131030

 
För någon vecka sedan hade JT:s elservice kampanj på deras posters. 150:- för alla och min pappa fick en beställning att köpa med sig denna. Jag tycker om den så himla mycket och den gör sig så fin i barnrummet/gästrummet.
 
Bloggen går lite på sparlåga just nu. Alla projekt jag håller på med just nu är julklappar och därför kan jag heller inte visa upp något här. Men desto mer att visa sen.
 
 


131025

 

Igår hade vi plåtslagare hemma hos oss. Det var nämligen dags att plåta in skorstenen innan den föll ihop. Så medan regnet föll som mest stod dom där på taket och bankade.
 
Men nu är det gjort och ännu en sak är gjord på våran "att-göra-lista".
 


131024

 

Veckans läsning: Inte helt perfekt av Lucy-Anne Holmes
 
 
 


131022

 
På söndag ska jag på Ikea tillsammans med en hel del kvinnor ur Pärs släkt. Vi ska åka buss till Haparanda och jag ska spendera pengar på möbeltassar och stearinljus. Fast jag ska också kika på badrumsinredning. Det känns som att jag har tittat på badrum i en evighet snart. Det ska bli skönt när det är klart.
 


131020

 
 
Veckans läsning: Sandmannen av Lars Kepler
 
Jag har läst alla Lars Keplers böcker och alla har fått håren på armarna att resa sig. Men denna, den har gett mig kraftiga mardrömmar och jag har börjat se i syne. Så fruktansvärt läskig bok! Men framförallt otroligt läsvärd.
 
 
 


131018

 
Förra veckan hade Happy Homes 30% på tapeter för medlemmar och eftersom vi ska göra klart lilla toan på övervåningen behövde vi lite tapeter.
 
I och med att vi gjorde ett stort badrum nere, har vi helt enkelt valt att ta bort den lilla duschhörnan som fanns och därmed behöver vi inte ha matta annat än på golvet.  Dock ville jag ha vinyltapet som är lite tjockare och lättare att torka av.
 
Utbudet på snygga vinyltapeter var ju inte så stort så det gick rätt snabbt att komma fram till fem olika alternativ. Vi kom fram till denna tapet från Tapet Terminalens kollektion "Hidden richness". Den går mer i grön/turkos än bara blått som på bilden. Golvet är redan klart då det blev över så pass mycket från badrummet nere att det räckte även till övervåningen. Sen ska vi bara bestämma badrumsmöbel och toalett.
 


131016

 

De förra ägarna lämnade ett teak skåp till oss om vi ville behålla det. Det har stått uppe på vinden på gårdshuset men jag hade en tanke om att det en dag skulle komma till användning. Tanken var att det skulle stå i barnrummet, vilket det också gör, men kommer tills vidare att fungera som tv-bänk.
 
Dock var jag ju tvungen att pimpa det lite lätt med plastfilm.
 


131014

 
 
Jag har varit ledig i helgen och har därför haft fullt upp med att göra vinter på gården. Trädgårdslandet är helt rensat från ogräs och har fått sig ett täcke med löv. Detsamma med pallkragarna.
 
Löven kommer att fungera som ett skyddande lager mot snön, de gör också att tjälen inte går så långt ner. Men framförallt kommer det till våren att ha bildats näringsrik mull vilket gör att jorden kommer att bli ännu bättre än den är. Sen älskar maskarna löv och en jord med maskar i är en bra jord!
 
 


131009

 
Jag visar sällan några bilder från vårat kök -här är svaret på varför. Det är mörkt, fult och jätte tråkigt.
 
Vi är nu med i Vi i villas tävling "Sveriges fulaste kök 2013" där första priset är 25 000:- att köpa vitvaror för. Det skulle vara perfekt då vår kyl- och frys sjunger på sista versen. Hjälp oss att vinna, gå in och rösta!
 
http://foto.viivilla.se/rosta.php?bild=38692
 
Tävlingen pågår till och med 5 december.
 
 
 


131007

 
 
 
 
Jag blir så inspirerad av alla färger som löven har just nu och tanken om en dörrklädnad växte sig stark. Jag ville inte ha en traditionell krans så istället blev det en lövgirlang! Nål, tråd och fina löv är allt som behövs.
 
Finaste löven har lönnen. Men då vi planterade om våran lilla lönn i år så fick jag inte så fina löv. Istället tog jag tillfället i akt att plocka en hel drös när vi var inne i stan vid vår gamla lägenhet. Där växer den största lönn jag sett och nedanför ligger ett hav med vackra löv.
 
Pär skämdes då jag krälade och vände och vred på alla löv för att se om det var rätt nyans. Jag gjorde inte saken bättre genom att dra fåniga skämt och skrika "Aj löööv jo!" i bilen på väg hem. Men fint blev det!
 
 
 
 


131006

 
 
Jag älskar hösten, särskilt när alla löv i träden brinner och luften är sådär härligt lätt att andas. Däremot tycker jag inte om att den ska komma så fort efter sommaren.
 
Jag har haft en rätt bra helg i helgen. Fredag blev en lugn kväll för oss innehållande tacos och idol.  Lördag steg jag upp tidigt för att jobba och sedan blev det pizza när jag kom hem. Sovgäst hade vi också i form av min syster. Och idag söndag har jag varit ledig så vi har pysslat på lite här hemma, besökt Pärs mormor som ligger på lasarettet och nu står söndagssteken på spisen och kokar. Fin helg.
 
 
 


131003

 
 
Gardinstänger är dyrt. Och riktigt tråkigt att lägga pengar på. Så jag fick två gamla stänger i olika färg och olika storlek av mamma. Ingen av dem passade ensam så jag satte helt enkelt ihop dem. Och eftersom dom var av olika kulör sprayade jag dom i den färgen jag vill måla hela världen i - koppar.
 
Just denna sitter i barnrummet. Och tanken slog mig att varför inte göra detta fler gånger? Och just i barnrum kan du spraya dom i vilken färg som helst! Kan nog bli ett riktigt fint blickfång.