160329


Vilken himla fin påsk vi haft!
Efter praktiken i torsdags styrde vi kosan upp mot stugan i Myrträsk. Där väntade Pärs bror med familj. Under fredagen kom även Pärs mamma och pappa upp. Vi har ätit ute, åkt skoter, pimplat, letat påskägg och ätit och åter ätit. Hur trevligt som helst! Under lördagen kom även min mamma och pappa upp för lite ute aktiviteter.
 
Söndag åkte vi hem, men bara för en kort stund för sen väntade middag hos mamma och pappa. Och i måndags åkte vi och storhandlade innan vi tillbringade resten av dagen ute. Elin har skottat grus och gungat hur mycket som helst.


160326


21 månader.
 
När kommer man någonsin känna att tiden inte rusar iväg för en? Jag vill stanna tiden här och nu, flera gånger per dag för det går för fort. Det är verkligen som alla säger, snart är hon tonåring och flyttar hemifrån.
 
Elin är inne i världens mysigaste period just nu, kramas ofta och innerligt. Lägger gärna armarna om en och trycker till, håller gärna handen när hon dricker välling eller kryper upp i ens famn för att läsa bok. Jag njuter varje sekund och önskar man kunde bevara minnen i burk för att plocka fram senare.
 
Vi läser väldigt mycket böcker, som jag berättat tidigare. Men nu är hon om möjligt ännu mer intresserad av vad som faktiskt står i böckerna. Vi pratar om vad vi ser på bilderna, läser ibland hela boken eller bara låter henne peka och gissa.
 
Nya ord ploppar upp här och där hela tiden: jacka, socka, tick tack (när man pekar på klockan) och häromdagen utbrast hon "mamma mia!" när jag höll på att snubbla i hallen. Hon förstår så himla mycket mer än vad man tror och vi blir ofta förvånade.
 
Hon är fortfarande väldigt försiktig av sig, när det kommer till att testa nya saker, nya miljöer och nya människor. Men oftast går det rätt fort så har hon anpassat sig till en nivå hon känner sig trygg med.
 
Vi fortsätter dock ha problem med tandborstningen. Hon vill helt enkelt inte. Vi har provat alla era tips, men utan framgång. Så vi står och stampar på ruta ett och försöker borsta så gott det går.


160325

 
Glad påsk!


160322


I fredags hade vi besök av min syster och hennes lilla familj. Jag bjöd på hemmagjord pizza med deg av dinkelmjöl, egengjord tomatsås, tzatsiki och pizzasallad. Och till efterrätt Roy Fares morotskaka ur boken "United states of cake".
 
Jag gillar matlagning, särskilt när jag får lägga ner lite tid och kärlek på det. Nu under praktiken har jag inte riktigt orkat laga ordentlig mat och framförallt inte baka. Istället har jag lagt mig nästan direkt Elin somnat. Så det blir inte så väldans mycket gjort för min del. I lördags somnade jag 20.30, då är man trött! Det är en himla skillnad att vara igång och jobba jämfört med att studera hemma.


160320


Ett säkert vårtecken för mig är när pelargonerna kommer upp från matkällaren från sin vintervila. Oftast tar jag fram dom redan i februari när jag ser minsta tecken till liv. Nu ska dom bara få lite mer sol och ny jord så är dom redo att dofta underbart i sommar!


160313

 
Vilket himla bra sportlov!
Jag fick ledigt från praktiken i fredags, så Pär passade på och tog föräldraledigt så vi alla kunde njuta av lite ledighet tillsammans. Vi skottade fram grillringen och grillade korv tillsammans med Stefan, Eleine och Liv. Senare på kvällen slöt vi upp med min familj och åt surströmming hos farmor och farfar.
 
På lördagen åkte jag och Elin till mamma och pappa där Elin skulle få sova över. Vi tillbringade ännu en heldag ute i det fina vädret. Grillade korv, åkte spark och lekte i snön. Medan Elin stannade kvar for jag och Pär in till stan tillsammans med Pärs familj för att fira att hans pappa fyllt 60 år. Vi började med fördrinkar på Bryggargatan för att sedan äta 6 rätters middag på Stiftsgården. En väldigt trevlig kväll!
 
Och idag har vi enbart tagit det lugnt innan vi återigen slöt upp hos mamma och pappa för middag.
Tänk vad lite solsken och ledighet kan göra för själen!


160309

 
Datumet 4/3 kommer härmed inte bara vara en årsdag för oss som par, utan även vara våran förlovningsdag. Efter 7 år tillsammans tyckte vi att det var dags. Vi är inte så traditionella av oss att vi gifter oss inom ett år, utan vi tar sikte på sommaren 2018 istället. Då hinner vi planera och spara pengar i god tid innan det är dags.


160304


Jag virkade en docka åt Elin. Jag fick kanske inte riktigt den reaktionen jag förväntade mig då jag gav den till henne: hon tittade på den och slängde den på golvet. Jahapp. Kanske hon hade tyckt bättre om den om hon vetat att jag enbart åt håret ägnat fem timmar för att få det på plats. Men så småningom kanske hon tycker bättre om den.
 
Mönster finns att ladda ner gratis på Järbo garns hemsida.