130130

 
 
 
 
 
 
Såhär ser badrummet ut i dagsläget. Pär har börjat spackla igen alla skruvhål och skarvar. Imorgon får vi lite hjälp med att flytspackla golvet. Sen när allt det är klart, är det dags för mattläggaren att komma hit.
 
Herregud så jag längtar!


130129

 
 
Jag är så lycklig! Titta vad som är påväg hem till oss, en alldeles egen Rar gungstol av Charles Eames!
Originalet gjordes redan 1948 och har sedan dess blivit en klassiker. Jag har suktat efter en sådan sen jag vet inte hur länge, men priset är i saftigaste laget, 4650:-.
 
Men! www.ikonm.se är en sida som lagligt gör kopior av moderna klassiker till ett mycket bättre pris. Så istället för att betala flera tusen gick den på 899:-. Lyckan är total!


130127

 
Imorse steg jag upp tidigt för att tillsammans med min syster sälja av lite saker på loppisen i Folkparken. Och det gick över förväntan! Fick bort alla tunga/stora saker jag absolut inte ville dra med hem igen. Allt som allt blev det kvar en banankartong med saker, men jag blev 700:- rikare. Inte illa!
 
 


130123

 
Fick ett sådant kraftigt sug efter morotskaka att jag idag var tvungen att göra en. Alldeles perfekt saftig och lagom syrlig frosting.
 
När jag ändå var igång med bakandet gjorde jag limpor som i skrivande stund står inne i ugnen. Vi får se om det blir tummen upp från Pär eller inte.
 
 


130121

 
I början av februari ska vi ner till Stockholm tillsammans med goda vänner för att se på fotboll. Och självklart har det planerats in lite shopping när vi är där nere. Jag spanar runt lite på olika webshopar för att se om jag hittar något fint, men tycker dom är urusla på att uppdatera sina sidor så jag får väl vänta ett tag till.


130120

 
 
Efter en vecka med noll inspiration eller ork ska jag nu försöka rycka upp mig. Jag har inte varit speciellt aktiv på något plan, bloggen har ekat tom, på instagram har jag endast postat två bilder denna vecka och all vaken tid har jag ägnat åt jobbet eller till att få gropen i soffan till att bli ännu större.
 
Men ny vecka nya tag.


130116

 
Igår var det tulpanens dag. Det firar vi genom att en dag försent köpa hem en bukett.


130114

 
 
 
 
 
Jag har inte visat er hur badrummet ser ut på ett tag. Den mesta elen är dragen och allt är förberett inför belysningen som ska upp sen. Lamporna i fönstret är på plats.
 
Väggarna börjar så småningom byggas igen. Där det är plywood på bilderna har det nu kommit upp gipsskivor.
 
Vi har fått in alla offerter på all badrumsinredning som vi ska ha och imorgon ringer vi och beställer allt. Det känns skönt att allt sånt är bestämt och klart. Vi har tagit hem prover på mattorna som ska upp på golv och väggar. Golvet är ganska så bestämt men vi ska kika mer på väggmatta.
 
I mars någon gång är allt klart. Jag längtar.


130113

      
      
 
Såhär har min första vecka på Instagram sett ut.
 
Myskväll hemma med vänner. Pär som bygger badrum. Mitt nya objektiv som jag valde att lämna igen. Läsning av sista delen i snuskböckerna. Årets första semla. Vår dörrkrans. Släkten Lindqvists nyaste medlem. Och vår kamin.
 
Jag har verkligen fastnat för Instagram och tycker det är jätteroligt att ha ett annat alternativ till bloggen. På bloggen har jag medvetet valt att inte fokusera så mycket på vad som händer just nu. Tanken är att klickar man sig in på bloggen ska man inte mötas av bilder man redan sett på Instagram.


130113

 
 
Självklart behöver min nya mobil ett snyggt mobilskydd! Satte mig ner en kväll och virkade ett bra skydd för den. I farten gjorde jag ett rosa till min syster också.


130109

 
 
I och med den nya mobilen och alla möjligheter som öppnat sig med den, har jag nu skaffat mig Instagram!
Vill ni följa mig, heter jag johannahedlund87 där.
 
 
 
 


130108

 
Årets första semla intagen.
 
 


130108

 
I mellandagarna köpte jag mig en ny mobil. En Samsung Galaxy S2. Mycket mycket fin.
 
Det var dock först i fredags som jag vågade mig på att ta ut den ur kartongen och sätta igång den. Jag är fruktansvärt oteknisk så med hjälp från Stefan och Eleine fick vi igång den och de hjälpte mig med alla funktioner.


130107

 
Stringhyllan i köket fick lite nya saker i sig efter att julen plockats bort. Allt är fyndat second hand förutom citruspressen från Ib Laursen, den fyndade jag till halva priset på en webbshop som skulle läggas ner.


130106

Såhär har min helg sett ut.
 
Fredag: Jobb mellan 11-18. Sedan blev det middag hemma hos oss tillsammans med Stefan och Eleine. Lite senare dök även Peter och Mia upp och vi slötittade lite på tv.
 
Lördag: Jobb mellan 8-16. Sedan var det dags för grannfesten! Samma gäng som vi var i somras träffades återigen för att tävla om vem som är bästa paret (vi kom sist) och äta middag tillsammans. Sedan blev det fest! Jag gick hem kring elva då jag skulle jobba söndag morgon, Pär kom hem tjugo i fyra på morgonen.
 
Söndag: Jobb mellan 7:45-15. Veckohandling och sedan hem för att börja med middagen. Resten av kvällen har jag tänkt spendera i soffan. Dödstrött!
 
 


130104

 
Veckans läsning: Den glömda trädgården av Kate Morton


130103

 
 
Ica har fått in så himla, himla mycket fint nu att jag blir tokig av att vara på jobbet.Jag sneglar på nyheterna hela tiden. Igår packades sakerna ovan upp och idag köpte jag dem. Efter lite övertalning av Pär. Han var högst motvillig till att byta ut vårat nötta gamla Ikea porslin, medans jag tyckte det var på tiden.
 
Så åtta mattallrikar, åtta assietter, sex muggar och åtta frukostskålar trängs nu i diskmaskinen. Tror min frukostgröt kommer smaka ypperligt gott i de söta skålarna.


130101

 
 
 
Vilken himla bra nyårsafton det blev! I år bestämde vi oss för att börja kvällen med 3-rätters ute på Valentinos. 19 personer var vi som skålade och åt tillsammans.
 
Efter middagen drog vi alla vidare mot Morö Backe för att fortsätta skåla in det nya året där. Vi tävlade i det årliga quizet gjort av Stefan och Pär, tittade på raketer, åt varmkorv när natten tagit sin början och gav löften om att 2013 kommer bli ett bra år.
 
Och det tror jag verkligen att det kommer att bli.