140630

 

Min träkulegirlang har äntligen fått sig några motiv hängandes i sig. Tyckte printet med älgen var riktigt söt så den fick det bli tillsammans med vykortet med berg. Barnrummet börjar verkligen bli en fin plats att vara på.
 
 


140628

 
Den 26 juni kl 13:44 föddes äntligen vår efterlängtade lilla flicka. 3260 g och 48 cm lång.
Jag måste ärligt säga att jag har nog aldrig sett någon sötare.
 


140628

 
I väntan på bebis så måste man ju ha några projekt så tiden inte står stilla. I söndags hittade jag en gammal docksäng på loppis för 40:- Jag hade ju genast en tanke om att måla om den då träfärgad inte riktigt var vad jag var ute efter.
Så efter lite slipning, spackling, grundmålning och målning blev den såhär fin! Tillsammans med mitt gamla gosedjur, mormorsfilten och den fina mattan som min syster gjort passade den perfekt därinne.
 


140626

Nästa projekt jag måste ta mig an är ju detta, egna Harry Potter muggar! Jag har sedan tidigare en porslinspenna som sedan sist jag använde den bara legat i en låda. Och det är ju himla trist egentligen. Men efter lite slösurfande på www.etsy.com fann jag dessa och syftet med porslinspennan kan återupptas! Nu ska jag bara hitta en lämplig mugg att rita på.
 
 
 


140624


Det är ju så roligt att virka! Så när jag väl har börjat kan jag inte riktigt sluta, vilket resulterade i både en munk och en blåbärs cupcake till lilla Meja.
 


140623

 
V.40 (39+6)
 
Och så står vi där, vid det datumet som vi i januari fick veta att du var beräknad till.
 
Trots att jag har varit hemma på heltid sedan februari så har tiden gått så fruktansvärt fort. Det var ju nyss vi plussade och vi grät tillsammans, det var ju nyss som vi var på alla tidiga ultraljud för att se hur du mådde och det var ju nyss som vi sa till varandra att det är så himla länge kvar.
 
Men så står vi då här, du är färdig att möta dagens ljus när du väl bestämmer dig för att komma ut och vi kan inte annat än säga att vi längtar efter dig - vem du än är.
 


140622

Någon här som läser spiderchicks blogg? Isåfall ber jag er att göra det, omgående. Sundare (och roligare) kvinna får man leta efter.  När hon publicerade texten nedan vred jag mig av skratt. Så mitt i prick när man själv fått uppleva alla dom där kommentarerna sedan jag plussade på stickan i stort sett. Läs och begrunda!
 
 
Säg inte: Är du säker på att det bara är en?
Säg hellre: Ingenting.
Varför: Chansen att den gravida inte skulle vara säker på antalet barn i magen är tämligen liten/obefintlig.
 
Säg inte: OJ vilken stor/liten mage du har.
Säg hellre: Vilken fin mage du har.
Varför: Blivande mamman är garanterat helt vanligt gravid oavsett vad dina ögonmått anser. Det blir dumt om du som okunnig ska in och bedömma huruvida gravidmagen är "OJ" åt det ena eller det andra hållet. Vill du säga något, säg att magen är fin. Det är en fin grej att vara gravid.
 
Säg inte: Det måste vara dags precis när som helst!
Säg hellre: När är det dags?
Varför: Det är otrevligt att ta för givet att den gravida står beredd att förlösa sitt barn rakt framför näsan på dig när det kan vara så att det är flera veckor kvar till beräknat förlossningsdatum. Fråga istället för att anta.
 
Säg inte: Din mage är mycket större/mindre än min grannes/dotters/frus/whatever/hejhej.
Säg hellre: Ingenting.
Varför: Det är korkat att jämföra magar eftersom det finns lika många typer av gravidmagar som det finns gravida.
 
Säg inte: Hur mycket väger du?
Säg hellre: Hur mår du?
Varför: Det är tillräckligt omvälvande ändå att gå igenom en graviditet, utan att den gravida även ska behöva redogöra för sina kilon.
 
Kopierat från www.spiderchick.nu


140621

 
Det finns så himla mycket fina saker att fylla ett barnrum med. Ovan ser ni en del av mina favoriter. Korgen för förvaring av leksaker är superfin och skulle passa väldigt bra här hemma. Och mjukdjuren, hur söta?
 
Något vi faktiskt behöver är solskyddsfilten till barnvagnen. Perfekt så solen inte lyser in på dom små.
 
Allt hittar ni på www.miniroom.se
 


140620

 
         
 
Glad midsommar på er!
 
 
 
 


140619

 
Mia ville ha lite gofika till hennes dotter Meja, och självklart kan jag ordna det! En pajbit med apelsinklyftor och två dammsugare blev det. Tänk när vår bebis kan leka med såna här saker, så himla roligt det ska bli att virka allt.


140616

 
           

Detta måste ju kanske vara världens enklaste pyssel, men som kan ge sån himla stor förändring. Det enda du behöver är nagellack (jag använde lavendellila och silver) och tops och sen är det bara att börja dutta!
 
Färgerna går ju att variera i oändlighet, hur snyggt hade det inte blivit med mintgrönt och koppar? Mängden prickar är också en smaksak, bara börja dutta och se vart det leder. Glasen tål dock inte maskindisk efter detta ingrepp.
 
 


140615

 
 
V.39 (38+5)
 
Idag är det 8 dagar kvar. Eller mer. Jag tror att den kommer att komma från och med den 23:e och framåt. Inte tidigare. Inte som det känns i alla fall. Börjar allt vara klart då? Är vi redo? Nja, blir man nånsin redo? Jag tror på att inte jaga upp mig så mycket utan tror att allt kommer att lösa sig eftersom. Är det nånting Pär har lärt mig så är det att inte lägga energi på sånt jag inte kan påverka eller tänka på allt som kan hända. Och den här gången har jag upprepat det som ett mantra genom hela graviditeten. Händer det nånting, ja men då tar vi det då.
 
Kanske därför jag inte tänker så mycket på det här med förlossningen. Jag är väldigt lugn och har inte någon bild om hur jag vill att det ska vara, eller önskar att det skulle vara. Väl på plats finns det föga lite jag kan göra för att påverka utan det är bara att hänga på. Med en bild i huvudet om hur jag skulle vilja ha det är risken enormt stor att jag stressar mig själv när verkligheten är någon annan. Så därför - inga förväntningar, inga besvikelser.
 
Det som däremot stressar mig är allt jag vill hinna göra innan bebisen kommer. Dock vet jag inte exakt vad det är jag ska hinna med, men nånting är det. Försöker intala mig att livet inte stannar upp bara för att man fått barn.
 
Och den där BB-väskan man ska hinna packa så att den bara står där redo att ryckas med när man ska in, är den klar? Nja. Jag har börjat packa och bocka av saker, men mycket får vi stoppa ner i sista sekunden.
 
Ju närmare vi kommer, desto klarare blir bilden av vi tillsammans som en liten familj. Tanken att det aldrig mer kommer att vara bara jag och Pär börjar blekna och jag har börjat landa i att jag inte kommer att vara gravid förevigt.
 
Som vi längtar.
 
 
 
 
 
 
 
 


140614

        
 
        
 
Återigen, den bästa tiden är nu.
När allt blommar och man blir glad varje gång man tittar ut. Jag var tvungen att köpa lite nya blommor till min rabatt då vintern tagit några av dom jag hade satt förra året. Får hoppas dessa överlever.
Och i mina pallkragar har det börjat att växa. I år sår vi sallad, rödbetor, morötter och dill. Drömmen vore ju att ha ett eget växthus, tänk vad mycket man kan odla där!
 
 
 
 


140612


Skulle våran bebis bli en som spyr eller dregglar en massa, så är vi i alla fall nu redo för detta! Jag fick låna Carinas overlock-maskin och är nu 20 stycken dregglisar rikare.


140611

 
 
 
 
 
I helgen som var besökte vi Umeå för att gå på Alfreds namngivning! Han fick sitt namn och vi alla fikade så det stod härliga till. En alldeles perfekt dag.
 
 
 
 
 
 
 


140610

 
 
Sommarens bästa tid är när man kan plocka in alla blommor och njuta av dofterna även inne. Syrenerna har just börjat slå ut hos oss och jag älskar doften som sprider sig överallt. Och bara för att jag älskar syrener så mycket har vi planterat tre stycken till av alla skott vi får. Hoppas bara dom tar sig så vi om några år kan njuta av dom också.
 
Den stora vasen är "ny" och kommer från mammas och pappas förråd, marmorplattan köpte jag på loppis i helgen för 5:- och ljuslyktan är Iittalas Kivi big. 
 
 


140609

 
Om jag hade ganska mycket pengar över, skulle jag inte tveka en sekund på vad jag skulle lägga dom på. Alla saker ovan gör mig alldeles pirrig inombords.
 
Alla saker kommer från www.mimmistaaf.com
 


140608

 
Jag måste bara få visa de urläckra påslakanen som jag rotade fram hos mamma och pappa i deras förråd. Hur coola är dom inte?! Och de matchar ju alldeles förträffligt till färgtemat som råder i sovrummet.
 
Ja, jag vet att jag är lite knäpp som blir alldeles pirrig inombords bara över ett par påslakan. Men det är ju så skoj med färg och form!
 
 
 
 


140607

 

Vilken underbar syn som möter en i trappan på väg in till sovrummet! Jag kan inte fatta att det snart ligger en liten bebis där i och snusar sött. Jag går ofta förbi och stryker med handen över sängen, bara för att försöka förstå att det är på riktigt.
 
Det är ingen ny spjälsäng vi införskaffat, nej både min mamma, morbror, jag själv och min syster har legat i den.
 
Jag hoppas du ska trivas!
 


140606

 
 
 
Titta! Det händer grejer här i Frost Kåge. All sten som vi har beställt har kommit och Pär är ute och slår med sin gummihammare lite då och då. Än så ser ni kanske inte riktigt hur det kommer att bli, men jag lovar er, det kommer bli hur bra som helst! Jag ser redan hur jag barfota går ut och äter frukost här i sommar.
 


140604

 
Idag har vi bott här i Frost Kåge i 2 år. Det är ju skrämmande hur fort tiden går. Jag tänkte att vi skulle ta en liten tillbakablick för att se vad vi har hunnit med på detta år.
 
Förra sommaren dränerade vi ju om på gården, så sommaren gick mestadels åt till att skotta jord, så gräs och kratta grus. Vi murade även en ny rabatt, anlade ett större jordgubbsland och grävde ur för den kommande uteplatsen.
 
Vi plåtade in skorstenen innan den föll ihop, bytte utebelysning, gjorde klart barnrummet i form av nya tapeter och nytt golv och vi började äntligen med renoveringen i hallen uppe. Vi satte upp nytt gips på väggarna, nya tapeter och nytt golv. Vi satte in belysning i trappen och vi renoverade toaletten. Den fick nya väggar, nytt tak med inbyggda spotlights och nytt golv.
 
Och när våren kom och vi kunde vara ute igen började vi på projektet med uteplatsen som vi förhoppningsvis hinner klart i år. Vi grävde bort den gamla häcken för att göra plats åt den nya och muren som ska sättas dit.
 


140602

 
V.37 (36+5)
 
Igårvar det "22" dagar kvar. Jag har fruktansvärt svårt att förstå att jag inte kommer att gå omkring såhär för evigt. Att det börjar dra ihop sig ganska ordentligt tills förlossningen sker är nånting jag har förträngt. Jag är stencool och inte ett dugg nervös. Pär däremot har förvarnat alla om att han har mobilen med sig och igång på både träningar och matcher. Han frågar nervöst om det går bra att han tar en öl till maten. Och jag bara fortsätter att vara lugn.
 
Att nånting är på väg att hända framöver har jag börjat känna mer och mer. Magen har sjunkit och förvärkarna kommer och går. Och det där huvudet jag har mellan benen gör sig gärna påmint om vad som komma skall.
 
I övrigt måste jag säga att jag har det väldigt bra. Jag får fortfarande sova gott om nätterna, förutom då jag ska vända mig och ryggen säger ifrån, men det är jag å andra sidan väldigt van vid det här laget. Att vara upp och kissa är inget jag gjort sen V.20 ungefär. Jag har inte speciellt ont i övrigt, känner mig inte tung och klumpig och har definitivt inte den där känslan att "kom ut nu! Jag står inte ut en sekund till i denna kropp!" Jag trivs väldigt bra i det tillstånd jag är i och kommer sakna min mage som jag gärna håller en beskyddande hand på.