120627

 
 
En sommar utan Boviken är inte sommar för mig. Så tidigare i veckan körde jag mot mamma och pappa för att andas havsluft och njuta av ledighet.
 
Boviken för mig betyder allt. Jag är så glad att jag har haft den möjligheten att åka hit ut varje sommar. Höra regnet smattra mot plåttaket, andas hav och tång, springa på stenarna ute på piren, lyssna på måsarna som skriker och framförallt, bara vara. Det lärde jag mig väldigt fort, hur en plats kan få en att varva ner totalt.
 
 


120626

 
 
Vardagsrummet är färdigmålat/tapetserat och soffan har anlänt. Nu är det bara det roliga kvar, inreda!
 
Valet av tapet slutade på betongtapeten som jag var inne på tidigare. Hittade ett budget alternativ som vi valde och jag är så nöjd. Tycker den är snygg som tusan.
 
 


120624

 
 
Jag har inte visat dessa fina assietter som jag fyndade på Pingstkyrkans second hand för ett tag sen. Det var några dagar innan flytten så dom åkte direkt ner i en flyttlåda och jag har inte packat upp dem förrens nu.
 
De är i alla fall 6 stycken assietter i den finaste turkosa nyansen, dom ser nästan ätbara ut.


120624

   
 
Midsommar bjöd på kanonväder och vi firade det med att äta gott fika, äta god mat och äta jordgubbstårta. Däremellan lekte vi lekar och badade badtunna. De inblandade denna gång var jag och Pär, Peter & Mia, Stefan & Eleine samt Peters kusin Robert och hans kompis David.
 
 


120623

 
  
   
 
 
I torsdags sken solen för en gångs skull och vi hade bjudit över Kim och Lollo på middag.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


120617 

 

Idag trotsade jag allt vad sjukdom heter (jag har legat däckad med feber och förkylning sen i torsdagskväll) och for på loppis. Dels för att det var ett tag sedan men också för att det var så många öppna idag.

Jag körde först till Bureå för att genast göra dagens enda fynd. Först ut blev en gammal köksvåg i finaste mintgröna nyansen. Dessa vågar har blivit riktigt populära och jag har inte sett en enda under hundralappen. Min betalade jag 40:- för så jag var rätt nöjd.

Fortsatte sedan den mintgröna trenden med att köpa en gammal kaffekanna från Kockum för 40:-. Sen åkte den vita skålen i pressglas med, jag har sett dom förr och velat lika mycket varje gång. Men nu är det slut på velandet för nu blev den min för 30:-.

Jag gjorde även ett besök på loppisen i Burvik, 5:ans loppis på Norrhammar och loppisen på Folkparken som hade ett gäng glada försäljare trots regn. Jag gjorde inga mer fynd, men hade god lust att köpa en massa fina saker som jag kikade på. Men någonstans finns faktiskt (hör och häpna!) en röst som säger att man kan inte samla på allt. Inte heller förvara allt, för de prylar jag köper, köper jag för att dom är fina och vill ha dom framme, inte för att ligga i en låda och samla damm.

Har även funderat på att köpa för att sälja vidare via Tradera, men det blir för mycket jobb. Särskilt just nu, men kanske senare?
120617Det blev lite ändrade planer.
Det första rummet vi måste ta tag i är vardagsrummet, då vår soffa kan komma vilken dag som helst. Så Pär har satt igång att måla taket, det hinner vi klart idag. Imorgon ska det målas vita väggar och jag ska iväg och kika på en fondtapet. Den jag ville ha skulle kosta oss närmare 3000:- så det är inte ens att fundera på. Så jakten går vidare.120615

 

   

 

 

Det här med tapeter är inte lätt, det finns ju så mycket som är fint. Ska man våga färg eller mönster eller ska man ta något lite fegare som inte sticker ut så mycket?

Bilderna ovan är iaf lite av det som finns i mina tankar. Det är tänkt att tapeten ska sitta på kortsidan i vardagsrummet och resten av väggarna blir vita.120614

Jag har helt förträngt att efter klockan 18:00 imorgon så har jag 4 veckors semester. Det känns verkligen inte så då jag inte har någon som helst sommarkänsla i kroppen. Men det ska bli skönt att få vara ledig. Kroppen skriker efter vila och vi har en massa roliga projekt i huset som ska göras.

Jag hoppas bara att vädret vänder så vi får en helt underbar sommar.

120612

Jag tänkte bjuda på ett par bilder från det rum vi kommer att börja renovera allra först, nämligen vårat sovrum. Såhär ser det ut i dagsläget, plastmatta på golvet, furupanel och hemska tapeter.

Det vi kommer att göra är att lägga nytt golv, måla tak, lister, dörr och panelen vit, riva ut garderoben och sätta dit en ny, fräsa in elen då den ligger utanpå väggarna i dagsläget samt bestämma färg alt tapet till resten av rummet. Lite jobb men tror det kommer bli kanon i slutändan.

120610

Äntligen är vi inne i huset! Veckan som varit har vi ägnat åt att flytta, komma i ordning, jobba, packa upp, städa och ordna allt annat som har med en flytt att göra.120604

 

 

Nu är vi hemma efter en otroligt skön och avslappnande vecka borta i värmen. Vi har haft bra väder och cirka 30 grader varmt varje dag, brännt oss har vi gjort både en och två gånger.

Vi åkte tillsammans med min familj då vi firade mamma som fyllde 50 år! Vi har ätit gott varje dag, läst hela 5 böcker har jag gjort och framförallt har vi vilat. Den obligatoriska siestan vi införde där borta kommer bli svår att klara sig utan nu.

Nu hoppas vi att den färg vi fått kommer att stanna på kroppen ett tag i alla fall.