120930

 
 
  
 
I onsdags var jag, min mamma och min syster på villovägar. Vi styrde nämligen kosan mot Piteå och målet var några av deras loppisbutiker. Sammanlagt gjorde jag av med 21:-, älska loppis.
 
Jag köpte iaf en plastknopp för 1 krona på Röda Korset. Den ska få pryda "proppskåpsdörren" då den gamla knoppen var gräsligt ful. Ett mycket enkelt och billigt sätt att förnya något, byt beslag eller knoppar på skåp/lådor.
 
Sen hittade min syster den minsta skålen i Vineta serien som jag samlar på, hela 5 kronor fick jag betala för den.
Och sist men inte minst, en gul skål för 15:-. Prislappen från där den ursprungligen var köpt satt kvar, 135:- hade den kostat innan.
 
Vi var både inne i Piteå, i Öjebyn och i Lillpite. En bra dag!
 
 
 
 


120929

 
Krukor är ett billigt sätt att förnya ett rum. Det finns ju i så många färger och former att tröttnar man, så är det så enkelt att bara byta ut den.
 
Dessa krukor heter Wabi Sabi och kommer från märket Cult Design och finns på www.callitdesign.s  Wabi Sabi är en japansk ideologi med ursprung i Zenbuddhismen. Läran har varit en inspirationskälla till dessa krukor som är handgjutna och oregelbundna i formen där slumpen har varit en del i designen. Att uppskatta det enkla i vardagen och att också se skönhet i det som inte är perfekt känns aktuellt även idag.
 
Krukorna finns i flera olika storlekar och kostar från 149-299:-


120928

 
 
Veckans läsning: Vänskapsband av Elizabeth Noble


120927

Mumford & Sons
 
Lilla Sällskapet - Jag vill ut
 
Swedish House Mafia feat John Martin - Don´t you worry child
 
Of monsters and men - Little talks
 
Linnea Henriksson - Lyckligare nu
 
Agnes - All I want is you
 
Justin Bieber feat Big Sean - As long as you love me
 
Alina Devecerski - Ikväll skiter jag i allt
 
Petra Marklund - Händerna mot himlen
 
Miss Li - Plastic faces
 
Mumford & Sons - I will wait
 
Det finns så grymt mycket bra musik ute nu, dessa höjer jag volymen lite extra på när jag hör dem på radion.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


120926

 
 
I helgen som var så åkte vi till Umeå för att fira Pärs bror som fyllt 30 år! Vi lyxade till det och bodde på hotell Winn tillsammans med Jens och Carina.
 
Klockan halv fem på lördagen drog festligheterna igång, vi samlades alla för att spela laserdome i en timme. Sedan hade Carina hyrt en lokal där vi fortsatte. Där serverades mat, vi gick tipsrunda som Pär ordnat och vi kollade på en film som Carina gjort om Jens 30 år. En riktig rolig kväll där det både var släkt och vänner samlade!
 


120925

 
 
 
 
På vår byrå i sovrummet står alla ljushus som jag samlat på mig. Det största fyndade jag på julrean på Dollarstore, det var rött men blev snabbt sprayat svart. Det mellersta är från Rusta och var vitt från början. Det näst minsta är köpt på loppis och blev även det svart. De har dessutom flyttat in ännu ett hus, det allra minsta köpte jag i torsdags på Ica Maxi för 49:-. Det börjar likna ett villakvarter där snart, haha.
 
Det största är dessutom fyllt med en ljusslinga, ger ett riktigt mysigt sken när det är tänt.
 
 


120924

 
 
 
 
Minns ni ljusstakarna jag köpte på Röda Korset för ett tag sedan? Jag velade länge vilken färg jag skulle spraya dom, var lite sugen på att göra dem synliga och kitchiga istället för svarta eller vita.
 
Så det blev chockrosa och jag blev riktigt nöjd. De skulle dessutom vara riktigt snygga med ett par turkosa ljus i istället för vita.


120923

 
 
 
 
 
Detta har jag ägnat mig åt i veckan, riva all tapet uppe i hallen samt måla klart alla dörrar. Det tog inte alltför lång tid att riva allt, cirka 6 timmar så var allt klart. I veckan fortsätter jag renovera där uppe. Då står "proppskåpet" på tur för att vitmålas.


120918

 
Ibland får jag riktiga bak-il då jag bakar bröd med förhoppningen att det ska fylla en frys. Jag har en bild i huvudet där vår frys är full av hembakt bröd och jag slipper köpa bröd i butik. Verkligheten ser ju inte riktigt ut så tyvärr då jag har en tendens att misslyckas med att baka bröd och de där bak-ilen kommer väldigt sällan.
 
Förra veckan fick jag dock ett sådant il efter att ha läst ett recept på brytbröd i långpanna. Konstaterade att receptet varken var krångligt eller innehöll för mycket nyttigheter (ett ut av Pärs krav, annars äter han det inte). Så jag gav det en chans och det var riktigt gott!
 
Om det är någon som vill ha receptet, hojta till!


120917

 
 
 
Förra veckan så fick vi hjälp att lyfta bort taket som suttit över ingången som vi ska bygga igen. Med ett par starka armar och mycket vilja så sitter det nu ovanför gårdshusets dörr. Det blev riktigt bra och vi slipper oroa oss för att dörren ska fara illa utav allt regn och snö.
 
Dessutom så byggde Pär igen dörrhålet på huset. Nu anar man bara att det en gång varit en ingång där. Ett utav nästa års projekt blir att måla på panelen som vi satt dit.


120916

 

Tidigare i veckan så var vi inne i stan för att inhandla lite färg till hallen på övervåningen. Det är en hel del som ska göras där och en utav dessa saker är tapetsera. Hur mycket jag än gillar inredning, färger och allt som har med det och göra, tycker jag inte om att välja tapet.
 
Jag är livrädd att jag ska tröttna och vilja göra om direkt, något som jag inte (och definitivt inte Pär) vill. Tanken var att gå åt det gråa hållet, med en tapet som hade lite struktur i sig så det blir lite rörelse. Väl inne på affären så väljer vi ut all färg och jag dras åt tapethyllorna. Mitt på golvet så står det fyra-fem lastpallar med tapeter som reas ut för 20:- rullen. Jag går bestämt dit och tänker "hoppas det finns något där som vi kan använda". Och det gjorde det!
 
Tapeten ovan inhandlades det 4 rullar av till priset av 80:-. Helt i min budget och tapeten var precis det jag var ute efter.


120915

 

Samtidigt som vi satte upp hyllorna i arbetsrummet, så skruvades också en fönsterbräda upp. Det rymdes inte ens en lampa eller blomkruka i fönstret innan och lite blommor vill jag allt ha, så det var bara att inhandla en bräda och konsoller.


120914

 

Mycket nöjd över mina honeycombs som jag hämtade ut med posten idag! Dessutom inslaget i fint papper och med en liten hälsning som tack, uppskattar såna webbshoppar som tar sig tid för kunden.
 
Iaf så sitter bollarna i "mitt" hörn i arbetsrummet och gav rummet en rejäl färgklick.


120911                  
Lampan i mina drömmar heter FlowerPot och är designad av Verner Panton, 1969. Originalet kostar ungefär 2.500:- och det är bara för bordslampan. Så den får finnas i mina drömmar tills vidare.
 
Många stora kedjor har försökt sig på egna varianter av den populära lampan och denna (den svart/vita) fann jag på Rusta. 199:- styck kostar dom och finns i vit/lila, vit/grön och vit/svart. Jag köpte två stycken som får stå i vardagsrummet nu inför höst/vinter.
 
(Ett litet tips är att kika in på Rusta, dom har faktiskt fått in riktigt fina inredningsprylar!)


120908

 
 
   

För ett tag sedan var det väldigt inne med PomPoms, på fester, i barnrum eller bara som dekoration. Jag har länge velat göra egna, men tidsbrist har gjort att jag inte tagit tag i det ännu. Men nu kommer Honey Combs! Små bollar som du enkelt fäller ut och fäster där du vill ha dom, perfekt för mig som inte tycks hinna.
 
Dessa finns hos www.mokkasin.com och kommer i 4-pack i olika färger och kostar 99:-. Paketet med dom vita, orangea, rosa och gula bollarna beställde jag och när de anlänt och jag satt upp dem, ska jag visa resultatet.


120907

 

Hur underbart är det inte att kunna plocka sina lingon på sin egen gård? Det känns riktigt bra ska jag säga. Lingonen i frysen är uppätna sen längesen, förutom en burk med lingonsylt i kylen där det bara är botten kvar. Som vi snålat med den sylten! Men nu kan jag äntligen koka ny igen.
 
 
 


120906

 

 
Veckans läsning: Pojken i hiss 54 av Karin Alfredsson 
 
 


120905

 
 
I fredags fick vi hämta våran nya säng som vi beställt. Den är otroligt skön och man sover riktigt gott i den. Den är dock riktigt hög, och trots att vi valde ben till som var 5 cm kortare än dom på affären, så måste jag ta ett litet skutt innan jag ska upp. Får kanske köpa en liten pall att ha nedanför, haha.
 


120904

 
I helgen som var fick vi äntligen tummen ur och köpte hyllplan till våra konsoler. Arbetsrummet har nu fått ännu mer förvaring och plats för alla viktiga papper, böcker, tidningar osv.


120903

 

Förra veckan satte jag mig vid symaskinen igen för att sy gardiner. De flesta fönster på övervåningen är ganska smala så för att få ut det mesta av ljuset blir det kappor i alla fönster.
 
Ohlsson tyger har fått in väldigt snygga tyger och detta föll mig mest i smaken och sitter i arbetsrummet.


120902

 
 
Tidigare i veckan var jag in på Pingstkyrkans second hand. Två julklappar åkte ner i korgen (jag gillar att börja tidigt) och även två krukor åkte med. De hade nämligen 5:- för alla krukor eller fem stycken för 20:-.Tokvärt!
 
För jag hittade nämligen en av alla krukor jag har letat lite extra efter. En Plantina från Gustavsberg, storlek nummer 2. Den finns i 3 olika storlekar och finns i vitt, svart och brunsvart och tillverkades på 60-talet. Original priset dom satt på krukan var 55:-, trots att den var naggad. Men nu enbart 5:-.
 
 Nu ska jag bara hitta den största storleken.


120901

   
 
Veckans läsning: Gengångare av Jo Nesbø