130731

 
Vi tillbringade fyra dagar uppe i Myrträsk förra veckan. Vi var där tillsammans med Pärs mamma och pappa, hans bror och sambo och deras son Edvin. Vädret var ju sisådär, ganska kallt och regnigt så vi tillbringade dagarna med att leka och busa, plocka blåbär då vädret tillät och såklart dricka blåbärssoppa så det stod härliga till.
 


130729

   
 
Ungefär varje sommar brukar jag följa med mamma och pappa på en tur till Ikea. Denna gång måste ha blivit den billigaste för min del. För 500:- fick jag ett skoställ, en klädhängare, en massa ritpapper och denna spegel som jag tycker så himla mycket om.
 
 
 
 


130727

 
Pär fyllde 29 år i mitten av juli och jag ordnade en överraskningsmiddag hemma hos mamma och pappa med grillade hamburgare och tårta. Whiskeyn han fick av mig i present har det smakats av både en och två gånger.
 
 


130725

 
Det frodas väldigt bra i mina pallkragar och i stort sett varje dag tar vi in något från landet och äter till middagen. Rödbetorna är en stor favorit och jag skulle nästan kunna äta dom som godis.
 


130714


Som jag gjort varje år de senaste tre åren, stod jag på loppmarknaden på Folkparken idag. Det var riktigt mycket folk och jag blev av med så mycket grejer att det var en ganska stor befrielse att inte behöva köra hem allt igen. Summan jag tjänade ihop slutade på nära 1800:- och jag kan återigen konstatera att återbruk är det bästa!
 
Imorgon börjar min 4 veckor långa semester och jag kommer låta bloggen vila den med. En liten uppdatering då och då, eller ingen alls. Vi får se. Jag vill istället för att sitta vid datorn ägna mig åt livet som pågår och alla saker vi vill hinna göra, alla platser vi vill besöka och alla vänner vi vill umgås med.
 
Skulle ni sakna mig alldeles ohyggligt, så kommer jag uppdatera på instagram som vanligt: johannahedlund87 heter jag där.
 
Så, på återseende.
 
 


130711

 
   
 
 

Jag har varit ledig två dagar den här veckan och då Pär redan har semester, passade vi på att arbeta lite på gården. Rabatten som jag suttit och klurat på hur jag vill ha den, blev äntligen verklighet då Pär kört två vändor för att köpa sten. Så vi ägnade dagen åt att mura, fylla med jord och sedan plantera lite av de växter jag valde att behålla från den tidigare rabatten vi grävt upp.
 
Det är dock lite glest mellan växterna men hade tänkt göra en vända på Blomsterlandet så småningom.
 
 


130709

 
 
Jag har sett dessa små trähus lite överallt på bloggar jag följer och på bildflödet på instagram. Lite irriterad på att allt nytt ska vara så dyrt, tänkte jag att det där kan inte vara så svårt att göra själv! Så jag tittade på Pär med hundögon och bad honom kapa till klossarna åt mig. Lite sprayfärg på det och vips så hade jag mina egna små hus!
 
 


130705

 
 
 
Så var vi då igång med dräneringen! Det känns så himla skönt att allt snart är bortgjort och man vet att grunden står säker från fukt och vatten.
 
I tre dagar har det grävts upp mark och lagts ner nya rör. Det känns också tryggt att veta att de gamla rören inte längre finns där och kan vittra sönder när som helst.
 
I och med att vi gjort detta har vi tagit bort en hel del buskar och även en rabatt. Så nu kan vi börja planera hur vi ska ha de nya rabatterna och om vi ska sätta nya buskar.
 
 
 
 
 


130704

 
I veckan plockade jag in vår egen sallad för första gången till tacosen vi skulle äta. Jag inbillar mig att den smakade godare och gjorde stor nytta i kroppen. Snart är det dags att plocka in potatisen!
 


130701

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I lördags var vi på dop av våra vänners dotter Meja i Bjuröklubbs kapell. Allt gick bra och hon blev döpt och när vi klev ut så sken solen.
Efteråt blev det fika och presentöppning i Mias mamma och pappas stuga i närheten. En mycket fin dag.