160630


Jag påbörjade en födelsedagspresent åt min mor för ett tag sedan, men det var nästan så att jag gav upp då jag verkligen inte förstod mig på mönstret. Jag tror jag rev upp bakstycket tre gånger innan det blev rätt. Framstycket bara två gånger innan det stämde. Så det har med all rätt tagit lite tid.
 
Men så för några dagar sedan blev den klar, och dessutom bara en månad senare än mammas födelsedag! Med tanke på alla gånger jag fick börja om så kändes det som att det skulle ta ett halvår innan den blev klar. Men skam den som ger sig!


160628

 
 
Vilken underbar helg vi har haft!
 
En helg fullspäckad med sol, sena nätter, vänner och familj, god mat och fika och en massa kärlek.
Den här helgen tar nog priset som en av dom bästa på länge. Att dessutom se alla som kom för att fira Elins födelsedag gör mig alldeles varm inombords. Vilket fint litet nätverk vi har byggt upp för henne att känna sig trygg i.
 
 


160626


Hipp hipp hurra för idag är det Elins 2-års dag!
 
Tänk att tiden om möjligt kunde gå fortare än den redan gjort. Jag minns ju allt som om det vore igår.
 
Elin har verkligen börjat bli så stor. Hon sitter inte längre i den vanliga matstolen utan sitter nu på tripp trapp stolen utan bygel som om hon aldrig gjort något annat.
 
Hon har dessutom slutat att sova om dagarna. Vi har kämpat på ganska länge med sömnen om dagarna och så har även personalen på förskolan. Oftast tar det mellan 45-60 min för henne att somna och sen ska dom väcka henne bara en stund efter för att hon ska kunna sova på kvällarna. Så vi har i slutat bråka med henne och helt enkelt låtit henne vara vaken. Det är en fin gräns, för egentligen skulle hon behöva sova litegrann för att inte bli så grinig. Men vi brukar sätta oss framför tv:n eller lägga oss och läsa när hennes sovstund brukar vara så vi iaf vilar på ett annat sätt.
 
Tänk att två år gick så fort. Älskade älskade lilla Elin.


160617


 
Elin fyller 2 år om en vecka, och med tanke på att hon verkligen gillar Bamse så blev valet ganska självklart att göra ett Bamsekalas åt henne! Jag vet att hon inte bryr sig för fem öre, men jag tycker det är himla roligt.


160615

 
Det går framåt med garagebygget.
Pär jobbar på direkt efter middagen och några timmar fram. Vi önskar alla att dygnet hade fler timmar så vi kunde jobba vidare med alla projekt vi har. Men till helgen får vi lite hjälp och taket ska på plats. Då kommer man verkligen se hur det kommer att se ut längre fram.
 


160612

 
Det finns få dofter som påminner så mycket om sommar som syren. Tänk om det alltid kunde dofta så här.


160607


Jag köpte glassformar i rostfritt stål från www.laplandecostore.se för ett tag sedan med tanken om att göra massor av egen glass i sommar. Igår använde jag dom för första gången då jag gjorde bananglass. Och vilken hit! Elin fick en egen, dock utan choklad, och hon sörplade i sig den med god aptit!
 
Jag använde mig av tre bananer, mandelmjölk och chiafrön som jag mixade ihop i en mixer. Sen fyllde jag bara de sex formarna med röran och in i frysen. Klart!


160605

 
Igår var det 4 år sedan vi flyttade in här i byn. Och som vanligt tänkte jag göra en tillbakablick med vad vi hunnit åstadkomma under det gångna året.
När vi rev ladugården förra våren blev det en hel de fix med den delen vi valde att behålla. Vi målade hela ladugården i falurödfärg, vi målade dörrarna svarta, satte upp ny belysning men framförallt byggde Pär igen det stora hål som blev efter rivningen.
 
Jag målade om väggarna och det stora hörnskåpet i köket. När förändringens vindar ändå blåste passade jag på att slipa upp köksinredningen och målade den grå. Jag ångrar inte en sekund att jag valde en mörkgrå färg, jag älskar vårat kök nu.
 
Vi grävde en grusgång bakom stenmuren där vi planterade smällspirea. Buskarna har äntligen börjat ta sig och kommer nog bli riktigt fina den här sommaren.
 
Efter all grävning till garagegrunden blev det en hel del sten liggande på gården, jag tog tillvara på en hel del och satte under bron samt under ladugården som ett fint blickfång.
 
Inne pysslade jag på en del i Elins rum, satte upp hyllor, skåp med förvaring och gjorde en sänghimmel.
 
Och igår åkte takstolarna upp på vårat garage. Taket som vi beställt kommer om en vecka ungefär.
 
Lite smått och gott av vad vi har pysslat med under vårat fjärde år som husägare. Vi (jag) har massor av planer, både inne och utvändigt. Men mest kommer det bli små projekt ute i år då vi ska försöka göra i ordning marken som är söndergrävd.