130930

 
Man kan inte ha för många kuddar, eller hur? Det har tillkommit två nya i soffan, vargkudden köpte jag på Hemtex i helgen och den ljusblå är ett gammal örngott som jag sydde om till kudde.
 
De andra kommer från Ikea och Ellos.
 
 
 


130927

 
Jag fick i uppdrag av Pärs kusin Sofia att göra en döskallesjal till henne och hennes lilla dotter Minnah. Visst! sa jag och påbörjade projektet. Hon ville att sjalen till Minnah skulle ha en rosa kant så jag trixade ihop en spetskant och ett litet knytband så sjalen sitter bättre.
 


130925

 
 
 
 
Jag har tidigare nämnt att vi valt att göra färdigt barnrummet trots att vår bebis inte längre finns. Det har varit en slags terapi för mig och jag är stolt över att det är gjort, trots den mängd känslor det väckt.
 
Pär började med att sätta upp nytt gips på väggen där tapeten skulle sitta. Sen började jag måla taket. Och fräscha upp garderoberna med både ny färg och nya knoppar. Och sen kom min pappa och satte upp en slags recover tapet på väggarna. Vi valde att sätta upp en sådan istället för att slipa ner bården som satt uppe. Med recover tapeten skulle det bli minst jobb och jämnast resultat.
 
När den var uppsatt började jag att måla väggarna vita. När det var klart kom min pappa igen och tapetserade upp den fina tapeten vi valt ut. Och sen var det dags att göra det sista - lägga in mattan vi valt ut till golv.
 
Vi valde att lägga in matta istället för att lägga in ett klickgolv. Dels för att det är mjukare och varmare mot små rumpor men även för att med det slitage som kommer med barn på ytor såsom golv, så är det mer ekonomiskt med plastmatta än klickgolv.
 
Och så var rummet klart.
Det kan tyckas konstigt att man gör klart saker som har med barn att göra trots att barnet inte längre finns. Eller att jag ibland fortfarande köper små små bebiskläder. Det är nästan så att jag skäms över att skriva det. Och det kan kanske även tyckas sorgligt. Men såhär är det, någon har tagit ifrån mig rätten att vara glad och drömmen om framtiden vi skulle få är borta, någon har tagit ifrån mig rätten att köpa de där pyttekläderna och det gör mig så himla arg.
 
Så jag låtsas som ingenting och gömmer de där kläderna i garderoben.
 
 
 
 


130924

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=4283&artikel=5654711
 
Dagens ämne i programmet pp3 var "När Harry Potter fans blir vuxna". Kände mig rätt träffad och skickade in bilden på min nygjorda tatuering föreställande Harry P. Och vips så låg bilden ute på hemsidan! In och kika vettja!
 
Valet var så enkelt då jag bestämde mig för att tatuera mig igen. Såklart pojken som funnits i mitt liv sedan jag var 11 år ska få en plats. Men den allra största anledningen är därför att vår lilla pojkes sjukdom kallas för Potter syndrom. Det blev en påminnelse och en hyllning till vår lilla pojke med.
 


130921

 
 

Jag hittade inte bara marmorljusstaken i onsdags utan även de fina glasunderläggen! 25:- fick jag betala för dom och det gjorde jag gladeligen. För hur fina är dom inte? Allt ni ser på brickan är köpt second hand förutom olivoljan. Kaffeburken köpte jag tidigare i våras men har glömt att visa er.
 
 
 
 


130920

 
Marmor trenden håller i sig och jag håller ett öga öppet varje gång jag är på loppis/second hand. I onsdags gjorde jag och mamma ett besök på pingstkyrkans second hand och där hittade jag den lilla marmorsljusstaken för 10:-  Nu känner jag att min fina lilla samling ljusstakar på vardagsrumsbordet är komplett. Tills vidare iaf...
 


130919

 
När vi rev ut tvättstugan och groventrén plockade jag ihop lite saker jag kunde tänkas använda senare. Bland annat de här korgarna som dom förvarat mössor och vantar i. Och efter att jag lagt dom i arbetsrummet så hände inget mer. Jag har sneglat på dom så många gånger men aldrig fått tummen ur att be Pär om hjälp att sätta upp dom.
 
Men så igår bad jag sådär snällt som tydligen får han att göra som jag vill, och vips så satt dom där, på väggen i arbetsrummet, nära till hands då jag vill ha mitt pysselmaterial. Men det tog ju bara ett år ungefär...
 


130918

  I helgen hjälpte mamma mig med att sätta alla jordgubbsrevor som kommit upp. Hon kom med en hel sopsäck med revor från deras land! Så allt som allt blev det 28 nya plantor, ihopblandade med våra egna revor. Nu längtar jag otroligt mycket till våren för jag vill se om allt jag planterat kommer att överleva vintern. Jag har satt vårlökar i rabatten som jag är riktigt nyfiken på att se om det blev bra. Men först ska vi genomlida den otroligt lååånga vintern.


130916

 
 
Den 14:e september var beräknad födelse för vår lille son. Ända sedan september månad började har jag haft en gnagande ångest i mitt bröst. Jag har inte riktigt vetat hur jag ska hantera allt som vi/jag gått miste om. Jag ser höggravida kvinnor och tänker att sådär hade jag också sett ut. Jag ser små bebisar och funderar hur vår son hade sett ut. Hade han fått mina gröna ögon och Pärs fina leende? Det är frågor jag aldrig kommer att få svar på och det gör så himla himla ont.
 
Jag gråter inte längre samma gråt jag grät i våras. Gråten som var blandad med förtvivlan och hopplöshet och som kunde komma när man minst anade det, har bytts ut mot en gråt som sker i tysthet och som enbart består av saknad och en längtan över allt som vi blev fråntagna.
 
Vi köpte rosor och la dom på minneslunden där han ligger. Det är andra gången vi är där och hälsar på och varje gång har varit lika jobbig. Läkaren berättade ganska tidigt för oss vart dom skulle sprida ut hans aska och det tog väldigt länge innan jag vågade mig dit. Men det har känts skönt i hjärtat att åka dit, gråta en stund och bara sitta där.
 
I helgen har vi umgåtts med nära och kära. Vi har gråtit emellanåt och i nästa stund varit normala människor. Det har varit väldigt blandande känslor. På lördags eftermiddagen när solen lyste på de röda löven och allt kändes så vackert, då tänkte jag att det här hade varit en bra dag att födas på.
 
Pappa kom i söndags och satte upp tapeten i barnrummet. Det blev så himla himla fint och jag vet att han hade trivts där.
 
Helgen som jag hade haft ångest för kom och gick lika fort förbi. Och jag överlevde. Jag har överlevt att vårat barn ryckts ifrån oss även om jag trodde att jag skulle dö. Men jag känner mig inte stark för det, jag känner mig totalt överkörd och bedragen. Livet är så orättvist ibland och det finns säkert en mening med allt.
 
Men jag kan bara inte se den än.
 
 
 
 
 
 


130915

 
 
Om jag bara hade lite mer pengar, eller okej, ganska mycket mer pengar, då skulle jag köpa alla saker ovan. Mitt hjärta klappar lite extra för allt som är koppar, minimalistiskt och med en snygg tvist.
 
Allt kommer från www.artilleriet.se
 
 
 


130914

 
 
 
 
Tidigare i veckan gjorde jag inlagda rödbetor av de sista betorna i landet. Nu är det bara några ytte pytte små kvar som jag tänkte ha till en sallad. Snart ska jag ta in alla morötter som är kvar och vinterförvara dom nere i jordkällaren. Måste bara klura på vilket alternativ som är bäst. Några tips?
 
 
 
 
 


130913

 
 

Veckans läsning: Bättre tillsammans av Sheila O´Flanagan


130912


Jag är ju ett stort fan av återvinning och källsortering. Problemet är ju oftast vart man ska ställa allt och i vad man ska förvara allt. Just glödlampor och batterier har jag haft liggande i plastpåsar (inget fel i det, det tar ju inte speciellt mycket plats) men det här alternativet var ju bara så mycket snyggare!
 
Finns på Coop!


130911

   
 
Veckans läsning: Det bästa av allt av Rona Jaffe
 
 
 


130910

 
 

På den superinspirerande bloggen www.designoform.com fann jag en bildguide på hur du gör egna pappersdiamanter. Så fina!
 
Jag skulle vilja ha många fler men det var fasen inte det lättaste att göra alltså. Det kluriga var när dom var klara och man skulle limma ihop dom. Jag har mer i papperskorgen än framme i huset om man säger så, haha. Men det var värt alla timmar av svordomar för dom är ju så fina.
 
 


130908

 
 
För nån vecka sedan såg jag på mitt instagramflöde en massa fina saker från Netto. Det var muggar, plädar, kökshanddukar, förvaringsboxar, tallrikar, servetter osv. Allt med ett fint triangelmönster och i smutsiga pasteller, precis min stil. Fick lite lätt panik över att Netto inte finns här uppe, jag var ju bara tvungen att ha lite saker!
 
Men, så kom jag att tänka på min vän Felicia som faktiskt jobbar på Netto nere i Oxelösund. Inga problem sa hon och skickade upp en filt, fyra muggar och två tallrikar till mig. Hur snällt var inte det?!
 
Pläden gör sig verkligen toppen uppe i sovrummet och med ett litet flin kan jag nog garantera att jag är ganska ensam, här uppe i norr, om att ha dessa saker i min ägo.
 
 
 
 


130906

 
 
 
 
 

Man kan väl säga att jag är klar med "renoveringen" av sovrummet. Klädhängaren fick sig en omgång med kopparsprayen och ett skyddande lack över sig. Många gamla föremål har fått ny färg såsom ananasburken t ex. Pär var snäll att även denna gång såga till lite nya hus åt mig. Han mumlade nått om "du klarar inte av maskinen" och "jag är rädd om dina fingrar". Jag ryckte bara på axlarna och fortsatte sprayandet.
 
Jag är väldigt nöjd med sovrummet nu. Det känns väldigt harmoniskt på nått sätt. Nu ska jag låta sprayburkarna vila ett tag, dom där ångorna är inte att leka med.
 
 
 
 
 


130905

 
 
En marmor bricka från företaget Hay kostar 2000:- En marmorbricka från Röda Korset kostar 40:-
Det är en bra affär tycker jag.
 


130904

 
 

Penséerna har gjort sitt och det var dags att plantera lite mer tåligare blommor. Ljung, silverek och nån annan blomma jag inte kommer ihåg namnet på blev det i år. Jag gillar höstplanteringar och med ett ljus i lyktan kan det nog bli ganska mysigt.
 
Jag tog tillvara på murgrönan jag har haft planterad i blomlådorna. Dom har istället fått flytta in i värmen.
 
 


130902

 
Jag har skapat en ny kategori som heter "Johanna pysslar". Där samlar jag alla små och stora projekt. Så hoppas ni kanske kan finna något som inspirerar.


130901

  
 
På senaste har jag visat lite grann av alla saker du kan göra med träkulor, bland annat grytunderläggen, barnvagnsmobilen och nu kommer mitt senaste projekt: dörrknoppar!
 
Jag tycker det blev riktigt snyggt och framförallt var det ju så himla lätt att göra. Träkulor, sprayfärg i valfri kulör och en läderrem var allt som behövdes.