100707



Jag bjöd Pär och min syster på Leilas sockerkaka idag. Den var mycket god men godast var nog smeten. Väldigt lätt att smaksätta med en massa olika varianter, själv gjorde jag den klassiska då jag inte hade något annat hemma.

3 ägg
2½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt


Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
Smält smöret och rör ner i mjölken, blanda det med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
Fyll en smord och bröad form med smeten.
Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.

Lycka till!









 DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG




SPARA?