140830

 
 
 
Datumet och inbjudningarna till Elins namngivningsfest är ute och här kommer lite förslag på presenter till henne.
 
Gunga www.boligheter.se
 
Sophie the giraffe  www.boligheter.se
 
Kanindockor  www.miniroom.se
 
Personlig födelsetavla  www.personligfodelsetavla.se (Uppgifter ni då behöver är: Elin Eleonora Lindqvist, 26 juni 2014, 48 cm och 3260 g, kl 13:44)
 
Woodland doll  www.miniroom.se
 
Bäddset Harlequin från Ferm Living www.miniroom.se
 
Design letters bestick, mugg, skål och tallrik www.royaldesign.se
 
Mini mockasiner www.minimocksshop.com
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


140828

 

I måndags började fågeljakten och vi packade in oss i bilen för att köra mot Myrträsk. Vi passade även på att fylla upp förrådet med lingon. Så med Elin hängandes på magen på antingen mig eller Pär så plockade vi för glatta livet. God lingonlycka och god jaktlycka blev det då Pär lyckades skjuta både en tjäderhöna och en tupp.
 


140826

 

2 månader gammal
 
Idag blir Elin 2 månader gammal. Och med risk för att låta tjatig, men det är hemskt vad fort tiden går. Elin är en väldigt social liten tjej som inte vill sova om dagarna utan ska helst vara med överallt och titta på vad som händer. Vi kan nu lägga ner henne längre stunder utan att hon skriker rätt ut. Istället har hon upptäckt sina händer och kan ligga och titta på dom väldigt länge. Hon älskar då man låter henne stå upp på sina ben och man märker nästan från dag till dag hur mycket starkare och stabilare hon blir. Vi tragglar fortfarande med att få henne att ligga på mage och träna nacken, men det går framåt även där. Dock är hon väldigt stark när man håller henne upprätt och behöver sällan stöd. Men just det där med att ligga på mage är ingen hit.
 
Hon "pratar" mycket och gärna om hon är på det humöret och avfyrar det mest underbara leendena man kan tänka sig. Hon har börjat lägga på sig litegrann och har fått såna där nypvänliga kinder, goa lår och en liten dubbelhaka. Vi har gått upp en blöjstorlek och har börjat lägga bort kläder i storlek 50 och det är nästan att storlek 56 är litet ibland. Vart tog min lilla bebis vägen?
 
Det är väldigt få gånger som jag behövt vagga/gunga/vyssja henne till sömns sen hon föddes. Vi har alltid bara lagt ner henne där hon ska sova och hon har funnit sig i det. Ibland ligger hon och gnyr och vi får stoppa in nappen om den åkt ut och ibland ligger hon bara och pratar för sig själv. Sen hon var 6,5 vecka gammal började vi så smått att försöka få lite rutiner kring nattningen. Hon somnade oftast då vi la oss och jag kände mig inte riktigt nöjd med det. Jag ville kunna lägga henne tidigare, dels för att Pär också skulle bli mer delaktig i nattningen, men också så vi skulle få en tid för oss själva och om hon nu mot förmodan inte skulle somna när vi la henne, skulle ingen av oss vara alltför trött för att kunna göra det bästa försöket att få henne att somna igen.
 
Så ungefär kring halv nio får hon sitt sista mål uppe i sovrummet som då är mörklagt och sen lägger vi bara ner henne när det är dags att sova. Oftast har hon då somnat mellan 21-21.30 och sover sen ända fram till 5-6 på morgonen då det är dags för första målet mat. Sen brukar hon vakna igen kring 7.30 och får då ett mål mat till. Sen kan det vara lite svårare att söva henne igen, men oftast funkar det smärtfritt och vi brukar stiga upp kring 9-10 på morgonen. Och jag måste säga att det har alltid varit sömnen jag varit orolig för när det gällde att skaffa barn. Jag funkar inte utan sömn (vem gör det?) och jag får en enormt kraftig huvudvärk som håller i sig i dagar. Allra första dagarna med henne sov jag knappt på 4 dygn och jag blev enormt orolig för hur det skulle gå att försöka komma ikapp för min del. Hon sov ju aldrig på dagarna så jag fick ingen chans att ta igen mig. Läget är fortfarande detsamma, att hon inte sover speciellt mycket om dagarna, men eftersom nätterna är så himla bra är jag pigg och någorlunda utvilad ändå.
 
 


140823

 
 

Jag och min syster länsade våran svartvinbärsbuske för några dagar sedan. Sen var det bara fram med saftmajan och koka saft för glatta livet. Jag sparade dessutom en liter bär för att koka gelé. Perfekt när vi snart får fylla frysen med älgkött igen.
 
Jag har sagt det förr men jag säger det igen, rikedomen man känner då man kan fylla frys/förråd med saker från ens egen gård. Min hylla nere i matkällaren är nu fylld med hjortonsylt, lingonsylt, gelé och inlagda rödbetor. Och om inte alltför länge har vi även ett flertal säckar med potatis därnere.
 
 


140821

 
 

Medan Elin fortfarande låg i magen höll jag på med ett projekt som tog lite längre tid än väntat. Jag har länge tyckt om Muutos fina knoppar man sätter på väggen, men tyckte helt enkelt att dom var för dyra. Så jag gjorde mina egna!
Knopparna köpte jag på Lakkapää, pappa fick spraya dom åt mig och sen har vi fäst dom med hjälp av skruvstift. Det var dom som tog tid att få för jag fick beställa dom. Plus att nästan ingen på de byggvaruhus jag var in på visste vad det var.
 
Och sen föddes Elin och projektet hamnade på is. Men nu så sitter dom uppe i sovrummet och jag gillar dom skarpt.
 


140819

 
Elins tavelvägg uppe i hennes rum har utökats med ännu en tavla. Såklart ville vi ha hennes hand och fotavtryck som ett minne av hur små dom var. Men det var inte det lättaste att få dit dom! Vi hade färg överallt både på oss och på henne. Och trots att hon sov då vi gjorde det så var hon inte still.
 
Men vi fick till det tillslut och hennes avtryck från när hon var 1 månad finns nu som ett fint minne.
 
 


140817

 

Får man börja nämna nu att man längtar efter hösten? Jag gör det i alla fall.
När hösten närmar sig får jag alltid samma lust att göra om och förnya här hemma. Allt från innehållet i garderoben till inredning.
 
Först ut i min höstförnyelse är kopparkuben. Perfekt att samla alla stearinljus jag kommer elda upp i höst. Den finns på Åhléns för den som är sugen på en likadan.
 
 


140815

 
 
 
Förra veckan kom det ett stort paket hem till oss. Det var det fina lektältet från www.butikbas.se som jag beställt till Elin i namngivningspresent. Jo, jag vet att jag är ute i god tid för inte kommer hon att kunna leka där på ett bra tag. Men det spelar väl ingen roll. Och nån namngivning har vi inte haft än heller. Men lokal är bokad och ett datum spikat så vi är på god väg.
 
 


140813

 
Denna kaka är nog världens enklaste att göra. Och du kan variera med vilka bär som helst! Just idag fick den innehålla både röda och svartavinbär.
 
Du behöver: 2 ägg
2 dl socker
2 dl mjöl
1,5 dl vinbär (eller andra bär)
100 g smör att hyvla över kakan
pärlsocker
 
Värm ugnen till 175 grader. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner mjölet. Häll upp smeten i en bröad liten långpanna. Strö över bären. Hyvla över smöret i tunna skivor med hjälp av en osthyvel. Strö över pärlsocker. Grädda i 20-30 min.
 


140811

 
 
I det nyaste numret av Allt i hemmet följde det med ett litet taveltryck av Nadja Wedin. Det var ju superfint tyckte jag så det åkte snabbt upp på väggen. Detta tryck var ett utav tre som man kunde samla ihop.


140809

 
 
Man känner sig ganska rik när man kan producera sin egen mat. I veckan plockade jag in lite rödbetor för att lägga in och blev ordentligt överraskad då vissa var så stora som äpplen.
 
Just rödbetor frossar vi i just nu. I salladen, kokta eller ugnsrostade eller min favorit, ugnsrostade med Chevré över. Mums!
 
 


140807

 
6 veckor gammal.
 
Jag vill inte vara en sån som konstant säger "Vart tog tiden vägen?" men jag måste nog erkänna att jag är en sån trots allt. Elin är redan 6 veckor gammal. Det säger väl allt?
 
Hon fortsätter att imponera på oss, social och vill alltid vara med. Helst ska hon sitta upp i ens knä så hon kan titta på vad alla sysslar med. Hon är stark, otroligt stark i nacke och ben och har inga problem med att hålla huvudet uppe längre stunder. Och dessutom fick hon toppbetyg från både bvcsköterskan och barnläkaren!
 
Sen har jag också lovat mig själv att inte bli en sån som i tid och otid pratar om ens barn eller visar bilder hela tiden. Men jag har börjat strunta i det. Elin är det finaste jag har och är så stolt över henne, så att inte visa vore ju hemskt.
 
 
 


140801

 
 

Lagom till alla underbara dagar gjorde Pär klart uteplatsen. Det är iofs kvar lite småfix men i det stora hela är den klar och vi är supernöjda. Det är nästan lite utlandskänsla när man sitter där. Dessutom passade vår nya utegrupp perfekt där.
 
Här kommer vi njuta många dagar/kvällar.