120731

 
 
 
 
Vi sålde ju våra förra köksstolar på Blocket innan vi flyttade och tanken var att vi skulle ha pinnstolar istället. Vi har haft turen att få ta över hela 8 stycken (!) pinnsstolar från Pärs sida, så nu ryms vi alla.
 
Stolarna var i olika skick och en del var grönbetsade och en del grönmålade. Så vi började med att slipa upp dom en efter en för att sedan spraymåla dem med en färgspruta. Rekommenderas varmt att köpa en sådan spruta, resultatet blir supersnyggt och jämnt.


120730

 
 
I lördags var det loppis här i Frost Kåge och självklart måste man ju ta sig en titt när det är så pass nära! Vi for dit då det var en och en halvtimme kvar, så det var ganska urvalt bland sakerna. Men jag gjorde ändå ett fynd, två stycken gula lampfötter från svenska Markslöjd för 20:-.
 
De kommer passa perfekt i vardagsrummet. Ska bara hitta lampskärmar först.


120729

   
 
Veckans läsning: Tusenskönor av Kristina Ohlsson


120728

 
 
I tisdags stod jag tillsammans med min mamma och syster på loppisen på café Kajutan. Vi sålde på rätt bra och av alla 3 kartonger jag hade med mig for jag endast hem med en, så jag är mycket nöjd. Tror jag sålt bort nästan åtta kartonger allt som allt på alla loppisar jag stått på hittills i år. Men nu är det färdigtrensat och färdigtstått på loppisar för min del.
 
Jag sålde nu inte bara saker utan var ju själv tvungen att ta mig en titt på alla andras grejer. Och några fynd gjorde jag allt! Till mig själv köpte jag den gröna Kylex kannan ovan, den finns i flera olika storlekar och kommer från Gullaskruf. Nu ska jag bara hitta de andra storlekarna.
 
Jag köpte även konserveringburkar till Pärs bror, en dvd-film till Pär och en skål till mamma ur Gustavsberg serie Tussilago som hon fått överta av farmor.
 
 


120725

 
 
Veckans läsning: Askungar av Kristina Ohlsson


120724

 
 
Äntligen är sovrummet färdigt! Vi sov första natten där i natt och jag har nog inte sovit bättre förr. Så underbart det var att få städa bort allt damm och lyfta in sängen. Nu ska vi bara in med lite hyllor, gardiner osv. Och framförallt en garderob.


120721

 
Idag har vi varit på namngivningsdag för Edvin Hjalmar Lindqvist! En mycket trevlig dag med god mat och gott fika, och så en massa presenter till lilleman förstås.
 
Men det bästa av allt är att Jens och Carina valt ut mig och Pär att bli hans gudföräldrar!


120720

 
 
Igår fyllde älskade P 28 år gammal! Jag lagade sjömansbiff till middag, gav honom en prinsesstårta till efterrätt och i present fick han en högtryckstvätt.
 
Jordgubbarna på bilden är våra egna gubbar utifrån jordgubbslandet. Det är helt underbart att kunna gå ut med en skål på kvällen, fylla den och sen äta jordgubbar tills man spricker.


120718

 
Äntligen har vi börjat ta tag i trädgården! Trädgårdslandet var fullt i ogräs då de förra ägarna inte orkat odla någonting på 2-3 år. Jag fick hjälp av min mamma och min syster under dagen för att rensa ogräs. Sen ikväll har jag och Pär fortsatt. Snart är vi klara och då ska använda en jordfräs för att få bort det sista.


120717

 
 
 
Förra veckan grävde jag och min syster i alla flyttlådor som mamma och pappa har samlat i förrådet. Där ligger saker från mormor&morfar, farmor&farfar samt en massa saker som är mamma och pappas. Ska tilläggas att det är värsta guldgruvan!
 
Jag hittade en massa fina saker som jag fick ta med mig hem. Men bäst av allt var ändå de 5 mattallrikarna ur Rörstrands serie Mon Amie. Mitt hjärta stannade när jag såg dem längst ner i kartongen och jag bara satt och gapade. Dom är så rysligt snygga. Dom ska jag vårda ömt.


120715

 
 
Hallen blev klar i veckan. Där har jag målat väggarna vita och vi har satt in en ny tapet. Den observante kan se att det är samma tapet som vi hade i hallen i lägenheten, tråkigt kan tyckas, men vi hade över sen förra tapetseringen och vi tycker väldigt mycket om den, så den fick helt enkelt duga. Dessutom så slapp vi velandet hit och dit om vilken tapet vi annars skulle ha haft!
 
Hallmöblerna lämnade förra ägarna kvar, dock målade jag om dom vita för att de skulle passa in bättre.


120714

 
 
 
Igår hade vi mina föräldrar och Pärs föräldrar över på middag. Vi bjöd på lax och en supergod efterrätt. Efterrätten blev förstapristagare i nyaste numret av Buffé.
 
 
 
 


120713

Jag utnyttjade mitt presentkort jag fick av Pärs föräldrar i julklapp, en nagelförlängning! Den är gjord av Pärs kusin Sofia i Arvidsjaur. Är väldigt ovan men man vänjer sig ganska snabbt ändå.
 
Den här sommaren måste vara den sämsta någonsin, vädermässigt alltså. Inte en enda gång har jag legat på stranden och läst en bra bok, jag har heller inte använt vare sig shorts eller kjol. Det har snarare varit läge för långkalsonger och mössa. Igår kväll satt vi vid köksbordet och åt kvällsfika då känslan av höst spred sig i bröstet. Det var kallt och mörkt ute och regnet tyngde. Inte känns det då som att det är minst 4 veckor kvar av sommaren.
 
Men trots att vädret varit dåligt så har vi hunnit med en hel del ändå. Vi har hälsat på i Varmvattnet, varit i Myrträsk i nästan en vecka sammanlagt, umgåtts med vänner och vilat litegrann iaf.
 
I huset har vi också hunnit med en del. Vi är klara med 4 av 5 rum, vi har lite småfix samt golvläggning kvar i sovrummet innan vi kan flytta in dit. Sen kanske vi kan ägna en liten stund åt trädgråden, beskära buskar/rensa ogräs samt planera trädgårdslandet till nästa vår. Vi ska även hinna med att bygga igen en ytterdörr, men det funkar lika gärna att göra i höst.
 
 
 
 


120708

 
 
Allt eftersom banankartongerna töms på prylar så börjar mer och mer saker hamna på dess rätta plats. Mina vaser får än så länge stå i stringhyllan. Och visst blev kombinationen rätt snygg?
 
Alla vaser/skål utom två är köpta second hand.


120707

 
 
På vår gård finns det några rosenbuskar. Bland det bästa jag vet på sommaren är att plocka lite blad och lägga i en skål. Det doftar ljuvligt!


120706

 
Arbetssrummet är klart! Innan jag började måla satt här en gräslig tapet, en röd med medaljonger. Jag fick stora hurven och bestämde rätt fort att det skulle bli ljust och fräscht här inne.
 
Efter en tur på Ikea där det inhandlades ett skrivbord och en stol åt mig så har vi nu fått två arbetsplatser. Perfekt! Här kommer jag kunna pyssla som aldrig förr.


120704

 
 
Vaser kan man inte få för mycket för. Jag har införskaffat två stycken nya den senaste veckan. Den gula köpte jag på Ikea i Haparanda och den orangea kommer från en loppis i Kalix som vi svängde in på när vi var på väg hem. Vasen är formgiven av Bo Borgström för Åseda Glasbruk och gjordes någon gång på 1960-talet.
 
 


120703

Det går framåt i huset. Det mesta är målat och vi kan börja flytta in ordentligt, ställa saker på dess rätta plats osv. Men emellanåt har vi tagit lite pauser, bland annat varit och hälsat på i Umeå, varit på Ikea, besökt loppisar eller haft vänner över på besök. Små stunder som gör att man orkar fortsätta arbeta.
 
 


120702

   
 
Eleine och jag gick bananas med karamellfärg och skapade denna snygga dip dye! Superenkelt och snyggt. Synd att det bara håller i sig tills man tvättar håret igen.