140429

 
Sommarens godaste efterrätt!
 
Portionscheesecake med jordgubbstop 4 port
 
Botten:                                              Fyllning:                              Topping:
100 g krossade digestivekex             3 dl grädde                            4 dl jordgubbar
½ dl farinsocker                                 ½ dl tropisk nektar                 2 dl vatten
1 msk vaniljsocker                             1 dl gelésocker                      2 dl gelésocker
75 g smält smör                                 1 dl kesella
 
Blanda samman ingredienserna till botten och tryck ut i portionsformar. Ställ i kylskåp för att svalna. Blanda grädde, juice och gelésocker i en kastrull och koka blandningen i en halv minut. Låt svalna något innan kesellan blandas i. Bre ut fyllningen i formarna och ställ i kylskåp för att stelna. Fördela jordgubbarna på fyllningen i formarna. Blanda ingredienserna till toppingen i en kastrull och koka i en halv minut. Låt svalna något innan det hälls över fyllningen i formarna. Ställ i kylskåp för att stelna.
 
Den här efterrätten görs helst dagen innan, dels för att allt ska ha hunnit stelna men även för att göra den lite saftigare. Bären kan bytas ut mot vilket annat bär som helst om man hellre vill det.
 
 
 








 DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG




SPARA?