:

kalle och chokladfabriken
edward scissorhands
nightmare before christmas
sweeney todd
corps bride

alla har jag sett minst 5 gånger. jag är nog en nörd.



091102

 

jag ligger och ser förlossningskliniken på tv4 just nu. det är lika fascinerande varje gång man får följa en förlossning. jag har så svårt att ta in att det ska växa ett barn inom en.  men längtar tills jag är där en vacker dag.

idag fick man följa två par som inte kan få barn. för de flesta är det inga problem alls, medan en del får kämpa i flera år. så orättvist.

jag skulle bli helt förkrossad om jag inte kunde få barn.



091102

jag har alldeles just kommit hem från jobbet. nu ska jag sitta i soffan ända tills pär säger att vi ska laga middag. jag tänker inte röra mig mer än nödvändigt. kanske för att göra en kopp te. men inget mer.




091101



vi har just sett änglar och demoner. jag har läst böckerna tidigare och var riktigt sugen på att se denna film. jag har ju ett litet intresse för historia och tyckte filmen var riktigt bra. självklart föredrar jag böckerna, men filmen är för den delen inte dålig.

091101

jag önskar mig en plattång i julklapp. min har nu gått sönder.



091101

 

 

 

 

 

var ute på en skön promenad för en stund sen. det var ett tag sen jag var ute och gick men idag kändes det som att det behövdes. rensa tankarna lite. få in lite frisk luft i lungorna. fota lite.

på vägen hem gick jag förbi galleri1 och gick på vernissage. det var en äldre kvinna som målade höstmotiv som ställde ut sina tavlor. jag vill också måla.