111231Brukar ni ge nyårsalöften som ni sen inte kan hålla? Jag är lite utav en expert på det. Börja sitt nya liv, spara mer pengar osv osv. I år ska jag återigen ge löften, men denna gång är det faktiskt inte omöjligt att hålla dem.

1. Handla mer second hand.
Istället för att köpa alla dessa massproducerade prylar som finns överallt, kommer jag istället välja second hand/loppis/tradera den dagen jag behöver något. Dels för att spara pengar, men också för att göra en god gärning.

2. Skänka mer pengar.
Om jag handlar second hand från Myrorna eller Röda Korset skänker jag delvis en del pengar. Sen är också tanken att en del av det jag sparar på att inte köpa nyproducerade prylar, ska gå till olika föreningar/insamlingar/forskning osv.

3. Handla mer ekologiskt.
Vi handlar redan en del ekologiska varor, men det går alltid att göra mer.

Med dessa löften hoppas jag kunna inspirera någon annan att ge löften som man kan hålla, men även att någon kanske gör liknande. För varje år har jag avlagt löften om att må bättre, tänka mer på mig själv. Men jag har insett att jag mår inte så dåligt och jag har det definitivt inte dåligt ställt som har mat på bordet varje dag och tak över huvudet då jag ska sova, det finns de som mår så mycket sämre. Så i år tänker jag på alla andra och gör goda gärningar istället!

Gott nytt år alla läsare så hoppas vi på att 2012 blir året då vi alla hjälper varandra!111230

Ska bara jobba 11-21 innan jag får vara ledig åtminstone en dag. Börjar vara rätt trött i kroppen och min rygg säger ifrån så nu har jag bokat in ett besök hos kiropraktikern. Han brukar kunna fixa mina problem.

Ha en bra dag allesammans!

111229

   

Veckans läsning: Sockerdöden av Unni Lindell111228 ÅrskrönikaJanuari

Vi firade in det nya året i Kåbdalis tillsammans med vänner. Jag började umgås med Sanndra som kommit att bli en väldigt god vän. Jag tränade som aldrig förr och vi bokade resan till London.
Februari

I februari köpte jag en ny dator, vi hade våra fredagsmiddagar tillsammans med Peter & Mia och vi gick en hel del på bio, allt medan jag längtade efter vår och sol.
Mars

I mars började vi vara i Myrträsk efter ett långt vinteruppehåll. Vi var på Leos lekland tillsammans med Tyra, Malin och Jonas samt lille Vidar som låg i Malins mage. Vi firade även 2 år tillsammans. Jag längtade väldigt mycket till London resan som var på ingående.April

Äntligen var det april och vi reste till London tillsammans med Stefan och Eleine. Vi hade en helt fantastisk weekend där med sol och blommor i träd, shopping och fotboll och lite seightseeing på det. Vi firade även påsk både i Myrträsk och hemma hos mamma och pappa.Maj

Vi hade personalfest på jobbet med temat Cirkus, jag klädde ut mig till man i form av en cirkusdirektör. jag fyllde 24 år och fick i present en resa till Sthlm tillsammans med min syster. Vi shoppade, skrattade och åt god mat. Sommaren var på väg och jag mådde toppen.Juni

Festivalen var i stan och jag och några arbetskompisar besökte den. Jag köpte ett nytt objektiv till min kamera som jag användt en hel del. Vi gick på en massa husvisningar, vi bestämde oss för att börja handla ekologiskt, firade midsommar med en massa vänner och vi var med om en tromb. Häftig upplevelse men gör helst inte om den.Juli

Så kom juli och äntligen dags för semester! Vi åkte direkt till Norrfällsviken och Höga Kusten tillsammans med goda vänner. Vi åkte sen vidare till Myrträsk och var där i några dagar. Jag plockade hallon och kokade hallonsylt i massor och vi var även i Lycksele tillsammans med Tyra,Vidar, Malin och Jonas.Augusti

Vi var i Norge och fiskade, var i Myrträsk inför jaktpremiären, jag plockade lingon i sinne och vi besökte loppisen i Hej. Jag förlorade även min loppisoskuld då jag en lördag tillsammans med min syster stod där och sålde bort en massa prylar. Något jag definitivt kommer göra i år igen.September

September var en ganska lugn månad. Jag började samla på Stig Lindbergs serie Rosenfält som synts ganska flitigt här i bloggen. Jag har nu lyckats få ihop en riktigt fin samling som jag kommer visa någon dag.Oktober

Pärs mormor Martha fyllde 80 år så vi firade henne. Vidar döptes, jag bestämde mig för att operera ögonen och vi var i myrträsk för att vila upp oss.November

Jag opererade ögonen och var sjukskriven i en vecka. Vi var även i Myrträsk för sista gången det här året, började på allvar leta efter loppisfynd och fick äntligen hem fåtöljen.
December

Årets sista månad och man kan bara konstatera att året gått väldigt fort. Vi firade jul i Boviken, jag jobbade so, en tok, ordnade julfika/middagar till höger och vänster och njöt av att inse att jag har de bästa vännerna och den bästa familjen.


Och det var mitt år i korthet. Det har gått väldigt fort måste jag säga. Men jag är nöjd med det och allt jag gjort. Nästa år kommer nog bli ännu bättre, det känner jag på mig.
111227

     
Veckans läsning: Gamla stan morden av Lars Bill Lundholm111227

  

 

Vilken jul det har varit!

Julafton firade vi för första gången i Boviken tillsammans med min familj och farmor och farfar. Det var så mysigt att gå omkring där och se hur fint mamma hade pyntat med alla minnen från Sörböle. Det kändes inte ett dugg konstigt att vara på en annan plats än den vi alltid firat på, det kändes hemma ändå.

Då allt jobb tagit alla mina krafter så sov jag till Kalle Anka samt Sällskapsresan som vi sen såg. Men jag hann med julmaten (så gott!) och julklappsöppningen (oj så snälla vi varit!). Jag fick så fina och behövliga saker.

På annandagen var det dags att fira tillsammans med Pärs sida. Vi kom till Ersmark kring tolv och då var det dags för en sparktur tillsammans med Tyra. Vi var ute rätt länge och kom in allihopa med rosiga kinder. Vi åt blodkorv som Jens och Malin gjort till middag och fikade små söta bakelser till efterrätt. Därifrån kom vi inte heller utan fina och bra klappar.

Och det var min härliga och mysiga jul.111223 

Dan före dan före dopparedan ordnade vi knytkalas/julfika för våra vänner. Oj så mycket gott det fanns och vi blev alla rätt mätta. Lite nyårs planerande hann vi också med.

Jag vill passa på att önska er alla som kikar in här en riktigt God Jul och ett Gott nytt år! Vi hörs när julen är över.

111221

 
  

Rätt svar är alltså ett hus! Detta blev min julklapp till Tyra som ikväll har invigt den genom att leka affär i den. Allt som behövdes för att färdigställa den var lite sprayfärg (okej, ganska mycket sprayfärg), tyg, lim, papper och en sax. Och en stor potatiskartong förstås. 

111221Kan någon gissa vad jag gjort med denna?

Rätt svar presenteras senare ikväll.111220

På de loppisar och second hand butiker jag har besökt den senaste tiden, har jag inte letat efter något speciellt. Men allteftersom mitt intresse växt så har även prylarna jag är ute efter ökat. Detta letar jag efter just nu:
1. Vaser från P-O Ström från Alsterfors glasbruk. Jag gillar de klumpiga formerna och de starka färgerna. Helst ska de vara orangea. Det finns en del ute på tradera, men alla har blivit på tok för dyra även för mig så hitills har det inte blivit något köp för min del.2. Fler delar ur serien Rosenfält formgiven av Stig Lindberg. Jag har inte sett till någon på alla de ställen jag besökt, då jag tror att många köper saker bara för att det är ett namn under eller att de känner igen formgivaren och då tänker att det där kan jag sälja dyrt på tradera. För det är där jag hittat alla mina delar och även fått betala för dom. Men i det långa loppet tror jag det lönar sig.3. Fler delar ur serien Vineta av Kjell Blomberg. Främst är det dessertskålarna jag är ute efter och helst i klarglas då jag tycker det är mest användbart. Men alla delar är av intresse och eftersom jag hittat två delar på väldigt kort tid så är jag ganska hoppfull om att hitta fler delar. Har kikat runt på tradera men där har jag inte fått något napp.

 

4. Ljuslyktor från märket Royal Krona. Jag är ute efter de vita och orangea men har inte kommit över någon ännu. På tradera är dom på tok för dyra vilket är synd. Gamla eller retro prylar är så inne nu att priserna trissas ordentligt.


5. Delar ur Iittalas serie Kastehelmi formgiven av Oiva Toikka, 1962. Jag har förälskat mig totalt i daggdroppeformen och skulle gärna ha dem i min ägo. Finns återigen på tradera, men prisena där kommer upp i ungefär samma pris som att köpa nytt så det känns inte aktuellt.
111218

 

Veckans läsning: Ett litet snedsprång av Denise Rudberg

111218

Vilken härlig helg det har varit! Den började kl 13.00 i fredags då jag stämplade ut från jobbet, körde till Sörböle för att bli bjuden på lunch av farmor och farfar. Sedan hjälpte jag farmor att köpa julklappar. Efter det var det dags att återigen bli bjuden på mat, denna gång av mamma och pappa som firade 22-årig bröllopsdag. Vi gick ut på Bishop arms tillsammans med min syster och Pär och åt oss mätta och glada.

Lördag steg vi upp tidigt för att fara på Pingstkyrkans secondhand butik, gjorde dock inga fynd men var rätt glad att jag fått med mig Pär dit överhuvudtaget. Hade det inte varit för att vi hade en hel del ärenden efter det som skulle göras, hade jag nog inte fått med honom alls. Efter lite lunch i magen tog vi en powernap innan det var dags att göra oss fina inför kvällens fest som vi hade styrt upp. Och det var roligt att så många kunde komma! Synd bara att utekvällen inte blev så lyckad, men det var roligt iaf.

Och så idag har jag varit hos Malin som tillsammans med sin syster Kajsa styrt upp julklappsleken med den kvinnliga sidan av Pärs släkt. Bra initiativ och supergott fika! Fick med mig tre julklappar hem, så inte fy skam. Sedan har vi ätit pizza tillsammans med Peter, Mia, Stefan och Eleine och degat i soffan.

Det var min helg!

111214

Jag älskar att det händer så mycket just nu. Varje dag är planerad med en massa roliga saker och det blir först efter nyår som det lugnar ner sig lite. Till exempel så är det en massa middagar med besök planerade, julklappslekar, fest och bebismys. Och imorgon ska vi se Magnus Betnér!
 
Ikväll blev det storstädning av lägenheten så nu sitter vi med gott samvete framför arga snickaren med tända ljus och äggmackor till kvällsfika. Mums!
111212Förra veckan berättade jag att jag ångrade att jag inte köpte den stora salladsskålen ur serien Vineta på loppisen i Hej i somras. Jag hade förberett mig på att få leta ett tag då jag aldrig sett någonting ur den serien förr här i trakten.

Samma dag tar jag med mig min syster på Pingstkyrkans second hand butik och där står den! Salladsskålen med stort S. Jag rykte snabbt åt mig den och höll den hårt i famnen. Tänk att något så litet kan få en så glad. För 30 kr blev den min. Dock märkte jag att jag missat i min glädje över att ha den i min ägo, att den hade en flisa borta. Men det är inget som syns om man inte granskar den noga så jag är glad ändå.

111209

 Här kommer del 3 av fynden jag gjorde på loppisen i Bureå i söndags!

Först ut är den lilla ljuslyktan i klarglas som passar till lite större stearinljus. Den påminner om Reijmyre design och den finska designen Näppy läkulho. Jag gillar den bulliga formen så för 10 kr var det inget att fundera på.

Det andra fyndet är den kombinerade ljuslyktan, för den kan både ha ett större stearinljus i sig samt ett långt ljus. Den påminner om Vineta serien jag visade tidigare med rutmönstret, men vad jag vet så tillhör den inte det. 20 kr fick jag betala för den.

Och det sista fyndet är den lilla vita skålen med handtag, 10 kr och jag blev en skål rikare.111208

 

Veckans läsning: Kungsholmsmorden av Lars Bill Lundholm111208

 Här kommer del 2 av fynden jag gjorde på loppisen i Bureå!

Det andra fyndet blev skålen ovan från Gustavsberg. Det är Stig Lindberg som varit i farten och skålen tillhör serien där mitt uppläggningsfat kommer ifrån (bild 2).

Priset? 10 kronor.

111207 

Här kommer del 1 av fynden jag gjorde på loppisen i Bureå i söndags!

Först ut är en dessertskål ur serien Vineta. Den forgavs av Kjell Blomberg för Gullaskruf 1962. I serien ingår fat och skålar, glöggmuggar, ljusstakar etc. En väldigt populär serie under 60-talet. De finns i färgerna klarglas, rött, grönt samt rökfärgat grått.

Anledningen till varför jag köpte denna ensamma skål är att börja samla lite lätt på dom. I somras då vi var på loppisen i Hej gjorde jag misstaget att lämna kvar salladsskålen i denna serie, och det ångrar jag bittert nu! Min önskan är att finna salladsskålen någonstans och så småningom hitta fler dessertskålar.

Priset? 10 kronor fick jag betala för skålen. Som hittat!111205Och så äntligen kom snön. Hoppas bara att den får ligga kvar nu. Trots att jag njutit av att slippa skrapa bilen och måsta ha motorvärmaren igång, har detta väder inte känts så naturligt i december. Imorse då jag klev upp könde jag för ett kort ögonblick den där känslan man hade som barn då första snön kom. Magiskt.

Ikväll blir det lugnt för min del, är lite trött och hängig så en myskväll passar fint. Ska värma en kopp glögg och äta lite saffransbullar för att fira att snön är här.

God kväll på er!

111204Och som vanligt går helgerna så fort. I går var jag tillsammans med min familj i Luleå för lite shopping och kvalitetstid. Jag gjorde några fynd i form av 2 tröjor, ett par byxor och lite sockar. Hade säkert kunna göra fler köp, men alla var ute och letade julklappar så det var varmt och trångt.

Idag har jag varit på Loppisen i Bureå tillsammans med Malin. Även där gjorde jag några fynd som jag kommer visa sen. Vi besökte även två andra loppisställen i området, men där blev inga fynd gjorda. Jag besökte också Röda Korset samt Myrorna i Luleå, men där hittade jag inget som föll mig i smaken.

111201

Första december idag och ingen snö i sikte. Jag är inget stort fan av snö egentligen, men nu börjar jag känna att den vore ganska välkommen. Det är inte normalt att det ska spöregna i december. December ska ju vara full av snö och jullängtan, men det har man då inte heller fått.

Jaja, nog klagat. Annars är det bra, synen är inte helt 100% än, men det kan ta veckor innan den är helt stabil. Men allt är ju bättre än innan så jag klagar då berkligen inte!