110330Veckans läsning: Huvudjägarna av Jo Nesbø110330

Dag 29 - Det här saknar jag

Har faktiskt ingen aning om vad jag ska skriva här. Jag saknar egentligen inte någonting. Det jag däremot saknar är mina vänner Felicia, Sara och Jenny som befinner sig på andra ställen än Skellefteå. Så det får bli mitt svar på denna rubrik.110329

Dag 27 - Min favoritplats

Först vill jag börja med att ändra rubriken till "favoritplatser", för det finns mer än ett ställe där jag trivs som allra bäst.

Den första platsen är här, i mitt och Pärs hem. Trots att jag inte bott här så länge så känns det som ett hem. Det är en skön känsla att kliva innanför dörren och det känns bra inombords att vakna upp här.

Den andra platsen är där jag är uppvuxen, huset på Sörböle. Där har jag bott i större delen av mitt liv och där känner jag mig trygg. Jag blir alltid lika lugn när jag kliver in, känner den bekanta doften och ser den bekanta inredningen.

Den tredje platsen är lite varstans det finns vatten. Jag älskar att sitta och blicka ut över havet, höra vågorna slå mot stenarna och måsarna skrika för full hals. Jag älskar att sitta på en brygga vid en sjö och känna det svala vattnet mot fötterna och solen bränna i ansiktet. Som sagt, där det finns vatten trivs jag.110328

 

 

Vi spenderade helgen uppe i ett soligt Myrträsk tillsammans med Jens & Carina och Peter & Mia.
Den årliga fisketävlingen vanns av Jens (flest fiskar) och mig (största fisken). Annars så gjorde vi mat på mourikkan, spelade spel, hejade fram Aik till vinst, åt väldigt god mat, bastade och skrattade en hel del.

En perfekt helg.110328

Dag 26 - Mina rädslor

Den allra största rädslan jag har är att någon av mina nära och kära ska gå bort. Förr eller senare ska det ju hända alla, men jag vill inte vara med om det.

En annan rädsla jag har är fötter. Det är bland det vidrigaste jag vet och har till och med problem att klippa mina egna tånaglar utan att få spykänslor. 

Sen är jag ju lite mörkrädd och rädd för spindlar och ormar. Kan knappt se på en bild utan att behöva dra upp fötterna.110325

Dag 25 - Det här är jag bra på

Jag är väldigt bra på att läsa böcker. Har ju nämnt tidigare att mitt bokintresse är väldigt stort, så det är en grej jag är bra på. Annars är jag bra på att vara glad för det mesta, komma i tid och måla. Nu var det väldigt längesedan jag målade överhuvudtaget, så jag ser mig själv som mittimellan. Inte bra men heller inte dålig.

Som alltid är det här väldigt svårt, att komma på något man är bra på. Det är alltid så mycket lättare att lista de dåliga egenskaperna eller de man inte kan. Varför ska det vara så? Lite har väl med att göra att det faktiskt finns folk som läser detta och kan säga tvärtom, att man inte alls är bra på något av de. Eller att man framstår som en skrytare.

110324Dag 24 - Det här får mig att gråta

Jag skulle vilja säga att jag är en ganska blödig person, jag har ganska lätt för att gråta. Men det är ju oftast olika slags tårar med. När jag är uppriktigt ledsen eller när jag är rörd grundar sig tårarna på olika slags känslor.

Något jag alltid gråter till är sorgliga filmer eller tv-program typ Sofias Änglar eller Ett barn i minuten. Helst vill jag inte att någon ska se det så jag försöker in i det sista hålla emot tårarna och trycka tillbaka snoret i näsan.

Att göra sig illa är en annan sak som kan framkalla tårarna hos mig. Till exempel slå in tårna i soffan eller bordsbenet. Som tur är går det över väldigt snabbt.

Annars gråter jag när någon nära mår dåligt eller på något sätt blivit sjuk, när jag saknar någon, när jag är rädd eller så fruktansvärt arg att jag inte längre kan hålla emot. Man kan nog säga att jag är rätt bra på att visa känslor.

110323

Dag 23 - Det får mig glad

Blommor. Sommar. Vår. Solsken. Havet. Vänner. Kärlek. Musik. Positiva besked. Drömmar. Familj. Lön. Träning. Komplimanger. Sovmorgon.

Det finns massor av saker som gör mig glad. Det här är några av dem.110322

Dag 22 - Det här upprör mig

Krig och orättvisor upprör mig. Men inget upprör mig så mycket som när barn far illa. Det gör ont inombords och det är därför jag valt att börja studera för att så småningom kunna hjälpa och göra någon skillnad.

110321

Dag 21 - Mina dåliga sidor

Jag kan vara ganska otålig ibland. Vill att allt ska hända nu nu nu. Det är något jag arbetar på att förbättra för det kan vara ganska jobbigt både för mig och för andra.

Sen är jag väldigt punktlig av mig. Är hellre alldeles för tidig än en minut sen. Det i sig är ju inget dåligt, men det dåliga är att jag förväntar mig att alla andra ska vara så med. T ex om jag och Pär ska någonstans så vill jag gärna fara en kvart tidigare för att vara säkra på att hinna, medan hann kan ta det lugnt och resonera som så att det gör väl inget om man är lite sen. Då blir jag otroligt stressad och där kommer min dåliga sida fram.

110320Igår kväll var jag och Pär på Los Pepes och åt. Det var riktigt god mat (vi tog entrecote) och efterrätt (hallonpannacottapaj). Kan varmt rekommendera deras mat då vi fick den väldigt snabbt och köttet var tillagat precis som vi ville ha det. Det var även underhållning i form av två trubadurer som sjöng och spelade.

När vi ätit klart och var mätta och belåtna styrde vi stegen hem till Peter och Mia för att se Black Swan. Riktigt bra film! Och det var våran lördagskväll.110320

Dag 20 - Mina förebilder

Utan tvekan är mina föräldrar mina största förebilder. Men även helt okända människor som man läser om i tidningar eller ser på tv kan bli mina förebilder. De kanske har gjort något beundransvärt, följt sina drömmar eller bara vågat stå upp för sig själva.

110319

Dag 19 - Detta ångrar jag

Jag vill helst inte tänka så, att jag ångrar någonting. Det känns så meningslöst att lägga energi på att gå omkring och ångra saker. Visst kan jag tänka att jag ångrar att jag inte umgåtts mer med den personen eller att jag kanske skulle valt den pizzan istället för den jag just sitter och trycker i mig. Men det känns fullkomligt meningslöst.

110319

Dag 18 - Ett pinsamt ögonblick

Den här var ganska klurig. Jag har suttit och funderat länge men kan inte komma på något pinsamt jag gjort. Självklart har man gjort mer eller mindre pinsamma saker, men jag förtränger det.

Fast en sak kom jag på.

Tror det var i femman då jag och en kompis skulle sjunga solo inför hela skolan. Allt går bra tills jag plötsligt drar iväg världens kråka och börjar skratta. Vi kunde inte slutföra sången för vi skrattade så mycket, likaså skolan. Hela aulan skrattar åt mig då jag försökte sjunga. Det om något var ju rätt pinsamt.

110317Dag 17 - Min klädstil

Min klädstil är väldigt enkel, jag klär mig inte i något jag inte tycker är snyggt eller bekvämt. Jag bryr mig inte om mode eller vad som är inne, är det inte bekvämt så köper jag det inte.

Hemma och till och från jobbet har jag alltid mina mjukisbyxor från Cubus. Äger 6 par svarta och 2 par gråa, ett kanon köp! Till det blir det oftast ett linne och en kofta eller något liknande. Jag gillar väldigt mycket lite mer sportiga kläder och jag gillar sjalar/scarves.

När jag vill klä upp mig åker någon av mina fina blusar eller klänningar på. Jag gillar när de är skira, nästan lite genomskinliga och jag känner mig fin i dom.

Jag spenderar inte så jätte mycket pengar på kläder överlag, en månad kan det bli mer och den andra ingenting.


110316Igår hade jag en riktigt lyxig dag. Dagen började med träning och två timmar senare klev jag in på Aqua Spa för en timmes massage. Det var verkligen på tiden och så välbehövligt. Att man alltid ska gå och dra ut på problemen.

Sen blev det en liten runda på stan och inte långt därefter middag. Klockan 18.00 var det dags för ännu en lyxig behandling. 60 minuters ansiktsbehandling på Ego. Åh herregud så skönt det var. Men trodde ett tag att jag skulle gå därifrån med bruten näsa. Den där portömningen var inte att leka med. Men kom hem len som en babyrumpa i ansiktet iaf.

Nu lär det väl dröja typ 10 år innan jag gör detta igen. Att det ska vara så förbaskat dyrt att få leva i lyx!


110316Norge - 10

Dag 16 - Resor

Jag har varit på en del resor i mitt liv. Många somrar packade vi bilen full och körde genom Sverige där vi antingen tältade eller hyrde en stuga. Jag har många fina minnen från resan till Gotland då vi även besökte skansen och kolmårdens djurpark på vägen ner. Även resan till Öland som varade i två veckor tur och retur minns jag väldigt bra.

Vi har även varit utomlands, 2 gånger till Grekland/Kreta och en gång till Cypern. Jag har även varit på Mallorca, i Bulgarien och Vietnam.

Pär och jag har två planerade resor på gång. Den första är till London som sker om cirka 3 veckor och den andra blir till Norge i sommar för att fiska igen.

Jag gillar alla sorters resor, de planerade och de oplanerade, de som inte är så långt bort och de som sträcker sig halva jorden. Jag har vissa drömmar om att besöka vissa städer och länder, t ex Paris, Rom, Nya Zeeland, Irland, Island och Usa.

110315

Dag 15 - Mina drömmar

Min största dröm är att bilda familj. Jag är väldigt familjekär och längtar till den dagen jag själv har små miniatyrer av mig och Pär som springer runt och busar.

En annan dröm är att utbilda mig. Just nu lutar det åt att läsa socionom och bli skolkurator. Jag gillar barn och vill hjälpa dom som har det svårt.

Sen har jag drömmar om att vara ekonomiskt oberoende, leva ett långt och lyckligt liv och att vi en dag hittar drömhuset.110314Dag 14 - Dåliga vanor och laster

Mina dåliga laster är utan tvekan godis och sötsaker. Måste ha mitt socker varje dag annars får jag ont i huvudet och blir fruktansvärt grinig. Jag försöker verkligen skära ner, godis varje dag är ju inte nyttigt någonstans.

Har ju även den fula ovanan att "knäcka" fingrarna...och tårna, ryggen, fötterna, handlederna och nacken. Har inga problem med ljudet då jag gör det men när andra knäcker går det rysningar längs ryggraden.
110314Igår blev det lite Bingolottospel tillsammans med Stefan & Eleine, Peter & Mia och Robert & Jenny. Tyvärr vann ingen av oss, trots väldigt många lotter. Nu lär det väl dröja ett år innan vi spelar igen.110313

Dag 13 - En vanlig dag hemma hos mig

Mina dagar skiljer sig inte så mycket ifrån varandra egentligen. Det beror lite på om jag jobbar förmiddag, kväll eller är ledig. Men de brukar oftast innehålla jobb och träning.

Är jag ledig brukar jag sova lite längre, sen åker jag och tränar och sen brukar jag tjollra på här hemma med diverse saker eller träffa någon kompis.

Jobbar jag kväll brukar jag träna innan jobbet och sen är det dags för arbete. Jobbar jag förmiddag brukar jag ha vilodagar och slappa i soffan. Ganska sköna dagar om du frågar mig.110313Igår kväll såg vi hockey tillsammans med Peter & Mia och Stefan & Eleine. Sen agerade killarna kockar och lagade en god middag. Efter ett tag kom även Robert & Jenny förbi och joinade oss framför Melodifestivalen.

Jag hejade på The Moniker och blev superglad då han kom trea. Jublade inte över Erik Saade's seger, hade hellre valt Danny för jag tyckte hans show var bättre. Det var vår lördagkväll!

110313

Igår var vi på Leos lekland tillsammans med Pärs kusin Malin, hennes  kille Jonas samt deras dotter Tyra och lilla bebisen i magen. Vi lekte så det stod härliga till, kastade bollar i bollhav, åkte rutschkana, klättrade och hoppade studsmatta. Sen blev det dags för lunch.

Efter lunchen blev det återigen dags för lek och bus och  när vi avslutade dagen var vi alla väldigt trötta. 

110312

Dag 12 -  Min önskan 2011

Jag önskar att alla mina nära och kära får vara friska och lyckliga. Hur klyschigt det än låter.

Sen önskar jag också att våra planer kommer bli av, att vi hittar vårt drömhus och att det blir en kanonsommar.110311

Dag 11 - Om det här vore min sista dag.


Riktigt hemsk tanke. Men om det vore nära att min sista dag var kommen, skulle jag för det första inte ångra någonting. Livet är alldeles för kort för att ångra saker.

Annars skulle jag se till att jag hade samlat alla nära och kära till en hejdundrans fest, där alla kunde gå därifrån med minnet att mitt liv slutade med en fest.


110310

Dag 10 - Den här veckan

Måndag:
Jobb 13-21

Tisdag: Ledig. Träning. Fikadate tillsammans med Sanndra. Kvällen spenderades hemma hos mamma och pappa.

Onsdag: Ledig. Träning. Sen storstädning av lägenheten. Sen Vänner marathon tillsammans med Pär resten av dagen ungefär.

Torsdag: Jobb 9-19.

Fredag: Jobb 7-13. Träning. Sen har vi inga direkta planer eftersom fredagsmiddagen blev inställd.

Lördag: Ledig. Klockan 10.00 ska vi befinna oss på Leos lekland för bus och lekar tillsammans med Pärs kusin och hennes dotter.

Söndag: Ledig. Se Pärs fotbollslag spela första ute matchen. Sen inga direkta planer.


Den här veckan ser väl ut som de flesta andra veckor. Jobb, träning och lite sociala aktiviteter. Toppen!110309
Dag 9 - Ett minne från 2010

Förra året gav mig massor av fina minnen. Men det jag kommer minnas mest av allt är nog resan till Vietnam tillsammans med Peter och Mia. Jag lärde mig massor av att "backpacka" runt i ett land, något jag aldrig trott jag skulle göra.

Inte nog med att jag lärde mig massor, jag fick dessutom lära mig mer om en helt annan kultur samt levnadssätt. Väldigt lärorikt. 

Alla utflykter, all konstig mat, alla människor, marknaderna, bussresorna, värmen, hotellen, mellanlandningarna i olika länder med mera. Nog har jag minnen från den resan alltid.110309Måste bara få skryta upp mig själv, men idag sprang jag milen på 48:40 min!
Förvisso på löpband men ändå. Jag är så stolt över mig själv.110308

Dag 8 - I min handväska

Den här gråa väskan har hängt med i lite mer än två år. Jag köpte den på Åhléns efter att ha gått och klämt på den varje gång jag var in. Den är stor och rymlig och alltid full med olika saker. Dessutom kan du använda den som handväska och axelremsväska, vilket är perfekt.

Just nu finns detta i den: En bok (det finns alltid i min väska)
                                    Min börs
                                    Nycklar
                                    Almanacka
                                    Vantar
                                    Parfym
                                    Pennor
                                    Tuggummi
                                    Alvedon
                                    Handkräm
                                    En gammal biobiljett
                                    Ett lås
                                    Arbetsnyckel
                                    Näsdukar
                                    Nässpray
                                    Ett sudd
                                    Papper
                                    Några kvitton
110307

Dag 7 - Ett barndomsminne

Jag har alldeles för många minnen för att bara välja ut ett.

Jag minns alla somrar vi spenderat ute i Boviken, jag minns alla tältsemestrar vi gjort tillsammans och alla dagar vi åkt stjärtlapp i farmor och farfars stuga. Jag minns resan till Kolmården och Gotland, resan till Öland och de gånger vi varit utomlands.

Det viktigaste är egentligen inte vad jag minns utan att när jag tänker tillbaka på min barndom så har den alltid varit lycklig. Jag har fått kärlek och alltid haft någon som brytt sig om mig. Och mamma och pappa har alltid tagit sig tid för mig och min syster, alltid försökt hitta på saker tillsammans med oss. Det är det viktigaste minnet för mig.

110306

Dag 6 - Mina underbara vänner

Jag säger såhär: ingen nämnd, ingen glömd.
Jag har alltid haft få men nära vänner, precis som jag vill ha det. Hellre få nära än flera flyktiga. På så sätt kommer nog vänskapen vara längre.110305
Dag 5 - Min kärlek

Det här är min kärlek, Pär. Han är den bästa jag vet, får mig alltid att skratta och får mig alltid på bättre humör. Han är min drömprins och den jag vill spendera resten av mitt liv med.110304

Dag 4 - Mitt hem

Mitt hem, eller vårat hem, består av Pärs 2:a på Norrböle. Där har jag bott i 1½ år tillsammans med han. Pär hade en rätt bra smak vad gäller inredning så jag behövde inte göra om allt för mycket. Men nog syns det att det har flyttat in en tjej här. Lite mer blommor och färger samt en hel del böcker.

 
Pärs sida av sängen samt min sida av sängen.

Jag trivs väldigt bra i den här lägenheten men vi känner båda två att det börjar vara dags för något större. Så vi kikar på hemnet för att se om drömhuset dyker upp.


Ett annat hem som alltid kommer vara mitt hem är huset på Sörböle. Där har jag bott sedan jag föddes i stort sett och det räknar jag alltid som mitt hem. Att komma dit och hälsa på känns skönt i hjärtat. Jag kan varje vrå av huset och vet hur det känns att känna gräset under fötterna. Jag vet att i hörnet där körsbärsträdet står är det alltid lite kallare och jag vet att där lönnen en gång stod fanns det myror.

Att komma dit känns som att komma hem.110303Nu i mars så firar jag och Pär hela 2 år tillsammans. Vi har inget direkt datum men jag vet att vi hade våran första date den 4 mars, så hittills har jag gett en present då. I år kunde jag dock inte hålla mig utan han fick paketet redan igår. Kan ni gissa vad det var?

 

En Arsenal tröja! Pärs favorit fotbollslag är Arsenal och det är även dom vi kommer att se en match av i London. Så jag tänkte att då kan ju en tröja som visar vilket lag man hejar på vara en bra present. För gudarna ska veta att det är inte lätt att hitta presenter.

Tröjan passade perfekt och jag blev nog minst lika nöjd som Pär. Han blev väldigt överraskad, precis som jag hade förväntat mig.110303

Dag 3 - Mina syskon

Eller i mitt fall, min syster. Min syster heter Emma och är 20 år. Just nu studerar hon på Skeria och extrajobbar på samma ställe som jag. Hon är en toppensyster alla gånger om.

Vi försöker att umgås så ofta som det går, gå på stan eller ta en av våra så kallade "syskonkvällar" då vi äter god mat, trycker chips och kollar på film. Annars så pratar vi i stort sett varje dag via telefon.

Eftersom jag är storasyster åt henne är mitt jobb att lära henne saker och skydda henne mot allt ont i världen. Och jag försöker att alltid skydda henne och tala om för henne att jag finns här, dag som natt.

Vi har alltid haft lätt för att umgås, även som små och jag hoppas att det kommer fortsätta så i framtiden med.
110302Idag har jag tillbringat dagen hos min farmor och farfar där vi har ätit plättar, kokat köttsoppa, fikat och lagat porterstek. En kanon dag helt enkelt!110302

Dag 2 - Mina föräldrar

Karin & Ulf

Mina föräldrar heter Karin och Ulf, de fyller 49 år i år och har varit gifta i över 20 år. De är min stora inspirationskälla här i livet. Mindre osjälviska människor får man leta efter.

Min mamma arbetar som lokalvårdare och min pappa som enhetschef åt Skellefteå Kommun. De har sen de varit unga arbetat åt kommunen.

Mina föräldrar har alltid ställt upp för mig och min syster i vått och torrt. De har alltid skjutit undan deras egna problem eller sysslor för att hjälpa till. Vill man ha svar på något eller ventilera sig lite finns de där, bara ett samtal bort eller en promenad bort.

Min familj har alltid betytt allra mest för mig, kärleken som finns mellan oss har gjort mig väldigt trygg i mig själv och i vetskapen om hur jag vill ha det i framtiden. Om jag blir hälften så bra förälder som dom kommer jag skatta mig lycklig!

Av min mamma har jag ärvt den fruktansvärda envisheten vi besitter och av min pappa den dåliga humorn. Jag har även min fars gröna ögon samt skrattgroparna i kinderna.

När man kommer hem så möts man alltid av en kram och jag blir alltid lika glad av att träffa dom.110302Igår for jag och Pär till Eddahallen tillsammans med Peter och Mia. Det var riktigt skönt att simma, det var ett tag sen. Efter 1 km gav jag upp och joinade de andra i lekdelen. Vi avslutade besöket med att basta och sedan för vi hem till oss för att äta limpmackor, dricka oboy och se hockey.

En otroligt trevlig kväll!110301Dag 1 - Presentera dig själv.

Mitt namn är Johanna Maria Hedlund. Jag är 23 år men fyller snart 24. Jag bor på Norrböle tillsammans med min käre Pär men drömmer om ett hus i Kåge. Oftast hittar ni mig på mitt jobb eller mitt andra hem, gymmet.

Jag är glad, lättsam och fruktansvärt envis. Så envis att det ibland är lite jobbigt. Jag älskar att läsa, umgås med nära och kära samt äta sötsaker. Jag har en dröm om att någon gång äta en hel prinsesstårta, mitt favoritbakverk.

Jag har ett stort intresse för inredning men saknar den där blicken för att hitta perfekta möbler/saker. Förr tyckte jag väldigt mycket om att rita och skriva, men på senare har jag inte riktigt haft tid för att göra något av de. Jag gillar att lägga pussel, helst såna med flera tusen bitar och svåra motiv, samt att pyssla med olika saker.

Jag gillar att resa och upptäcka nya platser men trivs fruktansvärt bra där jag är med. Jag älskar buskis och dåliga skämt, det får mig alltid att skratta.

Musik är något av det bästa jag vet men är fruktansvärt dålig på att minnas texter, därför brukar jag oftast fylla ut texten med vad jag tror att dom säger.

Jag har inget lokalsinne överhuvudtaget och minns inte namn på gator. Men säger någon  tex "Det gula huset vid slutet av korsningen" vet jag oftast vart det är.