091120
detta blir kvällens efterrätt, hallonsemifreddo med krossad daim.
6 port
2 stora ägg 1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 1/2 dl Arla Ko® vispgrädde
2 daim chokladbitar
2 dl hallon
Knäck äggen och dela gulorna från vitorna. Lägg gulorna i en bunke och vitorna i en an-nan. Häll sockret och vaniljsockret i bunken med äggulor. Vispa äggvitorna till ett hårt skum som bildar fasta toppar. Vispa sedan ihop äggulorna och sockret tills blandningen blir ljust gul. Vispa sist grädden fluffig. Hacka eller krossa daimen.
Blanda försiktigt ner grädde, äggvitor och krossad daim i bunken med äggulor, rör om till en jämn smet. Häll smeten i en form. Mosa hallonen eller mixa dem med en stavmixer. Häll försiktigt hallonmoset i formen. Lägg på plastfolie så det ligger tätt mot smeten. Ställ in i frysen och frys i minst 3 timmar. Ta ut semifreddon ur frysen och ställ den i kylskåp ungefär en halvtimme innan den ska serveras, den ska vara ”semifreddo” som betyder halvkall på italienska.
Oj vad gott det både lät och såg ut. Tack för tipset!:)
http://chiqquita.blogg.se/