120831

 
 
   
 
I veckan hade jag tid hos tandläkaren och eftersom jag fortfarande går på Anderstorp så tog jag tillfället i akt att gå in på Myrorna och spana lite. Och som vanligt kom jag inte ut tomhänt. Den gula ljusstaken från Guldkroken i Hjo fick följa med hem.
 
Nu har jag en liten samling ljusstakar från just Guldkroken, nämligen hela 3 stycken. Alla inhandlade på loppis och för 15-25 kr styck. Och vi kan konstatera att gult verkligen inte är fult!
 
 


120830

 
 
Min mamma har "lånat" ut denna tv-kanna till mig. Det var efter kvartersloppisen i Bureå då jag hittade en exakt likadan som jag tänkte köpa, som mamma sa "ta min!".
 
Tv-kannan kom till då sveriges television gjorde sitt intåg i Sverige på 50-talet. Namnet härrör från att denna termoskanna fylldes med kaffe innan tv-programmet började, så att man under sändningen inte behövde springa till köket för att hämta kaffe.
 
 


120829

   
 
Ett litet tips nu när höstmörkret börjar komma närmare är att dekorera rum med ljusslingor. Just denna sitter i vardagsrummet och lyser alldeles lagom upp hörnet där det annars är becksvart.
 
I sovrummet har jag en annan ljusslinga instoppad i ett stort plåthus, det sprider ett väldigt behagligt och mysigt sken. Se bara till att ljusslingan lämpar sig för inomhusbruk.
 
Denna köpte jag på Ica Maxi och funkar både inomhus och utomhus.
 
 


120828

 
Fyndet som gjorde mig så glad var denna: den största Kylexkannan på hela 1 L! Komplett med lock och allt. Hon som sålde den blev dessutom glad över att just jag köpte den, då jag berättade att jag samlade på dom och hade tre stycken sen tidigare.
 
Nu fattas bara den fjärde storleken.


120827

 
 
 
 
 
Igår var en väldigt bra dag! Jag åkte tillsammans med mamma och pappa ut på loppistur i Bureå. Där gjorde jag dessa fynd,en gammal parfymflaska och en stor vit skål på fot. Köpte även ett dricksglas från Ikea, då jag lyckats slå sönder ett sånt hemma.
 
Mamma och pappa hittade ett skåp som de varit ute efter till altanen, så det var inte bara jag som hade turen på min sida.
 
Sedan åkte vi vidare till en kvartersloppis, även den i Bureå. Där köpte jag en ska som gjorde mig rätt så glad, ska visa det senare.
 
Efter det blev det fika på Stigs konditori, vidare till 5:ans loppis och sen Solbacken där jag äntligen köpte mig nya löparskor. Mycket bra dag!
 
 
 


120825

 
 
 
I veckan gjorde jag och mamma svartvinbärssaft från våra svarta vinbär vi har här på gården. Det känns så bra att kunna ta tillvara på alla bär vi har, en dröm jag haft sedan länge. Nästa år ska vi plantera ännu mer olika frukter och bär!
 
 


120824

 
 
 
Ni kanske har sett min nya widget till höger från StyleRoom? Det är en fantastisk community för inredningsnördar som mig. Där kan man lägga upp album på allt som rör hemmet, mina favoritsaker, pågående projekt, färdiga projekt, ja allt som rör hemmet helt enkelt.
 
Där finner man inspiration, man kan starta diskussioner, be om hjälp eller bara se vad som verkar vara inne för tillfället.
 
Gå med ni också och kika in mina album!
 
www.styleroom.se
 
 
 
 
 
 


120823

 
 
 
 
 
 
Detta är rummet som ska bli vårat blivande badrum. Just nu är det tvättstuga/snör-allt-man-inte-vill-ha-framme-hit rum. Det första projektet är att bygga igen ytterdörren som finns hit in. Den är helt onödig då ingången till huset är 1,5 m bort. Plus att vi inte vill ha någon ytterdörr in till toaletten.
 
 
 
 


120822

 
 
 
 
Tidigare i veckan var jag in på Röda Korset. Där hittade jag denna lockskål som genast hamnade i kundkorgen. Jag har sedan tidigare en stor salladsskål som är i samma material och mönster.
 
Ner i korgen åkte även dessa ljusstakar som jag tänkt spraya i någon härlig färg. Frågan är bara i vilken?
 


120821

  
 
Jag blev kontaktad av www.byggla.se där de undrade om jag ville visa våran renovering på deras hemsida.
 
Byggla drivs av ByggMax och är ett forum för alla hemmafixare, renoveringstokiga, kunniga som okunniga. Där kan man visa sina projekt, få tips och råd av andra medlemmar eller bara spana efter inspiration till egna kommande projekt.
 
Bli medlem och spana in andra duktiga hemmafixare!
 
 


120821

 
 
 
 
På Noliamässan i Piteå då vi var där, fanns det en monter med secondhand/antik försäljning. Där hittade jag den finaste telefonhyllan i teak. Jag tyckte egentligen inte den var speciellt dyr,350:-, men jag köpte den ändå inte.
 
När jag sedan kom hem från mässan ångrade jag mig. Kikade runt på Tradera men där blev dom betydligt dyrare. Så min enda räddning var mina föräldrar och syster som skulle dit dagen därpå och hoppas att ingen annan hunnit köpa den. Och turen var på min sida, för ingen hade köpt den och den var dessutom nedsatt en hundring!
 
Nu sitter den så fint i läshörnan i vardagsrummet men får istället för telefonhylla, agera tidningshylla samt bricka för alla kommande temuggar som kommer stå där i höst.
 
Ni kan även se mormorsfilten som jag jobbade hårt på i vår, den påbörjades i mars och blev klar i maj. Den har fått oförskämt lite tid i bloggen, med tanke på vilket arbete som är nedlagt på den. Jag är iaf grymt stolt över att ha gjort den och den lyser verkligen upp med sina klara färger.
 
 
 
 


120820

 
 
Detta är ett utav mina senaste projekt, hallen på övervåningen. Det finns fem dörrar och alla är målade i en hemsk grön färg på framsidan. Så projektet blir helt enkelt att måla alla vita igen. Hittills har jag bara hunnit med en dörr, men så småningom.
 
I höst/vinter är det dags att ta tag i resten av hallen. Det är panel som ska målas vit, furutak som ska bli vitt, den gröna plastmattan ska ersättas med samma golv som vi lagt i sovrummet och där det finns tapet ska det bytas tapet.
 
 


120818

 
 
 
Två sidoprojekt som jag har haft igång är nu klara. Det första är lampan. Den fyndade jag på Myrorna tidigare i vår, då var den brun och inte alls i min smak men jag såg potentialen i den med dess annorlunda form. Så jag slipade bort färgen och sprayade den sedan gul.
 
Det andra projektet är kudden i form av en jättestor mormorsruta. Jag påbörjade den redan då jag virkade filten men i och med flytten har den bara legat. Så på kvällarna då jag haft en stund över har jag virkat och virkat. Kudden består av en framsida och baksida i mormorsmönstret, inuti döljer sig en vanlig vit kudde från Ikea.


120817

 
 
 
Vid en mötesplats i Boviken stannade jag för att ta kort, ljuset var magiskt och jag kunde bara inte låta bli.
 


120816

 
 
 
 
I går tog jag tillfället i akt att njuta av solen i Boviken. Under hela sommaren har jag inte en enda gång satt mig ner i syftet att sola och vila. Så nu tyckte jag att det var dags.
 
 


120815

 
 
 
 
I fredags hämtade vi ut vitrinskåpet och jag är så nöjd! Litet, men sväljer mycket, modernt men ändå klassiskt så det håller länge.
 
Pär är nöjd då han fått en egen hylla för sin whiskey. Resten har jag beslagtagit för allt mitt second hand porslin.


120814

 
 
 
Denna tamburmajor har jag fått av mamma och pappa. Den står som klädhängare i sovrummet och fyller sin funktion väl, nu slipper vi alla kläder på golvet.


120813

 
 
 
 
 
 
 
 
 
I helgen har vi spenderat vår lediga tid i Myrträsk igen. Inte kunde vi lämna kvar alla omogna hjortron! Nu hade en hel del mognat så vi kunde plocka ytterligare 10 kg.
 
Vi var där tillsammans med Jens, Carina och Edvin samt Pär och Jens föräldrar. Vi plockade hjortron, åt mat ute på muurikkan, läste, fiskade och fotade solnedgångar. Mysigt!
 
 
 


120812

 
Veckans läsning: I natt är du död av Viveca Sten


120809

 
 
 
 
Från tisdag eftermiddag till onsdag kväll tillbringade vi vår tid uppe i Myrträsk tillsammans med Jens, Carina och Edvin. Det stod hjortronplockning på schemat! Och trots att det mesta var omoget, så kom vi hem med cirka 13 kg gyllengula hjortron.
 
 
 
 


120808

 
 
Jag nämner det igen, det är inte fy skam att ha någon som håller ögonen öppna åt en då man själv inte kan gå på loppis!
 
Denna gång var det min syster som gjorde ett fynd åt mig. Hon hittade två stycken till Kylex kannor, dock utan lock, men det kvittar. Tycker dom är hur fina som helst med sitt giftigt gröna glas.
 
 


120807

   
 
   
 
När jag såg kubhyllorna för första gången så visste jag att såna, såna ska jag ha! Min tanke var att byta ut våra nuvarande sängbord till just såna hyllor.Och så blev det också, även om Pär var lite skeptisk. Men när han såg resultatet blev även han mycket nöjd.
 
De tre översta hyllorna kommer från Europamöbler och köps i 3-pack, finns även i svart.
Den nedersta hyllan är köpt från Ellos och kommer i två olika storlekar, så vi köpte två set för att få samma storlek.
 
Sänglamporna kommer från Lagerhaus och den orangea väckarklockan på nedersta hyllan är köpt på Dollarstore i Arvidsjaur för 20 kronor.
 
 


120806

   
 
Veckans läsning: Änglavakter av Kristina Ohlsson


120805

Detta är första helgen jag är ledig sen jag började om att jobba. Den har sett ut såhär:
 
Fredag: Jobb till 18, sen middag tillsammans med Stefan och Eleine. Vi drog sen in till stan för att möta upp Peter och Mia för att se Batman på bio. Riktigt bra film!
 
Lördag: Vi sov till halv tolv! Sen for vi förbi både Ersmark och Boviken för att hämta upp lite grejer till huset. Sen på kvällen var vi bjudna på grannfest här i kvarteret. Det var riktigt trevligt och alla grannar känns snälla och trevliga.
 
Söndag: Vi har gått på Noliamässan hela dagen. Gjort en del inköp, bland annat sockar och pysselmaterial.
 
 


120805

 
 
 
De senaste helgerna har jag jobbat och har därför inte kunnat fara på några helgloppisar. Det har däremot min mamma kunnat och dessutom har hon spanat in saker åt mig. Som denna väckarklocka till exempel. Härligt retro och i den finaste nyansen av orange.
 
 
Det är inte fy skam att ha någon som spanar in fynd åt en!


120804

 
 
Denna fina bonbonjär (ask eller dosa att servera eller förvara karameller) fick jag utav min syster då jag fyllde år. Jag har dock inga karameller i den, utan den står så fint i fönstret i sovrummet istället.
 
Jag blev glatt överraskad då jag öppnade paketet och såg att den låg däri. Det var nämligen på den ena av loppisarna i Bureå som jag såg den första gången och konstaterade att den vill jag ha. Men jag tyckte 80:- var för dyrt så jag lät den vara både en och två gånger. Sista gången jag var där var även min syster med och jag berättade om den för henne. Tror ni inte hon köper den, utan att jag ser det förstås, och ger mig den i present. Älskade syster.


120803

 
Tidigare i veckan sydde jag gardiner till sovrummet. Invigde min symaskin som jag fick i födelsedagspresent och den funkade kanon. Ska tilläggas att jag inte suttit vid en symaskin sen ettan på gymnasiet, så jag var gode nöjd då jag var klar och allt blev rakt!
 
Jag tyckte så mycket om tyget jag köpte till sovrummet i lägenheten, att jag snabbt köpte på mig lite mer för att kunna använda när vi flyttat in i huset. Och vilken tur att jag gjorde det, för nu är tyget slut i stan!


120801

 
 
Igår beställde vi vårt vitrinskåp. Det blev detta från Mio (fast vitt), serien heter Smile och har många fler fina delar. Bland annat en skänk/sideboard som jag också hade velat ha.
 
Tror skåpet kommer bli kanon i lilla delen av vardagsrummet.