Årskrönika


Januari:
 
Vi firade in året tillsammans med goda vänner, smällde raketer och gav nyårslöften.
Året började med att vi testade plus och fick veta att vi väntade barn.
På hemmafronten var renoveringen av badrummet det som upptog allas tid. Pär jobbade och slet och vi tittade på badrumsinredning och mattprover.
 
 
Februari:
 
I februari fortsatte vi med renoveringen av badrummet. Köket och vardagsrummet blev belamrade med inredning innan mattläggaren kom och gjorde sitt jobb.
Vi åkte tillsammans med vänner till Stockholm för att se Sverige - Argentina, shoppa och bara må gott.
Jag fortsatte att virka och väntade på våren.
 
 
Mars:
 
Badrummet blev klart! Vi är så himla himla nöjda med det rummet, efter allt slit som Pär har lagt ner på att bygga och riva.
Vår gudson och Pärs brorsson Edvin fyllde 1 år! Det firades med tårta och paket.
Jag och Pär firade 4 år tillsammans och gick ut och åt på Bryggargatan.
Vi firade påsk i Myrträsk tillsammans med Pärs familj.
Vi berättade för jobb och vänner att vi var med barn.
 

April:
 
April är bara ett luddigt minne för mig. Det var i början av april, på rutinultraljudet, som vi fick veta att vår bebis var sjuk. I Umeå dagen efter fick vi sedan veta att det inte gav nånting att fortsätta. Vår lille son skulle förmodligen dö i magen eller samma dag som han föddes. Så sedan den 12:e april så finns han inte mer.
Men utan allt stöd vi har fått från familj, vänner och nära och kära, så är jag övertygad om att jag hade gått under. Så tack - igen.
 
 
Maj:
 
Vi försökte rycka upp oss och tog oss an varje projekt till hundra procent bara för att slippa tänka. Men i och med att våren och solen började komma fram så blev allt lättare. Jag slet upp hela trädgårdslandet och gjorde om alt från början. Målade pallkragar och sådde från, vi grävde upp jorden och satte potatis. Jag fyllde 26 år och firade tillsammans med familj och vänner. Och jag upptäckte färgen som kommit att dominera här hemma - koppar.
 
 
Juni:
 
I juni började man kunna se hur alla frön jag sått kommit upp ur jorden. Vi var på dop för Viggo, Pärs kusinbarn. Jag grejade på och sprayade om en hel del saker här hemma. Jag fortsatte såklart att virka, lite sjalar och beställningsjobb. Bakade en hel del och njöt av att sommaren äntligen börjat visa sig. Vi hade dessutom bott i vårat hus i 1 år.
 
 
Juli:
 
Vi dränerade om på gården! Gudars vad vi slet med det där. All jord som forslades fram och tillbaka. Det kändes som att vi jobbade dag och natt med det där projektet och det är så skönt att det är gjort. I samband med det passade vi på att plantera nya träd och buskar, bygga en ny blomrabatt och förbereda för vår nya uteplats.
Vi var på dop för våra vänners lilla tjej Meja och Pär fyllde 29 år. Vi fick semester och vi åt varje dag nånting från vårt lilla trädgårdsland.
 
 
Augusti:
 
Augusti var en riktig pysselmånad! Jag sydde så det stod härliga till, det var vimplar, gardiner och dynor. Jag virkade en barnvagnsmobil, jag kokade saft och gjorde gelé, jag plockade lingon och vi krattade grus. Vi var i Lycksele på några dagars semester och vi planterade hallon. En kanon sommar!
 
 
September:
 
Jag gjorde äntligen min älskade Harry Potter tatuering. Jag pysslade på i barnrummet som min pappa hjälpte till att färdigställa. Jag gjorde en total make over i vårat sovrum och än så länge har jag inte tröttnat. Jag la in rödbetor och fick hjälp av mamma att plantera jordgubbar. Och jag älskade marmor.
 
 
Oktober:
 
Och så var hösten här och vi började göra vinter på gården. Krattade löv och la i landet så det blir fin mull till våren. Vi klädde in skorstenen innan den föll ihop, jag pysslade på hemma med lite projekt och vi njöt av den otroligt varma hösten. Vi började planera inför renoveringen av toaletten och hallen uppe, köpte tapeter och badrumsinredning.
 
 
November:
 
Vi påbörjade äntligen fortsättningen av renoveringen på övervåningen. Den som legat i vila sedan över ett år tillbaka.
Vi drabbades av stormen som fällde träd över ladugården. Jag började lite smått julpynta, jag virkade för fulla muggar och började känna hur trist det var att det är så länge kvar till våren och sommaren.
 
 
December:
 
Jag köpte mig äntligen en ny kamera och jag sålde min gamla på tradera. Jag pysslade på lite med julsaker, bakade och hade några pysselkvällar med Mia. Jag och Pär byggde äntligen klart hushyllan och han fortsatte med renoveringen uppe medan jag slog in julklappar och åt knäck. Julen firades hemma i Boviken tillsammans med min familj, Pärs familj firade vi sedan med på annandagen. En underbar jul.
 
 
Det har varit ett väldigt svårt år. Stundtals har det varit det bästa då vi verkligen fått känna på nära och käras omtanke och kärlek till oss. Men ibland har jag bara velat gräva ner mig i ett hål och aldrig stiga upp.
 
Men.
 
2014 är ett nytt år som vi ser framemot otroligt mycket. Nu vänder jag blad till 2013 och välkomnar istället ett år med en massa roliga saker planerade. Jag tror redan nu att 2014 kommer bli det bästa på länge.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


131227

 
 
 
 
 
 
Det här med att göra egna julklappar är ju himla roligt. Men väldigt tidskrävande så i september satte jag igång med att skriva ner vad jag ville hinna göra och till vem. Och sen satte jag igång att virka. Ovan ser ni ett urval av allt jag hunnit göra.
Nu hann jag inte riktigt allt då jag behövt lite pauser emellanåt också, men det kommer födelsedagar som också kräver paket så jag ska nog hinna göra allt ändå.
 


131225

 

Sicken bra jul det blev i år! Jag måste ha varit väldigt snäll då jag fick så många fina klappar. Två av dom ser ni ovan, den fina trähanden från Hay och en ljuslykta i koppar. Min syster vet vad jag gillar.
 
Annars gick julen 2013 i säkerhetens tecken för oss. Vi fick en brandsläckare till övervåningen, jag fick broddar och bogseringslina till bilen, samt ett reflexkit att alltid ha i bilen. Så nu är vi redo utifall olyckan är framme.
 


131223

 

Och så var julen snart kommen. Jag har inte riktigt förstått att det är julafton imorgon, trots ihärdiga försök då jag både pysslat och bakat. December har som bara kommit och gått litegrann. Jag har nog aldrig haft så lite julsaker framme som i år, inte ens granen har fått komma fram från lådan.
 
Men vet ni vad. Det kommer en jul nästa år. Och nästa osv. Så det jag inte har gjort i år, får jag helt enkelt satsa på nästa gång.
 
Men vi har i alla fall bjudit över våra vänner på julfika. Det var nog höjdpunkten hittills denna jul.
 


131219

 
 
Veckans läsning: Polis av Jo Nesbø
 


131217

 
 
 
 
 
Bjuder på lite bilder från vår renovering på övervåningen. Pär har isolerat, spikat upp gipsskivor och börjat spackla i hallen. På toaletten är allt utrivet och det är dags för rörmockaren som kommer imorgon att göra sitt jobb.
 
Vi har valt belysning till taket på toaletten och det blir samma led lampor som vi valde till badrummet nere. Vi har dessutom beslutat oss för att fälla in belysning i trappstegen. Jag tror att det kommer bli jätte bra.
 
 
 
 
 
 
 


131209


 
 
 
Jag har tidigare nämnt att Pär varit lite less på alla hus han har varit tvungen att såga ut åt mig. Tänk er då blicken jag fick då jag nämnde att jag ville göra en hylla, enbart bestående av hus.
 
Jag nämnde då för honom att originalet kostar strax över tusenlappen och det gick jag inte med på. Så jag ritade upp hur jag ville ha måtten och han sågade för glatta livet. Sen målade jag alla delar och han satte ihop allt. Bra teamwork.
 
Nu har jag dock varit tvungen att lova att det är färdigsågat hus för hans del. Men då har jag kommit på en annan form han måste såga ut, trianglar!
 
Det påminner mig om när Pär tyckte att vi enbart åt kyckling hemma. Så jag köpte helt enkelt hem kalkon...
 
 
 


131206

 

Jag har aldrig haft hyacinter hemma kring jul. Men i år slog jag till på hela 3 stycken! Några speciella vaser eller krukor till dom hade jag inte, så jag stoppade helt enkelt ner dom i vanliga dricksglas från Ikea och stoppade om dom med lite grönmossa. Nu väntar jag bara på att dom ska slå ut och dofta ljuvligt.
 


131204

 
 
Jag har köpt mig en ny kamera, en Canon Eos 700D. Den gamla sålde jag på Tradera här i veckan och det känns riktigt bra.
Jag har känt länge att jag velat uppdatera mig lite. Men frågan om vilken jag ska välja har inte varit lätt att fundera ut svaret på. Det handlar om väldigt mycket pengar och jag har känt att jag nödvändigtvis inte behöver en superduper kamera då jag har så pass fina objektiv till. Så valet föll helt enkelt på 700D och jag är väldigt nöjd.


131202


 
Veckans läsning: Schachspelaren av Andreas Utterström & Anna Wetterqvist