120209



Recept äppellimpa 2 st

5 dl vatten
½ paket jäst
2 äpplen
3/4 dl honung
1 tsk salt
7 dl rågmjöl
10-11 dl dinkelsikt

Värm vattnet till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke. Häll på vattnet och rör runt tills jästen lösts upp. Riv äpplena grovt. Tillsätt äppelriv, honung, salt och nästan allt mjöl i bunken. Arbeta degen 5 minuter i maskin. Täck med bakduk, låt jäsa cirka 1 timme. Sätt ugnen på 250 grader. Ta upp degen på mjölat underlag och dela den i två delar. Forma till 2 limpor och lägg dem på en bakpapperklädd plåt. Täck med bakduk och låt jäsa 40 min. Ställ in bröden i nedre delen av ugnen, sänk värmen till 225 grader. Grädda i 30-35 min.












 DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG




SPARA?