141126

 
 
Älskade unge!

Så har Lillprutt blivit 5 månader gammal. Jag kommer nog alltid säga det, men vad tiden går fort! Vi har så svårt att förstå att hon redan hunnit bli så gammal. Snart är hon ju ett halvår!
 
Jag älskar verkligen dagarna med henne. Hon är så lätt att ta med sig överallt, finner sig väldigt bra i att vara i farten och på äventyr. Hon är så nyfiken i sig själv att det passar henne rätt bra att se andra saker än hemmets lugna vrå.
 
Vi har introducerat henne för plommonpuré och mosad potatis. En höjdare båda två! Även om väldans lite hamnade nere i magen. Det var mest utanför munnen och på händerna.
 
Och sen har vi ju det ständigt återkommande temat: sömn. Dagarna är väldigt olika då vi inte alltid är hemma och de rutiner vi har inte alltid kan följas. Men det finner hon sig rätt bra i också. Vi fortsätter att lägga henne vid 19-20 och hon somnar oftast då. Men senaste två veckorna har hon varit riktigt jobbig att få i säng. Hon stretar emot och kommer inte till ro. Hon är jättetrött för hon somnar när hon får flaskan men så fort vi lägger henne i sängen, då vaknar hon och skriker. Och när vi väl fått henne att sova, ja då vaknar hon flera gånger och bara skriker igen. Det har hon aldrig gjort, utan när hon somnat för kvällen då sover hon. Väldigt frustrerande.
 
Det enda positiva med detta beteende är ju att hon förmodligen kompenserar den dåliga sömnen med att ta sovmorgon. Oftast stiger vi upp vid nio och ibland även framemot halv tio. Superskönt!
 
När hon var 4½ månad satt hon för första gången utan stöd. Nu är det ju väldans korta stunder och med lite lätt slagsida. Men hon tycker om det och gör det gärna flera gånger per dag. Nu ska hon bara få lite mer armstyrka så blir det hela mer stabilare.
 
Vi har också gjort premiär på badhuset! Jag var ganska nervös inför detta besök, men allt gick jättebra. Hon tyckte verkligen om att sitta och plaska i bassängen och titta på de större barnen. Efteråt somnade hon nöjd och sov i 2½ timme. Ska tilläggas att även föräldrarna var helt utslagna.
 
 
 
 








 DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG




SPARA?