160731


Det är inte speciellt ofta jag är på loppis nu förtiden.
 
Tiden räcker inte till eller så har vi fullt upp med annat. Men så idag tog jag Elin med mig och körde till Folkparken för att se om vi kunde göra några fynd. Vi var där när dom slog upp portarna för första gången i sommar och gjorde massor av fynd den dagen, så förväntningarna var ganska höga.
 
Och även denna gång hittade vi lite saker! Jag köpte en karaffliknande flaska till det nygamla vitrinskåpet som ska flytta in till oss. Elin fick sig en riktig racertrehjuling som hon sedan körde omkring med på området. Och sist men inte minst sprang jag på detta fina fönster. Jag kunde bara inte lämna den när den bara kostade 100:-
 
Dock hotade himlen med enormt mörka moln så jag började få lite bråttom hem. Så jag packade ner Elin i vagnen, trehjulingen ovanpå och fönstret under armen. Vi hann just ta oss till Solbacken innan regnet fullkomligt vräkte ner.
 
Väl där fortsatte jag fyndarrundan då jag hittade en hel del pocketböcker inne på Myrorna. En riktigt bra dag!


160724


Denna sommar alltså.
Eller de senaste dagarnas underbara sommarväder.
Det gör en gott ända in i själen. Det är såna här dagar och kvällar som jag lagrar långt inne för att plocka fram en kall vinterdag.
 
Det är både och som jag återvänder till arbetet imorgon efter tre veckors ledighet. De gick ju alldeles för fort! Men jag vet av erfarenhet att det är jobbigast imorgon och sedan är man inne i allt igen. Lite läskigt hur fort man kan komma in i en rutin men desto svårare att bryta den.
 
Sommaren är inte över bara för att jag börjar jobba. Vi har säkerligen en hel del fina dagar och kvällar kvar som vi kan göra saker på. Men vad jag ändå önskar att sommaren vore längre än vad den är.


160720

 
Jag hade en del projekt jag ville hinna göra i sommar.
Då Pär har fullt upp med garaget fick jag ta hjälp av min pappa för att bygga denna jättelånga spaljé. Så pappa byggde, jag målade, pappa/mamma/farfar kom sedan och hjälpte till för att montera den och sedan satte jag återigen spaden i marken och grävde en rabatt som jag fyllde med grus och planterade vildvin som kommer att få klättra längs med spaljén.
 
Och visst blev det bra? Jag älskar den!
 
Jag tror att om några år när vildvinen vuxit till sig så kommer det bli ännu finare.


160718


Vi har en riktigt duktig 2-åring här hemma som under denna vecka gått från att sova i spjälsängen till att sova i en alldeles egen storsäng. Och därmed är hon inte längre vår lilla bebis utan vår lilla stortjej. Måste medge att jag fick en klump i magen över hur fort tiden har gått.
 
I samband med planeringen av byte av säng, vi passade på nu under semestern utifall det skulle bli en del jobbigare nätter, så införskaffade vi även lite förvaringsmöbler till hennes rum. Nu är vi aldrig där utan leker alltid på nedervåningen men alla hennes saker måste ju förvaras någonstans. Möbeln är två Bestå skåp från Ikea som vi satt på ben och skruvat ihop ovanpå varandra. Jag köpte även till knoppar i granit så att hon lättare skulle kunna öppna.


160707


Jag har fått tummen ur att färdigställa ett av förra sommarens projekt som inte hanns med, nämligen att laga sprickorna i grunden på huset och måla den.
 
Dock har det tagit rätt bra med tid även denna sommar då solen aldrig verkar kunna stanna längre än en dag. Lite svårt att måla då nästkommande dag är full med regn. Och på tal om regn, mitt i spöregnet stod jag ute och grävde gången där allt grus nu ligger. I och med att alla kvällar i stort sett är tillägnade Pär och hans garagebygge så gäller det att passa på då tillfälle ges. Så det var bara att klä på sig och ge sig ut, för det är väl som man säger - det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder?
 
Hur som så efter att gången var grävd, muren spacklad och målad kunde jag sedan lägga dit markduk och sist men inte minst allt grus. Vi har någon slags förkärlek för grus har jag märkt, men jag gillar konstrasten. Och nu har vi dessutom en sån här grusgång runt hela huset, vilket inte bara underlättar klippningen av gräset då vi slipper trimma längs med huset, det är även bra för huset att få bättre dränering i och med gruset och att gräset inte ligger mot grunden och gör den fuktig och blöt. Så win win liksom.
 
Och på tal om garagebygge - visst ser ni vilken händig karl jag har? Garaget är i stort sett redo för panelen, sedan är det bara dansa soldansen och hugga tag i penslarna för här ska målas garage!


160703


Idag har vi hängt på Mickelbo gård, cirka 4 mil norr om Umeå. Perfekt för barn att titta och kela med djuren. Elin var mest rädd för alla utom kamelerna. De absolut största djuret på gården gick alldeles utmärkt att mata och vara nära, men resten var lite läskigt.
 
Vi passade dessutom på att äta deras goda hamburgare som var gjorda på kött från gården. Otroligt goda!