160831


Det är himla roligt att gå vid sidan av när hon upptäcker saker och ting. Varför ligger det en pinne här? Kan man äta lingonen? Vad händer om jag gör såhär?
 
Igår fick jag titta på när hon radade upp sandkaka efter sandkaka för att sedan trampa på dom så dom blev platta. Jag fick lyssna till hela hennes repertoar av sånger som hon kan och följa med för att äta lingon och dra ris i skogen.
 
Älskade Elin.


160821

 

Jag skrev för några dagar sedan att jag tyckte det var skönt att regnet kom och gjorde att vi kunde sänka tempot lite. Problemet med det är ju att allt man då ska hinna medan solen skiner blir en hel del. Men båda stunderna har sin tjusning.
I helgen passade vi på att färdigställa en del saker som legat på hög. Fasadsiffrorna som jag målat kom äntligen upp på väggen tillsammans med lite belysning så man förhoppningsvis kommer kunna se dom nerifrån vägen. Pär har jobbat på garaget i vanlig ordning. Jag och Elin har länsat bärbuskarna på bär som vi ska koka saft av och jag har tagit revorna från jordgubbsplantorna och satt ner dom i jorden.
 
Elins lekstuga som vi köpt via Facebook av en kvinna här i byn har också kommit på plats. Och vilken glädje det var i Elins ögon när hon fick leka i den. Hon lagade mat och sopade rent och ville aldrig gå därifrån.
 
Och sist men inte minst fick jag hjälp av mamma och pappa att gräva hålen där aroniabuskarna ska planteras imorgon. Vi har fått cirka 30 plantor som annars skulle slängas så vi passar på att anlägga en häck.
 
En otroligt produktiv helg som gick alldeles för fort.


160819

 
Även om jag älskar sommaren med allt vad det innebär, så är det alltid lika skönt när hösten börjar rulla in. Det höga tempot man hållit i några månader börjar sakta ner, kraven minskar med att man ska hinna med saker och ting och det är helt okej att spendera en kväll i soffan när mörkret gör sig påmint.
 
Med hösten får man äntligen skörda de man gått och väntat på hela sommaren, alla bär som så småningom ska kokas till saft och gelé, rödbetorna som ska läggas in och allt annat som ska bli ingredienser i någon maträtt eller bakverk.
 
Jag tycker om hösten med allt vad det innebär, men mest för att tempot saktas ner.


160817


Ibland saknar jag att spendera mina somrar i Boviken, precis som jag gjorde då jag var yngre. Doften av hav och tång, den friska luften och framförallt lugnet.
 
Det är en himla tur att mamma och pappa valde att bosätta sig där så vi kan komma och hälsa på. Nu är det Elins tur att upptäcka alla stenar, kasta macka med de plattaste stenar man kan hitta, och lära sig att gå på piren utan att ramla. Det värmer i hjärtat att se henne upptäcka alla saker som jag och min syster roade oss med i timmar under somrarna.


160815

 
Sommaren försvann ganska fort sedan regnet gjorde entré. Inte mig emot alla gånger, jag tycker det är rätt mysigt att mysa på inne. Däremot är det på någon annans villkor nu vilket gör att man inte längre kan ligga i soffan och titta på tv en hel dag när regnet vräker ner ute.
 
Så vad hittar man på när man vill undvika att trängas med alla andra på Leos och inte vill att hon ska klättra på väggarna av rastlöshet? Jo, trolldeg! Nobelpriset till den som uppfann det. Nu hade jag ingen karamellfärg hemma men det ska genast inhandlas så vi kan utöka degsortimentet. Med lite deg, formar och en kavel har vi bakat älgar, giraffer och fötter.


160813


Skulle någon fråga mig vilket mitt favoritrum är skulle jag utan tvekan svara: köket.
Skulle någon ha frågat samma fråga för bara ett år sedan hade jag inte svarat köket. Då var det furufest så det stod härliga till och mitt absoluta hatobjekt. Men sedan jag målade om väggarna och vågade måla köket i en mörkt grå färg så älskar jag att sitta där.