111129 

 Såhär enkel blev julpyntningen hos oss. Dock har jag en ljusstake i köksfönstret och en adventsstjärna i vardagsrummet, men i övrigt ser det ut såhär och mer behövs inte för att jag ska få julkänsla.111128

 I helgen som var ordnades det loppisar lite här och där. En av alla dom som jag besökte, var den i Boulehallen. Där gjorde jag detta fynd, en Upsala-Ekeby kruka för 20 kr. I samma pris följde även en mindre modell med fat till så jag var rätt nöjd med mitt fynd.

Jag gjorde även Folkparken ett besök, men där gjorde jag inga fynd. Där var det mest bara trångt och jobbigt.111128Julpyntet åkte fram rätt fort i år då jag var tvungen att hitta på något att sysselsätta mig med. Dock har vi rätt lite pynt så det gick relativt fort. Den fina julstjärnan fick jag av mamma under en av alla dagar som hon tog hand om mig - älskade mamma.

111127

Så var man tillbaka då, med en helt annan syn än innan. Veckan som varit har varit en av de värsta i mitt liv, inte bara på grund av smärta eller tillfällig blindhet utan av tristess. Att inte få göra något annat än att blunda och lyssna på ljudböcker har gjort mig totalt nedstämd.  

De två första dygnen kunde jag inte öppna ögonen och så fort jag provade, sprutade det tårar. Så jag hade inte direkt något annat val än att ligga i mörker och blunda. Det värsta var att jag klarade inte ens av att äta själv, så mamma, min syster och Pär har tillsammans försökt få i mig någon mat. Duscha var inte att tänka på under dom dagarna så håret var ju inte så tillfixat som efter ett frisörbesök om vi säger så.

Efter tredje dagen kunde jag hålla upp ögonen i korta stunder och klarade av att äta själv. Men då började tristessen sätta in. Energin till att göra saker fanns men med hårda restriktioner om att bara blunda var det omöjligt att hitta på något att göra.

Jag fick tillslut så ont i ryggen av att ligga i sängen att jag tvingade mig själv att gå omkring planlöst för att klara av att sova en hel natt utan att vakna av smärta. Tillslut klarade ögonen av ljus så pass att jag kunde börja göra saker. Så jag har rensat lådor, rensat lite mer lådor och rensat lite till. Samt skrivit in en hel del recept i receptboken.

Nu börjar jag rycka upp mig, jag klarar av att se tv och sitta vid datorn, men bara korta stunder till en början då ögonen torkar ut rätt fort. Men jag har en hel del droppar som ska droppas efter ett visst schema i 2 månader till, så än är inte ögonen helt friska. Men bättre än innan iaf.111116

På fredag är dagen D. Dagen som jag väntat på väldigt länge, dagen som jag funderat på i flera år. Det känns så overkligt att jag ska kunna se utan glasögon och linser.

Bara det att kunna se ordentligt när man vaknar kommer kännas otroligt bra. Eller att slippa stå 1 cm framför spegeln då man ska sminka sig. Jag skulle kunna räkna upp en massa saker som kommer kännas bra, det finns så många!

Många frågar om jag är nervös och rädd. Nervös är jag inte för tillfället, kommer säkert vara det på operationsdagen. Rädd är jag lite grann, men det löns inte att tänka att något ska gå fel, tänker jag så, så kommer jag aldrig att göra det här.

111116

   

Veckans läsning: Södermalmsmorden av Lars Bill Lundholm111115 

Min samling med Rosenfält porslin har ökat. Första delen var skålen, sen tillkom fyra assietter som jag fick av Malin. Det senaste tillskotten vann jag på tradera, det är en assiet till plus en kopp och ett fat. Jag fullkomligt älskar mönstret!

Och ett stort GRATTIS till Sanndra och Micke som strax innan midnatt blev föräldrar till lilla Pontus!

111114

 

Förra veckan var vi in på Dollarstore i Arvidsjaur, där köpte jag denna julduk. Dock är den inte speciellt julig så jag har låtit den ligga framme redan nu, trots att det är första advent först nästa vecka. Så ett litet tips från mig till er, denna julduk finns på Dollarstore för 30:-.

111111

 

 

Så äntligen är den här! Den här fåtöljen köpte jag på loppisen i Hej för 125:-. Den var i riktigt dåligt skick och min tanke var att få någon att klä om den åt mig. Pärs mamma visste om en kvinna i Ersmark som klädde om möbler så hon fick ta sig an min stol. Och jag är jättenöjd med resultatet, den är superskön att sitta i. Dessutom är den lite mindre så Pär föredrar soffan framför den här så jag får den alldeles för mig själv.

Ikväll blir det att gå ut och äta med mina arbetskamrater. Inte alltför ofta man träffar på någon utav dem i vanliga kläder. Trevlig fredag på er!111109

Jag har med flit försökt att inte titta på alla julsaker som fyller butikerna just nu, men vill man komma åt guldklimparna före alla andra, ja då är det dags att börja nu.

Jag pyntar själv inte så jättemycket, de saker jag äger är saker som betyder något för mig på något sätt eller loppisköp. Vill inte lägga ner stora summor på saker som bara ska stå framme ett tag. Sen har jag väldigt svårt för färgen rött vilket gör det hela svårare. Jag håller mig därför till vitt, grått och silver.

Dessa saker finns på www.ellos.se och föll mig mest i smaken. Ljusslingan fastnade jag för då man kan sätta fast julkort i nyporna. Perfekt!


111109

 I tisdagskväll tog vi Eskil med oss upp till Myrträsk. Pär hade tagit ledigt idag för att jaga och jag var ledig så vi passade på att fara iväg en stund.

Och vilken dag det har varit! Nu var jaktlyckan inte så god men det gjorde ingenting då solen sken och värmde riktigt ordentligt. Här uppe fanns det inte heller någon snö. Men isen har sakta men säkert börjat lägga sig.111106

   

Veckans läsning: Östermalmsmorden av Lars Bill Lundholm111101Då det inget Desperate Housewifes var på tv ikväll, lägger jag mig istället och läser tills jag inte orkar mer. Kan bli rätt fort då jag är rätt trött, både jobb och storstädning av lägenhet har tagit på krafterna.

God natt!