100530



Detta är Snö of Sweden halsbandet jag bytte till.

100530

Idag tar vi tillfället i akt och hyllar alla mammor i världen. De ensamstående, de lyckliga, de fattiga, de olyckliga, de gifta, de unga, de gamla. Utan alla mammor i världen skulle vi barn inte bli så kloka.

Jag hoppas att alla mammor har fått en bra dag. För trots att det är ett kommersiellt jippo för att tjäna pengar, så tycker jag om de dagar man påminns om att lyfta fram en särskild kategori. Morsdag, farsdag, alla hjärtansdag. Ibland behövs såna dagar för att vi ska komma ihåg vilket jobb de gör eller för att inte ta de för givet.

En särskilt stor hyllning vill jag göra till min mamma. Den bästa av alla.





100528

Idag fyller min älskade mamma 48 år!
Hipp hipp hurra hurra hurra!



100527



Ikväll såg jag tillsammans med Rebecca Sex and the city 2. Gick in med noll förväntningar och kom ut lite lyckligare i själen. Det är något magiskt med Carries ord, hur skruvad situationen än verkar så löser det sig alltid. På ett eller annat sätt.

Den första filmen grät jag hejdlöst till. När Carrie slår blombuketten mot Mr Big dog jag lite lätt inombords. I den här filmen har jag äntligen lärt mig att tycka om honom. Han kan, bara han vill. Jag grät inte heller i denna film, jag skrattade istället väldigt mycket.

Men snälla, ingen till film. Förstör inte det perfekta slutet och illusionen att man kan ha roligt även om man är 50+.

100526



Åhléns har fått in en jättefin oljelampa som jag föll pladask för.
199 kr.



100526



Det blev en runda på stan idag. Skulle bland annat lämna in mina glasögon, byta halsbandet jag fått i present och kika på lite träningskläder. Gick in på Stadium och köpte en träningsbehå och en svart träningströja som andas.

Gick sedan på InterSport där jag hittade den rosa tröjan och ett par trekvarts byxor, allt på rea! Och inte nog med det, med min systers träningskort blev det ytterligare 10% på varje vara. Så jag gick därifrån med ett stort leende.

Bjöd även min syster på lunch på Waynes och vi kunde mätta och nöjda fortsätta vår shoppingrunda.

100526





Igår köpte jag min första pelargon. Jag tycker dom är så fina och de doftar så speciellt.

Det där med doften kan nog bero på att medan min farmor och farfar hade stuga så ägde farmor massor av pelargonier i olika färger och former. De doftade alltid så speciellt när man kom dit och det berodde på alla blommor.

Pär mumlade nånting om pensionärsvarning men jag bara log. Det här kommer bli min lilla bebis som jag ska sköta om.

100525

Idag har jag suttit still från 8-17 på kurs i livsmedelshygien. Det var längesedan jag satt still så länge och minst lika länge sedan jag skrev prov, vilket vi gjorde i slutet av dagen. Jag tror jag blev godkänd iaf.

Efter dagen på jobbet var slut kom pappa och hämtade mig. Blev bjuden på moussakka som mamma lagat. Sen la jag mig tillrätta i soffan och läste. Det är alltid så skönt att komma hem.

Nu ska jag göra mig en kopp te, slå mig ner i våran soffa och se Desperate Housewifes. Trevlig kväll på er!

100524



Trots att vi redan valt tapeter till hallen, kan jag inte sluta titta och drömma. Föll pladask för denna tapet, Chinese Rose från Pip collection.

Finns på www.favoritsaker.se och kostar 650kr/rulle.



100524



Jag känner att jag måste göra ett besök på Indiska.


100523







Igår firade vi min födelsedag hemma hos mamma och pappa. Jag bjöd på bonjour gryta till middag och blåbärsdröm till efterrätt. Kanon gott!

I present fick jag bland annat en kameraväska, presentkort på Önska, ett Snö-halsband och scrapbook material. Jättefina presenter och jag blev väldigt nöjd.

100522






När jag hittat något jag tycker om håller jag mig fast vid det ett bra tag. Nu har jag "hittat" bandet She & him i och med filmen jag nämnt tidigare (500 days of summer, se den!).

Igår lyssnade vi hela kvällen på detta band och känslan inombords är så lugn och behaglig. Såhär vill jag alltid känna! Precis såhär vill jag möta våren och sommaren, lyssnandes på She & him.

Deras nya album Volume two, finns ute på Spotify nu.




100522









Igår kom Rebecca över för födelsedags middag. Jag bjöd på kyckling med västerbottensost och soltorkade tomater och pasta, kanon gott! Blev sedan tårta och vin resten av kvällen.

Vid elva gick vi vidare till Nocks där det var reggaekväll. I början var vi typ ensamma där men sen droppade de in lite mer folk och vi kunde börja dansa. Så himla skön stämning det var där, spelade ingen roll hur du dansade, bara du gjorde det. Känna gunget i kroppen.

Sen blev det dags för två jamaicanska reggae artister som skulle uppträda. Michael Moses och Ras Zacharri. Den ena mer hög än den andra. Men det var skitkul! Helt klart en av de bästa utekvällarna på länge.



100521

Ikväll blir det middag på balkongen tillsammans med Rebecca. Sitta i solen, dricka lite vin, lyssna på bra musik. Jag tror inte kvällen kan bli så mycket bättre än så.

Ut och njut i solen med er, man vet aldrig hur länge värmen håller i. Kram.



100520



Hipp hipp hurra! Idag fyller jag 23 hela år.

Jag minns då man var liten och det här med att fylla år var det bästa som hände under hela året. Kvällen innan låg jag alltid vaken så länge jag kunde för att inte missa tolvslaget då jag blev ett år äldre. Jag började oftast räkna ner dagarna till den stora dagen redan då min syster fyllde år, i april.

När dagen äntligen kom låtsades jag alltid sova men inombords var jag klarvaken. Sen fick jag mina presenter och några "Grattis på födelsedagen!"

Det där har ju givetvis ändrats med åren, jag bor ju inte hemma längre. Men känslan är densamma. Igår låg jag och tittade på klockan och sa till en halvsovande Pär "Om tjugo minuter fyller jag år". Han mumlade fram ett "grattis i förskott" och somnade om.

Imorse när han pussade mig hej då fick jag ett "Grattis!". Den där pirrande känslan finns kvar i kroppen trots att jag nu fyllt 23 år. Jag kommer nog alltid älska födelsedagar. Ikväll väntar tårta när jag kommer hem. En perfekt födelsedag.

Passar på att gratta alla andra som också fyller år idag. Ingen nämnd, ingen glömd. Grattis!

100519



Nu ska jag sätta mig på balkongen och njuta av solen innan jag ska och jobba. Dricker Fun Lights nya smak av Granatäpple och Jordgubbar, smaskens!

Ha en fortsatt trevlig dag!

100518



Äntligen är biljetterna till Sex and the City 2 bokade och betalda. Jag längtar som tusan till jag och Rebecca sitter där i biosalongen och äter popcorn och får visa råd från underbara Carrie.

100518



Säga vad man vill om det kungliga bröllopet och allt som händer runt i kring, men jag tycker faktiskt att den officiella bröllopsserien innehåller några godbitar.  Som de här söta presentaskarna till exempel, jag har fallit totalt för de gröna och turkosa askarna. Hur fina är dom inte?

100518

Idag efter att jag slutat jobbet körde jag till stugan. Jag hade på morgonen packat ryggsäcken med ombyte, min tanke var att springa milen för första gången i år. Väl där märkte jag att jag glömt min mp3, men det fick gå ändå.

Jag började lite lätt, hade ju ändå en mil framför mig att springa. Men så fort jag börjat röra på benen gick det som en dans. Det enda ljud jag hörde var mina andetag, ljudet när mina fötter slog mot marken och fåglarna som kvittrade i skogen.

När benen är sådär möra, andetagen ansträngda och det känns som hjärtat ska pumpa sönder, då vet man att man lever. Jag fullkomligt älskar den känslan löpning ger. Det är så mycket frihet i att kunna springa och känna att jag kan öka lite till för varje steg jag tar.

Det är sällan jag ger upp när det gäller löpning, ska jag springa 5 km då gör jag det. Ska jag springa en mil, då gör jag det. Jag vägrar att känna efter och börja gå istället.

100517









Förra veckan var Pär hemma i Ersmark och la tak så ofta han kunde. Jag har också försökt hjälpa till så mycket jag har kunnat. Plockat bort skräp, såga brädor och målat.

Igår var även Jens där och hjälpte till och jag tog modet till mig att kliva upp och fota lite eftersom Pärs mamma ville ha bilder av bygget. Up kom jag, men ner var värre. Benen var som spaghetti! Lite höjdrädd är jag.

100516









Igår hade vi grillpremiär hemma hos oss. Det smakade kanon och jag hoppas det blir en riktig grillsommar i sommar.

Kring 23.00 ungefär drog vi ut på Carl-Viktor och hängde där ett tag. Kring 01.00 droppade vi hem en efter en. Jag hade en kanonkväll!

100513

Vilken härlig dag! Började dagen med en lång sovmorgon ända till kvart i tio. Åt sen frukost och väntade på Mia. Det blev en härlig löprunda runt broarna och solen sken underbart.

Nu ska jag ta bilen mot Ersmark där jag kommer spendera resten av dagen solandes och vilandes. Kommer även kika lite på när Pär lägger tak och skatta mig själv lycklig att jag inte är händig. Då vill ingen att jag ska arbeta åt dem och mer sol i ansiktet får jag!

Ha en fortsatt trevlig dag allihopa!

100511



Dessa drycker är ingen nyhet, men likväl så finns det ändå någon som inte provat dom. Det är olika drycker som är inriktade på olika områden, till exempel har du en dryck för hår, hud och naglar och en annan för ditt immunförsvar.

Jag brukar köpa en av dom här lite då och då. Bättre än Coca Cola iaf. Sen om det ger nånting, det vet jag inte. Man måste kanske dricka flera i veckan för att det ska ge något. Men det känns bättre iaf och nånting tillför de säkert. De kostar runt 20-lappen och finns på bla Apoteket.



100511







Jag hittade massor av fint på stan idag! Men jag fick tänka om och tänka till innan jag gick till kassan och betalade. Ibland måste man behärska sig. Som en kvinna inne på Indiska sa: "Det finns så mycket fint här att man blir galen!"

Den fina koftan kommer från Cubus. Kjolen från Vero Moda blir perfekt till tjejfesten som troligtvis sker i helgen och till min födelsedag. Och den långa maxiklänningen från Indiska kunde jag inte motstå. Den var så perfekt på och kommer bli kanon i sommar. Det blev även en efterlängtad och välbehövd bikiniöverdel från Stadium.



100511

God morgon på er alla!
Idag är jag ledig så jag har tänkt traska ner till stan och leta lite nya kläder. Vill hitta något fint att ha till min födelsedag nästa vecka. Blir kanske att ta en fika tillsammans med min syster också som får agera smakråd. En bit morotskaka skulle inte vara helt fel.

Ha en bra dag allihopa!

100510



Pär och hans fotbollslag hade en liten deal om att spara mustasch till deras seriepremiär som ägde rum i söndags. Väl där var dom bara tre stycken med mustasch men det är en annan femma. Pär ville ta den där dealen ett steg längre och bad mig färga hans mustasch.

Han ville ha svart men då sa jag bestämt nej. Mörkbrun fick det bli och sagt och gjort, i lördags kväll färgade jag hans mustasch. På bilden är den ljusare än i verkligheten dock. Men Pär är nöjd och jag skrattar lite lätt inombords varje gång jag ser han.



100510

Idag börjar jag först klockan 16.00. Innan dess ska jag till Blomsterlandet och köpa innerkrukor och krukor till mina blommor. På onsdag ska jag och mamma plantera om alla så passar på att förnya lite krukor. Ska även hinna med att veckohandla lite. Kylskåpet börjar vara lite tomt.

Ha en fortsatt trevlig dag!



100509



Det är söndag kväll och jag roar mig med att kika runt på inredningssidor och inspireras. Vi äter upp det kvarlämnade godiset från igår och jag försöker intala mig själv om att söndagsångest ger det ingenting att ha, det kommer ju en söndag varje vecka!

Den fina jordgloben hittade jag på www.carlssoninterior.se och blir din för 585:-

Ha en fortsatt trevlig kväll!



100509



Jag har fått en award av söta Mia! Min allra första.
Med den följer att man ska skriva saker som gör en glad:

Finaste Pär och min underbara familj

Vänner som finns där i vått och torrt

Ljudet av havet som slår mot stenarna

Solens värme och ljus

En båttur ute i Boviken

Ett härligt träningspass

Att fotografera







100509









Våren är äntligen påväg!

100508



Jag är med och tävlar om dessa söta strumpor från Odd Molly.
Vill du också vara med, kika in på www.lantlif.blogspot.com

Lycka till!

100508



Ikväll är det buskiskväll här hemma. Jag har tvingat Pär att se en buskis med mig innan han dömmer ut det totalt. Jag älskar buskis och tycker det är ofantligt roligt. Ingen annan har dock hållt med mig.

Så ikväll kommer Pär och några till se buskis med mig för första gången. Jag är skitpeppad!

Vill ni också se? Virus i bataljonen går på kanal 4 klockan 20.05 ikväll.

100506



Idag var jag på lasarettet och gav blod. Det är alltid lika trevligt att komma dit, de är vänliga och väldigt vaksamma på hur man mår under tiden man lämnar blod. De pratar med en och tar sig verkligen tid för varje patient som ligger där.

Dessutom så får man en present efter varje gång. Jag brukar välja ett presentkort på 40:- som i stort sett går att använda i alla butiker. Men idag valde jag en Iittala ljuslykta, en grå.

Jag tycker verkligen att alla som kan borde ge blod. De räddar ju liv och man får fika efteråt, hur man kan säga nej till det? Det tar inte lång tid och det är inte krångligt. Och framförallt så gör det inte ont.

För att bli blodgivare kan du gå in här www.geblod.nu





100505

Vilken effektiv dag! Jag har verkligen varit duktig, om man får berömma sig själv.

Löpning
Gjort klart mammas födelsedagspresent
Lagat middag
Storstädat hela lägenheten tillsammans med Pär
Valt ut tapeter till hallen
Hämtat ut två tavlor på posten
Bakat en kladdkaka till fotbollen ikväll

Nu är vi äntligen på gång med hallen. Känns kanon att vi båda hittade en tapet som vi tyckte om. Nu väntar jag bara ivrigt på att få börja med allt.

100505



Min favoritfilm är 500 days of summer. Jag har nämnt det förr, jag fullkomligt älskar den.
Jag har suttit och lyssnat på soundtracket på spotify i nära tre timmar nu. Där finns massor av bra musik med bland annat Regina Spektor, The Smiths och Simon & Garfunkel.

Två av låtarna framförs av Zooey Deschanel som spelar Summer i filmen och Joseph Gordon-Lewitt som spelar Tom. Visste ni att Zooey faktiskt är sångerska och nyligen har släppt en skiva?

100505



Jag är just hemkommen från min löparrunda. Det känns underbart att vara "igång" och löpning ligger mig riktigt varmt om hjärtat.

Ska alldeles strax hoppa in i duschen, sen blir det en liten energikick i form av kesella med fun light och en knäckebrödsmacka med avocado och örtsalt. Jag som egentligen inte tycker om avocado har börjat älska det på mackor.

100504



Monki

100504





Nytt i badrumsskåpet: Make up stores mud mask.

100504

Tidigt imorse steg jag upp för att göra mig redo för tandläkaren. Tog en härlig promenad dit och fick njuta lite av det härliga vädret. Väl där fick jag höra det jag alltid hört - att jag har så fina tänder.

Ni förstår, jag har aldrig haft ett endaste hål. Jag har haft alla tandställningar som finns, så förväntar mig liksom att de ska vara fina. Men i slutet av undersökningen säger hon att en tand är trasig.

Trasig? Vad menar hon? Borde jag inte märkt om en av mina tänder var trasig? Nej, tydligen inte. Så om en månad ungefär ska jag tillbaka för att laga ett hål. Mitt första hål.

Det känns lite konstigt. Kommer jag åka ner i mitt tandabonnemang nu? Och kommer jag få fler hål? Frågorna är många. Men jag antar att jag är som alla andra nu. De flesta av Sveriges majoritet verkar ha haft minst ett hål.



100503

Måndag - Synundersökning 11.30
                Jobb 13-21

Tisdag - Tandläkaren 8.30
              Ledig
              Löpning med Mia

Onsdag - Ledig

Torsdag - Jobb 9-19
                Blodgivning 10.30

Fredag - Jobb 7-17
               Jobbfest

Lördag - Ledig

Söndag - Ledig

Har en hel del saker att uträtta i veckan. Ibland händer verkligen allt på en och samma vecka medan en annan kan var hur lugn som helst.

100503






Idag fick jag morfars gamla fickur av min mamma. Jag hann aldrig träffa min morfar innan han dog, så det känns lite speciellt att få ha den i min ägo. Jag är helt övertygad om att min morfar var en fantastisk man.

Han fick ju en fantastisk dotter.

100501



Jag köpte med mig senaste numret av Topp Hälsa och Marabou's senaste nyhet med polka smak efter att jag slutade på jobbet. Jag vet vad jag ska göra ikväll iaf. Imorgon, jobb igen.