130628

 
 
 
 
 

Hittar man inte det man vill ha så får man göra det själv! Två gamla brickor, inhandlade på loppis för en spottstyver, lite sprayfärg och washitejp var allt som behövdes. Nu har jag två fina ljusbrickor som ingen annan har.
 
 
 
 


130627

 
 
Macarons är något av det godaste bakverk jag vet. Men det är ju så himla pilligt att göra att jag helt enkelt inte orkat. Men nu har Ica kommit med en färdig mix som du väldigt enkelt blandar ihop själv. Och goda blev dom också! Så kan varmt rekommendera att testa denna.
 
 
 


130626

 
 
 
 
 
Det är så himla roligt att gå till grönsakslandet nu för det händer verkligen grejer varje dag. Alla grödor som har tagit sig har kommit upp. Det är lite glest på vissa ställen men det är bara att sätta nya frön. Att jag har ägnat åtskilliga timmar åt att rensa ogräs och fixat gör mig ingenting för det är ju så värt det i slutändan då man kan äta sin egen mat med gott samvete.
 
 
 
 
 
 
 
 
 


130625

 
 
Pärs kusinbarn Viggo döptes i söndags i Ersmarks kyrka. Till honom hade vi tillsammans med Jens, Carina och Edvin köpt ett rött litet trä piano. Jag gjorde även en egen liten grej, bara för att. Jag virkade en liten kanin lämplig att hålla i handen då man är lite rädd. Skrev en liten dikt på insidan av kortet och skickade med kaninen, som en påminnelse om att han alltid finns där.
 
 
 
 


130624

 
Edvin ringer till sina vänner för att berätta att han varit på dop!
 
Vilken underbar helg jag har haft. Midsommar styrde vi bilen mot Burvik där vi firade tillsammans med Stefan & Eleine, Jenny & Robert, Erik och Tobbe. Lekar och grillat till middag. Och jordgubbar såklart! Klockan fyra la vi oss efter lite nattmat på Statoil.
 
Lördag vaknade vi upp till regn så vi spenderade större delen av dagen i sängen tittandes på Big Bang theory. Sen åkte vi till Ersmark för att äta middag där tillsammans med Jens, Carina och Edvin som var i stan.
 
Söndag var vi iväg på dop för Pärs kusinbarn Viggo. Ett mycket fint och trevligt dop med solen skinandes utanför fönstren. Det blev sen tidig middag i Ersmark innan Pär skulle spela match. Seger mot Malå med 2-0. Sen åkte vi hem för att rensa lite ogräs i potatislandet och vips så var den helgen slut.
 
 
 


130617

 

 
 Den finaste födelsedagspresenten har äntligen kommit! Den fina illustrationen har åkt ända från Danmark innan den hamnade hos mig. Tack mamma och pappa!
 
 
 


130614


 
 
 
Stringhyllan i vardagsrummet har fått ett annat utseende. Den lila vasen sprayade jag häromveckan då jag tröttnat på färgen som var innan. Så lite saker som behövs för att förändra något, tummen upp på det!
 
 
 
 


130613

 
Jag har gjort en sjal. Helt själv. En lavendellila sjal med döskallar på.
 


130611

 
Vi (eller mest jag) går i Pergola drömmar. Vi har planer på att om några år bygga en altan. Men tills dess har vi egentligen ingenting där våra utemöbler kan stå annat än mitt på gräsmattan.
 
Vi har en stenbelagd yta där det tidigare stått ett garage som har fått mina tankar om en pergola att blomma. Tror det skulle bli väldigt bra att bygga en där. Tänk med mysig belysning och en massa blommor. Jag har dessutom övertalat Pär ganska bra så nu ska jag bara rita upp hur jag vill ha den.
 
Ska det vara snetak, oljat eller vitmålat? Ska det vara ribbor på sidorna och uppe i taket eller ska det rent vara ett plasttak som skydd? Lite att fundera på.
 
 
 
 
 


130608

 
 
 


130604

 
Idag är det exakt 1 år sedan vi fick nycklarna till vårat hus. Tiden har gått så himla himla fort och mycket har hänt sedan vi satte nycklarna i dörren för första gången. Jag tänkte vi skulle göra en liten tillbaka blick.
 
Vi ägnade i stort sett varje dag av våran 4 veckors semester åt att renovera och stöka på. Vilken tur för oss att det blev en skitsommar vädermässigt.
 
Vardagsrum: Vi målade tak, satte upp en fondtapet och målade resten av väggarna vita och grå.
 
Hall: Satte upp en fondtapet och målade väggarna vita.
 
Kök: Orört. Men så småningom kommer vi även ta tag i det.
 
Badrum: Här kommer det största projekt vi ägnat oss åt. Det fanns en liten toalett på nedervåningen, vägg i vägg med en garderob. Sen fanns det även en tvättstuga/groventré. Vi valde att bygga igen dörren till groventrén och göra ett kombinerat badrum/tvättstuga där istället. Så småningom kommer vi att riva väggen mellan den lilla toaletten och garderoben för att göra en stor garderob då vår hall saknar allt utrymme för kläder och dylikt.
 
Hall, övervåning: Ett projekt som påbörjades i höstas. Jag rev ner all tapet och målade de omålade furutaket och väggen vit. Målade även alla 5 gröna dörrar vita. Sen har vi inte gjort något mer där. Tapeter och golv är inhandlat men vi kommer ägna oss åt det sen i höst/vinter.
 
Arbetsrum: Målade tak och väggar vita. Målade även garderoberna vita och grå.
 
Sovrum: Målat tak, satt upp nya väggar och målat dom vita, lagt nytt golv och in med en ny garderob.
 
Sovrum: Orört och fungerar nu som gästrum/skräprum.
 
Sovrum: Detta rum var tänkt som vårat barnrum och dagen innan ultraljudet började jag riva tapeter. Projektet stannade av efter det med all rätt. Men jag kommer att göra iordning det ändå. Tapeter och allt är inhandlat och med hjälp av min pappa ska vi göra klart rummet.
 
Toalett, övervåning: Orört. Så småningom kommer vi renovera även den. Golvet finns här hemma då det blev över matta från då vi gjorde badrummet nere.
 
Det här är vad som har hunnit hända invändigt på ett år. Utomhus har vi hunnit kapa all ved som ingick vid husköpet och flyttat in det i ladugården där Pär tidigare i vår la nytt golv. Vi har kapat en del träd, satt upp blomlådor och så klart gjort klart trädgårdslandet.
 
Det har varit ett väldigt intensivt år men jag har älskat varje sekund. Allt vi har gjort har vi gjort för oss och det känns lika skönt att kunna bocka av projekten ett efter ett.