130818

 
 
 
Jag bakade ett nytt bröd i veckan. Tranbärsfrallor. Sådär små, söta och begärliga.
 
Tranbärsfrallor, ca 24 st.
 
25 g jäst
5 dl fingervarmt vatten
2 msk rapsolja
2 msk brödsirap
2 tsk brödkryddor
4 dl grahamsmjöl
7-8 dl mjöl
2 tsk salt
2 dl torkade tranbär
1 ägg, uppvispat
 
Smula jästen i en bunke. Häll i vatten, olja, sirap och brödkryddor och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt mjölet och saltet. Knåda degen tills den blivit elastisk och slät. Låt degen jäsa övertäckt ca 45-60 min. Knåda in tranbären i degen och dela sedan upp den i 24 bitar. Rulla bitarna till runda, släta frallor och låt jäsa på plåt, under duk i 45 min. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla de färdigjästa bröden med ägg. Grädda i mitten av ugnen i ca 8 min.
 
Lycka till!
 
 








 DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG




SPARA?