130831

 
 
 
Jag fick i uppdrag av en kompis till Carina att göra en barnvagnsmobil till hennes kompis. Och såhär blev den! Jag gjorde den i färger som kan passa både kille och tjej för att de ska kunna använda den flera gånger.
 
Efter att ugglorna var klara sprayade jag några träkulor svarta, trädde allt på ett tjockt gummiband och knöt sen fast dom i duschdraperiringar. Lätt som en plätt!
 
 


130830

 

För ett tag sen köpte jag nya gardiner till "lilla vardagsrummet", alltså rummet innan vardagsrummet där öppna spisen står. Det fönstret är ganska smalt så att ha två panellängder går inte, så jag har löst det med att bara ha en uppe tidigare. Nu ville jag testa nått nytt så jag klippte helt enkelt av en längd och gjorde om den till en kappa.
 
Men för att inte tappa så mycket längd så sydde jag fast bomullsband som den fick hänga i istället. Så enkelt kan man göra om en gardin efter sina egna behov!
 


130829

 
 

Tidigare i veckan så plockade jag de lingon vi har växande på gården. Vi har en liten skogsplätt där de växer både blåbär och lingon. Perfekt om man ska göra en smulpaj tex, bara ta en liten bytta och plocka de man behöver. Nu plockade jag alla lingon och fick ihop ungefär 3 Liter.
 
 


130828

 
 
 
Pinnsoffan som jag fått efter farmor och farfar hade en dyna som behövdes uppgraderas. Det projektet har legat otroligt länge då jag haft lite ångest över hur jag skulle gå tillväga. Men efter att symaskinen gått varm här hemma så kände jag mig lite tuff och tog mig äntligen an det. Och det gick ju! Jag kan kanske mer än jag tror...
 
 
 
 


130826

 
 
Jag kunde inte sova en natt och låg och tänkte på inredning (något som alltid finns i mitt huvud). Jag fick en sådan adrenalinkick när jag kom på hur jag ville att sovrummet skulle se ut att jag fick hämta penna och papper och skriva ner allt.
 
Redan dagen efter började jag med att sy nya gardiner, tejpa upp en ny hjort i en blekgrön nyans och byta ut plastfilmen på krukorna mot svart och nytt mönster. På stan hittade jag sedan den lilla krukan (som ska sprayas i en annan färg) från Bloomingville och det lilla mintgröna fatet från Ferm Living. Allt till det acceptabla priset 99:- då det var halva reapriset på Hemtrevnad.
 
Jag satte dock ett ultimatum till mig själv för denna "renovering" och det var att utnyttja saker jag hade hemma. Det blir lätt lite pengar som far om man som jag ändrar stil lite titt som tätt. Så jag sprayar om, målar om och letar fram gamla saker jag har liggandes i förrådet. På så sätt behöver en "renovering" inte kosta så mycket.
 
Detta är bara en liten smygtitt på hur det kommer att se ut, återkommer med det färdiga resultatet senare.
 
 
 


130825

 
 
 
 Jag tog tag i ett av alla mina projekt som har legat och samlat damm, nämligen en vimpel. Det var ju inte alls så svårt att göra, lite pilligt kanske då jag köpte det smalaste bomullsbandet. Jag ville ha en neutral vimpel så jag valde vitt tyg och grått bomullsband, då smälter den in så mycket bättre men syns ändå.
 
 
 


130824

 
 
 
 
Lite nytt har hamnat i vardagsrummet. En korg från Plantagen och en gammal sockerlåda jag hittade i förrådet här hemma. Den fick agera "filtlåda". Istället för att ha tusen filtar i soffan kan man bara hämta sin i lådan. Perfekt!
 
 
 
 
 


130823

 
 
Jag har blivit med djur. En ekorre. En räv. Och en björn. I den storleken jag föredrar - jätte liten. Ett annat plus är ju att de kräver ingen som helst omvårdnad annat än att man går över dem med trasan ibland. Helt perfekt!
 
 Skulle någon annan vara sugen på djur som inget kräver så finns dom på Hemtex och säljs i 3-pack för 129:-
 
 


130822

 

Man kan nog börja säga att allt jobb som dräneringen medförde är så gott som klart. Gräset har börjat komma upp så nu ser man i alla fall hur det kommer att se ut nästa år. Gruset kom med en väldans fart i fredags och i veckan har vi tillsammans med mina föräldrar skottat grus, rensat bort ogräs, lagt ut markduk och sedan njutit av att allt är klart.
 
En rolig grej är att gruset är krossat i Djuptjärn, det ställe jag spenderat en hel del tid på som barn då min farmor och farfar hade stuga där.
 
 


130821

 
 
Sedan jag köpte byrån i hallen har min tanke varit att sy en dyna dit. Material inhandlades ganska snabbt men sedan tog det liksom stop. Det känns alltid som ett enormt projekt att ta fram symaskinen och då min kunskap om att använda den är ganska liten, så blir det oftast att allt tar en väldans tid att göra klart.
 
Men rätt som det var så kom mamma och hennes sykunniga vän till undsättning och jag har min dyna. Tack!
 


130819

 
Alla svarta vinbär gick nu inte åt till att koka gelé, såklart måste man ju göra saft också! Detta supderduper bär med riktigt ordentligt med C-vitamin, perfekt när vintern kommer och man behöver ladda med alla vitaminer man kan få.
 
 
 
 
 


130818

 
 
 
Jag bakade ett nytt bröd i veckan. Tranbärsfrallor. Sådär små, söta och begärliga.
 
Tranbärsfrallor, ca 24 st.
 
25 g jäst
5 dl fingervarmt vatten
2 msk rapsolja
2 msk brödsirap
2 tsk brödkryddor
4 dl grahamsmjöl
7-8 dl mjöl
2 tsk salt
2 dl torkade tranbär
1 ägg, uppvispat
 
Smula jästen i en bunke. Häll i vatten, olja, sirap och brödkryddor och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt mjölet och saltet. Knåda degen tills den blivit elastisk och slät. Låt degen jäsa övertäckt ca 45-60 min. Knåda in tranbären i degen och dela sedan upp den i 24 bitar. Rulla bitarna till runda, släta frallor och låt jäsa på plåt, under duk i 45 min. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla de färdigjästa bröden med ägg. Grädda i mitten av ugnen i ca 8 min.
 
Lycka till!
 
 


130817

 
 
 
 
 
 
Sista veckan vi hade semester åkte vi tillsammans med Jens, Carina, Edvin och Stefan & Eleine till Myrträsk för att koppla av. Första dagen åkte vi upp till Trollforsen, cirka 7 mil från Arvidsjaur, för att fiska, grilla hamburgare och bara njuta av den riktigt fina utsikten. Slår Storforsen med hästlängder!
 
Andra dagen åkte vi in till Arvidsjaur igen för att gå en stund på deras marknad. Vi åt lunch där samt hälsade på Pär och Jens kusin Sofia och hennes familj. Vi grillade till middag och killarna for därefter ut och fiskade. Cirka 00.00 var vi hemma i stan igen och vi lämnade Myrträsk för denna gången.
 
 
 
 
 
 
 
 
 


130816

 
 
 
Vi har bytt lite utelampor på huset. Kan varmt rekommendera denna från Jula. Stilren och snygg, praktisk då den lyser både uppåt och nedåt, samt ett vettigt pris, 199:-
 
 


130815

 
 
 
Dip dye trenden håller i sig och jag tycker det är en himla rolig detalj att föra in i hemmet. Pallen som står i hallen fick sig en liten make over med hjälp av sprayfärg. Nu är jag sugen på att fixa fler möbler på samma sätt.
 
 


130814

 
För första gången har jag provat mig på att göra gelé. Vi har ju en ganska stor svartvinbärsbuske och tyckte väl att göra saft av allt kändes lite tråkigt. Nog för att det är gott och nyttigt men ja, vidga sina vyer måste man väl någon gång i sitt liv, så gelé blev det!
 
 
 


130813

 
 

Jag har återigen stört mig på att allt som är modernt ska vara så dyrt. Nu senast gäller det något så simpelt som grytunderlägg. Istället för de i kork finns de nu med träkulor. Hur fina som helst!
 
Och framförallt, hur enkla att göra själv som helst. Beställde de största träkulorna som fanns (40mm) och ett fint sidenband att knyta ihop allt med. Måttade gjorde jag efter de korkunderlägg jag hade hemma så jag visste hur stora de skulle bli.
 
Nu blev jag sugen på att göra mer saker med träkulor. Varför inte ett fint halsband (då med mindre kulor såklart) eller dörrknoppar, eller trä på en lampsladd eller knåpa ihop en ljusstake. Finns hur mycket idéer som helst!
 
Träkulorna och sidenbandet beställde jag på www.makeandcreate.se där jag tjänade en hel del på att beställa ifrån än från Panduro. Ett litet tips!


130812

 

Det finns så mycket fint på alla webbshoppar nu och här kommer mina favoriter.
 
Kuddfodral: Ellos
Dörrknopp: Lagerhaus
Ljuslykta: Lagerhaus
Box: Lagerhaus
Kuddfodral: Ellos
Ljuslykta: Lagerhaus
Vas: H&M home
 
 
 
 


130811

 
På samma loppis i Ersmark köpte jag dessa två lampfötter för tillsammans 40:-. Föll genast för formen. Nu ska jag bara klura ut vilken färg jag ska måla dom i och vart dom ska få stå.
 
 


130810

   
Stringhyllan i vardagsrummet fortsätter att förändras allt efter humör. Den har fått lite nygamla saker i sig, alltifrån loppisfynd till saker jag haft tidigare men målat om.
 
De senaste fynden är de två blå flaskorna längst ner till vänster, ett kap för 10:-. Sen har jag snöat in mig på marmor, tycker kontrasten mellan de blåa och de gråa är riktigt snyggt. Så när jag hittade en ljusstake på en loppis i Ersmark för 10:- jublade jag inombords.
 
Jag har alltid varit lite rädd att ta in blått i hemmet. Jag vet egentligen inte varför, för det är ju en riktigt fin färg i rätt kulör. Men jag har börjat tänja lite på gränserna och det jag hittills samlat på mig känns helt rätt.
 
Ps. Är det någon som skulle vilja sälja någon gammal marmorpryl till mig så hojta!


130808

 
 
 
 
 
 

 
 
  
 
Förra veckan tog vi en tripp upp till Lycksele tillsammans med Jens, Carina och Edvin samt Carinas syster med familj. Första dagen spenderade vi på djurparken, tittade på alla djuren, sprang efter hönor och klappade gulliga små getter.
 
Andra dagen gjorde vi också ett besök på djurparken men den här gången för att leka och busa i lekparken. Åka karusell, hoppa hoppborg och åka rutschkana.
 
Tredje dagen var hemfärd men vi hann med ett snabbt dopp på Ansiabadet innan vi åkte hem. Allt som allt en himla trevlig liten semestertripp.
 
 
 
 
 
 


130806

 
 

 
Något jag velat göra enda sedan jag upptäckte att det växte vildhallon på vår tomt, är att flytta på dom och göra en ordentlig plats där man kan plocka dom utan att behöva bränna sig på alla brännässlor. Så när vädret inte har tillåtit oss att så nytt gräs på gräsmattan fanns det tid över till att bocka av ännu ett projekt på listan.
 
Det ska bara dit lite täckbark så vi slipper se täckduken som ligger där, sen är vi klara.
 
 
 
 
 


130804

 
 
 
 
Vi har haft några riktigt fina dagar och kvällar under den här semestern. Jag kan inte få nog av ljuset  som blir under kvällarna. Det är magiskt. Trots att man varit ute från det att man stigit upp till det att man gått och lagt sig, får jag inte nog. Om alla dagar var såhär...
 
 


130802

 
 
 
 
Såhär ser våran tomt ut efter att all grävning blev klar. Under de varmaste dagarna har vi skottat ut matjord över alla ställen där vi ska så nytt gräs. Inte alls ett så roligt jobb, men vi var ju ute iaf.
 
På den översta bilden ser ni också ytan där våran uteplats kommer att bli. Nästa vår ska vi lägga sten där så vi nästa sommar kan ha någonstans att sitta. Tanken är också att inom några år bygga en altan på kortsidan av huset, där dräneringen är gjord.