101130









Bokhyllan har fått sig en make-over nu inför jul. Jag har inte speciellt mycket julsaker men de få jag har är speciella för mig.

Hylla 1: där står den fina bocken jag köpt på Ica Maxi. Där står även en ljusstake jag fått av mamma.

Hylla 2: Den tre armade ljusstaken köpte jag på Röda Korset för 40 :-, fotogenlampan köpte jag på loppisen i Hej för 10 :-

Hylla 3: Där står den prydnad som betyder mest för mig, den har jag fått av min mamma.



101129

Jag är tillbaka!
Äntligen så fungerar datorn och jag har nu suttit sedan jag kom hem från jobbet och läst en himla massa inlägg som jag missat i bloggvärlden.

Så håll utkik efter inlägg, för jag har flera planerade.

101123

Det här med att vara datorlös innebär helt plötsligt att man har en massa extra tid över till annat. Egentligen är det väldigt nyttigt att vara utan.

Fredag: Skola på morgonen. Gick sedan till gymmet där det blev löpning och lite styrka. Snabbt hem för att göra mig klar för lunch på stan tillsammans med syster. Blev lite shopping i form av nyårs outfiten så nu är den paniken löst. Blev sedan tacomiddag hemma hos mamma och pappa och lite idoltittande.

Lördag: Steg upp tidigt för att gå på Pingstkyrkans second hand affär. Trodde jag skulle vara ensam där men vi var cirka 20 stycken som väntade på att få komma in. Gick därifrån med 3 mässingsljusstakar som jag ska spraya. Sen drog jag med mig Pär till Innervik för Sanndras loppis. Efter det storhandlade vi. Hann sedan baka lussekatter och spraya min nya lampa som jag köpt. Sen begav vi oss mot Ersmark för spelkväll tillsammans med Pärs familj och Kims familj. Sammanlagt var vi 12 stycken som spelade spel, skrattade, drack julmust och åt pepparkakor.

Söndag: Vi for på caféet Kopparstark i Skelleftehamn för att prova på deras after noon teaparty buffé. En buffé i engelsk anda med massor av tesorter och scones, marmelad och sylter. Underbart gott! Efter det spacklade vi andra varvet i sovrummet och sedan blev det storstädning och upplockande av diverser julsaker. Och sen väntade Harry Potter filmen på bio.

Så här mycket skulle vi aldrig tagit oss för om vi hade en fungerande dator. Så fort jag blir rastlös så måste jag hitta på något och har nu inte möjligheten att sätta mig vid datorn och slösurfa. Kanon men lite handikappad blir man också. Därför har jag lånat mammas dator nu.

101119

Tar en ofrivillig bloggpaus då både min och Pärs dator kraschat.
Men håll ut, snart är jag tillbaka med en massa spännande händelser!

Tills dess: Lev väl!


101117

Idag har verkligen varit en bra dag. Steg upp vid åtta, åt en lätt frukost och begav mig sedan mot gymmet där jag pressade ben, rygg och bröst till max. Traskade sedan hemåt för att äta lite till och duscha. Gjorde mig snabbt klar för att möta upp Sanndra på stan för lunch och prat.

Känner att den här dagen har gett mig massor med ny energi. Känns toppen!



101116

Jag har alldeles nyss ätit upp min frukost. Startade dagen med ett löppass på gymmet. Trodde jag skulle vara ensam där men det var riktigt många som tränade trots att klockan bara var halv nio.

Idag hade jag tänkt försöka ta mig ner till stan. Samt göra ett besök på Rondellen, vill pyssla! Sen blir det skola för hela slanten.



101114

Idag firar vi alla pappor i världen.

Jag är så glad att jag har min pappa i mitt liv. Han är den man alltid kan vända sig till med olika problem. Han kommer med kloka ord och smarta lösningar. Han har fått mig intresserad av dragracing men tyvärr inte fått mig intresserad av min egna bil trots tappra försök.

Han har fått mig intresserad av natur och fjällvandring och en massa andra saker. Och jag vet att det finns massor av fler saker att lära sig utav honom.

Grattis på farsdag pappa! Det här är din dag.



101112

Till veckan måste jag verkligen ta mig in till stan. Det kliar i fingrarna efter att få pyssla och kreativiteten flödar. Har massor av idéer som jag vill prova på!

Nu ska jag hoppa in i duschen, blev en tur på gymmet så nu måste svetten bort. Sen blir det pizza i Ersmark tillsammans med Peter och Mia, vi ska nämligen vara hundvakt så därför blir vi Ersmarksbor ett tag.

Trevlig kväll på er!

101112

Den här snön har gjort mig så förbannad att jag idag gick och köpte ett gymkort. Det sved ordentligt i börsen men jag klarar inte av att springa i snö. Så är det bara. Så nu blir det att bo på gymmet för att det ska kännas värt alla pengarna. Surt.





101111



Under kvällen har jag bakat sega saffranssnittar. Nu doftar det underbart i hela lägenheten. Doften av saffran gör mig alldeles varm inombords,  påminner om så många fina minnen kring jul.

Har dessutom laddat upp med saffranssnäckor och köpt hem mer glögg. Ikväll kommer jag njuta av gott sällskap i form av mysPär och relativt lättsam underhållning på tv:n.

Trevlig kväll på er allesammans!



101111




Jag är ute efter en ny tidningskorg att samla alla mina inredningstidningar i.
Har hittat några stycken som jag kan tänka mig.

1.229:- från www.ilva.se
2. 269:- från www.ilva.se
3. 179:- från Rusta (finns i vitt också)
4. 269:- från www.ilva.se

101110






De snygga kakfaten/fruktfaten Babell från Koziol har jag smygtittat på ett tag nu.
Blev överlycklig då jag hittade ett lila på www.bluebox.se

Vilken färg skulle du valt?


101110




I år ska jag och Pär ha en egen julgran. Granen är köpt, men jag saknar en julgransfot.
Här är fyra stycken som föll mig i smaken. Observera att den tredje är enbart en dröm med tanke på priset.

1. 295:- från Åhléns
2. 345:- från Åhléns
3. 1499:- från www.designonline.com
4. 199:- från Rusta



101110



God morgon! Vilken härlig syn jag möttes av imorse, snöstorm. Och jag som hade tänkt fara ut och springa. Istället blev det en timmes sömn extra och lite läsande ur min bok. Inte dåligt det heller må jag säga.

Jag hade dessutom planer på att ta mig ner till stan men i det här vädret så skjuter jag upp det till fredag och ägnar mig åt lite andra saker jag har liggande här hemma. Det kan nog bli en härlig dag ändå.

101109



17 november har Harry Potter och dödsrelikerna den första filmen premiär.
Som det stora Harry-fan jag är kommer jag självklart se den.

101109



Jag kan inte få nog av serien Glee! Har ni inte sett den råder jag er verkligen att se den. Full av bra musik, härliga karaktärer och kärlek och allt som hörde skolåren till.

Har suttit nu i cirka två timmar med Glee låtarna på Spotify och sjungt med. Känns som att man är med när man tar i för kung och fosterland. Pär är måttligt less min stämma nu men han har fått roa sig med tv-spel så jag antar det går jämt ut. Jag får sjunga, han får spela tv-spel. Bra deal!

Har dessutom laddat mp3:n med de tre senaste soundtrack skivorna. Fast? Oja!

101109



Här har vi resultatet av de hyllor jag och Pär byggde i juli. I augusti målade jag dem och sedan dess har de stått i vardagsrummet och väntat på att få komma på plats. I fredags skedde det äntligen och jag är så nöjd.

Jag gjorde en ritning hur jag ville att hyllorna skulle se ut. För mig var det viktigt att alla våra böcker rymdes samt att det fanns inbyggda bokstöd och plats för andra detaljer.

Det är ett perfekt blickfång från hallen och gjorde verkligen skillnad för rummet. Dessutom är den ultimat för mig som ändrar plats på saker och ting hela tiden. Men just nu är jag nöjd.

Supernöjd.

101109

Nu tar jag en promenad bort till farmor och farfar för att bli bjuden på lunch. Mums!

101108

Idag har jag inte haft huvudet på spiken. Är riktigt trött och seg. Pär är i ungefär samma form som jag så ikväll blir det en riktig tv kväll med det nya programmet på Svt nu klockan 20.00 om bortskämda ungdomar. Sen blir det svenska Hollywood fruar och sen lite zappande mellan Pensionärs jävlar och Kvinnors hemliga liv. Kommer även koka mig en stor kopp med glögg, nu kan jag inte vänta längre!

Så. Där vet ni vad vi kommer göra de närmsta timmarna.



101107



Avslutar denna vecka med att se På spaning med Bridget Jones.
Kan inte annat än att älska hennes klumpighet!

Ha en härlig söndagskväll!



101107




H&M har fått in en massa fina klänningar som passar perfekt inför jul och nyår. Jag har ingen aning alls vad jag ska ha på mig men klänning känns ganska givet. Gillar långklänning väldigt mycket och det fanns två som föll mig i smaken.

101105



Jag sitter och ser på Tyra Banks show just nu och en av gästerna är tjejen som gifte sig med eiffeltornet. Har ni missat det? Den här tjejen gifte sig med eiffeltornet och bytte efternamn till Eiffel.

Hon är en så kallad objectum-sexuell som får känslor för objekt istället för människor. Från det att hon var 14 till 17 år hade hon ett förhållande med en bro som hon passerade varje dag till och från skolan. Tyvärr tog förhållandet slut då bron senare rasade. För henne kändes det som att någon närstående blev mördad.

Under många år var det även hennes pilbåge som var hennes käresta. Men det förhållandet tog slut då hon tyckte "han" svek henne efter för många förluster.

Det värsta med allt är att allt är sant. Det låter ju helst sinnessjukt men tydligen är det inte det.



101104

God morgon! Idag blir det jobb 11-20, så hela dagen kommer jag spendera där i stort sett. Kommer dessutom stanna kvar efter jobbet då det måste handlas. Har en hel lista då kylskåpet ekar tomt.

Sen blir det äntligen lyxfällan och lite slappande i soffan. Längtar!



101103



Bruno Mars - Just the way you are

Oh, her eyes, her eyes make the stars look like they're not shining.
Her hair, her hair falls perfectly without her trying.
She's so beautiful, and I tell her everyday.

Yeaaa. I know, I know when I compliment her she won't believe me.
And it's so, it's so sad to think that she don't see what I see.
But everytime she ask me 'Do I look okay?' I say...

When I see your face (face, face) there's not a thing that I would change.
'Cause you're amazing just the way you are.
And when you smile (smile, smile) the whole world stops
and stares for a while.
'Cause, girl, you're amazing just the way you are.

Yeaaa!

Her lips, her lips I could kiss them all day if she let me.
Her laugh, her laugh she hates, but I think it's so sexy.
She's so beautiful, and I tell her everyday.

Ohhh, you know, you know, you know, I'd never ask you to change.
If perfect's what you're searching for then just stay the same.
Sooo don't even bother asking if you look okay, you know I'll say...

When I see your face (face, face) there's not a thing that I would change.
'Cause you're amazing just the way you are.
And when you smile (smile, smile) the whole world stops
and stares for a while.
'Cause, girl, you're amazing just the way you are.

The way you are.
The way you are.
Girl, you're amazing, just the way you are.

When I see your face, there's not a thing that I would change.
'Cause you're amazing just the way you are.
And when you smile, the whole world stops and stares for a while.
'Cause, girl, you're amazing just the way you are.



101102

Nu går vi över till Stefan och Eleine och ser fotboll. Som tilltugg har jag bakat chocolate marshmallows cupcakes. Om de är goda kan jag lägga ut receptet om någon är sugen.

Ha en fortsatt trevlig kväll!



101102



Jag har tänkt vara ute och löpa så länge jag kan för att slippa köpa ett dyrt gymkort. Siktar på ett 4 månaderskort där sista månaden ska sluta gälla just då man kan vara ute igen. Det betyder att jag måste köpa ett kort typ i december och börja löpa ute igen i april.

Hur som börjar det bli rätt kallt nu och min löparjacka kan ibland känns kall även med understället under. Hittade denna löparväst på www.stadium.se och blev rätt sugen. Den värmer precis på de ställen där man kan bli extra kall och den har dessutom en luva om det skulle regna/snöa. Imorgon börjar de dessutom med klubbdagar och ger 20% på ett helt köp, perfekt!



101102



 



Såhär blev vårat nya köksbord efter att Pärs pappa var så snäll och slipade och målade det åt oss.
Jag älskar verkligen den här typen av bord, detaljerna gör det verkligen speciellt.

Bordet är lite mindre än det förra vi hade, men det är lite tanken också.
Nu slipper vi sträcka oss över varandras mat för att hämta något på bordet.
Istället kan alla få äta i fred och vi använder kökets bänk som avställningsyta.



101101



Började dagen med en härlig löptur, tänk det är första november idag och man kan fortfarande vara ute och springa utan att frysa ihjäl eller halka och slå sig. Hoppas det håller i sig ett bra tag till.

Blev sedan en runda på stan, köpte kavajen ovan från Vero Moda men är inte säker än om jag ska behålla den. Har iofs alltid velat ha en och har en del plagg den skulle passa till. Tål att tänkas på.

Har nyss slängt i mig lite lunch och ska strax bege mig mot jobbet.