151128

 
Tidigare i veckan, innan plusgraderna hotade med att smälta bort all snö, passade vi på att göra en snögubbe tillsammans. Elin försökte rulla snöbollar men ramlade mest. Sen tittade hon väldigt skeptiskt på snögubben när den var klar. Men jag tycker han blev väldans stilig.


151126

17 månader
Elin fortsätter att vara världens snällaste och gladaste unge. Vi får alltid beröm från förskolan att hon är så glad och skrattar jämt. Det känns så himla bra i hjärtat, dels att hon inte är elak mot andra barn men också att hon verkar trivas där hon är.
 
Elin har alltid varit lite reserverad mot andra barn, inte gått så hårt fram och aldrig visat att hon inte tyckt om när andra varit elaka mot henne, tagit hennes saker osv. Nästan på gränsen till mesig då hon bara stått och tittat på när andra barn gjort något. Men förskolan verkar ha gjort henne gott och hon har börjat säga ifrån när det händer något hon inte accepterar. Fin gräns det där, ingen av oss vill att hon ska slåss eller vara elak tillbaka, samtidigt som vi vill att hon ska kunna säga ifrån.
 
Elin fortsätter att läsa sina böcker. Men mer och mer har vi fått läsa med henne och berätta om de olika sakerna på bilderna och hon försöker härma efter. Plocklådor av olika slag är en annan favorit, dom kan roa henne länge då hon plockar i och ur. Och hennes älskade knopp pussel såklart.
 
Det märks att dom sjunger mycket på förskolan, hon sjunger en hel del hemma men vi har ingen aning om vilka låtar det är. Hon gestikulerar vilt med armar och ben så en del rörelser verkar hon kunna. Förra månaden var det "prästens lilla kråka" som vi körde jämt. Nu är det utbytt mot "Imse vimse spindel" och "Bä bä vita lamm". Hon blir oftast väldigt lugn då man sjunger och glömmer bort vad som besvärat henne. Hon brukar sitta med sina små händer och trycka fingrarna mot varandra och titta på en, då ska man sjunga "Imse..." och göra alla rörelser. Sen när man är klar tittar hon på en och säger "eeh!", då måste hon sjunga den igen. Så det brukar bli några vändor.
 
Elin älskar mat och det är inga problem att få henne att äta. Det är himla skönt att hon inte är kräsen och man ska måsta truga och hålla på. Det spelar ingen roll vad hon äter, ny mat som gamla beprövade recept, allt slinker ner. Mest av allt älskar hon fisk.
 
Elin har börjat visa tendenser till trots och är stundtals väldigt svår att klä på ytterkläder. Hon skriker, vrider och korvar sig. Dessutom är hon väldigt skeptisk till nya ytterkläder, dom ska hon bara inte ha på sig. Vanliga kläder såsom byxor, tröjor osv går hur bra som helst. Men inte om jag köpt en ny mössa eller vantar.
 
 


151124

 
Det här med julklappar till Elin är något vi funderat massor på. Förra året var hon så liten att vi skippade det helt från våran sida, det räckte med det hon fick av släktingar. I år har vi valt att köpa en julklapp att ha till julafton och istället sprida ut dom andra under en tid. Hon är för liten för att förstå vad jul och paket handlar om, så även i år kände vi att det räcker med det hon får på julafton av släktingar.
 
Oftast är det så att barnen drunknar i paket och hinner inte leka med allt och en del glöms bort där i högen. På det här sättet hinner hon uppskatta varje liten sak hon får av oss då hon hinner leka med det ett tag innan nästa sak kommer fram.
Nästa år kommer vi inte göra på det här sättet då vi inte vill lära henne att man kan få saker hela tiden.
 
Knopp pusslet med djurmotiv är något hon leker med varje dag. Hon kan lätena på djuren och har lärt sig att lägga pusslet helt själv. Plocklådan med olika klossar är en annan favorit, hon bär gärna lådan lite överallt, plockar och stoppar tillbaka samt provar stoppa in dom i rätt hål. Den gröna bilen är från när jag och min syster var liten och den roar små även idag.


151122

 
Jag älskar att baka, särskilt julbaka. I år har jag redan gjort två satser med saffransbullar, men dom har på något konstigt sätt redan tagit slut. Så jäst och saffran är inhandlat så jag kan baka lite mer. Dessutom gjorde jag den årliga saffranskakan i långpanna och snart ska jag ge mig på julkolan.


151116

 
Jag har fått dille på att virka små bebis mössor. Det går ju så himla fort och dom blir ju så söta. Just denna fick Elins bästa kompis Liv. När våren kommer ska nog Elin få sig en likadan modell. Den var ju så rolig att göra.


151107


Jag har letat efter någon bra fönsterlampa att ha ovanför diskbänken, men inte riktigt fastnat för någon. Tillslut blev det en lösning med en kopparstång och lösa lampor som jag virade runt. Jag blev faktiskt ganska nöjd och skenet från dessa glödlampor är riktigt behagligt.


151105


Vi har utökat Elin lilla bokhylla med två till tavellister då det började bli ordentligt trångt på de två hon redan hade. Jag har en tendens att alltid köpa böcker på de loppisar/second hand butiker jag besöker. Kan inte låta bli en bra bok för så lite pengar.
 
Sen älskar jag detta sätt att förvara böcker på, det är lättöverskådligt för Elin att se vilka böcker som finns, och det är i alldeles lagom höjd för henne att själv kunna gå och hämta den bok hon vill att vi ska läsa. Dessutom sitter listerna bakom dörren, som går inåt, på en vägg som inte syns men som faktiskt kan användas till något.


151103


I veckan fick vi hem Elins allra första kritor från www.annilunda.se Giftfria, greppvänliga och väldigt omtyckta av damen i fråga. Hon målade och målade. Och med tanke på att dom är giftfria gör det inget att dom hamnar i munnen ibland, för den tendensen finns fortfarande kvar.


151101


Jag fick en beställning på prinsesstårtemössorna till två små tjejer på 2 och 4 år gamla. Virkat i Tilda garn och med virknål 3.
 
Skulle någon vara intresserad av mönstret kan ni lämna en kommentar så kan jag maila er det. Jag tänker inte lägga ut det här då det är mitt eget mönster. Men som kompensation kan ni gärna skänka en slant eller två då jag inte tar betalt för att lämna ut mitt mönster.