110927



För ovanlighetens skull tänkte jag bjuda på en bild på mig själv. Finklädd och friserad inför bio. Ikväll vankas Jägaren 2 tillsammans med Peter & Mia. Godistime!

(Titta bara så håret växt, jag får till och med ihop det till någon form av frisyr!)

110926

   

Veckans läsning: Mamma, pappa, barn av Carin Gerhardsen



110925



 



Nästa helg ska vi på dop. Det är Pärs kusinbarn, Vidar som ska döpas. Jag satte mig ner för någon vecka sedan för att knåpa ihop ett dopkort samt ett kort till Vidars storasyster Tyra. Vi missade hennes 3-årsdag så vi gör två flugor i en smäll och ger henne ett paket samt ett kort också.

Bakstycket på korten är gjorda av kartong så vill man, kan man använda det som tavlor med.



110922

 

Veckans läsning: Pepparkakshuset av Carin Gerhardsen



110921

 



Två nya ljusstakar har fått flytta in hos oss. Jag hittade dem omålade på tradera, bjöd och vann. Igår använde jag lite sandpapper för att få bort lacken som satt utanpå och sen målade jag dem orangea. Min för nuvarande favoritfärg.



110921

 

Igår bjöd vi över lite vänner på Idoltittande samt fika i form av kladdkakemuffins. Smarrigt!

Kladdkakemuffins

100 g margarin
2 ägg
2½ dl socker
1½ tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl mjöl
½ tsk bakpulver

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker. Smält smöret. Blanda ihop alla ingredienser och häll smeten i muffinsformar. In i ugnen i 5-10 minuter, de ska vara kladdiga inuti!



110919





 

Titta! En alldeles egen skål av Stig Lindberg i serien Rosenfält. Jag har fortfarande inte bestämt mig för vilken serie jag vill börja samla på, men har uteslutit Rosenfält då det finns för lite att samla på. Har tex bara hittat denna skål, assietter samt ett uppläggningsfat. Jag vill ha muggar, matporslin, ja en hel serie.

Men då jag förälskat mig totalt i mönstret bestämde jag mig för att iaf ha en del hemma. Så efter en liten budgivning på Tradera så var skålen min.



110917



Iittalas Kivi lyktor måste ju vara de mest användbara lyktorna någonsin. De är så enkla och stilrena i designen att de varken sticker ut eller blir för mycket. Du kan variera dom i det oändliga då det finns massor av färgställningar att välja mellan.

Själv äger jag  fyra stycken genomskinliga samt en likadan lykta i deras serie Big. Jag har även en mörkgrå, men saknar någon kompis till den. Just nu är jag inne på färgen Rio (bilden ovan), det skulle bli en snygg färgkombination.

110915



Om ni är som jag och gillar gamla prylar och är intresserade av dess ursprung, så vill jag tipsa om Antikmagasinet. Det är Antikrundans Knut Knutsson som leder detta program. För varje avsnitt går de igenom en betydande svensk designer och dess verk.

Bland annat så har de pratat om Stig Lindberg, Café stolarna samt tennbägarna och det svenska företaget Svenskt tenn.

Allt går att se på Svt Play.

110915

Jag är gräsänka ikväll då Pär är och jagar. Så jag ska tappa upp ett fotbad, se Lyxfällan och njuta av min Cola som fram tills nu legat i kylen och blivit kall.

Sen ska jag ju dock gå och lägga mig ensam, men kan ju alltid trösta mig med att han kommer tillbaka imorgon igen.

110914



Bild lånad av Ferm Living.

Men titta så snygga hyllor Ferm Living kommer med i höst! Hade dom varit vita hade jag gillat dom ännu mer. Formen tilltalar mig väldigt mycket, då jag är lite less på allt det raka och vanliga.

Det bästa med dom är konstruktionen, den är ju så simpel att man själv skulle kunna göra dem. Men min absoluta favorithylla alla kategorier är Stringhyllan. Jag äger tyvärr ingen än, men någon dag ska jag göra det.



110912



Det känns som att den här veckan kommer att gå väldigt snabbt. Det händer någonting varje dag! Är det inte en massa jobb (i veckan kör jag tredje helgen på raken) så är det en massa saker jag skulle påbörja samt färdigställa. Roligt men lite stressande också.

Bilden ovan är från min och min systers resa till Sthlm i maj, då var håret blondt och kort. Nu är det brunt och jag får upp det i en svans! Det växer som ogräs.

110910

 

Veckans läsning: Tårtgeneralen av Filip Hammar & Fredrik Wikingsson och Vecka 36 av Sofie Sarenbrant

110908

Ikväll börjar mitt favoritprogram Lyxfällan om, så efter att ha gjort bort veckans tredje arbetskväll kommer jag lägga mig i soffan och bara njuta av att veckan snart är över.





110906

 Berså av Stig Lindberg, 1961-74, Gustavsberg. Mon Amie av Marianne Westman,1952-87, Rörstrand.

 Spisa Ribb av Stig Lindberg, 1955-74, Gustavsberg.

 Rosenfält av Stig Lindberg, 1969-72, Gustavsberg.

På senare tid har jag känt ett sug efter att börja samla på porslin i någon serie. Jag har kikat på tradera, googlat och letat i tidningar efter någon som skulle passa oss.

Helt kär blev jag i Stig Lindbergs serie "Rosenfält". Den föll mig direkt i smaken, problemet är bara att tillverkningstiden inte var speciellt lång vilket gör att det finns färre delar än i de övriga serierna. Mon Amie har ju åter tagits upp för tillverkning så där finns inga problem att börja samla.

Så vad gör man?



110905


Äntligen öppnar Lagerhaus en webbshop! Vilken fantastisk nyhet. Den 12:e september slår de upp portarna och jag kommer nog göra en beställning på både det ena och det andra.



110904





 

 
 


Äntligen är det höst ute och jag får äntligen pyssla inne med alla orangea och lila prylar jag samlat på mig inför hösten. Det har verkligen kliat i mina fingrar men jag fick hålla mig tills september börjat iaf.

Vissa av detaljerna känner ni kanske igen från förra året, men lite nytt har tillkommit. Som tex orangea ljus, en orange vas som jag fyndade på loppisen i Hej, en orange trähäst, ljuslyktan i form av en uggla, det vita porslinsträdet, orangea kuddar och svarta change manschetter till Cult Design lyktan.

De orangea ljuslyktorna som står på brickbordet kommer från Kosta Boda. De fick jag i julklapp för en massa år sedan men har inte haft dem framme förrän nu.

110901



Fasad                                                                     Funkisstad



In love with letters                                                     Pear



Tea                                                                             Trassel

Någon gång ska jag äga en tavla från otroligt duktiga www.Isaform.se Det finns så många snygga att jag har väldigt svårt att välja, men här är mina favoriter iaf. Kanske skulle man ta och önska sig någon i julklapp? Lite tidigt att tänka på kanske, men bra att ha något i beredskap utifall att någon känner för att ge en klapp.