121031

   Dags för fika!
 
 
Sist vi var på Ikea så köpte jag denna mugg. Den representerade mig så bra så jag kunde bara inte låta bli den. "Gottegrisen Johanna", det är jag det.
 
Muggen heter Ombytlig och kostar 15:-
 
 


121030

  
 
 
Vissa saker tar längre tid än andra att färdigställa, trots att det egentligen inte tar så lång tid alls. Den här lampan är ett sånt exempel. Den har varit klar sen i somras men har liksom aldrig kommit upp på väggen. Den har istället bara legat på golvet och dammat.
 
Men så förra veckan åkte den upp! Så nu ska jag bara hitta tiden till att faktiskt sitta ner i min läshörna och läsa med den fina lampan tänd.


121029

 
 
 
 
Förra veckan gjorde jag klart garderoberna som jag påbörjade för ett tag sen. Stommen målade jag vit och även baksidan på dörrarna/skåpluckorna blev vita. Men utsidan blev grå och vi är riktigt nöjda. Blev en snygg kontrast mot allt det vita.


121028

 
Min snygga ögonlapp jag kommer glida omkring med hemma då jag är opererad.
 
Idag skulle jag ju operera ögat, men igårkväll fick jag ett samtal om att vi var tvugna att skjuta upp operationen. Så på tisdag åker jag till Umeå och gör den istället. Blev ju lite krångligt men tur jag fick göra den så snabbt inpå och inte om en månad.
 
Så helt plötsligt fick vi massor med tid över idag så vi passade på att städa hela huset från byggdamm då jag helst vill slippa ligga nyopererad i en massa damm. Så nu glänser alla ytor igen. Vi har också tagit en promenad (det händer i stort sett aldrig att jag får med mig Pär ut, nu var det dock han som slet ut mig då han ville kolla lägdor att jaga råddjur på) och det var riktigt skönt.
 
Annars har vi hunnit haft besök både av mina föräldrar och Pärs föräldrar samt hans mormor. Ikväll kommer Stefan och Eleine på middag och sen ansluter även Peter och Mia för ett avsnitt av Solsidan.
 
 
 
 


121026

 
 
Veckans läsning: Kråkflickan av Jerker Eriksson & Håkan Axlander-Sundqvist


121025

 
Det är en helt underbar känsla att lägga sig i soffan och hela huset är nystädat. Tyvärr lär det dröja länge innan huset är nystädat igen. Det är byggdamm ÖVERALLT! Pär och Jens började idag med att bila upp resten av badrumsgolvet och bära ut all sand. Sen väntas ännu mera rivning och det löns inte att försöka städa då det kommer bli lika mycket om en timme igen.
 
Jag har endast hunnit befinna mig i dammet i några timmar men redan gör det mig galen. Det kommer bli tufft att städa upp allt det här.


121024

Jag önskar verkligen att dygnet hade fler timmar ibland. Det är så mycket jag vill göra just nu och projekten ligger på hög och väntar på att jag ska ta tag i dom. Men jag hinner inte, varva allt detta med jobb och fritid så förstår man att det inte går ihop. Men jag tar alla lediga stunder och pysslar på, för jag älskar ju det jag gör.
 
Tyvärr kan jag inte heller visa er vad jag sysslar med, då nästan alla projekt är julklappar för tillfället. Så efter jul får ni se.
 
Men nog om det. På söndag ska vi till Luleå och jag ska operara vänster öga. Synen blev inte riktigt som vi hoppades på, så jag ska göra om den. Fördelen den här gången är att jag har mitt högra öga så jag kan ligga och läsa kanske redan efter några dagar. Jag var på biblioteket igår och lånade ljudböcker så jag har laddat för några dagar helt i blindo. Det känns skönt att få göra bort operationen då jag dragit ut på den ett tag. Och förhoppningsvis är detta den sista också. Så nästa vecka blir det paus här på bloggen, då jag helt enkelt kommer ligga i sängen en vecka.
 
 


121023

 
Egentligen har jag lite ångest över att skriva detta inlägg, då jag tycker det är lite tidigt. Men då jag sett flera andra bloggare ta steget ut i julnyheterna, så kan jag lika gärna hänga på. Då jag inte är så mycket för de röd/vita traditionella julsakerna utan hellre dras åt vit/gråa saker, så är det mest det ni kommer att få se. Och som tur är så börjar fler och fler kedjor haka på trenderna med att använda andra färger!
 
Här kommer mina favoriter hittills!
 
 
Precis som den "stickade" ugglan så finns det även en hel glöggservis och tekoppar i detta fina mönster. Hade jag inte haft platsbrist i våra skåp hade jag nog köpt temuggarna för dom är riktigt fina. Kommer från Åhléns.
 
 
Från Ellos kommer denna fina ljusstake. De traditionella stakarna tilltalar inte mig speciellt mycket utan gillar när det är raka linjer och simpel design.
 
 
Sist vi var på Ikea höll dom på att plocka upp julnyheterna. Jag konstaterade att det kommer att komma mycket fint på de stora varuhuset i vinter! Jag köpte dessa två saker, adventsljus som kommer få stå på öppna spisen och två stycken batteridrivna ljus. De såg riktigt verkliga ut och man slipper oroa sig över att glömma bort att släcka dem.
 
 


121022

 
 
 
Uggletrenden fortsätter och än så länge har jag inte tröttnat på den. Åhléns har fått in denna söta ugglelykta i porslin. Den ser ut att vara stickad vid första blicken, så fint gjord. 99 kronor kostar den och skulle mer än gärna få utöka min samling ugglor här hemma.
 
 


121021

         
 
I fredags bjöd vi Peter & Mia och Stefan & Eleine på middag. Jag gjorde hemgjord potatisgratäng, råddjurssadel och ugnsrostade morötter. Och till efterrätt hade jag gjort kolapaj med flingsalt och hjortron till. Riktigt mumsigt!


121020

Bilder från Ikea.
 
Det här med inredning till ett badrum är svårt, det ska funka i så många år framöver och fylla behov för två och kanske fler personer än så. Så det gäller att tänka lite framåt i tiden.
 
Något vi är helt överens om är ett tvättställ gjort för två, med rymliga lådor i själva skåpet med plats för allt man vill slippa ha framme. Vi är också överens om att inredningen ska gå i vitt. Jag vägrar lackade skåp i färg där minsta lilla fettfläck syns och man ska dagligen gå över alla ytor med en trasa. Det finns inte i min värld.
 
Något jag inte heller vill ha är öppna skåp där allt damm ska samlas. Instängt och rena ytor är min melodi.
 
Vi kommer att ha gott om förvaring eftersom ena långsidan blir delen för tvätt. Där kommer vi rymma 2-3 stycken högskåp och en bänk över tvättmaskinen. Ett utav skåpen skulle jag gärna vilja att det var Ikeas skåp ur serien Lillången. Där slänger man all smutstvätt, på så sätt slipper man ha en tvättkorg framme. Då blir det rent och snyggt och lättframkomligt på golven.
 
 


121019

 
Såhär ser badrummet ut i dagsläget. Plastmattan är borta och Pär har börjat bila upp betonggolvet. I veckan ska vi ha ritat klart rummet så rörmockaren vet vart alla rör ska sitta. Vi ska även börja titta på inredning samt vilken matta vi ska ha på golvet och väggarna.


121018

    
 
Fast det är ju ganska vackert med frosten som lagt sig som ett täcke över allt.


121017

   
 
Veckans läsning: Det fjärde offret av Mari Jungstedt


121016

Så kom då första snön. Jag har bävat för det här ögonblicket så länge, snö är ingen favorit för mig överhuvudtaget. Och det värsta är att det liksom har blivit värre med åren.
 
De senaste åren har jag fått ångest bara av tanken att det ska bli så kallt. Att man ska måsta skrapa bilen och varmköra den, för sätta sig i en kall bil det ska man ju inte göra. Det är det där kalla, fuktiga, blöta som ger mig rysningar. Och det att vintern är så himla, himla lång.
 
Nu tänker ni kanske att det var ju dumt av oss att flytta till landet med världens längsta uppfart som vi kommer att måsta skotta, när jag hatar snö så mycket. Bara det att den här ångesten kom krypande redan då vi bodde i lägenhet och jag nöjt tittade ut på alla andra som skottade.
 
Jag vet ju med ganska stor säkerhet att denna snö som kommer nu inte kommer ligga kvar särskilt länge. Men det gör det bara ännu värre, lite som att vädergudarna retas med mig och säger " Ha ha! Vänta du bara..."
 
 
 


121015

 
 
Veckans läsning: Femtio nyanser av honom av E L James.


121014

 
Årets rosa band är designat av Dagmar.
 
Oktober är den rosa månaden på året, den månad då vi uppmärksammar bröstcancer. För det är såpass vanligt att någon av oss kommer att uppleva det nära någon gång i livet. Vare sig det är du som drabbas, din mamma, din syster eller din bästa vän, så påverkas du.
 
Jag köper minst ett rosa band varje år, jag skänker pengar när galan går av stapeln och jag försöker köpa produkter som skänker pengar som en del av vinsten de får in. Om alla skulle göra något av de, tänk vilka pengar som skulle kunna bidra till forskningen då!
 
Då borde vi kunna rädda fler som drabbas än vad vi gör nu.
 


121013

 
 
 
De förra ägarna lämnade en del saker när de flyttade. Bland annat en del trälådor som de haft blommor i. Jag har varit ute efter en bra vedkorg som inte är alltför öppen så allt skräp hamnar på golvet. Då kom jag att tänka på de gamla lådorna som bara låg och skräpade.
 
Så jag målade lådan vit och klädde insidan med vaxduk, då blir den väldigt enkel att torka ur och lätt att samla upp skräpet ur. Så nu är vedkorgs problemet löst!  Och framförallt så blev det väldigt mycket billigare än att köpa en ny.


121012

 
 
Jag köpte en pall  för 20:- på loppis för ett tag sedan. Jag målade den vit och istället för att klä om den med tyg så virkade jag ett "överkast". Det är lite grövre garn jag använt så den känns väldigt varm och kommer inte gå sönder i första taget. Garanterat mycket mer unikare än en pall med tyg på.


121011

 
 
Eftersom Pärs pappa befunnit sig på varmare breddgrader, har han inte kunnat fixa elen som är ett måste innan jag kan fortsätta måla uppe i hallen. Så istället tog jag tag i garderoberna i arbetsrummet, som efter att jag målat väggarna vita, såg nikotingula ut. Stommen blir vit och dörrarna/luckorna blir faktiskt grå.
 
Då hela rummet är vitt kände jag att det någonstans blev för mycket av det ljusa. Vi hade dessutom rätt mycket grå färg över sen jag målade vardagsrummet, så valet blev ganska enkelt. Och jag tror det kommer blir rätt bra.


121010

 
 
Eftersom vi bott i Ersmark och varit hundvakt i en vecka, har bloggen fått vila ett tag. Men nu är den igång igen och jag tänkte visa vad vi gjorde förra helgen.
 
Då firade vi pappa som fyllt 50 år! God mat, prinsesstårta och trevligt sällskap. En alldeles underbar start på helgen.
 
Lördagen steg jag upp tidigt för att följa med mamma, pappa och min syster till Ikea. Blev lite inköpt, bland annat två skåp som vi tänkt ha i hallen uppe. Sen åkte det ju självklart med lite annat också.
 
Söndagen så åkte vi hem till Frost Kåge för att passa på att måla element medan vi var borta. Annars blev det en rätt så slapp helg med några hundpromenader och vila. Toppen helg.
 


121005

 
 
I och med att all inredning slets ut från tvättstugan, så behövde vi en plats för tvättmaskinen. Så toalett och handfat åkte ut och blev istället för toalett ett tvättrum. Vi har ju en toalett på övervåningen så vi klarar oss fint med den. Såhär lär vi ha det i cirka 6 månader innan allt är klart i badrummet.
 
Den här toaletten kommer inte vara det när det nya badrummet är klart. Här kommer istället bli plats för luftvärmepumpen och en stor garderob. Bredvid toaletten finns nämligen en inbyggd garderob som kommer rivas och det blir ett enda stort rum med plats för förvaring för ytterkläder och dylikt. Vår hall rymmer i dagsläget ingenting så det blir en bra lösning på det promlemet.
 
Det är lite av planerna vi har i framtiden för huset. Men det är en bit bort. Först det nya badrummet.
 
 


121004

 
Såhär ser vårt blivande badrum ut i dagsläget! Ser ni potentialen, kan ni se ett färdigt resultat några månader bort? Ärligt talat har jag svårt att se det färdiga badrummet framför mig. Men jag längtar otroligt mycket.
 
Som ni ser är all inredning utriven, alla väggar har inte längre någon panel och Pär har även börjat slita loss plastmattan på golvet. Här kan jag faktiskt inte ta åt mig någon ära då det är enbart Pär och hans pappa som slitit. Bra jobbat!


121003

 
 
"Proppskåpet" är målat och klart med ny knopp och allt. Nästa etapp i hallen är all el som ska dras om, den är utompåliggande och ska nu döljas. Som tur är så är Pärs pappa elektriker så vi får en hel del hjälp med det.
 
Sen är det dags att måla all panel!


121002

 
 
 
Vi har en liten lönn på gården och jag är så glad att den finns där. Just lönnen får så fruktansvärt vackra löv på hösten och det är en fröjd att titta på den. Tänk om 10 år, då är den mycket större och med ännu fler brinnande löv i kronan. Så vackert.
 


121001

 
 
Jag köpte faktiskt inte bara loppisfynd, utan även reafynd! Det är butiken Keramix i Piteå som skulle lägga ner och hade 25% på alla varor. Så jag köpte detta brickställ för 90:-. Äntligen kan alla loppisbrickor få ett eget ställ istället för att ligga gömda i skåp och lådor.
 
Man kan självklart använda stället till något annat om man hellre vill det. Tidningar tex eller rullar med fint presentpapper.