100228



Köpte hem en ny duschcreme i veckan, Palmolive Naturals med kiwi. Den doftar underbart!

100228

God dag!
Idag har jag jobbat 7-16 och nu sitter jag här. Väntar på att vi ska börja laga middag om ett tag, chili con carne. Tydligen äter jag det fel som äter det tillsammans med ris, Pär hävdar att man enbart ska äta köttfärsen samt bröd. Hur gör ni?

Idag har jag dessutom namnsdag - Maria. Så grattis till mig!

100227

Hemklickat!

 Polarisationsfilter: Ett filter som minskar reflektion från tillexempel vatten och glas. Färger får ökad mättnad och ser klarare ut och kontrasten mellan blå himmel och vita moln förbättras. Perfekt för natur och landskapsbilder!

 Close - Up filter +4: Ett filter som gör att man kan gå närmare objektivet med skärpa. Ett slags förstoringsglas helt enkelt. Ju högre siffra desto högre förstoring. Close-Up filtret är ett väldigt bra budgetalternativ till macro objektivet som är betydligt dyrare än detta filter.

 Effektfilter 4x star: Filtret är ett glasfilter där ytan är etsad med ett fint rutnätsmönster. Filtret är perfekt att använda i mörker där det finns punktbelysningar att skapa stjärnor av. Ger perfekta stämingsbilder till tex jul. Granens belysning får då som en stjärna runt sig.


Allt kommer från www.tvspelsweb.se






 



100227

God dag på er!
Sitter just nu i soffan och läser en massa bloggar medan Pär nördar framför sitt tv-spel. Idag blev det en härlig sovmorgon och sedan frukost framför "How I met your mother". Lovely. Vi ska senare bege oss mot Ersmark där det blir middag och melodifestivaltittande. Men först, duscha. Pär la fram en inte så smickrande kommentar om mitt feta hår imorse.

Trevlig lördag på er!

100226



God morgon!
Är lite stressad, trodde jag hade tiden på min sida men insåg att det skiljer tio minuter mellan min mobil och väckarklockan. Konstigt. Idag blir det jobb och sedan ledighet till på söndag.

Här är min glaskupa iaf, från Åhléns. Snäckorna kommer från Vietnam.



100225

Efter en hård dags arbete är det skönt att lägga sig i soffan bredvid den man älskar mest av allt på hela jorden.

100224

Kvällens middag: Varma mackor! Det var väldigt längesedan jag åt det så det kommer nog smaka rätt bra.
Sen beger vi oss mot söder för att spela lite bowling, sist jag spelade var då jag och Pär började träffas. Jag åkte på rätt mycket spö så nu tar jag revansch, typ.

Jag har dessutom fått Pär att sätta upp hyllan ovanför skrivbordet, det var på tiden! Hans mamma köpte den i okt/nov kanske? Iaf var det innan vi åkte utomlands och den har legat i rummet och retat gallfeber på mig. Men nu sitter den där den ska och jag blev nöjd.



100224



Gratisbio är en sida där man kan samla ihop poäng genom att besöka hemsidor, vara med i undersökningar eller utnyttja olika erbjudanden. Poängen kan du sedan byta ut mot presentkort på en massa kända affärer som tex Gina Tricot, H&M, Ica you name it.

Det är smidigt och enkelt att samla ihop poäng, jag har snart tillräckligt för att kunna byta till mitt allra första presentkort.

Klicka här och bli medlem direkt! www.gratisbio.se

100224


Allt på bilden kommer från Åhléns.

Med ljusare tider kommer suget att renovera/fräscha till och byta ut saker vi har i hemmet, men även kanske sig själv. Aldrig har jag så svårt för att motstå de ljusa pigga färgerna som trängs i butikerna som då våren börjar komma.

Idag gick jag in på Åhléns en snabbis, där hittade jag den ultimata vår/höst jackan som jag länge letat efter. Marinblå med dragsko i midjan, lite längre modell samt stora fickor. Självklart slog jag till och kan äntligen slänga de jackor jag har hemma med hål i. Köpte även en glaskupa som nu står fint bland min samling prylar på byrån.

100223

Jag måste ge mig själv en klapp på axeln. Idag har jag verkligen tagit vara på tiden jag varit ledig och färdigtställt en hel del projekt. Ett av dem kommer ni få se nästa vecka. Annars har jag städat och rensat min garderob som inte gått att stänga sedan jag flyttade hit. Har rensat bland papper och satt in i pärmar och även börjat rensa byrån som står i vardagsrummet. Och sist men inte minst - jag har tränat!

Nu sitter jag nyduschad och väntar på att Pär ska komma hem från sin träning. Då blir det fika och sedan läggdags. Det blir en lika energisk dag imorgon med.

100223



Yes! Vi har nu bokat premiärbiljetter till Alice i Underlandet nästa onsdag. Som jag längtat!

100223

God morgon!
Jag är ledig idag och även imorgon tack vare ett kanon byte som Erika ville göra med mig. Det tackar man och bockar för! Tyvärr är dock dessa två dagar fullproppade med en massa saker som måste göras som jag skjutit på väldigt länge.

Det blir lite städning och rensning av garderober, ska pyssla en hel del, har ännu en tid hos kiropraktikern inbokad, ska dessutom göra lite ärenden på stan och ska bland annat besöka facket. Men mitt i allt ska jag njuta av att vara ledig.

100222



Fick nya Plaza Interiör hem i brevlådan idag. Fann detta porslin från svenska märket Mateus.
Blev lite kär i uppläggningsfatet och den söta skålen. Fjärilen får hemskt gärna flytta in här den med.





100222

Det där med självförtroende är ganska intressant. Jag tror inte jag har något. Har nog aldrig haft något om jag tittar tillbaka på hur jag har hanterat olika situationer genom åren.  Dock har jag sakta men säkert börjat bygga upp något slags självförtroende men problemet är bara att det kan raseras så fort.

Helgen bjöd på några törnar och jag känner mig fullkomligt tom idag. Det är bara att börja om från början.



100221

Den här dagen har spenderats i lathetens tecken. Kring tolv då jag äntligen fått liv i Pär gick vi över till Stefan och Eleine för pizza och film. Sen gick vi hem och sov ett tag.

Om en liten stund dyker Peter och Mia upp med rulltårta och film. Jag gillar bakissöndagar.




100221



Gårkvällen var väldigt trevlig och vi var en hel del här! Bilder blev det inte många av och de få jag fick var kanske inte så smickrande.

I alla fall såg jag ut såhär igår, min nya blus trivdes jag otroligt bra i och jag fick chansen att prova mig fram bland alla mina nya ögonskuggor, slutade med en lila/svart sotning. Håret hade jag kramat fram lockar i och de höll hela kvällen.

100219

Äntligen fredag!
Dock jobbar jag imorgon, men jag tror det kommer gå snabbt. Imorgon kväll har vi dessutom fest här hemma och lagom till det så fick jag hämta ut min kamera idag, så imorgon hoppas jag på många bilder. Nu ska jag stänga av datorn och umgås med myspär.

Trevlig fredagskväll allihopa!

100218

Nu ska jag rycka Pär i örat så han slutar spela sitt tv-spel. Jag har laddat upp med en godispåse och chips och väntar på att vi ska sätta igång en film.


Jag älskar fredagsmys alla dagar.



100218

Igår gick jag och la mig klockan 21.00 i hopp om att få en lång natts sömn. Klockan 23.00 låg jag fortfarande och vred och vände på mig. I samma veva kom Pär hem och la sig genast för att snarka hela natten lång.

När väckaren ringde 05.00 trodde jag det var ett skämt. Jag steg upp och tittade mig själv i spegeln, det var ingen trevlig syn. Jag har nog aldrig sett så röda ögon och svarta ringar under dem. Inget smink i världen täckte min trötthet idag.

Så nu ligger jag här i soffan och vilar medan Pär lagar middag. Efter 9½ timmes arbete och ingen sömn i bagaget är man rätt orkeslös. Ska dock och handla åt min käre mor och far som ligger hemma sjuka. Kanske köper hem en godispåse till mig och Pär så kanske jag orkar hålla mig uppe längre än till 20.00 ikväll.

100217



Ikväll gjorde vi en jättegod kycklingpaj. Vi har rensning i både kylskåp och frys här hemma så vi slängde ner det vi hittade i stort sett. Broccoli, fetaost, tomater, champinjoner, kyckling, matlagninsgrädde, ost och sen lite av kryddan chili explosion så var den klar!

Pajdegen är gjord på ett glutenfritt recept, den blir så mycket godare och saftigare än en vanlig som lätt kan bli lite torr och mjölig. Om någon är sugen på receptet så säg bara till!

100217

Jag är ganska så nyss hemkommen från kiropraktikern. Jag som gått och gruvat mig och varit nervös sedan jag bokade tiden, hade egentligen ingenting att vara nervös för. Han var otroligt duktig och visste precis vad han gjorde. Till skillnad från stället jag var på sist.

Han hittade en massa låsningar och hjälpte mig med huvudvärken. Nu får vi bara se om den släpper om några dagar. Så tack Peter, som tipsade mig om denna kille!

 

100216

Har återigen suttit med designen. Det går aldrig som jag vill så nu har jag mailat en tjej som verkar förstå hur man gör. Så tills vidare får ni hålla tillgodo med denna.



100216

Idag ska jag arbeta i brödet. Vi ska sammanlagt göra 800 semlor idag. Jag känner redan nu hur trött jag kommer vara då jag kommer hem.

Kommer ni köpa en semla på fettisdag?





100215

Peter tipsade mig igår om en bra kiropraktiker som "botat" en tjej som haft huvudvärk i 10 år. Efter mycket tjat från Pärs sida om att jag borde söka hjälp för mitt onda huvud så ringde jag samtalet jag haft ångest för ett tag nu. Jag hatar att prata i telefon med okända och börjar genast stamma och får sällan fram det jag vill ha sagt.

Han lät iaf positiv och sa att han skulle kunna hjälpa mig att lätta på trycket markant. Onsdag klockan 14 så smäller det. Jag är faktiskt ganska nervös, det är ju ändå nacken det handlar om. Sist jag var hos en kiropraktiker så handlade det om ryggen, på något sätt känns det mindre riskabelt.



100215



I lördags for vi förbi Godishuset i Umeå. Jag har kvar litegrann och det har jag tänkt trycka i mig nu. Mitt huvud sprängs snart så jag tycker jag är värd det. Även om jag kommer få ont i magen och inte orka middagen sen. Men är man vuxen får man göra såna beslut. Så det så.

100214





Alla hjärtans dag idag då.
Pär hade tidigare sagt att vi inget skulle ge varandra eller att vi inte skulle fira den dagen något. I torsdagskväll frågar han om jag vill ha min present nu. Jag ser ut som ett frågetecken och fattar ingenting. Då har gubben gått och köpt något ändå. Jag fick paniken och insåg att chansen att jag nu skulle hitta något värt till han var minimal.

Så idag fick jag min present, en lila klocka som jag pratat väldigt länge om. Och Pär, ja han fick en disktrasa.
Han satte mig i en knivig situation genom att göra sådär så jag gav liksom igen. Kommer dock bjuda ut han på middag i mars då vi ska se Magnus Betnér. Det var väl okej?

100213

Vi kom hem till stan för 1½ timme sedan ungefär. De två dagarna i Umeå som jag fick var riktigt härliga.

Fredag: Åkte buss till Umeå tillsammans med mamma och min syster. Efter 4 timmars springande på stan hade jag hittat lite kläder, bland annat en mörkblå genomskinlig blus till nästa helgs fest. Kvällen avslutades med middag på O'learys tillsammans med Jens, Carina och Pär.

Lördag: Vi sov ut länge vilket tydligen behövdes. Vaknade av att solen sken som aldrig förr så vi bestämde oss för att fara ut och grilla korv. Sagt och gjort, vi klädde på oss och stack iväg till ett fint ställe i Umeå. Sedan blev det en tur på Godishuset och sedan hem till värmen. Där åt vi sedan middag och sen körde jag och Pär hem, lyssnandes på Melodifestivalen på radio.



100211

Just nu känns det som flera tunga stenar lyfts från mina axlar. Har haft lite saker att göra som legat på hög, men som jag inte riktigt tagit tag i. Till exempel resan till Stockholm i Juni, den är nu bokad och betald. Nu fattas bara boende. Sen var det även lite räkningar, skuld till Pär samt ifyllning av blankett som skulle göras. Kan tyckas att det inte är så mycket, men det har ändå tagit en timme att göra allt. En timme jag kunde ägna åt något helt annat.

Just nu längtar jag till imorgon, ska bli mysigt att umgås med familjen. Sen på kvällen kör Pär ner till Umeå han med och vi spenderar natten hos Jens och Carina. Vi stannar nog till på söndag tror vi.



100210

Jag blev inte så jätte imponerad av nya Eddahallen, det kanske är roligare om man har familj och kan utnyttja allt. Nu höll vi oss till motionsbanan, Pär gav upp efter 4 längder och klagade på ont i höften. Så han, Kim och Lollo gick till bubbelpoolen. Jag fortsatte tills jag nått 40 längder, då gick jag vidare till bubbelpoolen jag med.

I banan bredvid hade de simträning med Skellefte sim, mitt gamla simmarlag. Min gamla tränare stod som vanligt och skrek order åt simmarna och jag blev nästan lite avundsjuk. Tekniken sitter där, det kommer den nog alltid göra. Det är bara farten som fattas, men med lite träning skulle jag nog klara det ganska bra. Ibland saknar jag faktiskt simningen och ångrar lite att jag slutade. Ibland funderar jag på att ta upp det igen, men inser att jag är för gammal.




100210



På fredag följer jag med familjen till Umeå för att shoppa och bara umgås. Jag ska hålla utkik efter detta på Monki. Jag behöver en ny vår/höst jacka då mina två är fullkomligt trasiga och enbart burits ända till nu för att jag inte orkat ge mig ut och leta någon ny. Med min tur finns den säkert inte kvar, men hoppas kan man ju alltid.

100210

Vilken härligt väder det är ute idag! Man blir så mycket piggare och gladare då det är sol ute. Egentligen skulle jag vilja ta en promenad men har lite att stå i innan Pär kommer hem. Ikväll ska vi fara och bada/simma med Kim och Lollo så jag får nöja mig med den träningen, man ska inte överdriva!

"Beach 2010, vad är de?" tänkte jag igår då jag åt min andra tårtbit för dagen. Man ska njuta av livet medan man har det kvar.

100209





Det här är min lilla samling av vackra ting. Allt står på en byrå som jag tagit över som min inredningshörna här i lägenheten. Pär märker inte då det tillkommer någonting eller försvinner något för den delen. Idag fyndade jag vasen som står längst till höger för en tjuga på röda korset. Resten av prylarna kommer från stugan och ljusstaken vann jag på Tradera för ett tag sen.

100209



Jag köpte en ny mössa på Indiska  idag. 29,50:- fick jag betala för den.
Tummen upp för de!

100209



Här är min traderavinst. Enligt återförsäljaren är kvalitén ungefär som make up store och det lilla jag provat håller jag med. Blöter man dessutom penseln blir färgerna ännu mer intensiva. Nu behöver jag inte köpa ögonskuggor på evigheter!

100209

Vi blev så mätta igår efter att ha tryckt både smörgåstårta och prinsesstårta att jag orkade inte lägga in bilderna på ögonskuggorna. Men jag tar det senare idag. Just nu håller jag på att äta lite frukost och om ett tag ska jag möta Madeleine på stan för lunch! Trevligt trevligt.

100208

Jag har just kommit hem från jobbet. Slet genast upp ett paket som kommit med posten. Det var mina 88 st skimrande ögonskuggor som jag vann på tradera. Jag är supernöjd för de var riktigt fina. Kan visa er en bild lite senare ikväll.

Om ett tag ska vi åka till farmor och farfar som bjuder på smörgåstårta. Det ska bli riktigt gott!




100207



Tips! Lyssna på John Mayer's nya skiva "Battle Studies". Den är väldigt bra.

100207

Efter en arbetshelg är man rätt trött. Men jag har lite energi kvar som jag ska ägna åt lite pyssel ikväll. Jag har en hel del projekt på gång och det känns bara roligt. På tisdag ska jag göra ett besök i hobbyaffären och komplettera litegrann.

Vad jag pysslar med, får ni se senare.

100205

Idag blev det en skön sovmorgon, börjar först klockan 11 idag. När klockan äntligen slår 18 brummar jag hem där middag väntar tillsammans med Pär, Peter och Mia. Det kan inte bli bättre sällskap än det.

Annars jobbar jag hela helgen så den blir ganska lugn med middag hos mamma och pappa och kanske lite melodifestivaltittande. Det blir nog en bra helg.

100204



Som alla vet är det alla hjärtans dag den 14 februari.
Jag tycker om den dagen, även om den är lite väl för kommersiell. Fort kommer pratet om att "alla dagar ska vara så" och "man ska väl alltid bry sig om varandra". Självklart.

Men ibland behövs en sådan dag, för att stanna upp, se vilka kära man har runt i kring sig som man uppskattar och bara få visa att de har en viktig plats i ens liv. Gör ni det varje dag? Skulle inte tro det.

Jag och Pär har inte pratat om att vi ska göra något speciellt. Men något ska vi göra iaf. Jag lägger dock allt mitt krut på 1-års presenten jag påbörjat. Den dagen infaller sig någon gång i mars och var en av de bästa jag hitills upplevt.

100204

Pär tryckte för ett tag sen över till Antikrundan på Svt1.
Plötsligt kände jag att vi båda var 50 år äldre. Det enda som fattades var löständerna som klapprade runt i munnen, hängbrösten ner till knäna, hörapparaten på max och en påbörjad stickning i händerna.


(Dock måste jag erkänna att jag tycker Antikrundan är intressant, alla gamla prylar med en historia bakom. Ja, det fascinerar mig.)

100204

Ganska nyss hemkommen från Campus. Idag hade de en utbildningsmässa där de presenterade lite utbilningar och kurser. Så nu ska jag ta mig en funderare och titta över vad jag vill läsa för kurser till hösten.

Samtidigt som jag är väldigt peppad inför att läsa så känns det ändå konstigt. Nu handlar det ju inte om 3 år utan bara ett halvår/år. Men det känns verkligen som att det är på tiden.






100203



Alla som säger att Snabba Cash (filmen) var bra vill jag då fråga, vad har jag missat?
Jag tyckte filmen var urusel. Nu vet jag att man inte kan jämföra en film med en bok, men lite förväntningar ska man väl ha?

Filmen kändes som en helt annan historia och vissa delar var helt ändrade samt borttagna rakt av. Jag satt i dessa två timmar och vände och vred på mig av tristess.

Nej, jag håller mig till boken. Den var riktigt bra.

100203

Jag har suttit i telefonkö till Ica banken i cirka 3 minuter. Under dom minutrarna hann jag tänka hemska tankar gentemot Ica. Deras pausmusik var det värsta jag hört.

Det lät som motorsågar i öronen.

Ett par viktiga frågor dök upp i mitt huvud, vad ska effekten på den där musiken ge? Vill de vi ska vara otrevliga när vi äntligen får prata med en riktig människa? Och framförallt, vilken jubelidiot valde musiken?

100203

Min dator är död. Den går inte ens att starta längre, så Stefan ställer snällt upp och ska kika på den ikväll. Lite synd för jag har tagit lite bilder jag vill visa, men Pär har inte fotoprogrammet som krävs för min kamera så ni får snällt vänta.

Klippte mig dessutom idag, kortare än jag haft tidigare och jag är väldigt nöjd. Köpte dessutom lite småsaker som jag ska pyssla med ett tag framöver, tror det kommer bli superbra och uppskattat. Mer säger jag inte.

Ikväll blir det bio med Pär, min pappa och min syster - Snabba Cash. Det betyder bara en sak, biopopcorn!

100202



Jag blir så avundsjuk. Jag vill också kunna dansa.

100202

Jag har suttit i flera timmar nu och försökt göra en ny bloggdesign. Det går inte alls. Det var verkar ju så lätt men när man väl sitter där så går det bara inte. Så nu har jag gett upp.

Något annat som gett upp är min dator (sitter vid Pärs nu). Den totalstrejkar. Jag gör verkligen allt för att få den att vara normal igen, får se om det funkar.

Om någon av er råkar vara lite duktig på webbdesign, hojta till!


100201



Sense (vid coop) hade förra måndagen 50% på hela sortimentet. Det var väldigt få grejer kvar men parfymerna trängdes fortfarande på hyllorna. Jag luktade lite på alla men föll för denna: Daisy från Marc Jacobs.

Den doftar underbart och har sedan dess användts flitigt. Jag köpte en presentförpackning innehållande 20 ml i parfymflaskan samt 10 ml i en annan flaska så man kan fylla på originalet. Perfekt!

100201

Första februari idag då. Början på året har gått tokfort, men det beror säkerligen på att vi var utomlands. Har börjat komma in i arbetstempot igen och även den där känslan av att vara konstant trött.

Min dator har sakta men säkert börjat retas med mig och igår ägnade jag 4 timmar åt att försöka fixa den. Gav upp där vid 23-tiden och sitter nu åter med problemet. Jag och tekniska prylar hör inte ihop.

Annars hoppas jag tiden går fort så jag får se outsiders ikväll och sen lägga mig och sova. Glamouröst liv, jag vet.