150928

 
Vi håller på för fullt med att rensa potatislandet på ogräs och plocka in all potatis. Elin är världens bästa hjälpreda (läs stjälpreda). Köra skottkärra och åka skottkärra är hittills det bästa med alltihop för henne.
 
Det tråkiga den här gången är att det är så himla mycket mindre potatis än förra året. Förra året hade vi potatis i överflöd och gav bort säckar till nära och kära. I år får vi knappt ihop 2 säckar. Riktigt tråkigt.


150926


15 månader.
 
Tiden går så himla fort att jag har svårt att skilja månaderna åt, har inte längre någon egentlig koll på när hon lärt sig vissa saker. Vissa saker är nya och vissa har hon kunnat länge men jag har glömt att dokumentera.
 
Hon har bättre kontroll på sin kropp nu när hon lärt sig att både springa och klättra på saker och ting. Inte alls ovanligt att hitta henne på tv-bänken eller i lådan under spisen där alla ugnsplåtar ligger. Men det syns på henne att hon vet att hon egentligen inte får vara där.
 
Hon har tydligt börjat visa vad hon tycker om och inte, både när det gäller leksaker och aktiviteter. Hon har dessutom kommit in i någon tidig trots fas och slänger sig ner på golvet och gråter/skriker när hon inte får som hon vill. Det kan vara allt från att inte sitta i vagnen (som hon annars älskar) till att hon inte får gå någonstans eller att man tar av henne något hon inte får ha. Vi försöker avleda så utbrotten inte ska bli så jobbiga för henne så att hon lätt kan glömma vad det var hon för tillfället höll på med.
 
Leksaker med ljud och böcker är hennes favorit för tillfället.
 
Hon har börjat komma in i sina gamla sovvanor nu när sommaren är över, så oftast har hon somnat strax innan 20.00 på kvällen. Nu när förskolan snart drar igång på riktigt lär väl dom tiderna ruckas litegrann och hon kanske somnar ännu tidigare, då vi även ska upp tidigare på mornarna.
 
Inskolningen på förskolan har hittills gått väldigt bra. Hon tycker om personalen och alla barnen så det känns helt okej att lämna henne där. Nu är hon ju enbart där 1 timme om dagarna och nästa vecka blir det 2 timmar. När inskolningen är över kommer hon vara där från 7.30-15.00, enormt länge för mig men det är så vi har lyckats pussla ihop vardagen då jag måste få tid att plugga.
 
Tänker tillbaka på hur vardagen såg ut för ett år sedan, då var Elin 3 månader och vi hade bland annat namngivning för henne. Tänk att det redan är 1 år sedan.
 
 


150924


Jag virkade en ny mössa åt Elin. En exakt likadan som jag och Pär har. Så nu kan vi familjematcha.
 
Garn: Freja
Virknål: 5
Mönster: www.kungenomajkis.blogspot.com 


150914


Vi håller på att göra höst i trädgården. Det beskärs äppelträd, plockas in potatis som ska ner i matkällaren, det binds upp buskar så dom ska klara sig hela genom vintern, det planteras höstblommor i krukorna och solstolarna har fått flytta in igen. Vi har också städat upp allt skrot efter byggandet av ladugården och kört till tippen.
 
Vi har dessutom plockat en herrans massa blåbär, lingon och krusbär så saftmajan har gått varm här hemma. Vi har haft några riktigt fina och varma höstdagar så det kändes som sommar igen. Men jag börjar längta efter regn och rusk och innekvällar. Tända ljus och tjocka koftor och litervis med te.


150907


Jag köpte en gammal tripp trapp stol på loppis för ett tag sedan. 100:- fick jag betala för den och då ingick matrester och diverse andra märken på den. Så när jag ändå var i målartagen passade jag på att slipa upp den samt måla den så den är färdig den dagen Elin kan använda den. Färgen blev samma som jag målade köksluckorna med.


150904


Jag säger det varje år, men jag blir lika glad varje gång jag lyckas producera något. Vilken lyx det är att kunna gå ut i trädgården och hämta in råvaror! Jag fullkomligt älskar tanken på att man kan vara självförsörjande och slippa stödja all konsumtion. Nu kommer det inte blir en verklighet för oss, men en del skulle jag vilja göra så.
 
Bara det att vi slipper köpa potatis, en av de mest besprutade grödorna i Sverige, känns bra i hjärtat.


150902


Såhär ser ladugården ut för tillfället. Pär har byggt ihop allt, förutom en liten del på kortsidan på baksidan. Men annars är den så gott som klar. Lite ribb saknas fortfarande men det är inte hela världen om inte det kommer på plats i år. Jag har målat allt i falu rödfärg precis som resten. Sen ska lite belysning upp på sidorna så kan vi släppa detta projekt.
 
 

Och såhär såg det ut inna och efter grävaren kom och rev allt. Lite har det hänt ändå.