110228

 


Idag har Maria namnsdag, så grattis till mig själv!



110227


Om cirka en månad åker vi till London. Vi har inte speciellt mycket tid över för shopping och sightseeing så vad vi ska besöka och hinna med är begränsat. Men om vi hade mer tid över skulle jag (som det sanna Hp fan jag är) absolut vilja fara på en Harry Potter rundtur. Har googlat runt lite och det skulle vara skit kul att se alla ställen som man vet finns i verkligheten.

Tex King's Cross station där station 9 3/4 finns, eller Diagongränden med Läckande Kitteln. Men tiden räcker inte riktigt till och vad jag vet är jag den enda som vill fara så det får väl bli en annan gång helt enkelt.



110227

Tänkte göra den här utmaningen som jag sett i en del bloggar lite här och var.
Kanske roligt för de som inte följt min blogg från start eller de som inte ens vet vem jag är.
Och framförallt för att det är roligt att läsa senare.
Tanken är att börja på tisdag, 1:a mars, och sen ta en punkt för varje dag.

Dag 01 – Presentera mig själv
Dag 02 – Mina föräldrar
Dag 03 – Mina syskon
Dag 04 – Mitt hem
Dag 05 – Min kärlek
Dag 06 – Mina underbara vänner
Dag 07 – Ett barndomsminne
Dag 08 – I min handväska
Dag 09 – Ett minne från 2010
Dag 10 – Den här veckan
Dag 11 – Om det här vore min sista dag
Dag 12 – Min önskan 2011
Dag 13 – En vanlig dag hemma hos mig
Dag 14 – Dåliga vanor och laster
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Resor
Dag 17 – Min klädstil
Dag 18 – Ett pinsamt ögonblick
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Mina förebilder
Dag 21 – Mina dåliga sidor
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig glad
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – Det här är jag bra på
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Vad hade jag på mig idag? Bild!
Dag 30 – Ett sista ögonblick

Vore jätte roligt om någon av er läsare hakade på också, lämna en kommentar i såfall så ska jag kika in och läsa!


110226

 



Igår kom min klänning med posten och ivrig som jag är så rev jag sönder påsen det första jag gjorde. Snabbt ut ur förpackningen och stryka lite med handen över tyget. Den är precis så ljuvlig som jag trodde den skulle vara.

Vad tycks?



110224



Beställde nyss hem denna klänning från Nelly. Inte så jätte speciell kanske, men jag tyckte om den direkt. Tror den kommer bli jättefin i sommar och förhoppningsvis kan jag även använda den i London. Med ett skärp i midjan tror jag den blir kanon.

Ska alldeles strax bege mig mot jobbet. När jag kommer hem ska jag slänga mig i soffan med en godispåse och invänta lyxfällan. Mitt favvoprogram!

Trevlig dag på er!



110223



Solen levererar verkligen idag! Synd att det ska vara så kallt bara. Men man känner verkligen hur mycket piggare och gladare man blir av lite solsken. Lite bra musik till det så är humöret på topp!

Har tillbringat dagen lyssnandes på Bruno Mars (vilken röst!) och gått omkring med ett fånigt leende på läpparna. Ibland är livet bra härligt ändå och just nu känner jag verkligen att allt är toppen. Det är så skönt då huvudet och kroppen säger samma sak.

Nu åker jag iväg till jobbet en timme tidigare för att hinna spana in bokrean, ha en bra dag allihopa!



110223



Så länge som jag velat fram och tillbaka huruvida jag ska köpa en onepiece eller inte. Men igår bestämde jag mig och la en beställning på den lila ovanför. Jag ser verkligen framemot paketet och kan knappt bärga mig tills jag får slappa i min sparkdräkt för vuxna.

Kommer från www.jumpins.no 



110222



Ikväll blir det bowling med Hedlunds klanen.
Sen fotbolls tittande med Stefan och Eleine.

Trevlig kväll!



110220

Och så har även denna helg passerat.

Fredag: Jobbade 8-18, sen var det dags för fredagsmiddag hos oss. Pär hade gjort en jättegod lasagne med fetaost och spenat och en massa andra godsaker. Blev lite äppelpaj till efterrätt också. Sen klockan 21.00 var det dags för premiären av 3D bio för oss. Tillsammans med Peter & Mia, Stefan & Eleine och Robert & Jenny såg vi alla Sanctum. Riktigt bra film.

Lördag: Jobbade 8-16 och sen blev det hemmagjord pizza och pizzasallad för oss. Begav oss sedan till Peter & Mia för melodifestival och fruktkväll. Blev en massa olika fruktkombinationer. Melodifestivalen var ju dock inget att hurra för. För en gångs skull gillade jag i stort sett ingen.

Söndag: Ledig dag och sovmorgon till 10. For sedan till gymmet och sprang lite. Sen tog vi tag i städningen här hemma och gjorde rent och snyggt. Kroppkakor till middag och lite slappande efter det. Sen drog jag iväg till Sörböle för äppelpaj och nu sitter jag här och tänker att det var en rätt bra helg ändå.



110217

Dagarna springer förbi och jag hinner inte riktigt med. Blir snurrig bara jag tänker på hur mycket jobb som ligger framför mig, men det löser sig. Jag ska vara glad att jag har ett.

Nu blir det iaf hockey tillsammans med Stefan och Eleine. God kväll på er!

110214



Alla hjärtans dag.
Ingen annan dag möter så många upproriska diskussioner som denna dag. Och jag ska själv medge att jag varit emot den rätt länge. Inte bara för att jag varit singel (för då insåg jag inte att den här dagen handlar om alla) utan för att jag tyckte det var det dummaste påhitt någon gjort för att tjäna pengar.

Nu har jag ändrat uppfattning totalt och fullkomligt älskar den här dagen. För mig handlar det inte om att få en massa saker eller ge en massa saker heller för den delen. För mig handlar det mer om att stanna upp, tänka till och glädjas åt de personer man har i sin närhet. För det är så lätt att bara köra på och glömma att tala om för de runt i kring en att det betyder mycket att dom finns.

Till exempel ens älskade föräldrar ( mors/farsdag räcker inte för mig för att tala om för dem hur otroligt älskade dom är) som alltid ställer upp för en i vått och torrt. Eller ens syskon, far/mormor och far/morfar eller varför inte en arbetskamrat som kanske ställt upp för en eller lyssnat då du ville berätta om något jobbigt. Exemplen är många.

Så sitt inte och deppa över att du är singel, för vad gör de när du har massor av underbara personer runt i kring dig? Gläd dig åt vad du har istället för att sura över det du inte har.

Kärlek.



110214

 


Före                                                Efter

I tisdags påbörjade jag det här pysslet som legat ett tag. Ljusstakarna köpte jag på Pingstkyrkans second hand för 30 kr tillsammans. Super tyckte jag.



110212



Ikväll äter vi pannkaka till middag, klär upp oss inför melodifestivalen och bjuder över en massa vänner för vin och ostbricka. En helt perfekt lördagskväll tycker jag.



110212

 



 

Det blev en tur på stan idag för mig och Pär. Tanken var att hitta lite nya kläder åt Pär i första hand. Lite dåligt utbud på herr sidan tyckte vi, men vårkläderna kanske inte har trillat in ordentligt än. Men några fynd gjorde han i alla fall.

Själv blev det denna svarta klänning för mig. Jag är egentligen inte i behov av en klänning just nu, men en svart kan man alltid ha nytta av.

Vi avslutade dagen med att äta lunch inne på Ck.



110211

Äntligen fredag! Kan nog inte med ord beskriva hur skönt det känns att dels ha slutat innan klockan 18.00 och att äntligen ha en ledig helg.

Denna kväll kommer spenderas hos Peter och Mia för mat och lite På spåret. Hej pensionärer!


Ha en trevlig kväll!

110209

Ska alldeles strax sätta igång med att baka en kladdkaka. Ikväll har vi bjudit över Kim och Lollo på middag. Det blir revbensspjäll med egen klyftpotatis samt rotfrukter och aioli till. Det vattnas i munnen bara jag tänker på allt gott!

Ha en trevlig kväll!

110209


1. 599:- från Åhléns


2. Brick underrede från Marimekko 1395:-


3. 999:- från www.shoppinggatan.se


Jag har snöat in mig på brickbord. Har insett att det är en väldigt funktionell möbel som du kan ställa lite var som helst och det tar knappt någon plats alls. Perfekt att ha som förvaringsmöbel eller att göra snygga stilleben på.

Dessutom kan du matcha brickorna beroende på vilken färg som styr rummet just nu.



110209



 

Dags för fika!
En kopp te samt fullkorns skorpor med lemon curd eller Jens hemgjorda morotsmarmelad är ett perfekt
mellanmål eller kvällsmål.



110209

Vilken härlig dag jag hade igår! Började dagen med ett träningspass, sedan snabbt hem för att förbereda lunchen. Klockan 11 skulle Sanndra komma på lunchdejt. Vi pratade på och jag visade henne lägenheten. Sen blev det lite pyssel och slötid framför datorn innan det var dags för middag. Åkte sen vidare till Sörböle för lite häng i mamma och pappas soffa.

En tokhärlig ledig dag!

110207

Klockan har just passerat 12 och jag har hunnit med att ta en sovmorgon, träna, städat lägenheten, satt igång en tvätt och diskmaskin samt ätit lunch. Pjuh! Klockan 13 börjar jag jobba så ska alldeles strax göra mig klar.

Ha en trevlig dag!

110205


Mitt första inlägg från min nya dator! Eftersom min förra dator krånglade och tillslut la av bestämde jag mig för att köpa en ny. Nu tog det ju dock några månader efter att det beslutet var taget och innan jag köpte en ny. Att använda Pärs dator har ju varit väldigt smidigt. Men nu kände jag att  det var dags.

Efter lite letande blev det tillslut NetonNet som fick mig som kund. Beställde datorn i onsdags och i fredags var den här. Snabb leverans uppskattas alltid!

110205

Här kommer fredagsmiddags recepten som utlovat!

Madeiragryta 4 port

400 g nötkött (typ ryggbiff)
10 st champinjoner
2 dl creme fraiche
1 msk fransk senap
ca ½ dl madeiravin (jag använde marsalavin)
½ tsk soja
½ tsk socker
1 tsk svartpeppar

Bryn chaminjonerna. Strimla biffen och stek och peppra. När köttet fått fin stekyta, häll på vinet.
Låt alkoholen koka bort. Häll i resten av ingredienserna. Servera med ris eller kokt potatis.



Till efterrätt blev det favoriten pannacotta som finns i ett tidigare inlägg. Vill ni ha det receptet klicka er in i kategorin "Fredagsmiddag" så finns det där.




110204



Ikväll blir det efter några veckors uppehåll, äntligen fredagsmiddag tillsammans med Peter och Mia.
Vad jag och Pär kommer bjuda på förblir en hemlighet tills ikväll. Men imorgon dyker recepten upp här!



110203



Pär for just iväg på fotbollsträning och jag tar mig lite egentid framför Harry Potter och halvblodsprinsen.
Kan inte riktigt få nog av Harry Potter. Fantastiska filmer och böcker.



110202



Gick på bio tillsammans med mamma och pappa ikväll. Det blev Svinalängorna som jag velat se ett tag.
Väldigt bra film och så otroligt duktiga skådespelare Sverige har.

Kan verkligen rekommendera denna film.



110202



Jag gillar starkt dessa tröjor ovan som går åt de aprikosa/rostfärgade hållet. De två nedersta är mina favoriter. Alla kläder kommer från Gina Tricot förutom sista som kommer från Asos.