111031




Jag måste tipsa er om de mysigaste filtarna någonsin. Dessa kommer från Rusta, finns i 5 olika färger och kostar 199:-. De har superskön teddy insida som gör filtarna sådär extra varma och härliga. De säljs även på Ica Maxi i mörkgrått, det är den jag har.



111030



Vilken helg det har varit!

Helgen startade i fredags med middag tillsammans med Peter & Mia. Sen kom även Stefan & Eleine för lite idoltittande.

Lördag började med högskoleprovet i x antal timmar och avslutades på Vitbergs campingen med kalas för Pärs mormor som fyllt 80 år.

Och idag har jag varit på bio tillsammans med Malin & Tyra och sett Nalle Puh, ätit middag hos mamma och pappa i Boviken och kvällen kommer avslutas med tårtätning hos Peter & Mia då Peter fyller år idag, grattis!


Superduper helg!


111027



Igår var vi bjudna på middag hos Malin, Tyra och Vidar. Malin delar mitt intresse för gamla prylar och vi diskuterade litegrann det här med att samla på något. Och rätt som det är så säger hon att jag kan FÅ hennes fyra assietter ur den serien jag tänkt börja samla på! Oj så glad jag blev.

Tack Malin!



111026



www.frapp.se

Detta mönster tycker jag är riktigt snyggt. Skulle inte ha något emot att ha varken brickan eller tyget här hemma. Men en bricka för 1359:- eller 1 m tyg för 375:- känns inte riktigt befogat hur snyggt det än är.

Mönstret heter "Hosta" och är designat av Linda Svensson Edevint för märket Mairo.

111025

 






1. Den här vasen köpte jag på loppisen i Hej för 45 kronor. Efter lite letande har jag fått fram att det kan vara en vas från Alsterfors av designern P-O Ström. Möjligtvis en 2:a sortering då den saknar signatur och klistermärke. Har sett exakt likadana hos några retrobloggare så är ganska säker på min sak.

2. Det ljusblåa fatet köpte jag för cirka 1-2 år sedan på Röda Korset här i stan för 30-40 kronor. Då tänkte jag inte så mycket mer på det än att jag tyckte det var snyggt. Igår fick jag reda på att det är ett platåfat från Gustavsberg gjort av Stig Lindberg! Detta fat finns i cirka 4-5 olika färger och ingår i serien ST.

3. Denna lilla bytta med lock fick jag av min mamma då de rensade ut ur stugan. Den är från Rörstrands serie Canaria och tillverkades mellan 1957-60. Formgivaren är jag osäker på då det är lite olika bud på nätet, men det sägs kunna vara Marianne Westman.

4. Detta ugnsfat fick jag även det av mamma. Den är också från Rörstrand men ur serien Focus. Dock vet jag inget mer då det verkar vara väldigt svårt att få fram någon fakta alls om denna serie.


111024





 

För ett tag sen flyttade Pärs mormor ut från hennes hus och in i en lägenhet. Alla prylar rymdes inte riktigt och bland soporna låg denna radio. Jag föll direkt för den då den verkligen ser sådär riktigt gammal ut. Skenet bedrar dock då det står Clas Ohlson på baksidan, men det gör inget.

Nu pryder den bänken i sovrummet och jag är mer än nöjd.

111023



Jag gillar trenden med att olika inredningsaffärer startar egna webbshoppar. Nästa butik att göra detta är Village. Alltid då jag är i Umeå så är ett besök på Village ett måste. Dom har många fina saker och nästan alltid får något följa med mig hem.

Sakerna ovan finns på www.village.se

111022

     

Veckans läsning: Revolt av Suzanne Collins



111019




Idag har varit en stor dag med mycket information samt nya intryck. Jag har väldigt länge pratat om att jag velat operera mina ögon så att jag slipper använda glasögon och linser. Men det har alltid stannat där, för i slutändan har det alltid handlat om väldigt mycket pengar plus att jag är rädd att något ska gå fel.

Men på senare tid har jag mer och mer insett att om jag inte gör slag i saken nu, kommer jag förmodligen aldrig att göra det heller. För inom en snar framtid så kommer både studier och hus att ligga som prio ett som pengarna ska räcka till och då finns det inte riktigt utrymme för en operation.

Så jag slutade att fundera och bokade en tid för rådgivning och undersökning. Där har jag alltså varit idag, på Koskelas ögonklinik i Umeå. Och efter en del undersökningar och mätningar av ögat kom jag och läkaren fram till att en operation av mina ögon är fullt möjlig.

Den 18 november kommer jag att åka dit för att äntligen få genomföra det jag så länge velat göra. Jag har bestämt mig för att inte fundera så mycket på det hela och skrämma upp mig, för jag vill inte att det ska sluta med att jag avbokar. Så om enbart 4 veckor kommer jag att kunna se världen med helt andra ögon.

 

111018



UnderbaraClara har skrivit ett inlägg om den tråkiga människan
som jag tycker är värt att uppmärksamma, för precis sådär är jag. Tråkig i andras ögon, men helt fantastisk i mina.

Läs och inse att man inte behöver vara överallt hela tiden för att leva ett fantastiskt liv.



http://www.underbaraclaras.com/clara-reflekterar/jag-ar-sa-trakig/






111018

   

Veckans läsning: Fatta eld av Suzanne Collins



111017








Dessa tak och bordlampor från www.frapp.se är en stor favorit hos mig! Designen och färgen tilltalar mig då orange på senare tid blivit lite av en favoritfärg för mig. Dock är dom väldigt dyra så den dagen vi behöver nya lampor ska jag kika efter något bra budgetalternativ.



111013

 

Veckans läsning: Hungerspelen av Suzanne Collins



111012

 


Nya favoriter från Lagerhaus.

111012



Nu blir det Arga snickaren tillsammans med myspär och varsin påse godis.



111009



På lördags morgon åkte vi tillsammans med Pärs föräldrar upp till Myrträsk. På vägen dit åkte vi förbi en åker full med svanar och gäss.

 

Vi har tagit det väldigt lugnt medan Pär & Gunnar har varit iväg och jagat. Sovit, pluggat samt läst lite. Vi har även skålat i champagne för att fira att Sofia (Pärs kusin) och Patrik (hennes sambo) köpt en stuga i Myrträsk.
 

Det var en väldigt charmig liten stuga och de hade turen att få behålla alla möbler och pryttlar som fanns där. Vilken lycka!

 

Helgens jaktfångst blev en orre och en ripa som vi åt upp till middag. Och det var min helg, hur var din?



111006

 

Och så äntligen var det 6 oktober! Ända sedan första numret av Hus och Hem Retro kom ut, i augusti, har jag längtat till idag då andra numret kom ut. Mitt första nummer är så välläst att tumavtrycken är väl synliga. Och jag tror även detta nummet kommer bli omtyckt.

111006

Snart är den här arbetsveckan över och jag tar helg. Denna vecka har varit väldigt tung, jag har varit så trött och i stort sett sovit bort all ledig tid. Hösten är här alltså.

Fick mig en fin överraskning då Pär kom hem, en bukett med blommor och Lakritstryffel från Åre chokladfabrik, mums! Älskade Pär.

111004

 

Veckans läsning: Geim av Anders De La Motte.



111003



För ett tag sen fick jag för mig att om det var någon ljuslykta som jag saknade hemma, så var det Orrefors klassiska Raspberry lykta. Jag älskar den klumpiga formen och skenet sprider sig riktigt fint när de är tända.

Så jag gick in på tradera, la ett bud, och vann dem! Så nu står dom på vardagsrumsbordet och ser sådär maffiga ut som bara dom kan göra. Ska även tillägga att Pär fällde kommentaren "Det ser ut som nånting farmor har hemma" men den gjorde mig bara glad då jag gillar gamla saker.

Raspberry är designad av Anne Nilsson 1992 för Orrefors.


111002

 

Veckans läsning: Vyssan lull av Carin Gerhardsen

Jag skriver sällan vad jag tycker om de böcker jag läst. Vet inte heller om det skulle vara intressant då ingen heller har efterfrågat detta, men vill iaf bara säga att de tre böcker jag läst från Hammarby serien har varit de mest välskrivna och spännande deckarna jag hittills läst. Och en del har det ju faktiskt blivit.

Dessa böcker streckläste jag, det var fullkomligt omöjligt att lägga dem ifrån sig och jag längtade tills jag hade en stund över så jag fick veta fortsättningen. Ett litet lästips bara om ni någon gång funderar över vad ni ska läsa!



111002



Efter några dagars uppehåll här från bloggen, så är jag nu tillbaka. Det har helt enkelt inte funnits tid eller ork till att knåpa ihop något inlägg, ibland är det bara så. Istället har vi ägnat oss åt en massa andra saker som tex: bio med vänner, middags besök av Sanndra och Micke, fredagsmiddag med P&M, dop av kusinbarn, middag hos svärföräldrar, husvisning i Umeå samt uppvaktning av min pappa som fyller 49 år idag. Plus en massa jobb då också.

Pappa fick ett "gratulationsalbum" med en massa bilder från förra sommaren då vi var i Fällfors på dragracing samt biobiljetter.