101031



Min mobil sjunger på sista versen och har gjort ett bra tag nu. Jag har letat lite på internet efter en ny ersättare och fann denna, Nokia 6700 slide. Den verkar passa mig perfekt då den inte har en massa onödiga finesser som jag ändå inte kommer använda. Vill helst bara kunna ringa, sms:a och ta kort. Och det bästa av allt med denna mobil är att den är lila!

Räknade lite och insåg att om jag ville så skulle jag kunna köpa den nu istället för att önska mig den i julklapp. Men Pär förbjöd mig från att göra det, kanske kan förvänta mig en lila mobil i mitt paket då?



101031

Igår blev det alltså en spontanfest hemma hos oss. Där av Stefans inlägg nedanför, låter det vara kvar så han inte blir så ledsen. Iaf så var det riktigt trevligt.

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen ska vi möta upp gårdagens folk för lunch på Kungsgrillen. Mums!

En kväll i spritens tecken!

Hej alla mina trogna läsare (dvs mamma & pappa)... ikväll har vi haft en fantastisk spritkväll hemma hos oss. Det var både kul och lärorikt. Jag blir alltid lika imponerad av Stefans otroliga kunskaper inom konsten att dricka alldeles för stora mängder av sprit. Min kära pojkvän Pär som i folkmun kallas Pär har tagit rollen som min beskyddare och ädle riddare på en vit springare. Det känns skönt. Långberg är lite av en outsider. En kille som i sina bästa stunder kan förtrolla en hel sal av entusiastiska människor. Tobbe kan allt om ps3 och har visat Pär att hans hjärna tyvärr inte räcker till men det struntar jag i...han har andra fina egenskaper som jag värdesätter mer än intelligens...tack för en härlig kväll. Puss på er alla! btw Eleine är här...!!

101029

Igår: Jobbade 7-17 hann dessutom med tandläkaren där vid 10. Blev sedan en snabb middag innan alla kom förbi för att titta på hockeyn.

Idag: Ska möta upp Rebecca om 20 minuter för att gå till skolan. Blir sedan plugg och kanske en promenad med mamma. Sen vid 14 ska jag på Cv igen för ett möte. Och sen blir det äntligen fredagsmiddag tillsammans med Peter och Mia och idoltittande.

101027

Just nu sitter jag framför datorn med gott samvete. Vi har tillbringat kvällen med att storstäda lägenheten från golv till tak! Allt man kan tänka sig är gjort och det känns så skönt. Dessutom har vi äntligen fått sålt vårt köksbord så nu har det nya kommit på plats och jag är väldigt nöjd. Det känns litegrann som en ny lägenhet med alla små förändringar som skett.

Resten av kvällen kommer jag fortsätta slappa. Imorgon väntar ett 10-timmars pass samt tandläkaren, så det gäller att ha energi!

Ha en fortsatt trevlig kväll!

101027



Jag gillar trenden med väggord av alla de slag. Men de flesta jag sett innehåller latinska ord eller lyckobudskap och jag börjar vara lite less dom. Hittade en sida som säljer massor av olika ord och budskap. Jag valde detta "Känn dig som hemma" och satte upp den på den tomma väggen i hallen.

Vill du också ha ett annorlunda väggord? www.myfirstroom.se

101024



 

Den här lampan blev det från Ikea.
Gillar designen och den passar perfekt vid skrivbordet.



101024

Gårdagen på Ikea var riktigt trevlig! För min del blev det den billigaste resan jag hittills varit på eftersom jag inget speciellt skulle ha. Men blev ändå en skrivbordslampa, ett täcke och en hel del ljus. Köpte även söta tofflor från Hemtex och en Kivi big från Iitala.

Just nu väntar vi på att det ska komma en kvinna och köpa våra lackhyllor. La ut dom på blocket igår kväll och knappt en timme senare ringer hon och vill ha dom. Perfekt! Nu väntar vi bara på att få köksbordet sålt.

101022

Dagens planer: 14.00 möte på Cv. Plugga matte. Personalfest på Mollys.

101022



Jag läste Blondinbellas blogg häromdagen och fick se att de valt att bryta upp. Jag fick genast ont i magen och det knöt sig i bröstet på mig. Kärlek är det finaste som finns och jag blir lika ledsen inombords varje gång jag läser/hör om ett par som valt att inte längre vara tillsammans fast de älskar varandra.

Jag har följt hennes blogg väldigt länge och var/är djupt imponerad av hur de har fått relationen att hålla så länge med tanke på deras situationer och karriärer.

Vaknade imorse av att ha drömt att Pär valt att göra slut med mig. Smärtan i bröstet gjorde så ont och vaknade med tårar i ögonen. Jag ville inte släppa iväg honom imorse, även fast det bara var en dröm. Usch.



101021



Igår var vi på bio tillsammans med Peter och Mia.
Vi såg filmen the other guys me dWill Ferrell.
Den var riktigt rolig stundvis men inte den bästa film jag sett med han.



101020

Imorse ringde mobilen tjugo i åtta. Det var mamma som ville ut och springa. Sagt och gjort, vi tog bilen och körde iväg till stugan där vi sprang i regnet. Härligt blöta och trötta for vi sedan hem.

Mamma hjälpte mig även att mäta köksfönstret, har bestämt mig för att en kappa blir snyggast istället för panelgardiner som hänger där nu. Fönstret kommer se så mycket större ut.

Blev sedan en tur på stan för att leta tyg, blev ett mörkgrått från Ohlssons tyger. Så nu är det köket som får sig en förvandling.

101020

Imorse ringde mobilen tjugo i åtta. Det var mamma som ville ut och springa. Sagt och gjort, vi tog bilen och körde iväg till stugan där vi sprang i regnet. Härligt blöta och trötta for vi sedan hem.

Mamma hjälpte mig även att mäta köksfönstret, har bestämt mig för att en kappa blir snyggast istället för panelgardiner som hänger där nu. Fönstret kommer se så mycket större ut.

Blev sedan en tur på stan för att leta tyg, blev ett mörkgrått från Ohlssons tyger. Så nu är det köket som får sig en förvandling.

101019

Jag klarade det!
Idag fick vi veta resultatet på matteprovet och jag hade 0,5 poäng ifrån Vg-gränsen. Lycka!

101019



Lästips!



101018


Denna ljusstake skulle jag vilja ha i år.
Kommer från www.favoritsaker.se



101018

Äntligen har det tinat så pass mycket att det går att löpa ute igen! Då kanske man kan skjuta upp det där gymkortet åtminstone tills lönen kommit. Skulle ju vara fantastiskt men läste att det skulle snöa igen på onsdag. Hoppas den tinar bort snabbt den också och inte är här för att stanna.

Nu ska jag hoppa in i duschen efter löprundan och göra mig klar inför kvällsjobb.

101017



Nu står middagen på spisen och puttrar. Ikväll provar vi ett nytt recept på viltgryta med apelsin. Ska bli spännande att se hur de smakar. Missbedömde dock koktiden, trodde det skulle koka kanske en halvtimme men det var ju 1½ så därför är maten lite försenad.

Annars har helgen rusat förbi som vanligt. Har jobbat både lördag och söndag, men det gick riktigt bra. Igår efter jobbet blev det en tripp till Ersmark där vi bakade pizzor i bagarstugan och åt. Fantastiskt gott blev det! Och många var vi, Pärs mamma och pappa, jag och Pär, Jens och deras mormor och sen även Pär och Jens kusin Malin tillsammans med hennes sambo och deras dotter Tyra. Många magar att mätta men pizzorna både räckte och blev över.

Ha en fortsatt trevlig söndagskväll!



101015


Myskläderna är på och den andra koppen med te står framför mig tillsammans med några mariekex. Efter att provet var gjort (tror det gick vägen iaf) for jag hem och tränade lite, sprayade klart mitt ljushus som jag påbörjat och nu sitter jag här. Har inga planer alls för resten av dagen, utan ska bara njuta av att vila.

Sen ikväll kommer Peter och Mia över på middag och idoltittande. Superfredag!



101015

Nu: Matteprov.

Önska mig lycka till!

101014

Just nu sitter jag bara och klickar mig runt utan något direkt mål. Vill att klockan ska slå 21.00 så Lyxfällan kan börja så jag sen får gå och sova när det är klart. Är dödstrött och fattar inte riktigt varför.

Har pluggat litegrann men tror inte jag får in något mer nu, det jag inte kan det kan jag inte helt enkelt. Vi får se hur det går imorgon...

Och det där med snön som alla uppmärksammat - jag hatar den. Nu kan jag inte vara ute och springa längre (om jag inte vill bli sjöblöt vill säga) så det där med gymkort börjar ju dra ihop sig. Känns surt, vill inte löpa på ett löpband bland människor som bara bryr sig om att vara snygga. Har inte riktigt förstått det där, på ett gym ska man väl svettas och arbeta? Inte se snygg ut - för det är omöjligt om man tar i.

Blev ju bara ett dravel inlägg det här, men ibland blir det så.



101013



Just ja, jag klippte mig ju igår!

101013

Vilken effektiv morgon jag har haft! Steg upp tio över åtta då väckarklockan ringde, klädde på mig löparstället och for ut på en skön löptur. Väl hemma blev det en snabb frukost och sedan storstädning med allt vad det innebär. Och nu sitter jag med lunchen framför mig och ska alldeles snart börja plugga lite matte innan jag ska på stan en sväng. Det ni!

101012



Vi har börjat se serien Glee som gick på kanal5 förut.
Den är helt underbar, så ett litet tips från mig till er -  se den!



101012

God morgon på er!
Har just ätit upp min frukost och ska snart hoppa in i duschen. Tog en löptur nu på morgonen, var riktigt kallt så man vaknade till ordentligt. Det börjar vara svårt att klä sig nu när man ska ut och springa. Mina löparbyxor börjar vara lite för kalla men kan ju inte trycka på ett underställ under.

Någon som har något bra tips?

101010







Här har jag stängt in mig i helgen. I härligt höstklädda Myrträsk.
Pär och en kompis till han skulle iväg och jaga och jag passade på att följa med. För med ett stundande matteprov och ett behov av att plugga, så finns det inget bättre ställe än där. För det finns nämligen inte speciellt mycket att göra så all fokus kunde ligga på statistik, grafer och liknande.

Och som jag räknat! Det känns riktigt bra att gjort bort en så stor del av allt som skulle göras. Men mellan allt pluggande har jag även passat på att njuta av att vara ledig. Tagit en promenad i blåsten, fotat lite, läst min superspännande bok och umgåtts med Pär och hans kompis. En kanon helg.



101008



För några år sedan fick jag veta att min farmor hade cancer. Inte vilken cancer som helst utan en av de allra vanligaste - bröstcancer.

Jag visste inte mycket om bröstcancer så jag läste på och gjorde även ett skolarbete om det för att lättare förstå vad min farmor gick igenom. Läsningen var inte trevlig men samtidigt nyttig för mig. Det mest glädjande beskedet mitt bland allt det hemska, det var att så många drabbade faktiskt kan bli friska.

Oktober har utsetts till "den rosa månaden" då vi ska uppmärksamma det här lite extra. Jag skänker mer än gärna pengar till forskning inom detta ämne. För tanken att det nästa gång är min egen mamma, min syster, jag själv eller någon annans kära mamma som ska bli drabbad, vill jag inte tänka.

Så stöd forskningen genom att köpa årets Rosa Bandet designad av Liselott Watkins. Det gör gott.


101008

Kring två tiden gav jag och Rebecca upp. Då hade vi pluggat matte sen klockan 8.30 imorse. Iofs tog vi en välförtjänt paus på 1½ timme i form av en god lunch plus efterrätt i Skeria restaurangen.

Blev sedan en skön löptur för att rensa tankarna lite från alla grafer och dylikt. Jag tror att gränsen är nådd för hur mycket jag kan få in.

Nu väntar vi på att Stefan och Eleine ska komma över för lite tacos och idoltittande.

101008

Nu: Matteplugg på skolan tillsammans med Rebecca. Inte peppad för fem öre.

101006

På gatorna runt omkring Norrböle råder det parkeringsförbud på onsdagar mellan 7-12. Idag var första gången förbudet började gälla igen efter ett litet sommaruppehåll. Tyvärr hade en hel del glömt bort det där och kommer få en härlig överraskning i form av en saftig parkeringsbot.

Kunde inte låta bli att flina för mig själv när jag gick förbi P-lisorna som lappade bilar i full fart. Måste varit rena julaftonen för dem. Jag kom faktiskt ihåg den där regeln och flyttade bilen redan i måndags. Vilken tur!



101005



I slutet av den här månaden har jag lovat att följa med Pärs mamma (+ resten av den kvinnliga sidan av hans släkt) till Ikea. Det är egentligen inget speciellt vi är ute efter, men alltid finns det något.

Ska se efter något fint tyg att sy en kappa till köket, ska även kika på en fåtölj, ljusstakar ( de på bilden är riktigt läckra!) och lite annat smått och gott. Men som sagt, inget speciellt...



101004



Jag har 6 stycken dalahästar som bara legat och skräpat i en låda. Har länge haft planer på att spraya dem i någon färg men inte riktigt bestämt mig för vilken/vilka.

När idén kom att göra en liten make over på vardagsrummet så fick de bli de färger jag ville ha där, svart, lila och grått. Och detta blev resultatet!



101004



Idag, 4/10 är det kanelbullens dag! Hurra säger vi och hyllar den goda bullen.

24 stycken
2,5 dl minimjölk
0,25 dl flytande margarin
0,5 dl kesella 1%
1 dl socker
ca 7 dl vetemjöl (gärna vetemjöl special)
1 tsk stött kardemumma

Fyllning
100 g mandelmassa
1,5- 2 msk kanel
1 tsk flytande margarin

Garnering:
1 uppvispat ägg
Pärlsocker

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225-250 grader.
2. Värm mjölk och margarin fingervarmt och blanda i kesella. Smula i jästen och rör tills den löst sig i degvätskan. Tillsätt socker och sedan mjöl, lite i taget. Arbeta degen tills den känns smidig och släpper kanterna.
3. Jäs degen under bakduk i ca 30 minuter.
4. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Kavla ut degen till en avlång kaka. Pensla kakan med ca 1 tsk flytande margarin. Tag 100 g mandelmassa och riv det grovt över kakan och pudra över kanel.
5. Rulla ihop kakan och dela den i ca 24 st delar. Lägg dem i bullformar och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen 5-8 minuter.



101003



Har legat i soffan i några timmar nu och tittat på gamla repriser av serien Huset fullt.
Har laddat upp denna slösöndag med nära 5 liter cola i kylen och en påse med chips och en med ostkrokar.
Snart väntar även pizza tillsammans med Peter och Mia som kommer över.

Gårkvällen var riktigt trevlig och slutade med en välförtjänt nattmacka på Subways.



101001



 

Titta!

Min första alldeles egengjorda prinsesstårta. Allt förutom marsipanlocket har jag gjort alldeles själv, till och med vaniljsåsen har jag gjort från ett recept. Jag tycker den blev superfin för att vara min första. Återstår ju att se hur den smakar också, men kan inte tänka mig att den ska vara äcklig.

Egentligen är det lite fusk att fira pappa idag, för han fyller ju faktiskt först imorgon.



101001

Så var vi inne i oktober då. Tiden bara rusar iväg!
De senaste dagarna har jag hunnit med ganska mycket, därav lite glesa inlägg här på bloggen. Har rätt mycket pluggande att göra inför första provet v.41. Vill verkligen klara det.

Ikväll blir det iaf födelsedags firande av pappa. Imorgon jobb och sen blir det faktiskt fest, hör och häpna. Har inte varit ute sen maj så det kanske är dags nu. Och söndagen blir en lugn bakisdag.