150831


När man får barn blir det en hel del bilder som samlas i datorn. Att framkalla dem och göra ett album var självklart, men jag ville inte ha ett traditionellt album utan ville göra det mer som en bok. Jag gjorde helt enkelt en på www.ifolor.se där kunde jag samla både bilder och text.
 
Tanken är att fortsätta göra en bok per år, så den andra boken är redan påbörjad.


150829


Ni som följer mig på instagram (johannahedlund87) har redan sett filmen jag delade med mig av på vårat "nyrenoverade" kök. När sista luckan sattes tillbaka igen kände jag mig så himla nöjd. Färgen blev riktigt bra och den där bilden av hur jag ville ha det blev ganska lik verkligheten. Nu kan vi verkligen skjuta upp den riktiga renoveringen med några år.


150826


14 månader.
 
Det känns som att under sommaren så växte Elin och blev ett riktigt barn, ingen bebis. Från det att hon lärde sig att gå så var det som att hela hennes kropp ändrades.
 
Nu går hon fram med en väldans fart och tycker inte om att vara still några längre stunder. Dock är hon alltid i närheten av oss och springer aldrig iväg själv. Hon har lärt sig att gå upp och ned för trappor, upp och ner i soffan. Det roliga med Elin är att hon är så himla försiktig, så vi har i stort sett aldrig behövt lära henne hur man ska göra när det gällde att vara försiktig med saker och ting. För den sakens skull lämnar vi ju aldrig henne utan uppsikt, även hon kan göra sig illa såklart.
 
Hon fortsätter att prata sin "kinesiska", men jag tror nog inte att det dröjer så länge innan hon prickar in något ord rätt.
 
För första gången under hennes liv har hon blivit "mammig", lagom till att jag ska börja studera och Pär ska vara hemma. Det känns faktiskt lite mysigt då hon så himla tydligt varit pappas flicka. Men hon är inte så extrem att man inte kan åka någonstans eller så. Utan det är mer att hon börjat ropa efter mig och gärna vill klänga på mig istället för Pär.
 
Lika försiktig som hon är med alla andra nya saker, är hon även lite reserverad och försiktig då det gäller djur. När vi var på Lycksele djurpark tidigare i sommar så syntes det att hon gärna ville men inte riktigt vågade klappa djuren. Men när det väl släppte gick det bra. Samma sak då mamma var hundvakt så var hon lite skeptisk men tillslut så vågade hon klappa hunden.
 
Om en månad börjar vi skola in henne på förskolan, det känns både och. Jag är nervös, lite rädd och samtidigt lite förväntansfull inför hur framtiden kommer att se ut med förskola, studier och jobb för Pärs del. Jag tror att allt kommer att bli väldigt bra.
 
Elin fortsätter att sova lite halvdåligt på dagarna, men tar igen det på nätterna. Då sover hon oftast från 20.30-8 på mornarna. Vi har de senaste 2 veckorna ställt väckaren och väckt henne kl 8. Annars han hon sova till klockan 9-9.30 och då blir kvällarna samt dagssömnen väldigt rubbad. Ett plus med att ställa väckaren är ju att även vi kommer upp på mornarna och får något gjort. Hon sover också hela nätter och jag är väldigt sällan upp för att trösta henne eller stoppa in tutten igen.
 
 


150823


Jag har köpt mig en ny matta, en stor orientalisk matta i grått och mörkblått. Hur fin som helst och alldeles lagom stor i rummet jag tänkte den i.
 
Den kommer från www.rugvista.se och modellen heter Ziegler Michigan


150821


Mamma och pappa fick en gammal sandlåda för ett tag sedan, som dom i sin tur gav till Elin. Tanken var att vi skulle byta ut den som stod på gården redan, så det passade perfekt.
Dock har tiden inte funnits riktigt för det projektet, men tillslut fick vi tummen ur och gjorde klart den. Elin kröp genast upp i den och smakade på sanden, slängde ut den och krattade vilt. Så med andra ord tummen upp!


150819


Jag hade en massa stenar över sen vi grävde grunden för garaget. Tanken var att lägga dom innanför järnkanten jag grävde för ett tag sedan. Men vi bestämde oss för grus istället, så alla stenar blev kvar. Då bestämde jag mig för att lägga dom som en mur under bron istället. Dessutom räckte stenarna till kortsidan på ladugården där jag gjorde likadant.
 
Stenarna gjorde verkligen att bron ser mycket mjukare ut.


150817

 

Efter att jag hade målat väggarna och hörnskåpet i köket, dröjde det inte länge förrän jag skruvade loss hela köksinredningen och började slipa den. Jag kände att det var så himla synd att jag lagt ner så mycket tid på att få det fint och så ska inredningen ändå vara det jag ska störa mig på.
Så när allt var slipat var det dags att börja grundmåla. 2 varv grundfärg som ska torka 12 timmar vardera, sen på med 2 varv mörkgrått som ska torka i 8 timmar vardera. Så det tar lite tid, dessutom kan jag bara måla ett fåtal åt gången då jag är stationerad i gästrummet som inte är så stort. Men visst blev den mörkgråa snygg?! Jag är riktigt nöjd. Var lite rädd att det skulle bli för mörkt. Nu börjar det kännas som ett helt nytt kök då man kommer in.
 
När jag lika var igång med målandet tänkte jag att jag skulle måla om kaklet också. Fram med målartvätt, häftgrund och lite färg så var det gjort också. Plus att vi bytte ut alla kökshandtag också.
 
Jag och Pär gjorde en deal då jag ville göra om köket. Han har hela tiden tyckt att han haft för mycket annat att göra, så köket har varit längst ner på hans lista. Men har hela tiden legat högt på min. Så dealen var att jag skulle göra allt själv. Vilken tur för honom att jag inte är rädd att jobba! Och snaaart är hela köket klart.
 


150815

 
Min syster beställde en spjälsängsmobil till deras bebis. Självklart ska h*n ha en Johanna virkad mobil! Det fick bli stjärnor i två olika storlekar i mintgrönt och ljusblått. Några träkulor ovanpå så kände jag mig nöjd.


150813


I måndags sken solen och vi bestämde lite snabbt på morgonen att vi drar till stranden. Första strandhänget för oss i år och Elin älskade sanden. Lagom tills hon skulle sova drog molnen in och vi packade ihop och åkte hem.


150811


Jag köpte ett gammalt dockskåp på loppis för en hundralapp för ett tag sedan. Lite färg, nya tapeter och nytt golv i alla rum så blev det som nytt. Trägolvet i sovrummet är gjort av glasspinnar.
 
Nu står det i förrådet i väntan på att Elin ska bli lite äldre så hon kan leka med det.


150809


Såhär blev grusgångarna när gruset kom och vi kunde lägga ut allt. Vi blev riktigt nöjda och gruset gör sig riktigt bra mot buskarna.


150802


I torsdags tog vi bilen till Lycksele och djurparken tillsammans med en massa vänner. Från det att parken öppnade tills den stängde var vi där och klappade djuren, åkte karuseller, hoppade i studsmattor och busade i lekparken. Sen körde vi till campingen där vi hade hyrt en stuga.
 
Trots att vädret var lite sådär under dagen klarnade det upp och blev riktigt bra under kvällen. Så medan alla barnen sov i stugorna satt vi mammor ute och drack och pratade medan grabbarna var och bastade. En helt perfekt kväll.