150926


15 månader.
 
Tiden går så himla fort att jag har svårt att skilja månaderna åt, har inte längre någon egentlig koll på när hon lärt sig vissa saker. Vissa saker är nya och vissa har hon kunnat länge men jag har glömt att dokumentera.
 
Hon har bättre kontroll på sin kropp nu när hon lärt sig att både springa och klättra på saker och ting. Inte alls ovanligt att hitta henne på tv-bänken eller i lådan under spisen där alla ugnsplåtar ligger. Men det syns på henne att hon vet att hon egentligen inte får vara där.
 
Hon har tydligt börjat visa vad hon tycker om och inte, både när det gäller leksaker och aktiviteter. Hon har dessutom kommit in i någon tidig trots fas och slänger sig ner på golvet och gråter/skriker när hon inte får som hon vill. Det kan vara allt från att inte sitta i vagnen (som hon annars älskar) till att hon inte får gå någonstans eller att man tar av henne något hon inte får ha. Vi försöker avleda så utbrotten inte ska bli så jobbiga för henne så att hon lätt kan glömma vad det var hon för tillfället höll på med.
 
Leksaker med ljud och böcker är hennes favorit för tillfället.
 
Hon har börjat komma in i sina gamla sovvanor nu när sommaren är över, så oftast har hon somnat strax innan 20.00 på kvällen. Nu när förskolan snart drar igång på riktigt lär väl dom tiderna ruckas litegrann och hon kanske somnar ännu tidigare, då vi även ska upp tidigare på mornarna.
 
Inskolningen på förskolan har hittills gått väldigt bra. Hon tycker om personalen och alla barnen så det känns helt okej att lämna henne där. Nu är hon ju enbart där 1 timme om dagarna och nästa vecka blir det 2 timmar. När inskolningen är över kommer hon vara där från 7.30-15.00, enormt länge för mig men det är så vi har lyckats pussla ihop vardagen då jag måste få tid att plugga.
 
Tänker tillbaka på hur vardagen såg ut för ett år sedan, då var Elin 3 månader och vi hade bland annat namngivning för henne. Tänk att det redan är 1 år sedan.
 
 








 DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG




SPARA?