120229





Jag är med och tävlar på Ellos hemsida om 5000 att handla för! Det är en tävling där man ska visa med en bild stilen hemma hos sig och jag tävlar med dom här bidragen. Tävlingen pågår till och med 30/3 så ni har lång tid att rösta!

Rösta på mig här: http://bit.ly/xyJH5v och här http://bit.ly/wMhrSl  




120228





Nästa fynd är denna lockskål. Den fick jag betala 30:- för och det gjorde jag gärna. Jag har letat efter en sån här skål ett bra tag, men har inte hitta någon här i stan och på Tradera har dom blivit alldeles för dyra.

Och tur hade jag som han norpa åt mig den, för tydligen var det fler än jag som var intresserade!

120227









Nästa fynd som jag gjorde, gör mig alldeles sprallig bara jag tänker på det. Det översta fatet, som ser ut som ett löv betalade jag 10:- på, på loppisen i Bureå. Direkt jag såg det norpade jag åt mig det och la det i korgen. Det är självaste Stig Lindberg som har varit framme och designat serien Gefyr, den allra första ugnsfasta serien. Den tillverkades mellan 1952-56 för Gustavsberg och består av lite olika färger, bland annat den här pastelligt gula.

Det som gjorde mig så glad över att ha ett sånt fat i min ägo, för 10 kr dessutom, är att dom kostar ända upp mot 150 kr på t ex Tradera. Det kan man verkligen kalla fynd!

Det understa ugnsfatet hittade jag på loppisen i Burvik som vi besökte direkt efter Bureå. 30:- fick jag betala och jag är nu en stolt ägare av två stycken delar ur serien Gefyr, båda inom loppet av en timme.

120227



 



Här kommer det allra första fyndet jag gjorde i helgen. Det är en ljusstake från Guldkrokens keramik i Hjo. Jag föll för den härliga citrongula färgen och den fick genast en plats på byrån i sovrummet. Ännu en färgklick! 25 kronor fick jag betala för den på Pingstkyrkans second hand.

Guldkrokens keramik startade upp 1946 och började göra kakelugnar. Men snabbt tillkom även en del andra produkter.

120226

Vilken skön helg det har varit! Vi har varit riktigt trötta under veckan så det behövdes en slapparhelg med inte så mycket inplanerat. Vi har iaf hunnit vara på fotboll då Pär har spelat cup, ätit middag med vänner och sett melodifestivalen samt varit på loppis både en och två gånger! Mina fynd visar jag senare. En toppenhelg som gått alldeles för fort.



120226









Jag har utökat min samling av Vineta glas ännu mer. Dessa delar är vunna på Tradera och består av den sötaste lilla gräddsnipa, en sockerskål, ett fat samt en till salladsskål.

120225



 

Sitter och drömmer mig bort tills den dagen man har ett helt hus att fylla med snygga möbler och vackra saker. Ibland längtar jag så mycket att det gör ont i hjärtat, knäppt va? Att min kärlek för materiella ting är så stark.

Iaf så har jag letat igenom blocket efter lite inspiration till framtiden och fann dessa snygga köksstolar från 50-talet. 2500:- och de skulle passa ypperligt i det kök jag ser framför mig i vårat blivande hus.

120223

 



 

För ett tag sen köpte jag en vas på Pingstkyrkans second hand butik för 25:-. Jag gillar den skarpt för dess knoppiga form så den åkte med i korgen. Såg en exakt likadan på Tradera och slutpriset på den blev 106:- så det kan man kalla ett fynd från min sida!



120222



Jag fick ett sms av min syster imorse där det stod att Biboköp har 25% rabatt på Kivi lyktor. Inredningsnörden inom mig tjoade hejvilt samtidigt som jag hörde Pärs röst "Vi behöver verkligen inga mer ljuslyktor". Så det slutade med att Pärs röst vann för tillfället, men jag har en plan. I maj fyller jag 25 år, då kommer en gul och en lykta i färgen pomerans stå på min önskelista. 

120222



 



Tidigare imorse var jag iväg och gav blod. Direkt jag fyllde 18 år anmälde jag mig till att ge blod, det var ett självklart val att kunna hjälpa till. Tänk, mitt blod kanske har hjälpt till att rädda livet på någon!

Man blir alltid så vänligt bemött och efteråt blir man bjuden på fika. Och som tack för hjälpen får man välja en present. Tidigare gånger har jag valt allt från presentkort till Iittalas populära Kivi lyktor. Men nu hade de fått in något annat som mina ögon fastnade för. Nämligen koppar från Rörstrands serie Swedish Grace formgiven av Louise Adelborg 1930. Mönstret ska föreställa veteax och jag gillar det skarpt. Tanken var att börja samla på den för att börja använda som vardagsporslin. Jag valde färgen snö då jag tycker vitt funkar i alla lägen och är enklast att bygga upp en dukning kring.

För man kan väl inte ha för mycket porslin, eller?

120221

 

Veckans läsning: Kvinnan i rummet av Jussi Adler-Olsen



120221



Fet-tisdag idag! Vilken fantastisk idé, då är det helt okej att trycka en semla. Efter jobbet var jag snabb att köpa med mig två stycken hem.

Farmor och farfar har som tradition att varje åt anordna semelfika i huset dom bor i. I år bad dom mig att göra en skylt och jag sa gladeligen ja. Det var fruktansvärt längesedan jag ritade något. Ovan ser ni resultatet, en alldeles perfekt gräddad semla och en kaffekopp ur Stig Lindbergs serie Berså.



120220



   

Jag har länge velat göra en make-over i sovrummet. Det började med att allt "skräp" hamnade där, ni vet allt som man helst inte vill ha framme, och tillslut kände jag att nu får det vara nog. Sen hittade jag en bit tyg på Åhléns som verkligen fick min inredningstokiga hjärna att arbeta. Jag köpte tyget och sen fick mamma agera sömmerska.

Tyget blev sen början till en kedjereaktion där jag kände att jag ville göra om allt. Typiskt mig, men jag fick behärska mig då vi förhoppningsvis kommer flytta någon gång. Så jag fick nöja mig med nya gardiner, ny lampa (den jag fyndade på loppisen i Bureå för 30kr) och en jordglob! Den är ännu ett tradera köp.

Tyg - "Pavo" design Louise Videlyck
Lampa - Loppisen i Bureå
Jordglob - Tradera
Orange termos - Loppisen i Jörn
Bokstav - Lagerhaus
Ljushållare - Pingstkyrkans second hand

Så nu har sovrummet äntligen blivit den färgklick man behöver en trött morgon!



120219



Idag var äntligen dagen då jag skulle få stå på Folkparkens loppis och sälja lite saker. Som jag längtat! Jag tycker det är fantastiskt kul att vara på loppis, både för att sälja och för att leta prylar. Iaf så stod jag där tillsammans med min syster som hjälpreda och det behövdes verkligen, när dörrarna öppnades vällde det bara in folk och de ryckte i sakerna från alla håll. Så vi körde varsitt hörn för att hålla koll och ta betalt.

Jag kom dit med 3 fulla bananlådor och kom hem med en låda samt nästan 700:- i förtjänst. Inte illa! Fördelen med att stå var att man fick kika vad alla andra hade innan rusningen började, men jag gjorde dock inga fynd. Var rejält sugen på en lampa som jag tror hade blivit kanon i sovrummet, men 450:- kändes lite för dyrt för mig och i slutet av dagen var den redan såld då jag bestämt mig för att köpa den. Men, så kan det gå.



120218



Något jag har börjat göra varje vecka är en så kallad veckosallad. Det är en sallad gjord på morötter och vitkål som håller sig i över en vecka i kylskåpet tack vare lagen den ligger i. Därav namnet, vecko-sallad.

På så sätt behöver jag inte oroa mig över om jag får i mig tillräckligt med frukt och grönt varje dag, för både jag och Pär är urdåliga på att göra en sallad till måltiderna. Dessutom så håller sig en vanlig grönsallad inte lika länge och blir fort brun och missfärgad och måste därefter slängas.

En veckosallad är superenkel att göra och kräver inte en massa ingredienser.

Ca 500 g vitkål
4-5 morötter
1 dl vatten
1 dl vitvinsvinäger
1 dl rapsolja
0,25 dl socker
1,5 msk salt

Riv morötterna och vitkålen. Koka upp de andra ingredienserna och häll sedan över vitkål-och morotsblandningen. Låt stå ett tag så rotfrukterna få suga upp lagen ordentligt innan servering.



120215



Veckans läsning: Mästaren av Harlan Coben



120215

 



Titta vad jag hämtade ut igår! Ännu en vinst på tradera, det är som en drog det där. Iaf så består vinsten utav 6 stycken dessertskålar ur serien Vineta av Kjell Blomberg som jag visat tidigare. Tycker dom är magiskt fina med det snygga rutmönstret nertill.



120214

 

Alla hjärtans dag idag! Vilken härlig dag att tänka på sina nära och kära lite extra. Det är så lätt att bara köra på i samma mönster att man lätt kan glömma att ge en extra kram eller säga något snällt till någon man tycker om. 

Än en gång vill jag upplysa om att denna dag inte bara är till för kärlekspar, utan den handlar i grund och botten om att visa lite extra att de som finns i ens närhet är omtyckta och att man uppskattar att dom finns där. Så det finns ingen anledning att sitta och deppa över att man är singel och inga blommor får (det får inte jag heller, det får man tjata sig till, haha).  Så ge dina familjemedlemar eller vänner en extra kram idag och inse att det finns kärlek runt om dig ändå!

Kvällen har vi planerat som så att vi äter en god middag, ser en bra film och äter Key Lime Pie som jag bakat nu på morgonen. Mysigt!



120213



På onsdag ska jag och min syster testa fish spa! Jag fick ett presentkort av Pär i julklapp att testa detta då jag varit lite nyfiken på det ett tag, och nu så har jag äntligen bokat tid. En halvtimme kommer vi sitta och låta fiskar "äta" på våra fötter. Undrar om det kittlas mycket?

120212



Vilken härlig dag det blev! Vilken skillnad det gör med lite solsken, så mycket mer energi man får. Vi for upp till vitberget för att njuta en stund och det kändes verkligen som att våren inte var långt borta.

När vi kom hem så ställde jag mig att baka morotsbröd, chokladrutor med toscatäcke samt att jag gjorde middagen, gratinerade lunchkorvar och potatis. Smaskens! Så nu kan jag med all rätt slappa i soffan.

120210

God kväll på er! Äntligen så är det fredag. Kvällen kommer vi tillbringa hos Peter & Mia för fredagsmiddag och tv-tittande. Ska bli så skönt att få sätta sig tillrätta i soffan och veta att jag är ledig i helgen. Vi har lite planerat såsom middag hos mamma och pappa, förrådsrensning inför loppis och sovmorgon åtminstone en dag. Superhelg!




120209



Recept äppellimpa 2 st

5 dl vatten
½ paket jäst
2 äpplen
3/4 dl honung
1 tsk salt
7 dl rågmjöl
10-11 dl dinkelsikt

Värm vattnet till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke. Häll på vattnet och rör runt tills jästen lösts upp. Riv äpplena grovt. Tillsätt äppelriv, honung, salt och nästan allt mjöl i bunken. Arbeta degen 5 minuter i maskin. Täck med bakduk, låt jäsa cirka 1 timme. Sätt ugnen på 250 grader. Ta upp degen på mjölat underlag och dela den i två delar. Forma till 2 limpor och lägg dem på en bakpapperklädd plåt. Täck med bakduk och låt jäsa 40 min. Ställ in bröden i nedre delen av ugnen, sänk värmen till 225 grader. Grädda i 30-35 min.






120208



Dagen blev bättre! För titta vad som låg i brevlådan - nyaste numret av Retro! Nu ska jag avnjuta ett gott mellanmål bestående av te och äppellimpa och sedan lägga mig i soffan och inspireras av alla fina gamla saker.

120208

Den här dagen har INTE börjat bra. Pärs väckarklocka fortsatte att ringa efter att han for och jag fick inte av den. Tryckte på alla knappar och tillslut brukade jag våld, så nu är den säkert trasig, men i alla fall tyst. Lyckades somna om men vaknar med huvudvärken from hell som sitter i sen igår.

Kliver i alla fall upp för att göra mig en frukost. Häller upp yoghurt, flingor och ställer mig och tärnar lite äpple som jag hade tänkt blanda ner. Tänkte toppa allt detta goda med massor av kanel. Märker sedan att jag tokhällt malen paprika över alltihop. Malen paprika! Häller ut allt i vasken medan svordomarna fullkomligt flödar ur min mun. Ställer mig sedan och gör om samma procedur, förutom att jag denna gång läste väldigt noga på etiketten på kryddburken.

Jag hoppas att dagen inte fortsätter i samma spår.



120207

Den 19 februari är det dags för loppis på Folkparken här i Ske-å. Mellan klockan 11-14 kan man fynda bland alla som säljer sina saker. Däribland jag! Äntligen är det dags att få stå på loppis igen. Jag har lyckats samlat på mig ännu mer saker sen sist jag stod, trots löftet till mig själv att bara köpa saker jag behöver.

Kom och fynda eller bara för att säga hej!

120205



Just nu: Reprisen utav Top Model Sverige.

Jag är så fruktansvärt mätt att jag tror att jag kommer spricka vilken sekund som helst. Vi åt hästfilé och ugnsrostade grönsaker till middag och det var såå gott! Trots att jag är så mätt så vattnas det i munnen bara jag tänker på det. Synd bara att det ska vara så dyrt med hästkött.

120205




Veckans läsning: Spelaren av Harlan Coben



120202



Idag är den hitills kallaste dagen på hela vintern, och jag längtar så innerligt efter sol och värme. Att sitta och titta tillbaka på sommarens bilder gör inte längtan mindre direkt. Men vi får tänka på att det redan är februari och våren kommer närmare för varje dag.

Nu ska jag krypa tillbaka under filten och se premiären av Lyxfällan. God kväll på er!

120202

 

Veckans läsning: Eldvittnet av Lars Kepler



120201

Igår var vi ut och åt tillsammans med Peter & Mia, Stefan & Eleine på Bishops arms. Sen tog vi oss vidare för att se hockeyn. På en helt vanlig tisdag. Ett perfekt sätt att få en trist dag att kännas som en fredag.