100630



Igår bjöd jag mamma och pappa på Leilas kladdkaksmuffins tillsammans med grädde och jordgubbar.
Supersmaskiga!

Ca 16 muffins.
2 ägg
2dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
½dl matolja
1 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g mörk kvalitetschoklad 70%

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsoxker vitt och riktigt pösigt.
Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ned i smeten.
Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad och blanda den med smeten.
Placera ut papperformar och fyll dem med 2/3 med smet.
Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut.
Låt svalna.




100629

Idag är det tisdag och jag är ledig. Har nyss ätit en god frukost och ska snart göra mig klar för att ta mig ner åt stan. Ska kika på lite smågrejer och sen beger jag mig till mamma och pappa för lite solande (förhoppningsvis) och fika.

Ha en trevlig dag!

100627





På midsommar kvällen åkte vi vidare till Burvik.
Där mötte vi upp Jenny och Robert, Kim och Lollo, Stefan och Eleine och Tobbe.
Vi grillade, åt efterrätt och lekte lekar.
En helt perfekt midsommar!



100626







Midsommar tillbringades under dagen i Peter och Mias torp.
Där åt vi lunch tillsammans med värdparet, Mias syster Sofie och hennes kille Johan, samt Peters kusin Robert.
Sedan njöt vi av solen som äntligen gjorde entré och sen blev det tipsrunda.
Vi avslutade med att fika och sedan bar det av mot nästa äventyr.



100625



Trevlig midsommar på er alla läsare!



100624

 


Jag är så glad just nu!
Äntligen så kom beskedet som jag väntat så länge på. Till hösten blir det till att gå ner i tid på jobbet och istället ägna de lediga timmarna till att plugga MatteB!
Matte är verkligen inte min starka sida, men jag vet att jag behöver godkänt i den kursen för att kunna studera vidare någon gång i framtiden.
Och det känns som att det är rätt tillfälle nu. Jag är jätteglad och ivrig, vill börja plugga nu!



100623



Tror den här nyckelhållaren skulle passa perfekt i hallen efter att vi tapetserat om.
På tapeten vi valt är det svarta kiwifåglar.


Den kommer från www.favoritsaker.se och kostar 139:-



100622



Jag köpte a piece of cake av Leila Lindholm idag.
Boken är full av smaskiga recept och inspirerande bilder. Här ska bakas!



100620

Så var även denna helg slut! Tycker alltid att dom går så fort. Vi har iaf hunnit med fredagsmiddag tillsammans med Peter och Mia. Igår blev det som bekant jobb hela dagen. Idag blev det sovmorgon till närmare halv elva och sen blev det storstädning av lägenheten.

Vid halv fem plockade mamma, pappa och systeryster upp mig för att sen bege oss mot Ersmark. För första gången skulle hela familjen titta på en av Pärs matcher. Iklädda nästan vinterkläder och med paraplyerna uppfällda hela tiden såg vi när Kaif vann mot Rusksele. Tyvärr gjorde inte Pär något mål, men nästa gång.

Nu ska jag göra mig klar för sängen. Tänkte lägga mig och läsa innan det är dags för sömn.

Ha en fortsatt trevlig kväll!



100620



Från det att jag kom hem till det att jag gick och la mig, satt jag som fastklistrad vid antingen datorn eller tv:n för att titta på bröllopet. Jag läste alla artiklar jag kom åt, tittade på bilderna och lyssnade till varje ord kommentatorerna på tv sa.

När det så var dags för Daniels tal till Victoria kunde jag inte hålla mig. Det rann tårar längs mina kinder precis som det gjorde för Victoria och gästerna. När han så avslutade med: – "Victoria, störst av allt är kärleken. Jag älskar dig så..." då brast det totalt och jag var tvungen att hämta näsdukarna.

Att man kan känna sån lycka för någon annans skull, det är otroligt. Hon fick sin prins. Mannen av det svenska folket.



100919



Om jag inte hade jobbat hela dagen (12-21:15) så hade jag lätt tittat på det kungliga bröllopet hela dagen. Jag är tvärtemot alla andra inte less allt som har med det att göra. Jag tycker det är fantastiskt och kommer lusläsa alla tidningar imorgon.

Hur lyckliga ser dom inte ut att vara? Jag är överlycklig för deras skull, kärlek ska man ta tillvara på.



100617

 

Min underbara mamma var nyss förbi med lite matvaror som hon handlat. Med sig hade hon även en bukett med syrenblommor. Hur glad blir man inte då man ser dessa vackra blommor? Och hur mycket sommarkänslor får man inte då man sticker ner näsan och drar in dess underbara doft?

Den dagen jag bor i ett hus, då kommer min trädgård vara full av vackra syrener att dofta på.




100617

 

Har alltid velat ha en hissgardin till sovrummet. I min förra lägenhet köpte jag en till köksfönstret men mätade fel och den passar inte in här heller. Hittade den här från Ellos. Ska be Pär mäta så det blir korrekt och sen kanske det blir en beställning.

Ni hittar den på www.ellos.se



100617







Dessa tre ting blev min shopping i huvudstaden. En klänning från Åhlens med resår i midjan och fin dragkedja i ryggen. En rosa randig tröja från Monki i skönt material. Och mina efterlängtade skor med hög sula från Skopunkten.



100616

Jag är sjuk. Har drabbats av den värsta förkylningen jag någonsin skådat. De tre timmar jag har varit vaken har jag lyckats förbruka tre förpackningar med näsdukar. Det betyder ett paket i timmen. Och så vidare.

Jag har dessutom tappat smaken. Det är inte alls så passande för jag har en Marabou polka liggandes inom räckhåll. Skulle så gärna vilja äta den men det ger ju absolut ingenting då jag inte kan känna smaken av den underbara chokladen eller polkakulorna.

Blä.



100615





Vilken fin kväll det blev av denna regniga dag! Hade så gärna velat ta en löptur men ska vila mig frisk från förkylningen så jag inte förvärrar den.

Efter jobbet handlade jag lite ingredienser till kakan ni ser på bilderna. Krämig jordgubbspaj. Ikväll har vi bjudit över några vänner för fika.

Trevlig kväll på er!

100614

Igår gick jag och la mig väldigt tidigt. Halv tio släckte jag lampan och välkomnade John Blund. Om man inte räknar med då Pär väckte mig för att fara till jobbet, så vaknade jag av mig själv klockan elva. Det betyder att jag sovit cirka 13½ timme. Nästan 14 timmars sömn! Det är ju sjukt.

Vaknade dock ännu mer förkyld än då jag gick och la mig. Hörseln har försvunnit (det gjorde den redan på planet hem) näsan är tjock och halsen gör ännu ondare idag. Kul. Och som grädden på moset så regnar det också. Men jag är glad att jag börjar först klockan 15.00 idag, utan de där timmarnas sömn hade jag nog varit mer död än levande.

Hur som: Ha en bra dag!



100613







Helgen i Stockholm har gått tokfort!

Lördag: Vi landade igår kring halv tolv, vid tolv var vi inne i stan där vi mötte upp Peter & Mia. Vi gick vidare till Pizza Hut där vi åt lunch.

Sen blev det dags för en extremt snabb shoppingtur. Blev i stort sett bara in och ut ur alla butiker för att hinna med de man ville till. Vi hann iaf kika på både kläder och inredning.

Kring fyra möttes vi alla upp för att ta tunnelbanan ut till Kungsholmen där vårat vandrarhem låg. Vi gjorde oss snabbt klara för att fara vidare till Erik & Isabelle där vi skulle förfesta lite lätt innan konserten.

När klockan närmade sig 21 var det dags att bege sig mot stadion. Vi hann se lite av Europe som var ett av förbanden. Det var väldigt mycket folk där, enligt Aftonbladet var det cirka 32 000 människor där! Det hördes då jublet ökade då Kiss entrade scenen. Överallt kunde man se folk som antingen var sminkade som Kiss eller hade Kiss-tröjor. Självklart hade även en del av oss tröjor med bandet på. Dock såg nästan ingen det då man var påklädd med jacka för att inte frysa ihjäl.

Konserten var helt okej, tror vi blev lite less då vädret inte var det ultimata. Kallt, blåsigt och sen småregnade det i stort sett hela tiden. Kvällen avslutades med ett stort nyårsfyrverkeri i cirka 10 minuter. Var rätt häftigt att se.

Söndag: Steg upp tidigt för att så snabbt som möjligt få checka ut från det vidriga vandrarhemmet. Blev en frukost på McD. Sen lite planlöst drivande på stan då affärerna öppnade först vid 11. Konstigt, man förväntar sig liksom att allt ska vara öppet dygnet runt nästan i en så stor stad som Stockholm.

Blev iaf lite shopping innan det var dags för mig och Pär att flyga hem. Alla andra skulle med det senare planet som går ikväll.

Trots att vädret inte var kanon, att vandrarhemmet var fruktansvärt äckligt och resten av helgen lite stressig, har vi ändå haft super roligt!

100611



Så har helgen äntligen kommit då vi ska se Kiss. Imorgon tar jag, Pär, Stefan och Eleine flyget till Stockholm. Där möter vi sedan upp Peter och Mia, Kim och Lollo och Erik och Isabell. Trots att det kommer bli en ganska stressig helg så kommer den nog bli kanon.

Äta gott, gå på konsert och förhoppningsvis lite shopping. Jag tror det kommer bli kanon.

Ha en trevlig helg allihopa!

100609





Tog en liten sväng ner på stan idag för att se om muggarna hade kommit in på Önska. Det hade dom inte och dom skulle inte ta in dom heller, men han sa att jag gärna fick beställa via dom så nu är två syrenlila Höganäs muggar på väg hem till mig!

När jag var på väg hem tog jag en sväng förbi Röda Korset. Efter lite letande hittade jag detta turkosa uppläggningsfatet. 40:- och det fick följa med mig hem.

100609



Höganäs har kommit ut med nya muggar i sommarens färg syren. Serien finns enbart i begränsad upplaga.
Jag blev störtförälskad i färgen och vet nu vad jag ska köpa för presentkortet jag fick i present.

100608


Jag är med i en tävling där man kan vinna en av dessa söta dukar från Cath Kidston.
Vill du också vara med och tävla?
Kika in på www.minkrydda.blogspot.com

Tävlingen pågår till och med 20 juni. Lycka till!



100608



Idag har jag och min syster följt med farmor och farfar på äventyr. Vi började dagen med att köra till Lövånger och äta lunch i deras kyrkstad.



Sen åkte vi vidare till Bjuröklubb. Där tittade vi på fyren och den helt underbara utsikten.



På vägen upp till fyren fanns små tavlor med information om fyren, Bjuröklubb, fyrvaktarna och andra intressanta saker.





Efter att vi vandrat omkring uppe på klipporna kring fyren, bestämde vi oss för att gå ner och titta på den gamla hamnen som finns där.





Sen satte vi oss på klipporna och åt mackor och drack oboy. Solen stekte och vi kunde verkligen inte ha valt en bättre dag för äventyr.



100607



Idag börjar jag först klockan 16.00. Har hittills inte gjort speciellt mycket, plockat undan lite till tonerna av Hello Saferide, stökat på och tagit en härlig sovmorgon.

Det är ganska skönt att jobba kväll på måndagar. Dels har jag gjort bort det så resten av dagarna jobbar jag normalt men sen kan jag alltid ta sovmorgon om helgen har haft brist på sömn. Man kan dessutom strunta i en del "måsten" under helgen och istället njuta av att vara ledig, för då kan jag alltid styra upp allt på måndagar.

Men. Det sämsta med att jobba kväll, det är att jag saknar Pär så otroligt mycket. Det händer varje gång, den där knagande känslan i bröstet och så saknaden ovanpå det. Tycker det är riktigt jobbigt ibland om jag inte sysselsätter mig med något.





100606



Tyckte de här fågelholkarna var ganska tuffa. Antingen väljer man den moderna funkisholken, eller den härliga fjällstugan. Eller så kör man säkert med den klassiska svensson versionen. Hade dock varit med svenskt med ett rött hus med vita knutar.

Finns på www.stockhome.se



100606

Här kommer en liten snabb uppdatering på vad som har hänt de senaste dagarna.

Fredag: Jobbade till klockan 17.00 sen äntligen helg! Brummade hem och började förbereda middagen, grillat. Sen kom Peter och Mia och vi åt middag och pratade på. Senare dök Stefan upp och vi åt marängsviss (?) och såg talangfinalen. Blev sedan världens sämsta film, bröllopsnatten. Se den INTE.

Lördag: Pär steg upp halv åtta för att fara till Ersmark och bygga på taket. Jag sov glatt vidare till halv tio. For sedan ut och sprang, superskönt. Duschade och gjorde mig klar och for även jag till Ersmark. Hjälpte till med att plocka skräp från gården men sen gav vi upp och jag låg på altanen och läste hela dagen. Vi blev sedan bjudna på hemgjord pizza.

Söndag: Samma sak här, Pärs väckare ringde tidigt och han for iväg. Jag låg kvar i en och en halv timme innan jag gjorde mig klar för en löprunda. Det gick smidigt och lätt men måste snart investera i nya, bra löparskor. Och nu sitter jag här och väntar på att Stefan ska dyka upp. Vi ska till Kåge och se Pär spela match. Sen vet jag inte riktigt vad som händer, om vi stannar i Ersmark eller om vi äter middag hemma och tar det lugnt till en film.  Dock har den här helgen försvunnit för fort. Helgen borde bestå av tre dagar.



100605





I veckan var jag in på Indiska och fyndade lite saker. Jag hade fått en rabattkupong av mamma och jag var inte sen att utnyttja den.

Jag hittade bland annat den här fina väskan. Perfekt storlek för de få saker jag behöver ha med mig till och från jobbet. Dessutom var den sådär fint gammaldags att jag kunde inte låta bli den.

Blev också en fin ljusrosa tröja med puffärmar, två muggar och en liten skål.

100603







Igår var jag på Make Up Store och blev sminkad. Jag fick två presentkort i julklapp och såg att det sista jag hade kvar gick ut nu i juni. Tyvärr hade jag inget speciellt tillfälle jag ville vara extra fin på, så det fick bli en helt vanlig onsdag.

Hon la en bas av mineral smink som jag aldrig testat förr och som jag sen köpte för summan jag fick handla för. Annars gick sminkningen i brunt och lite glitter. Blev även den lila eyelinern som var riktigt frän. Frågan är bara om jag vågar mig på den. Jag blev iaf väldigt nöjd med resultatet!

100603



Jag är med och tävlar om denna bok "Som hemma" från StyleRoom.se
Vill du också vara med och tävla?

Kika in på www.nordljus.blogspot.com

Lycka till! Tävlingen håller på till och med 16/6.



100602



Dessa två dagar som jag har varit ledig har jag spenderat rätt mycket tid på balkongen. Så fort solen nådde dit har jag dragit fram dynor, dukat upp med cola eller som idag,  ett glas med svalkande is te, en bra bok eller nyaste numret av Allt i hemmet. Givetvis med lite bra musik i bakgrunden.

Börjar onekligen tänka på denna textrad från Tomas Ledin. "Sommaren är kort, det mesta regnar bort. Så ta för dig, solen skiner idag".

100602



Jag är med och tävlar om boken "Sommar med Ernst" hos
www.housenumber15.blogspot.com

Vill ni också vara med? Kika in på hennes blogg.

Lycka till!



100601











Tog en promenad hem till mamma och pappa ikväll för att hämta hem min bil som varit på lagning i en vecka. Passade på att fota lite medan solen fortfarande var framme. Sedan tog jag och mamma en promenad till Coop för att köpa lite glass.

Den här dagen har varit hur härlig som helst. En försmak på semestern då man kan ta dagen som den kommer.

100601

Efter att ha ägnat hela förmiddagen till att kliniskt rengöra lägenheten ska jag äntligen få sätta mig ute på balkongen, njuta av solen, bra musik, en god bok och ett glas cola.

Fy farao vad livet är härligt just nu!