130530

 
Inspirerad av ett tidningsomslag där det fanns lampor i koppar sprayade jag en egen. Denna har ni sett förr, den sprayades gul så sent som i somras. Men jag har en tendens att tröttna snabbt på vissa saker och nu ville jag ha förändring.
 
Jag blev otroligt nöjd så förhoppningsvis får den stanna i denna kulör ett tag till.
 
 


130529

 
Jag hittade en gammal bild på trädgårdslandet i arkivet. Det är ganska stor skillnad jämfört med nu. Alla buskar och träd (!) är borta. Och allt ogräs är väck. Så ofantligt skönt.


130528

 
 
I söndags fick vi låna en jordfräs så vi äntligen kunde börja med potatislandet. Vi körde först ett varv med den, sen på med hästskit som vi hade hämtat dagen innan och även på med allt som vi hade i komposten. Sen körde vi ett varv till för att riktigt blanda ihop allt.
 
Sen var det dags för pärárn att göra entré. Jag slet och Pär styrde så skårorna blev något sånär raka. I med potatisen (två sorter: en rund och en ekologisk sort). Och sen ett till varv med pärárn för att kunna kupa ordentligt kring potatisen. Och nu är allting klart!
 
Det känns så himla himla skönt att allt arbete är gjort och att allt är i jorden. Nu är det bara att vänta och vänta tills de första färskpotatisarna kommer upp, de första söta och spröda morötterna,  den krispiga salladen och de smakrika rödbetorna...
 
 
 
 
 


130527

 
 
 
I lördags bjöd vi över lite vänner på grillat och fotboll. Vi passade på att inviga vår nya röklåda och nya whiskeyspån som vi köpt. Resultatet hade kunnat bli lite bättre då vi hade värmt spånen lite för lite länge. Men vi anade smaken och den var riktigt god.
 
Vi satt ute till fotbollen började kring åtta. Jag älskar såna kvällar då man kan vara ute så länge.
 
 
 
 
 


130526

 
 
 
I torsdags klippte vi gräset för första gången i år. Jag blev så himla lycklig av doften av nyklippt gräs att jag satt ute och bara luktade och njöt av doften av sommar. För hur underbart är det inte, att sommaren har kommit hit till stan.
 
 


130525

  
 
 
Igår firade vi av mig som fyllt år, mamma som fyller år, morsdag samt farfar som fyller 75 år. Många anledningar att fira alltså. Jag passade på att använda alla rabarber som vuxit upp.
 
Det blev en smulpaj med våra egna rabarber och jordgubbar, dock är gubbarna från förra året. Gjorde även en citron och marängpaj med rabarber i. Och av allt spad som blev över kokade jag saft.
 
 


130524

   
 
 
 
Trädgårdslandet är klart! Eller i alla fall den här delen. Alla pallkragar är klara och fyllda med plantjord och gödsel. Till och med fröna är nere.
 
Det har som blivit mina små bebisar det här. Varje morgon lyfter jag bort fiberduken som ligger där över natten, jag pratar med dom och jag vattnar dom och när kvällen kommer åker fiberduken på igen. Ska bli spännande att se om det blir något av dessa frön jag satt. Jag har inga gröna fingrar överhuvudtaget.
 
 


130522

   
 
Igår ordnade jag ett litet födelsedagsfika här hemma. I måndags fyllde jag 26 år och Mia fyllde igår 31. Så jag bakade en prinsesstårta med vaniljsås och jordgubbsmousse som fyllning och kladdkakemuffins med grädde. Pysslade även ihop en girlang och lite vimplar av washitejpen som jag hade hemma.
 
 


130519

 
 
Vilken underbar sommarvärme vi har haft de senaste dagarna! Man blir ju alldeles lycklig inombords. Trots att jag har jobbat hela helgen har jag hunnit njuta massor.
 
I fredags hade vi grillpremiär här hemma. Vi invigde vår gasolgrill tillsammans med Stefan och Eleine och mums så gott det blev.
 
I lördags åt jag grillat igen, men denna gång hemma hos mamma och pappa. Smaskens där med! Såg sedan hela schlagern där innan jag körde hemåt.
 
Och idag har vi haft besök av Matt och Emma där vi för första gången i år satt ute och fikade på utemöblerna. Efter det blev det middag och lite påtning i landet som alldeles alldeles snart är färdigt.


130515

 
Detta har jag sysslat med de senaste två dagarna. Egentligen har projektet hållit på mycket längre då jag har funderat konstant hur man kan tänkas göra. Och snart är vi i hamn!
 
När vi flyttade in hade dom inte odlat i grönsakslandet på två år, så förra året ägnade jag en stor del av min tid åt att rensa det från ogräs. I och med det odlade vi ingenting förra året. Men jag började lite smått planera för hur vi skulle anlägga det och började samla på mig pallkragar.
 
När så våren äntligen kom hit upp började jag läsa mig fram till hur man odlar i pallkragar, vad som är viktigt att tänka på samt hur man anlägger ett jordgubbsland och hur man gör där.
 
Sen var det bara att sätta igång och inhandla allt. Gödsel till jordgubbslandet och täckbark för dekoration, markväv och stenplattor. Är nog uppe i över tio säckar täckbark hitills. Men bra blir det och jag ser framemot att kunna plocka in egenodlade grönsaker.
 
Detta är bara ena halvan av landet. Den andra halvan ska vi odla potatis på.
 
 
 


130509

 
Jag fyller ju år nu i maj. Vissa slutar att fira ju äldre de blir, men jag älskar att fylla år och än så länge kommer jag njuta till fullo av min dag.
 
Har spånat lite på en önskelista och den ser ut såhär:
 
Bidrag till blomlådor och en cykel.
En illustration på en kolibri (finns på butik Udda här i stan)
En parfym från märket Clean. Minns inte vilken det var jag tyckte luktade så gott. Får återkomma med det.
 
 


130508

 
Det finns så himla mycket fint att virka att jag vill göra allt! Men någonstans måste man begränsa sig och jag tror att högen med alla mönster jag skaffat mig kan hålla mig sysselsatt hela året.
 
Ett utav mönstren är denna lilla snuttefilt med Lilla My. Tycker hon blev ganska söt och Pär utbrast genast "Det där gjorde du bra, jag ser ju faktiskt vem det är!" Bra betyg.
 
Mönstret hittar du här: www.kungenomajkis.blogspot.com


130507

 
Vilken härlig dag det har varit! Förutom att det har blåst ordentligt har det varit helt underbart.
Ikväll blev det lite kvällsjobb för mig i form av att måla alla pallkragar vi ska odla i nu i sommar. Jag har suttit hela helgen och letat mig fram till vilken färg/olja/lasyr som är bäst. För vi ska ju ändå odla i dom och vill inte få i oss onödiga gifter.
 
Två pallkragar är klara, bara sex stycken kvar!
 
 


130506

 
Ellos brukar ju ha erbjudanden lite då och då som lockar till köp. Jag är fruktansvärt dålig på att motstå (vad jag tycker är en bra deal) och faller alltid för frestelsen.
 
Med 50% på den dyraste varan så köpte jag denna bricka. Helt plötsligt blev priset rätt okej och den gör sig väldigt bra i vardagsrummet. Nu var ju inte brickan det enda som åkte med utan helt plötsligt fanns det även ett par gardiner och två tapetrullar med i beställningen. Oops.
 
 


130505

 
 
 
Tänkte visa er min lilla samling av mumin muggar. Det har ju blivit så himla populärt att samla på dem och jag ska väl inte vara sämre.
 
Den allra första mumin muggen i samlingen är den med mumin mamman på. Den fick jag i födelsedagspresent när jag var 7-8 år av en tjej i min klass. Hennes mamma och pappa är från Finland och det var standard att alla som hon blev bjuden på kalas till fick en mugg.
 
Den andra muggen är den med snorkfröken på. Den köpte min syster åt mig när hon var i Haparanda i år. Så det är lååångt mellan muggarna.
 
Den tredje köpte jag själv sist jag var i Haparanda. Den släpptes 14 februari, lagom till alla Hjärtans dag, och föreställer mumin och snorkfröken.
 
Vi får se hur stor denna samling blir. Men jag har alltid haft svårt för muggar och porslin av någon anledning, så risken att den växer är ganska stor. Men mig gör det inget, tycker dom är så charmiga.
 
 


130504

 
April försvann som i en dimma för mig och därför känns det så himla himla skönt att maj är kommen.  Litegrann som att vända blad och se framemot nya saker. Och maj är ju en sån härlig månad!
 
Vi har krattat och rensat ganska mycket ute på gården och börja planera inför allt som vi vill hinna i sommar. Vi ska ju dränera kring huset och med det följer lite möjligheter om vi vill ändra på något annat på tomten. T ex finns det en del buskar som ska bort och även två rabatter ska väck. 
 
Blev så varm inombords då jag såg att rabarbern börjat komma upp. Jag längtar tills allt är grönt och i full blom.