151030

 
Jag har virkat en luciakrona åt Elin att ha till julen. Hon ratade den totalt och slängde av sig den direkt, tur att det är en bit kvar till jul så vi hinner öva på att ha den på huvudet.
 
Mönstret finns att hämta hem gratis på www.jarbo.se
 
 
 


151028

 
Såhär blev det med dom nya hyllorna i köket. Jag är supernöjd med blandningen av material och färger. Nu ska vi bara skruva upp den gamla stringhyllan i Elins rum.


151026

 
 
 16 månader.
 
 
Elin har bara gått på förskolan i en månad, men redan ser man de positiva sakerna av att hon är där. Hon pratar och sjunger som aldrig förr, är medveten om att när ytterkläderna åker fram då ska vi ut och hon vill gärna försöka klä sig själv. Jag är väldigt tacksam att förskolan finns.
 
Det är full rulle från det att vi stiger upp till det att hon somnar. Hon fortsätter att tycka om böcker, att bläddra, peka och lyssna till när vi läser. Totte går till doktorn är enda boken jag fått henne att sitta still och lyssna från början till slut, annars brukar hon börja pillras redan efter första meningen. Men det tar sig så snart kan vi ligga och läsa precis som jag drömt om.
 
Hon leker mycket med pussel, även om bitarna är roligare att kasta och bita på än att försöka lägga dom på rätt plats. Det brukar oftast sluta med att det är jag som ligger på golvet och lägger klart. Hon tycker om min gamla leksak där man ska pricka in rätt klossar i rätt hål. Vi lyssnar mycket på babblarnas skiva och dansar och sjunger till den. Det märks att hon känner igen låtarna och hur vi brukar göra. Hon har även lärt sig att snurra rätt nyligen, ibland kör hon alldeles för hårt, blir yr och ramlar.
 
När hon ger ifrån sig något man bett om att få eller när någon annan får något säger hon "ta ta", alltså tack tack. Annars är det mest kinesiska som kommer ur hennes mun. Men pappa, mamma, där, titta och lampa är ord hon kan och som vi förstår. Hej kan hon också säga och när vi säger hej då, då vinkar hon glatt.
 
Hon älskar att kolla på alla kort vi har satt upp runt om i huset. Helst ska vi ta en tur runt alla och berätta vilka det är på bilderna. Gör vi inte det står hon nedanför bilderna och skriker och pekar.
 
Hon fortsätter att sova hela nätter, även om mornarna har börjat bli tidigare än förr. Nu är det oftast morgon vid 6-7. Men vi ligger oftast kvar till 8 och drar oss, myser och läser böcker. I veckan gjorde hon däremot något hon aldrig gjort förr, hon vaknade klockan 4 och kunde sen inte somna om. Det har aldrig hänt förr att hon vaknat och inte kunnat somna om, det har alltid funkat med att vi stoppat in tutten och lagt en hand på hennes huvud. Men inte denna gång. Hon var klarvaken och jag skulle upp klockan 5 för att köra till skolan i Umeå. Vi la henne mellan oss tills väckaren ringde men ingen av oss kunde somna om. Sen var hela dagen förstörd för hennes del. Hon somnade redan innan lunch på förskolan och sov 45 min. Sen skippade hon att sova resten av dagen så när middagen väl kom här hemma var hon så trött att hon inte kunde hålla i drickflaskan. Hon bara skrek och skrek. Vi lät henne sova i 30 min för att se om hon kunde hålla ut till halv åtta då hon i vanliga fall brukar få vällingen, men det gick inte. Halv sju slocknade hon och sov sen hela natten. Tokunge. Hoppas hon lärde sig att det där inte var något för henne.
 
Vi har försökt introducera pottan för henne men med enormt lite intresse. I början var hon rädd för den och ville inte sitta där. Nu har vi avancerat till att hon tror det är nån form av fordon. Så hon sitter mest på den och åker runt och brummar med munnen. Men snart kanske hon ser att den inte är farlig.
 
Hon har tidigare låtit bli skåp och lådor som vi sagt att hon inte får röra. Men nu testar hon allt och är i varje vrå som hon inte får. Hon har dessutom blivit så lång att hon når till dörrhandtagen, så det är en hel del spring ned att öppna och stänga dörrar. Men än så länge står hon bara bakom och väntar på att vi ska öppna och hämta henne.
 
Elin har också hittat sin navel. Fantastisk rolig grej. Vi säger "Vart är naveln?" och hon drar upp tröjan, pekar och pillar i naveln och skrattar sedan högt. Inte lika roligt då hon drar i mina kläder för att peta i naveln.
 
Sen Elin var väldigt liten har vi sjungit "Prästens lilla kråka" för henne. Den känner hon igen in i minsta detalj och älskar den. När hon ligger mellan oss på morgonen sätter hon sig på min mage, tar tag i mina tummar och börjar kasta sig åt sidorna. Hon skippar första delen i sången för det är själva svängandet som är roligast. Det här gör hon VARJE gång. Hon älskar låten och så fort hon sitter i någons knä ska man sjunga den sången.
 
 
 
 
 
 


151024

 
Elin har fått lite nya saker i sitt rum. Nytt är den fina vimpeln från numero74, bilmattan från H&M och förvaringskorgen i rotting från Ica Maxi. Ny är också sänghimeln men den har jag gjort själv. Superenkel att göra och kostar inte många kronor jämfört med dom som går att köpa nu. Det enda du behöver är en gammal lampskärm, fyra spetsgardinslängder, ett band att knyta ihop allt och något att hänga upp den i. Superenkelt!
 
 


151022

 
Den virkade snutten som syntes ovanpå blöjtårtan var mitt bidrag till den. I matchande färger till allt annat jag virkat till min systers bebis. Tänk, snart är bebisen här!


151020

 
I söndags var det dags för den planerade överrasknings babyshowern för min älskade syster. Hennes bästa kompis hade styrt upp allt tillsammans med alla andra inblandade. Vänner som familj.
 
Och överraskad blev hon när hon klev in genom dörren i tron om att hon skulle komma till oss och leka med Elin och fika. Istället stod alla (som kunde komma) och välkomnade henne.
 
Det bjöds på fika i massor och roliga lekar. Vi gissade bajset, tröstade bebisen, gick tipsrunda och hade bebisbingo, bebisfrågesport och mäta magen. Vi avrundade allt med paketöppning och gissa vilket datum, kön samt längd och vikt den kommande bebisen kommer ha.


151017

 
Snälla Jens och Carina ska köpa nya hyllor åt oss när de åker till Ikea. Min gamla stringhylla i köket ska få flytta in till Elins rum istället och jag ville ha något annat i köket. Något trärent, hör och häpna. Aldrig tyckt om det men nu börjar det trärena, ljusa tilltala mig allt mer. Och skulle hyllorna inte falla mig i smaken, ja då är det inte värre än att jag måste måla om dem.
 
Och vad skulle inte passa bättre än den ursnygga näverkorgen till? Den önskar jag mig i julklapp.
Finns hos www.mimmistaaf.com 


151009


Porslin har alltid varit ett litet intresse för mig. Att samla på och förälska sig i. Nu har jag hittat den ultimata porslinsserien som gör mig alldeles varm i hjärtat, Nordic Sea. Hur fin är den inte?
 
Som present åt mig själv för att jag varit så duktig i skolan beställde jag hem den lilla mjölkkannan och två temuggar. Inte svindyra så en studentbudget kan klara av utgiften.  Nu tänker jag att detta är ett ypperligt tips till de berörda som letar julklapp åt mig. Så nu vet ni ; )
 
Finns att köpa här: www.lekiosk.se


151007

 
Vi gjorde en liten utflykt till skogen efter att Elin slutat förskolan för dagen. Det finns ju så himla många saker att upptäcka, pinnar att peta med, bär att äta och alla löv som fastnar på vantarna. Underbara unge.


151005

Som alltid den här tiden på året ligger bloggen lite på is. Jag har fullt upp i skolan, det är föreläsningar, inlämningsuppgifter och fysiska träffar i Umeå. Hittills har jag haft bra disciplin och faktiskt pluggat på dagarna så jag har kvällar och helger fria till annat.
 
Nu är också tiden då jag för fullt håller på att tillverka julklappar så jag har inga pyssel att visa av förklarliga själ. Elin har dessutom börjat på dagis på riktigt så det är tidiga mornar för oss alla då även Pär börjat om att jobba.
 
Det var lite om vad som händer just nu. Inte så mycket med andra ord, men ändå fullt upp.