151230


Det blev några virkade julklappar i år i alla fall. Först ut var de tre disktrasorna till mamma, syster och min farmor. Jag fortsatte sedan med att virka en snäcksjal åt mamma och sist (och även minst) blev det en liten kofta och en mössa åt min systerdotter.
 
Jag tog det ganska lugnt med virkandet i år, väldigt svårt att beräkna tiden man hinner lägga undan åt virkningen då man har skolarbete och barn. Men Elin är lätt och lägga och jag jobbar på om dagarna vilket betyder att kvällarna är fria åt det jag vill göra. Men däremellan har jag även jobbat på nya projekt som jag vill göra. Såhär i efterhand hade jag kunnat göra mer, det finns ju så mycket att välja mellan! Men det kommer ju fler julaftnar och födelsedagar.


151228

Årskrönika
 
Januari.
Elin blev 7 månader och var i startgroparna för att börja krypa. Vi pysslade på här hemma med olika projekt, virkade, läste böcker och bara var. En härlig start på året!
 
Februari.
Vi började projektet "riva ladugård" och hade en grävmaskin hos oss i några dagar som rev bit för bit på vår ladugård. Vi jobbade varje ledig stund med att elda upp gammalt virke och städa upp gården.
 
Jag virkade en bebisfilt åt våra vänner som väntade barn och jag påbörjade en filt i vuxenstorlek åt mig själv.
 
Elin blev 8 månader och kröp för fullt!
 
Mars.
Elin blev 9 månader och ställde sig nu upp mot allt! Dessutom hade hon en hang up på att räcka ut tungan hela tiden.
Jag virkade mat åt hennes framtida kök och virkade små bebiströjor åt släkt och vänner som fått barn.
Vi invigde barnpulkan Elin fått i julklapp, vilket hit!
Jag fortsatte att byta ut saker här hemma mot mer ekologiska och miljövänliga alternativ.
Jag och Pär firade även 6 år tillsammans.
 
April.
Elin blev 10 månader och vi firade hennes första påsk med att klä ut henne till påskkärring.
Jag virkade mer mat åt hennes lilla kök och gjorde en ny filt åt henne att ha i vagnen.
 
I slutet av månaden började jag skrapa ladugårdsdörrarna som efter många år nu äntligen skulle få lite ny färg.
 
Maj.
Virkandet fortsatte, med mer mat och även små bebisprylar åt min syster som väntade barn senare i höst!
Jag målade om en gammal stol jag tagit över från farmor och farfar.
Renoveringen av ladugården fortsatte och vi målade hela i falu rödfärg.
Elin blev 11 månader och var inte still en sekund!
Jag fyllde även 28 år gammal.
 
Juni.
Elin fyllde 1 år gammal! Det firade hon med att några dagar innan ta sina första steg.
Vi firade midsommar hemma hos oss med vänner och Elin invigde kransen jag virkat åt henne.
Jag målade ladugårdsdörrarna svarta, planterade växter och odlade grönsaker.
Vi hade dessutom bott i huset i 3 år.
 
Juli.
Jag virkade lite till, såklart.
Jag målade även om väggarna i köket i en miljövänlig, giftfri slamfärg. Älskar den fortfarande.
Vi besökte 4H-gården, Storforsen, Lycksele djurpark och invigde Elins cykelsadel.
Pär fyllde 31 år gammal. Och Elin blev 13 månader.
Annars njöt vi av att alla vara lediga tillsammans.
 
Augusti.
Jag virkade en mobil till min syster att ha ovanför spjälsängen. Och jag målade om Elins framtida dockskåp.
Vädret blev äntligen lite stabilare och varmare och vi kunde äntligen spendera några dagar på stranden.
Elin blev 14 månader.
 
Jag målade om hela köket i en mörkgrå färg, älskar den! Gjorde olika projekt i trädgården eller lekte i sandlådan.
 
Och jag började studera till läkarsekreterare.
 
September.
Hösten var magisk med varma dagar, vilket gjorde att vi kunde färdigställa ladugården helt inför vintern.
Vi var mycket ute i potatislandet och samlade in all potatis. Jag virkade mössor och målade om stolar.
Elin blev 15 månader.
 
Oktober.
Elin blev 16 månader gammal och började på förskolan på riktigt.
Jag virkade luciakronor och små snuttedjur. Jag gjorde en sänghimmel åt Elin och åkte till Umeå för studier.
Dessutom hade vi en babyshower för min syster.
 
November.
Elin blev 17 månader.
Jag virkade mössor och julklappar åt nära och kära.
Vi gjorde en egendesignad lampa till köket och vi byggde snögubbar tillsammans med Elin.
Och jag kunde äntligen börja julbaka!
Elin fick sin första kusin på vår sida och jag blev äntligen moster åt en liten tjej!
 
December.
Elin blev 18 månader gammal.
Jag julpyntade så smått, bakade och lyssnade non stop på Musikhjälpen.
Elin hade julfest på förskolan medan jag skrev tenta i Umeå.
 
 
 
2015 har varit ett underbart år med mammaledighet och studier, massor av virkning och fix här hemma. En perfekt kombination.
 
Jag ser väldigt mycket framemot 2016 som kommer att bjuda på praktik, sommarjobb och även firande av en 2 år gammal dam här hemma.
 
 
 
 
 
 
 


151226


18 månader.
 
Jag kan inte riktigt förstå att vi har en liten tjej på 1½ år här hemma. Vart har tiden tagit vägen?! Och tänker man ännu längre fram så blir hon 2 år gammal om bara ett halvår. Jisses.
 
Från förra månaden har vi nu utökat vår sångrepetorar och slipper sjunga bara en eller två låtar. Hon pekar i boken vilken sång vi ska sjunga och hon visar med armar och ben rörelser som hör till. Eller så hittar hon på egna. Den där boken är förövrigt hennes favoritbok, det är den första hon tittar i när hon vaknar och den sista hon tittar i innan hon somnar. Hon bläddrar och bläddrar, pekar och säger "eeh!" Ja då är det bara att ta ton. Om och om och om och om igen. Efter att ha sjunigt "ekorr´n satt i granen..." och "i ett hus..." en miljon gånger är man rätt less. Så ibland gömmer vi boken. Bara för att man inte ska bli helt hjärndöd.
 
Förövrigt kan jag erkänna att jag har samma beteende. När jag hör en låt jag tycker om, spelar jag den på repeat tills jag tröttnar. Jag antar att karma just nu skrattar gott för alla gånger jag utsatt Pär för denna tortyr. För ja, jag kan inte annat än att beskriva det som tortyr. Jag förstår det nu efter att ha sjungit samma låt minst en miljard gånger.
 
I dagarna gör vi också jullov från förskolan. Det känns både välbehövligt och skönt. Vi har lite problem att skiljas åt just nu, jag och Elin. Hon gråter och klamrar sig fast och vill inte att jag ska gå. Och såklart så vill jag ju inte gå när läget är som det är. Istället har vi fått börja göra så att jag bär in henne till matbordet och sätter henne i en stol. Då, då går det bra att lämna. Jag är inte orolig, det är en fas och den kommer att gå över. Men det gör ju ont i hjärtat att se henne ledsen. Elin har nog aldrig riktigt gått igenom någon separationsfas, så som jag fått dom beskrivna för mig. Hon har gnytt litegrann men aldrig varit hysterisk och gråtit tårar till tusen.
 
Hon har nu även kommit på att man kan klättra på våra matstolar. Vi har sett tendensen till det tidigare, men hon har som gett upp då hon inte klarat av det. Så vi har låtit det vara där, inte hjälpt eller pushat. Tids nog klarar hon det själv. Och ja, nu är vi där. Dock ganska ointresserad av det ännu, men galet stolt då hon lyckas.
 
Nu ska vi njuta av att vara lediga tillsammans i några dagar, äta god mat, mysa massor och kanske sova lite längre om dagarna.
 
 


151224

 
God Jul önskar familjen Lindqvist/Hedlund!
Nu kommer jag ta lite välförtjänt ledighet och bara umgås med familjen. Under tiden har jag förinställt några inlägg om det är någon som har tid över och vill kika in här. Tills dess: vi hörs i januari igen!


151215

 
Årets bästa vecka har startat!
Jag följer slaviskt Musikhjälpen varje år. Antingen via radion, på datorn eller tv:n. Jag vill inte missa en sekund av årets viktigaste händelse. I år går alla pengar till olika projekt för att förhindra att människor ska behöva fly undan klimatet. Ett otroligt viktigt ämne och framförallt ett ämne som vi alla är berörda av. För det är inte enbart de som behöver fly undan tyfoner som drabbas, vi alla märker av klimatförändringarna vilket gör att detta ämne är så otroligt viktigt att belysa. Vi har bara en planet, that´s it.
 
Jag brinner för miljön och försöker få in ett sunt tänk i alla situationer och jag hoppas kunna engagera fler att göra detsamma.
 
För att skänka pengar genom att önska en låt: skicka 50, 100 eller 200 följt av artist och låt till 72999
 
 


151214

 
Jag har bytt ut knopparna på Elins garderob. Tidigare hängde där en läderrem med svarta kulor på som jag gjort. Men den lösningen var inte så praktisk då de översta remmarna alltid var i vägen då man öppnade och stängde dörrarna. Så det fick blir dessa knoppar som bildar Elins namn istället.
 
 


151210


Idag är det julfest på Elins förskola och det gör ont i hjärtat att jag inte kan vara där. Istället sitter jag i Umeå och har lektioner. Men jag vet att hon kommer ha roligt tillsammans med sin mormor och att hon kommer vara finast på stället.
 
Dagen till ära virkade jag ett lucialjus åt henne, då luciakronan inte föll damen i smaken alls.


151206


Jag älskar söndagar, vi storhandlar och städar så allt är klart inför veckan. Det finns tid för mys, bakning och matlagning som tar lite längre tid. Idag förberedde jag saltlagen till de revbensspjäll vi ska äta imorgon. Efterrättspajen är klar och lasagnen ska snart in i ugnen.


151201

 
Jag är ingen som pyntar med julsaker i varje vrå. Sparsmakat och med väl utvalda saker är mer min melodi. I alla fall ett år till. Nästa år tänker vi ta fram granen och låta Elin vara en del av pyntandet så då får vi se hur det här slutar.
 
Jag framkallade lite julkort på Elin som jag satte upp på anslagstavlan i hallen samt sydde en grangirlang. Hyacinter i vanliga dricksglas, en gran i en vas med vatten, en vanlig papperstjärna och den fina trägranen som jag fyndade för mer än halva priset på Panduros julrea förra året. Så gör jag alltid, fyndar julpynt när julen varit och butikerna nästan skänker bort allt.
 
Och sen såklart, alla julstjärnor i fönstrena. Så lite jul har vi allt fått här hemma.