110605







 







I helgen har vi varit i Myrträsk, ingenstans hade man hört om att ett oväder var på gång. Vi hade räknat med sol och en massa fiske, men det blev inte riktigt som vi tänkt oss.

På lördag morgon vaknade vi av att det blåste otroligt mycket. Det höll i sig men vi hade ändå planer på att åka in till Arvidsjaur då Pärs föräldrar hade några ärenden där. Vi var i stort sett klara då det började ösregna. Jag har aldrig varit med om att det regnat så mycket och hårt. Sen kom åskvädret och sen kom stormen. Vi tittade som förstummade ut mot sjön, det enda man såg var regnet som gjorde att det såg ut som att det kokade på vattnet och allt ris och alla löv från skogen som slog upp mot rutorna.

Tillslut lugnade allt ner sig och vi vågade oss ut. På den kilometerlånga vägen fram till huvudvägen fick Pär såga av topparna på 4 träd för att vi skulle kunna ta oss ut. Även på stora vägen till Arvidsjaur låg det träd över vägen.

Men det var först idag, då vi tog en promenad runt i skogen som vi insåg hur stor tromb det varit som dragit förbi. Och vilken tur vi hade då inga träd föll över stugan eller några av våra bilar. För runt i kring oss såg vi hur träd hade farit över elledningar, telefonledningar och hur de hade fallit över stugor. Vi förlorade strömmen (den hade fortfarande inte kommit tillbaka då vi for idag) och vi hade ingen mobilsändning.

På vägen hem såg vi att stormen dragit fram på fler ställen och att vi inte var ensamma om att drabbas av strömavbrott. Närmare 1000 abbonnenter hade tydligen varit utan och vi hörde även att någon dött. Det var riktigt mäktigt att ha varit med om, men helst hade jag varit utan.









 DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG




SPARA?