140314
![](https://cdn1.cdnme.se/304366/6-3/brod_531c6b7a2a6b22b47d1e4cf4.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/304366/6-3/brod3_531c6b8b9606ee680c8938dc.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/304366/6-3/brod5_531c6b98ddf2b355fd1a4775.jpg)
Jag testade ett nytt recept på frukostbröd förra helgen. Supergoda och saftiga tack vare morötterna. Till de serverade jag den hemmagjorda morots- och apelsinmarmeladen.
Morotsfrallor, ca 22 st.
200 g morötter
50 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 ½ tsk salt
2 msk flytande honung
13-14 dl rågsikt
Riv morötterna fint, smält smöret. Tillsätt mjölk till smöret och värm till 37 grader. Smula ner jästen i en skål. Tillsätt mjölken och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt morötter, salt, honung och nästan allt mjöl. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa under duk i 40 min. Ta upp och knåda degen. Dela degen i 22 bitar och forma till bullar. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper. Pudra över mjöl och låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader. Grädda frallorna mitt i ugnen i 10-12 minuter. Njut!
♥ jenny glas
Testade ditt recept i morse o det var väldogt uppskattat, tack:-)
Svar:
Johanna