120524



Nu händer det saker vill jag lova! Soffan och vardagsrumsbordet är borta så nu sitter vi på två stolar när vi ska se tv. Villaförsäkringen är tecknad och klar. Vi har packat banankartonger i sinne så snart är hela vårt bohag nerpackat och redo att flyttas. För snart flyttar vi, på riktigt. 4:e juni får vi nycklarna och börjar flytta lite smått och sen är vi lediga två dagar för att kunna flytta allt.

Dessutom, på sidan av flytten har vi även packat våra resväskor, för på söndag drar vi till Cypern i en vecka! Det ska bli så skönt att få vila ut sig efter all stress och bara ladda energi inför flytten.

120523



 



Det här är vad vi har sysslat med de senaste 3 dagarna. Kapat, klyvit och staplat ved. I husköpet ingick det en del ved. Det har vi nu ägnat oss åt att rusta upp. Så fort vi kommit hem från våra jobb har vi slängt i oss maten för att fara till huset och arbeta till nio-tio på kvällarna.

Och utan hjälp från både Pärs föräldrar och mina så hade det tagit oss hur lång tid som helst, så vi är dom evigt tacksamma för all hjälp!

120522









På loppisen som vi besökte i söndags fyndade vi detta. Två assietter från Rörstrands serie Arkad för 25:-. Och även en snygg taklampa för 100:-. Lampan är supersnygg och väldigt tung.

Dessutom var det inte bara jag som fyndade utan även Pär köpte en sak. Ett gäng gäddsaxar för att kunna fiska gädda under vintern.



120521

 

 

Igår var en riktigt bra dag, för då fyllde jag nämligen 25 år! Jag fick så fina presenter, jag kände mig riktigt bortskämd där ett tag. Vi åt alla god mat och njöt av efterrätter då jag hade med mig både glasstårta och prinsesstårta.



120520



 

Igår var vi på Mias 30-års fest! Dom hade fått det så himla fint i torpet som dom ska flytta till, det började klia ordentligt i flytt-tarmen.

Vi åt supergod mat och efterrätt, lekte en massa lekar och en del avslutade kvällen med att bada i badtunnan. Kring halv fem på morgonen stupade vi i säng.



120519









Jag, Pär och Eleine steg upp riktigt tidigt imorse för att besöka kor. Det var dags för koutsläpp i Frost Kåge! Och vi var inte ensamma, det var folk överallt. Av vad jag hade hört från tidigare så brukar korna vara väldigt aktiva och sprätta med benen när de blir utsläppta. Dessa kor verkade inte riktigt ha förstått vad som väntade dom när dom kom ut för de stod som paralyserade och rörde knappt på sig.

Så det blev några bilder och sen styrde vi vidare. Vi lämnade av Eleine på Ica, körde till Stigs konditori för att äta lunch och hämta ut en tårta och för att besöka inte mindre än två loppisar. På den första blev det inga fynd, men på den andra lyckades jag hitta lite grejer som jag kommer visa sen.



120517



Nu börjar det hända lite saker i lägenheten. Våra köksstolar är sålda och försvann för en liten stund sen. La även ut våran soffa på Blocket. Dock hämtning först nästa vecka då vi inte vill bara utan soffa hur länge som helst. Hoppas bara någon vill köpa den.

Annars är det fullt med banankartonger längs väggarna både i hallen och vardagsrummet. Plockar lite då och då men än så länge är det alltför mycket som man använder varje dag, så jag kan inte plocka så mycket som jag vill.

Nu längtar vi otroligt mycket tills vi får flytta in i huset!

120515

 

Veckans läsning: Klockan 21:37 av Karin Alfredsson



120514



Garnet till min filt tog slut, så i väntan på att det ska komma med posten påbörjade jag nästa projekt: kuddfodral!

120513


 

 


Om en vecka fyller jag 25 år. Då önskar jag mig detta:

En symaskin
En cafégrupp till balkongen
Fina tavlor från www.isaform.se
Porslin från Rörstrands serie Swedish Grace







120513

 

Inför flytten har vi valt att byta ut våra befintliga köksstolar mot pinnstolar. De vi har fått tag i var grönbetsade, så dagen har ägnats åt att slipa alla stolar samt inhandla spackel och färg för att kunna göra dom klara. Våra kommer att bli målade svarta med en halvblank färg. Tror det kommer bli super snyggt.

120510



Det går framåt med min filt! Alla rutor är klara och ihopsatta med varandra i långa remsor. Det enda som fattas är att sätta fast fyra stycken såna här remsor, sen är den klar.

120509


 
 


Dagen har spenderats i Umeå för återbesök hos Koskelas ögonklinik. Men mellan det och efter så hann vi med lite shopping. Och som vanligt är ett besök på Lagerhaus ett måste. Men det är så svårt att köpa saker till huset, jag vet ungefär vad jag vill ha men kommer det rymmas, blir det bra etc etc. Får nog vänta lite med shoppingen tills man flyttat in.

Sakerna ovan är iaf lite av det som står på önskelistan.



120506



Mitt enda köp på Retro och antikmässan igår var denna vas. Allt som fanns där var otroligt dyrt men väldigt roligt att titta på. Det fanns en hel del fina saker som man hade velat ha. Men 90:- för vasen tyckte jag var helt okej. Den är väldigt hög samt väldigt tung.

120505

 

Igår åt vi världens enklaste och godaste rätt, ugnsbakad lax med hummersås.

300 g lax
300 g sej (vi använde enbart lax, du kan antingen ha hel sida eller portionsbitar.)
1 knippe sparris
100 g kräftstjärtar

Sås
2 dl fiskbuljong
2 dl grädde
3 msk hummerfond
1/2 dl vitt vin (valfritt!)

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg fisken i botten på en ugnssäker form. Fördela sparrisen runtom. Toppa med kräftstjärtar. Koka upp fiskbuljong med grädde och hummerfond och ev. vin. Smaksätt med salt och peppar. Red ev. Häll såsen i formen över fisken. Ställ in i ugnen ca 20 min. Klart!

120504

 

 

Jag skulle vilja ha en liten radio i köket, en som är liten och inte tar så stor plats varken på bredden eller på höjden. Clas Ohlson har precis vad jag är ute efter, och dessutom i flera fina färger. Så enda problemet nu är egentligen bara att bestämma färg.

Finns från 79-129:-. www.clasohlson.se

120504

I helgen är det antik & retromässa här i stan! Som jag längtat efter att det ska hända något i den här stan med fokus på det. Jag blir så avundsjuk på andra som får gå på mässor av olika slag, men nu ska jag äntligen få gå på en själv.

Imorgon kl 10-16 och på söndag mellan 11-15 har mässan öppet i Eddahallen.

(Och allt är till salu, förstå min lycka!)



120502


 

Ikväll kommer min syster på besök, då tänkte jag bjuda på denna otroligt goda citron och marängpaj.


120501

 

Veckans läsning: 17 typer av män och 15 typer av kvinnor av Mattias Lundberg & Anders Wahlberg



120501

Första maj! Nu är det ungefär bara en månad kvar innan vi får nycklarna till huset och vi kan börja göra om. Det känns riktigt bra och vi längtar otroligt mycket.

De senaste dagarna har jag bara jobbat, umgåtts med vänner och familj samt att på varje ledig stund försöka färdigställa mitt filtprojekt. Alla rutor är klara och jag har börjat sätta ihop allt. Så det dröjer nog inte alltför länge innan den är klar.