100630



Igår bjöd jag mamma och pappa på Leilas kladdkaksmuffins tillsammans med grädde och jordgubbar.
Supersmaskiga!

Ca 16 muffins.
2 ägg
2dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
½dl matolja
1 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g mörk kvalitetschoklad 70%

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsoxker vitt och riktigt pösigt.
Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ned i smeten.
Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad och blanda den med smeten.
Placera ut papperformar och fyll dem med 2/3 med smet.
Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut.
Låt svalna.










 DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG




SPARA?