090930



under tiden jag har flyttat så har jag insett en sak: jag har allt.
ungefär. jag behöver inte köpa fler underkläder, eller kläder. halsdukar, mössor och vantar har jag. jag saknar inte heller något så glamouröst som ett regnställ eller stövlar. jag har vår/sommar/höst och vinterskor. jag har träningskläder, tofflor och morgonrock. på ett sätt känns det skönt, jag behöver inte fara ut på stan på jakt efter något av ovanstående. men samtidigt känns det lite...trist.



090930


när vi var på ikea sist köpte vi ett bonsaiträd. vi läste skötselråden och kom fram till att vi nog skulle klara av vad som krävdes. vi tänkte då inte på att de enda växter pär har haft antingen bestod av plast eller varit döda i flera år och att jag brukar ha en tendens att döda allt levande som kommer i min väg.

plantan står fortfarande kvar men den tappar blad så snart är den helt utan. pär skyller på mig och säger att det var mitt ansvar att hålla den levande - jag säger att det är normalt för det stod det i skötselrådet. "kan tappa blad i 2-3 veckor efter inköp då plantan är känslig för förändringar". just det. det är INTE jag som är dålig - än så länge.

090930



åh vad jag älskar hösten!

090930

god morgon!
idag är jag ledig, så tog en välförtjänt sovmorgon. klockan 11 ska jag till farmor och farfar på lunch. sen bär det av vidare till mamma och pappa, lämna lite saker och hjälpa min syster med tradera. sen ska jag nog packa in det sista i min lilla bil från lägenheten och försöka få in det här. det börjar vara trångt nu.


ha en bra dag allihopa!

090929

god kväll på er.
jag ska alldeles strax stänga av allt och lägga mig i sängen och se tv. lär ju somna på tre röda sekunder dock, men enligt vissa är ju inte det ovanligt.





090929

ska snart bege mig till min lägenhet och möta upp en kvinna som ska köpa min byrå.
hoppas hon vill ha den, det lät då så av det lilla jag uppfattade.
hon bröt på finska.

sen blir det jobb 12-20.

090928

om en halvtimme ska jag möta upp min vän sara för lunch.
det ska bli riktigt trevligt, det var ett tag sen vi sågs nu.
ska bara posta ett paket först. det här med tradera funkar super.




090927

 

har just försökt intala pär att jag behöver såna här uppvärmingsbara tofflor.

dock utan resultat då han påpekade att jag redan har 5 par tofflor som trängs i garderoben. försökte försvara mig med att jag inte har några såna här, men det utan resultat. får se om jag kanske gör en beställning ändå, det kan ju bli en riktigt kall vinter i år och då lär jag ju frysa om fötterna.

 

från bluebox.se

 

 



090927

den här dagen har jag inte gjort mycket. vaknade kring elva och tänkte att det vore skönt att sova mer, men då skulle det bli svårt att somna kväll. så jag steg upp och la mig i soffan istället. pär fick sova vidare.

åt några skorpor och drack lite te. hoppades innerligt att huvudvärken skulle försinna. men det gjorde den inte. när klockan började nära sig halv två väckte jag upp pär och sa att nu får du inte sova mer. så han gjorde mig sällskap i soffan istället.

vi beställde pizza och slötittade på tv. vilket vi fortfarande gör. som sagt, väldigt produktiv dag. han ska senare bege sig till stefan för att spela fifa och jag ska till min lägenhet och fota lite saker som ska ut på blocket. ska sen springa förbi karamelltåget och få min dagliga sockerdos. det är jag värd efter en hård dag.



090927

 

 

 

 

 

TACK!

men nu mår jag inte bra. kan någon förklara varför hela kroppen värker? varför mina revben är ömma som tusan? och varför jag har otroligt skumma kort på min kamera?



090926



ikväll gäller det.
fias birthday party.
vad är det man brukar säga, nu kör vi?
precis.
nu kör vi!

090926



jag har aldrig sett ett enda avsnitt av den väldigt omtalade serien svenska hollywoodfruar.
trots det vet jag nog allt om de tre blonda damerna. programmet har ungefär varit det enda som diskuterats på jobb, i tidningar och bland bekanta, vilket har gjort det omöjligt att inte snappa upp någonting om de tre.

men så för en halvtimme sen råkade jag slå över på tv3 i hopp om att hitta nånting vettigt och hamnade mitt i reprisen av måndagens avsnitt av detta program. jag tänkte att jag ska ge det en chans, se vad alla pratar om.

jag ska vara totalt ärlig: jag har fått magrutor. detta är världens bästa träningsform. löpning, core, aerobics, släng er i väggen! allt man behöver är 3 blonda damer som troligtvis blivit tappade som barn för att komma iform. jag har aldrig skrattat så mycket.





090926

igår la jag ut en annons på blocket.
alla som gjort det vet att man samtidigt lägger ut sitt telefon nummer, för att en potentiell köpare ska kunna nå en.
idag kollade jag min mail, där fanns en förfrågan om priset kunde diskuteras.
vafan?!
jag skriver väl ut mitt nummer för att de ska kunna ringa angående frågor eller vad de nu kan vara.

annars hade jag ju lika gärna kunnat skippa telefon numret och köra på den fega stilen med enbart mailkontakt.








090926

 

idag fyller en av mina bästa vänner 22 år.

nämligen ursöta fia. så ikväll slår vi klackarna i taket och skakar rumporna ute.

men först ska jag baka en tårta som jag lovat ta med.

 

 



090925

det blir en lugn kväll ikväll.
stefan kom över på besök och vi åt middag och tryckte kladdkaka med grädde.
nu mår jag illa.
om 20 minuter börjar idol och i och med det säger jag god kväll till er.


ha en trevlig kväll allihopa.

090925

sinead o'connor - sacrifice




lyssna. med hög volym.

090925



idag är jag ledig.
dock ska jag försöka flytta resterande grejer som är kvar i min lägenhet så jag vet inte om jag kommer vara så ledig. men det känns skönt att allt snart är klar, vi börjar vara ganska less på att ha saker runt om oss vart vi än går.



090924



för någon vecka sedan avslutade jag marilyns mansons självbiografi "den långa vägen ut ur helvetet".
jag satt som fastklistrad och läste med stort intresse ända till sista sidan. han må vara lite annorlunda men han är faktiskt en väldigt intressant person.

så ett tips: läs den!






090923

 

läste nyss att lindex öppnar ny butik på solbacken.

det blir roligt att få dit någon annan butik som inte säljer mat eller elektronik. lindex har dessutom skärpt sig rejält vad gäller deras utbud så det blir nog ett antal besök dit när man slutat.



090923

jag känner mig helt slut och klockan är 13:23.
har hunnit jobba 7-12, sprang sen in på on off (igen) och köpte denna gång ett väggfäste till min platt-tv som ska hängas upp i sovrummet. vilken lyx att kunna ligga i sängen och se tv. sen blev det handling av mat för resten av veckan. for sedan hem, svarade på mail, kollade tradera och åt lite mat. och nu kl 14 ska jag och ge blod.

resten av dagen blir till att stöka på mera här, det börjar ta sig och jag kan snart flytta in mina kläder i den nymålade garderoben. den där känslan då man känner sig "hemma" har jag haft länge, men vill bara få allt på plats och känna att allt är klart.

090922



undrar hur många påsar man samlar på sig på en hel livstid?
det här är bara en tredjedel av alla påsar jag samlat på mig under ett år.
de enda jag använder är icapåsarna för att de passar i sopkorgen och systemkassarna för de passar den lilla sopkorgen på toan. men de andra, varför har jag sparat dem?



090922

 

 

I LOVE IT!



090922

god morgon!
nu sticker jag till frisören och skaffar mig en ny frisyr.
bilder kommer sen.

090921

idag har hittills varit en väldigt produktiv dag.
jobbat 7-15, sen sprang jag in på on off och köpte en ny router så jag kan ha trådlöst. körde sedan hem till mamma och pappa och lämnade lite grejer samt hämtade vitfärg som vi ska måla insidan av garderoberna med. sen körde jag vidare till ica torget och postade ett av paketen med skor till den lycklige vinnaren.

och nu sitter jag här. pär for just och skulle köpa penslar och rollar och sen mat från max. jag har gett upp försöket med att få routern att fungera så stefan lovade att komma förbi senare.
så snart blir det mat och resten av kvällen blir väl till att måla garderober. dock ska jag INTE missa hollywoodfruar som alla pratat så mycket om, måste ju se med egna ögon vad det kan vara för något.



090920

 

sitter och kikar på mtv video music awards. tänk hur otroligt coolt det hade varit om man var där. jag hade nog dött. flera gånger om.

hade jag inte jobbat hade jag legat och sett på det här hela dagen.

och snart, snart, snart får jag pussa på pär som äntligen kommer hem från att ha jagat hela helgen. jiho!

 



090919



ikväll blev det grillning hos mamma och pappa.
mums!
fick hjälp av systeryster att locka håret med, det är fullkomligt omöjligt att göra det själv.
så nu är man återigen mätt som en plätt och fylld med den trygghet bara en familj kan ge.


090919

god morgon!
hade ungefär gjort vad som helst för att få sova vidare, men plikten kallar.
off to work!








090918



jag sitter och småtittar lite på dirty dancing som går på ettan just nu.
en av mina absoluta favoritfilmer, jag har totalt tappat räkningen för hur många gånger jag sett den.

har ätit på tok för mycket ikväll, tacos hos mamma och pappa. sen väntade chips och dipp och sen hittade jag en godisrulle i jackfickan som jag nödvändigtvis var tvungen att äta upp. nu mår jag inte bra.

men det är mysigt att komma hem.

090918

igår var det film/myskväll med tjejerna.
nice!
det blev popcorn i sinne, lite idol och lite filmtittande i form av dumpa honom. rätt okej film faktiskt.
väldigt många kändisar i den.


090917

det känns som det är tusen saker på gång just nu.
en massa saker jag ska hinna med, passa på att göra och folk jag ska träffa.
jag känner en enorm stress bygga upp sig inom mig och jag tycker inte om det.
hatar att stressa.



090916



jag vann visst denna auktion med.
jag är toknöjd. har velat ha en svea mössa väldigt länge och speciellt denna färg. vad var oddsen för att jag skulle hitta en som auktionen dessutom slutade idag?



090916



som sagt, jag älskar tradera.
denna vann jag nyss, 47 kr får jag betala för den. annars går den på 360 kr.
passar perfekt då jag ska utomlands, en uv-skyddande spray för håret.

090916



jag har alltid resonerat som så att min blogg är till för mig.
att det är mitt sätt att få ventilera mig, mitt sätt att minnas och framförallt kunna ha en ursäkt att få fota allt och alla.
men ibland skulle man vilja ha lite respons, få veta vad ni som läser tycker. är det bra? dåligt? vill ni jag ska skriva om nånting annat än de trams jag gör? för det finns ju faktiskt en del trogna som läser mitt dravel varje dag.

jag ska faktiskt erkänna, att jag hade troligtvis dött av lycka om jag var en av de bloggerskor som fick fara till blog awards. hur coolt hade inte det varit att få träffa de stora bloggerskor vars bloggar man läser dag ut och dag in.






090916

jag älskar tradera.
mina auktioner gick ut imorse och de skor jag la ut fick jag sammanlagt ihop 433 kr för.
det trodde jag sannerligen inte.
särskilt inte att ett par skor gick för 301 kr, de la jag inte ens ut för dem när jag köpte dem!


nu ska jag bara invänta mina pengar så ska jag springa ner och posta dem sen.



090915

jag som hade tänkt sova ut länge idag vaknar klarvaken tio över åtta.
vilket skämt.
men hann ju iofs slänga in en tvätt och börja göra lite plats för en del saker som ska flyttas hit idag.
så hela den här lediga dagen består i att se över mina saker och packa/slänga/ge bort/sälja saker som inte behövs.

mina auktioner på tradera går ut imorgon också, alla skor har fått bud så då blir jag av med dem. det fjärde paret köpte mias syster så då slapp jag skicka iväg dom. perfekt!

iaf, ha en bra dag!

090913



mia smygtog detta kort medan vi stod och valde byrå.
när jag ser på den så pirrar det i magen av lycka.
jag tror ingen förstår hur enormt lyckligt lottad jag är.
att få bo med den underbaraste personen på jorden, att få vakna varje morgon med han bredvid mig och att få komma hem till nånting vi håller på att bygga upp tillsammans, det är underbart.

allt känns enbart spännande och väldigt roligt just nu.


090913



nu åker jag, pär, peter och mia till ikea!
hej då!

090912

jag fick nyss ett samtal från min lilla jenny.
gud så glad jag blev!
att få höra hennes röst, att få veta att allt är bra med henne och att dagarna är ljusare.
det värmde så i hjärtat att få prata med henne.

ibland saknar jag henne så det gör ont och tårarna är nära. men samtidigt är jag glad att hon träffat kalle, att hon är ute och reser men framförallt att hon lever och mår bra.





090912


moneybrother



låtlista:

the sounds - beatbox
missy elliot feat ciara - work
moneybrother - we die only once
lars winnerbäck - jag får liksom ingen ordning
john mayer - your body is a wonderland
david guetta feat akon - sexy bitch
katy perry - thinking of you
jay sean feat li'l wayne - down








090912



nu traskar jag ner på stan och möter upp fia, malin och lina för en fika.
mysigt.

på mig har jag min älsklingsklänning från monki.

090912



21 september släpper lars winnerbäck boken "112 sånger".
en bok fylld med bilder, ackord, låttexter och personliga brev från han själv.
samtidigt släpps hans album "tänk om jag ångrar mig och sen ångrar mig igen".

kan någon gissa vem som har förhandsbokat dessa saker?


090912

god morgon!
denna dag bjuder på fika tillsammans med söta fia.
det ska bli nice.





090911



detta är min pojkvän och min blivande sambo!
(på måndag ringer jag hyresföreningen).

idag svävar jag på moln.

090910

nu ska jag äntligen få äta mina ostkrokar som jag längtat efter i flera dagar.
jag glömde till och med att de stod inne i kylen i personalmatsalen så jag fick vända om med bilen och hämta dem.
fatta paniken!


090909

om 2 timmar tar jag min lilla bil och styr kosan hemåt.
idag ska jag äntligen få träffa min kära mamma och resten av familjen en stund, utom pappa som jobbar.
det var så längesen att jag skäms.

oj vad jag ska krama om henne, har saknat henne massor, mina kära mamma.



090909

nu ligger mina auktioner ute!
har dock inte hittat igen dom än, men länkar när jag hittar dem.

hoppas sen få vinna en auktion som jag budat på. spännande!

090908

äntligen har mia lärt mig hur tradera fungerar!
har tänkt tanken flera gånger att jag ska lära mig hur det fungerar, men aldrig fått tummen ur.
men nu har det blivit ändring på den fronten.
så håll utkik efter mina annonser, ni kanske kan göra några fynd.



090908






en träningsform jag tycker om är pilates.
man blir härligt slut i kroppen och den känns smidigare.
jag gillar ju mest att svettas och ta i tills kroppen skriker, det gör man inte i pilates dock.
men jag gillar det ändå, magen får sig ett träningspass och ryggen brukar känna att den finns med.


nu ska jag gå och duscha (efter att ha tränat just pilates) och sen invänta pär från fotbollsträningen. sen dyker även peter och mia förbi för lite idoltittande.



090908





för några dagar sen var det ett halvår sen jag träffade pär.

ett halvår!
det är helt otroligt hur fort tiden går när man har roligt.




090906



nyss hemkommen från myrträsk igen.
denna gången var även jens och carina med (pärs bror och hans tjej).
karlarna jagade medan vi tjejer plockade svamp.
första gången för mig och jag hittade faktiskt en del ätbara.




090904

äntligen fredag, eller hur?
idag blir det jobb, sen ska vi försöka styra upp en middag och jag kommer ha handen i godispåsen resten av kvällen. känns som en toppenkväll då jag ska upp tidigt och jobba imorgon.


vill även passa på att gratta mina två vänner elin och sara som fyller 22 stora år idag!

090903

nu ska jag iväg på en löprunda innan kvällens aktiviteter sätter igång.
sen hade jag kunnat göra vad som helst för en stooor godispåse med en massa lakrits i.
mmm.




090902

god morgon!
sitter och äter frukost, kollar bloggar och lyssnar på the voice på tv.
har just tränat pilates vilket var otroligt smärtsamt då jag har en kraftig träningsvärk i rumpan och benen från igår.

ska snart göra mig klar och fara till jobbet. idag hade jag hellre legat kvar i sängen.



090901



ikväll visar kanal5 dokumentären om åttling mamman.
helt sjukt att det rymts 8 stycken friska barn i den magen.
det är otroligt att huden kan töjas så mycket.


iaf så ska jag ta min tekopp (denna kväll blev tevalet lust och fägring, mums) och flytta mig till soffan och invänta dokumentären.




090901

 

fick äntligen tummen ur och köpte mig ett löparset idag.

blir perfekt då det börjar bli kallare ute, finns på stadium för den som är intresserad.



090901

1 Fantomsjua
 Du vet att du har skitit. Det finns skit på papperet men inget i muggen. Ibland kallas den för "Torpedskiten"
av de som hör plasket.
 
2 Telefonkabeln
 Glider ut så snabbt och lätt att du inte ens märker det. Det finns inte ett spår på pappret, utan du måste kolla i muggen för att vara säker på att du skitigt överhuvudtaget.
 
3 Smacken
Samma konsistens som tjära. Lämnar permanenta märken i muggen och du torkar dig 18 gånger utan att bli ren. Det slutar med att du ger upp och stoppar papper i kalsongerna/trosorna för att inte skita ner dom.
 
4 Luringen
 Du är klar, torkar dig och är precis på väg att ställa dig upp när du inser..... att det kommer MER!
 
5 Spräck- en- ven- I- pannan skiten
 Skiten som fick Elivs att kasta in handduken..... Den kommer inte förrän du är svettig, skakande
Och alldeles blå av all ansträngning.
 
6 Viktväktarn
 Fullständig tömning, du skiter så mycket att du tappar 10 kilo mer än du tidigare ätit.
Viss oroskänsla infinner sig om avsaknaden av vissa organ.......
 
7 El pronto
 Du får maximalt vara inom en 10 sek radie av muggen, inträffar inte allt för sällan innan man
får ner byxorna. Önskeläge: ENSAM HEMMA.
 
8 Texasvarianten
 Den är STOR, så stor att det är tveksamt om den kommer att kunna spolas ner utan att bli delad
(normalt går det bra med en klädhängare). Vanligtvis skiter man en sån här när man är hos någon annan.
Kan föregås av en 5:a och eller en 11:a.
 
9 Mollbärgaren
 Skiten som alltid gör magplask och skvätter ner hela häcken. Även en del av skjortan/tröjan som hänger ned bakom.
 
10 Mörthuvudet (Valp nos)
 Du sitter där, jäkligt skitnödig, fiser ett par gånger men skiter ändå inte. Som en mandelpotatis som åker
in och ut...... en potentiell 5:a.
 
11 Cementskiten
 När du väl börjat att skita så önskar du att du fått en ryggmärgsbedövning.... ungefär som att föda
ett sjölejon.......... Fullvuxet.
 
12 Ormskiten
 Rätt mjuk, ungefär lika stor som tummen men minst en meter lång...... den har potentialen att bli en 2:a.
 
13 Korkskiten även kallad "Flytaren"
Du spolar tre gånger och den är fortfarande kvar....... Herregud hur blir man av med den, den är fanimej osänkbar.
Naturligtvis inträffar denna skit alltid hemma hos någon annan.
 
14 Den mexikanska skiten "Montezumas hämnd"
Det är som att skita sulfat. Låt absolut ingen svett rinna mellan skinkorna dom närmsta dagarna.
Ända tillfället man "njuter" av att ha ett halvt kilo margarin i brunögat. Det är inte riktigt säkert att börja äta förrän häcken slutat svida.
 
15 Ölskiten
Den absolut värsta, naturligtvis också den mest vanliga. Inträffar dagen efter kvällen före. Normalt brukar det ju inte lukta så illa, men den här skiten luktar verkligen faaan! Du sprejar muggen så mycket att det ser ut som om den blivit dränkt i tallbarr och fattar inte hur din häck kan sprida så mycket skit genom ett så litet hål. Sen upptäcker du att det inte finns ett spår av toapapper, toaborste, vatten för att spola och naturligtvis står kvällens ragg utanför och väntar på att muggen skall bli ledig. Självklart så inträffar denna skit alltid hemma hos någon annan.
 
16 Rembrandt
 Du känner dig som en vätgasballong, tjocktarmen är som en anakonda. När du efter några provskott insett att det inte lönar sig att smyga ut den i omgångar, och du väl har avfyrat så känns det som om du haft en digital slutmuskel med en spridningsradie på 180 grader. Dina skinkor, sittringens undersida samt keramikfåtöljens inkråm är nu omlackerat. Eftersom du inte är hemma så är papperet naturligtvis slut. Du använder händerna för att göra rent så gott det går och upptäcker att vattnet är avstängt ........ äter sen inte mer chips den kvällen.


(förlåååååt! men jag tycker bajshumor är skitkul!)

090901





idag myser jag runt i detta, min nya uniform.



090901

har nyss kommit från gymmet.
tjejmilen i söndags var nog droppen för mina benhinnor och nu kan jag knappt gå.
så nånting måste jag hitta på då jag faktiskt kommit igång med träningen.

iaf, idag är jag ledig och har just satt igång en tvätt. ska bara äta min frukost och duscha så ska jag iväg och handla sen. förra veckan kom vårat gemensamma ica-kort.