100928





Nu när hösten är kommen vill jag bara göra det fint och mysigt överallt.
Först ut blev vardagsrummet där det inte funnits någon röd tråd att följa efter.

Först in blev nya gardiner, auberginefärgade panelgardiner blev det tillslut. De satte även första steget för den röda tråden som blev lila, svart och mörkgrått.

In kom också fyra lila ljuslyktor från Ica Maxi som jag suktat efter ett tag men egentligen inte haft någon anledning att köpa. Imorgon ska jag börja med nästa steg i rumsförvandlingen.



100928



Igår damp Plaza Interiör ner i brevlådan.
Med 15 års jubileum och 300 sidor inredningsinspiration var kvällen räddad.



100926



Jag har läst väldigt mycket olika böcker det här året. De senaste jag läst är dessa tre av svenska Mons Kallentoft.  De är deckare och handlar om Malin Fors och hennes kollegor vid polisen i Linköping. De är väldigt spännande böcker och har ett annorlunda språk. Rekommenderas varmt!

Den fjärde boken, Vårlik, har just kommit ut i handeln.

100926

Fredag: Pluggade matte i stort sett hela dagen. For och tränade med mamma på 360 då de hade gratis träning. Blev sedan att vi åt middag i Peter och Mias torp tillsammans med dem. Sen blev det idoltittande tillsammans med dom och Robert och Jenny.

Lördag: Vi steg upp tidigt för att åka till Umeå tillsammans med Pärs föräldrar. Blev lite strosande på stan, en skön tupplur på nästan 3 timmar (!) och underbart god indisk mat som Jens tillagat. Blev sedan ett stop på Godishuset där vi inhandlade godis så det räcker för minst en månad framöver.

Söndag: Dagens planer är att se på Pärs sista fotbollsmatch för säsongen. Sedan ska vi förbi hans kusin Kajsa som fyller 18 år och fira henne. Sen tror jag att jag kommer tillbringa resten av tiden i soffan med handen i min gigantiska godispåse.



100924

I 3 timmar har jag nu suttit med näsan i matteboken. Det är grafer, funktioner, linjära modeller och ekvationer som ska in i huvudet. Jag har slitit mitt hår i ren frustration över att jag inte förstår alla gånger.

Men. Jag ger inte upp. Det här ska vara sista gången jag försöker läsa upp MatteB.


100923



Igår var jag och Pär och åt på Allstar. Och som vi åt, maten var supergod.
Dessutom fick vi maten inom en kvart efter det att vi hade beställt den, jag hade som förberett mig på att det skulle ta minst en halvtimme iaf.

Efter maten åt vi dessutom världens godaste pannacotta. H E R R E G U D säger jag bara.

100922







Tog en liten promenad för att föreviga hösten.



100922



Igår bakade jag hallongrottor.
Första gången faktiskt och det var inte alls svårt. Förstår inte varför jag tror att allt ska vara så svårt att göra.



100921



Jag letar nya höstiga gardiner till vardagsrummet. Men det är inte lätt. Gardiner är bland det värsta man kan köpa tycker jag. Jag vill ha lite mer mörka (just nu har vi vita) och Pär ljusgrått. Jag vill ha också ha enfärgat men vi har ingen genomgående färg i rummet som man kan utnyttja.

Tittade på de på bilden idag, de kommer från Åhléns men ingen kändes rätt. Jag kan ju inte sy så att köpa tyg och mäta är inget jag ställer mig och gör heller. Och utbudet på färdiga gardiner är väldigt litet. Helst vill jag ha med öljetter och de får inte vara vanliga panelgardiner.

Kanske jag ska sänka mina krav?



100919

Helgen har i vanlig ordning sprungit förbi. Här kommer min helg i korta drag:

Fredag: Skola. Sedan middag ute i torpet tillsammans med Peter & Mia. Sedan anslöt sig även Stefan och Eleine och det blev idoltittande och valdebatt.

Lördag: Jobb. Sedan promenad runt broarna tillsammans med mamma. Njöt sedan av grillad lax och potatis hemma hos mamma och pappa.

Söndag: Jobb. Blev sedan en härlig löptur runt broarna. Sedan middag hemma hos mamma och pappa igen. Pär har varit och jagat hela helgen och jag tycker inte om att äta själv.

Nu blir det valvaka.



100917




H&M har fått in väldigt fina nyheter och jag är väldigt sugen på att beställa tröjan ovan. Tror den skulle vara perfekt nu i höst. Gillar längden och de fina stickade detaljerna.

Har ni inte tittat in på H&M home så måste ni göra det. Dom har väldigt fina textilier till kök, badrum, sovrum och vardagsrum.

100916

Lite Idol. Tända ljus. Kvällsfika. Regn utanför fönstret.

Mysfaktorn är hög just nu.

100915


På söndag är det val igen. Något ingen kan ha missat vid det här laget. Vill bara ta tillfället i akt att säga- GÅ OCH RÖSTA!
Det är en mänsklig skyldighet vi har att förändra och påverka hur vårt land ska styras. Det var inte så längesedan vi kvinnor inte ens fick rösta.

Är du osäker eller inte så insatt i valet och vad alla står för? Gå in på www.svt.se och leta dig fram till valkompassen, där finns ett enkelt test du kan göra för att få reda på vart du står. Där får du också veta för/emot till varje valfråga.



100914



Biggest Loser började just på tv. Jag älskar sådana program men har ett litet problem med dem, jag blir så hungrig.

Det är som att alla kalorier de tränar bort, måste jag äta upp. Jätte knäppt.



100914

Det är verkligen skönt att starta dagen med en löptur. Hela kroppen vaknar och man blir otroligt mycket piggare. Vi får se hur länge jag har motivationen att vara ute och springa, ju kallare desto latare blir jag.

Har iaf nyss ätit upp min frukost och ska alldeles strax bege mig mot duschen. Sen blir det matteplugg för hela slanten. Ligger lite efter inför dagens lektion. Sen ska jag förtidsrösta!

Ha en trevlig dag!

100912






Åhléns.


100912



Vilken trist söndag. Har varvat med att äta morotskaka som jag och syster bakade igår, med att skriva in nya recept i min receptbok. Har till och med förberett middagen och rensat bland mina scrapbookspapper. Och nu sitter jag här, rastlös.

Pär kommer inte hem förrän ikväll och då hoppas jag att han har fått skjuta en älg.



100911



 



Idag har jag och min syster plockat bär.
Tanken var lingon men efter ett tag blev det även lite blåbär. Dock finns det inte mycket av något av dom i år.
Vädret var med oss hela dagen och vi kunde njuta i solen med limpmackor och rabarbersaft.

Det lilla vi kunde plocka resulterade ändå i tre burkar med sylt.



100910



Jag bjöd min syster på fika idag på ganska så nyöppnade Cup of Love.
Det är faktiskt Sveriges första cupcakery. Åt den ljuvligt goda cupcaken Rocky
med choklad och nötter i, samt med en frosting med chokladsås och marshmallows.

Jag hoppas verkligen att detta café överlever i stan, det vore trist annars.
Så ta chansen att fika där!

100909




I tisdags köpte jag en ny blus.
Skir, volanger och krås.
Kommer från Gina Tricot.





100908



Idag sken solen som om den visste att sommaren är över.
Jag tog tillvara på de sista strålarna tillsammans med en bok.
Sen tillbringade jag resten av dagen på jobbet.

100906

Vilken härlig dag! Tog en rejäl sovmorgon (nästan 11 timmar) och njöt sedan av en lång frukost. Blir sedan att ta en promenad till jobbet för att få lite sol på sig. Sen får Pär hämta mig när jag slutar.

Ha en trevlig dag allihopa!

100905



När rosorna börjar vissna, kan man klippa av dom och lägga dem under en drivkupa.
På så sätt får man njuta av de vackra färgerna ett tag till.

100902



 

I går var jag ledig. Då har man tid att baka äppelpaj som får det att vattnas i munnen.







100901



Höstbröd.

50 g jäst
5 dl fingervarmt vatten
1 burk lätt kesella
1 dl mörk sirap
1 msk salt
2 dl havregryn
5 dl fint rågmjöl
ca 8-10 dl vetemjöl


Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, kesella, sirap och salt. Rör i havregryn, rågmjöl och vetemjöl. Arbeta degen slät och smidig. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min. Stjälp upp degen på ett mjölat bord och dela den i två lika stora delar. Forma till limpor och lägg i mjölade formar. Låt bröden jäsa övertäckta ca 30 min. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader ca 40 min.